0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. A.

Ynt: Kaş Günlüğü
« Yanıtla #345 : Mayıs 31, 2015, 11:02:28 »
Hakan korsanım, Yengeç suda çok güzel gözüküyor,  elinize sağlık, gözünüz aydın olsun, keyifli bir sezon diliyorum
*

S. U.

« Yanıtla #346 : Mayıs 31, 2015, 13:57:25 »
Selametle, keyifli seyirler dilerim.

*

H. T.

« Yanıtla #347 : Haziran 01, 2015, 11:18:05 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eyyoooooi!
Hakan, yardım lazım mı?

Öncelikle, evet lazım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Zımpara işi var hala. Gelecek misin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. B.

« Yanıtla #348 : Haziran 01, 2015, 11:23:21 »
vaaay beeeeee..... çok çirkin. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   Nazar değmesin.. Amma denizci bi forumu var...
*

H. E.

« Yanıtla #349 : Haziran 01, 2015, 11:41:05 »
Eyyoooooi!
Hakan, yardım lazım mı?

Öncelikle, evet lazım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Zımpara işi var hala. Gelecek misin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ulan hep erken soruyorum bu soruyu...

Dur şimdi bir işim var, bi daha sorucam...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. T.

« Yanıtla #350 : Haziran 01, 2015, 11:42:31 »
Efenim tüm iyi dilekler için içtenlikle teşekkürler. Yapılan işe dair birilerinden güzel şeyler duymak, iyi dilekler duymak insanı cidden motive ediyor.

Cumartesi sabah 07:00 itibarı ile son iskele tarafın son kat zehirlisi ve sancak tarafın kuşağını boyamaya başladık Nükhetle. Ardından dümen bağlantılarını yaptım. Arada bir kahvaltı ettik, geldik ve lifte kaldırdık Yengeç'i. Felenklerin ve sehpaların yerlerine önce astar attık. Astar kuruyana kadar kıçtaki tamir ettiğim platformun sancak tiklerini yerine oturttum ki bayağı bir uğraştırdı. Ardından tahtaları olmayan ve halen tam bir sırat köprüsü gibi çalışan pasarellayı da monte ettiğimde neredeyse hazır gibiydik. 13:00'te Yengeç ağır ağır havuza ilerlemeye başladı.

Suyla buluşma her daim duygu fırtınası gibi bir şey benim için. Ama bu kez kendi teknem, hemen atladım, indim sintineye; kupkuru. Baş tarafa baktım, aynı, kupkuru. Bir tek kıç tarafta, değiştirdiğimiz bir parçanın üzerinden çok ama çok ince bir sızıntı var. Salmastrada sorun yok. Daha da ne olsun dedim, keyfim yerine geldi. O sızıntı da ahşap şiştikçe kesilir sonuçta...

Sıradaki challange küheylanı çalıştırmak. Separ filtreyi söktüğümden hava sorunum olacağı belli. Asıl endişem aküler. Sonuç; ikibuçuk saat süren bir uğraş. Separın giriş valfinden hava alıyormuş şerefsiz. Tabi bunu farkeden pes edip çağırdığım Aydın Usta oldu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bu arada aküler bırak arızayı marşa bastıkça emrin olur abi dedi, başka bir şey demedi...

Telsizden marinaya kısa bir teşekkür ve ardından Bucak Denizi'ne doğru başladık süzülmeye. Sonunda denizdeyiz tekrar, şaka gibi, tam ikibuçuk ay sonra Yengeç tekrar ağır ağır ilerliyor Akdeniz'in sularında.

Bu arada rölantide 3,5-4 knot gibi çılgın bir hızla ilerliyoruz. Altımız temiz, tekne kupkuru, pervaneye bakarak tıraş olabilirsiniz. 1000 devire geldiğimde hızım 6-6,5 knot, masalsı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sık sık makine dairesini ve sintineyi kontrol ederek başlıyorum Kaş Limanına doğru seyre. Yavaş yavaş devri arttırmaya başlıyorum. 1300 devire geldiğimde küheylan keyifle homurdanırken hızımız 7,5 knot; yürü be Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 1500 devire geldiğimde tadım kaçıyor biraz. Alışık olmadığım bir ses geliyor, anlayamıyorum. 1000 devire düşüp canımı sıkmamaya çalışıyorum.

Kepez burnunu dönüp limana yaklaşırken tekrar deviri arttırıyorum ve tekrar dinlemeye başlıyorum. Titreşim eskiyle kıyaslanamaz ama bu ses nedir; emin olamıyorum bir türlü.

AKşamüstü ağır ağır giriyorum Kaş Limanı'na. Başlıyorum manevraya. Kıyıda halat alacak adam olunca tek başına olmak pek sıkıntı olmuyor. Yeni yerime bağlıyorum ağır ağır. Sonra öyle bir ohhh! çekiyorum ki...

Yengeç'i sağlama alır almaz bir duş alıp Final Fling'i kontrol edip fırlıyorum Antalya'ya doğru. Dün sabah da Antalya'dan İstanbul'a.

Cuma şenlik var Ortaköy'de. Sonra hemen dönüş ve kalan işlere gömülmece.

Şimdilik kısaca sevgili Mertcan'a -o olmadan olmazdı bu işler-, Bora'ya, Kalkanlı Mustafa ustaya -ayrıca yazacağım onu- ve Nükhet'e nasıl teşekkür edilebilir, bilemiyorum. Yaptıkları iş gerçekten öyle hatır için falan yapılacak iş değil.

İlk fırsatta uzun uzun yazacağım, bir ahşap tekneyle neden uğraşır insan, nasıl uğraşır, nelerle uğraşır...

Sevgiler hepinize.
*

H. T.

« Yanıtla #351 : Haziran 01, 2015, 11:43:50 »
Eyyoooooi!
Hakan, yardım lazım mı?

Ulan hep erken soruyorum bu soruyu...

Dur şimdi bir işim var, bi daha sorucam...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Nasıl geliyorsun sen bu sazana, ahşap teknede iş biter mi kardeşim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İş listesi iki tuvalet kağıdı rulosunu doldurabilir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. T.

« Yanıtla #352 : Haziran 01, 2015, 11:44:55 »
vaaay beeeeee..... çok çirkin. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   Nazar değmesin.. Amma denizci bi forumu var...

Burnunun ucuna bakarak kıçını kaşıyormuşsun nazar değmesin diye Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. T.

« Yanıtla #353 : Haziran 22, 2015, 01:51:27 »
Kaş'a yaz geldi. Hayatımın en kötü kışı geride kaldı ama ardında paha biçilmez bir deneyim bıraktı.

Şimdi günler limanda keyfe keder iş yaparak, arada kendimi denize atarak akıp gidiyor. Aslında bir iki günlük iş ya var, ya yok ama 75 gün süren kara serüveni sınırlarımı öyle zorlamış ki iyice ağırdan alıyorum, mümkün olduğunca keyifle yapıyorum her işi.

Bu arada sintinem hala kupkuru. Sanırım becermişiz bu işi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Maşallah diyeyim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bir kaç gündür bela bir işle uğraşıyorum yine. Hatta sanırım en kıl iş bu bugüne kadar uğraştıklarım arasında. Taraklıklarla (Hamdi korsandan öğrendim adını) tikler arasında izolasyon namına bir şey kalmamış, neredeyse tamamen açılmıştı araları. Tabi bu durumda yağmur suları başta olmak üzere güvertede ne varsa sintineye iniyordu. Daha önce taraklıkları beyaza boyamış olmaları ne durumda olduklarına dair en ufak bir fikir vermiyordu. Oysa ahşaba inince bolca çürük ama daha önemlisi dediğim gibi bolca izolasyon sorunu çıktı.

Daha önce sikanın altına kalafat çekmişler. Temizlemeye başlayınca yer yer kalafatı da almak gerekti. Bir kaç yerde de araya parça alıştırdım ama en azından şimdilik sonuç iyi görünüyor. Fakat özellikle eğrilerin kenarlarını temizlemek inanılmaz el oyalıyor.

Daha önce parmağım dışında bir şey kullanmak gelmemişti aklıma, oysa patatesle sika çekmek inanılmaz pratikmiş. En önemli kazanımlarımdan biri bu oldu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tabi günlerdir tek yapılan iş sika değil. Vernik, temizlik, bir sürü ıvır zıvır bakım işi... ama iyice ucu göründü artık.

Sıcak büyük problem. Gün içinde iş yapmak ciddi yoruyor. Akşamüstü ancak efektif çalışılabiliyor. Yine de tahminim artık bu hafta bir keyif seyrine çıkabileceğim yönünde...
*

M. T.

« Yanıtla #354 : Haziran 22, 2015, 04:22:28 »
Hadi gecmis olsun Hakanim, keyifli seyirler diliyorum
*

E. B.

« Yanıtla #355 : Haziran 22, 2015, 07:11:48 »
patates ile sika nasıl çekiliyor.. ?
*

A. K.

« Yanıtla #356 : Haziran 22, 2015, 09:47:42 »
Düzeltme kısmı patates ile yapılıyor. Üzeri bantlanmış tiklerin arasına sika ve benzeri macun sıkılıyor. Ardından ikiye kesilmiş patatesin iç yüzeyini spatula gibi kullanarak düzleme ve seviye tespiti yapılıyor. Malum malzeme patatese yapışmıyor ve parlaklığını korutuyor. Oto camcılarının otobüs camlarına dolgu yaparken geliştirmiş oldukları bir öğreti.
*

H. T.

« Yanıtla #357 : Haziran 22, 2015, 21:27:31 »
Düzeltme kısmı patates ile yapılıyor. Üzeri bantlanmış tiklerin arasına sika ve benzeri macun sıkılıyor. Ardından ikiye kesilmiş patatesin iç yüzeyini spatula gibi kullanarak düzleme ve seviye tespiti yapılıyor. Malum malzeme patatese yapışmıyor ve parlaklığını korutuyor. Oto camcılarının otobüs camlarına dolgu yaparken geliştirmiş oldukları bir öğreti.

Ayrıca;
Çok sıcakta yapmamak lazım, sika su koyveriyor. Patatesi hafifçe bastırmak gerekiyor. Bir de arada bir patates değiştirmek gerekiyor; suyu azalınca sika yapışmaya başlıyor. Buralarda patates yerine hıyar da kullanılıyormuş.
*

M. Ö.

« Yanıtla #358 : Haziran 29, 2015, 03:37:13 »
Öğreniyoruz.
Teşekkürler.
*

H. T.

« Yanıtla #359 : Haziran 29, 2015, 04:56:05 »
Bende öğreniyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap