0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. I.

İçim sızlayarak teknemi satıyorum.
« : Mart 09, 2023, 05:49:26 »
Amatör denizciliğin önündeki en önemli engel olan marina bağlama maliyetleri sebebiyle 3 yıl önce başladığım yelken serüvenine maalesef şimdilik son vermek zorundayım.
Son fiyat artışlarını, ancak karşılayabildim. Ama ötesine gücüm yetmeyecek.
Aşkla bağlı olduğum denize bu sezon veda edeceğim.
Satış ilanının linkini aşağıda veriyorum.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

O. S.

Ynt: İçim sızlayarak teknemi satıyorum.
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2023, 09:00:01 »
Hayırlısı olsun Mehmed korsanım, benim de içim acıdı.
Yıllardır emeklilik günlerimde bana meşgale olur diye düşünüyordum şimdi ise, emekli maaşımla bu masrafların altından kalkamayacağımdan neredeyse eminim.

*

E. S.

« Yanıtla #2 : Mart 09, 2023, 09:11:57 »
Ülkedeki ekonomik gidişat bu şekilde devam ederse yakın gelecekte pek çok deniz sevdalısı maalesef aynı kaderi yaşayacak. Simdiden baska hobiler edinmek lazım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. Y.

« Yanıtla #3 : Mart 09, 2023, 10:17:46 »
Marina ücretini ödemişsiniz. 1 yıl daha keyifle kullansanıza
*

A. K.

« Yanıtla #4 : Mart 09, 2023, 14:05:19 »
Bir ara marina parasını hesaplarken  10 senelik bir tekne için 15 yıl marina bedeli tekne bedelini karşılıyordu. Şimdi böyle bir karşılaştırma varmı .

Yani dairelerde şu kadar senelik daire kirası  evin değeri eder deniyordu. bir ara 15 seneydi şimdi bilemiyorum .

*

M. I.

« Yanıtla #5 : Mart 09, 2023, 14:38:52 »
Marina ücretini ödemişsiniz. 1 yıl daha keyifle kullansanıza
Satışa koydum, satılana kadar kullunacağım tabii.
*

R. E.

« Yanıtla #6 : Mart 09, 2023, 16:52:27 »
Amatör denizciliğin önündeki en önemli engel olan marina bağlama maliyetleri sebebiyle 3 yıl önce başladığım yelken serüvenine maalesef şimdilik son vermek zorundayım.

Offffffffffff
Çok üzüldüm. Giderek sürdürülebilir olmaktan çıkıyor.
Yaşım gereği "en fazla 5 sene" diyordum. Ama bu bile zor görünüyor.
Sevgili Efe kaptanım başka hobiden ziyade römork teknesi deneyimi ikimizde de var. Geri dönüş mü yapsak?
Ya da yelken kürek...

Mehmed Irmak kaptanım dilerim sizin için en hayırlısı olur..

*

M. I.

« Yanıtla #7 : Mart 09, 2023, 20:35:53 »
Recep Ertürk kaptanım,
Bu yılın marina ücreti geçen yıla göre dövizde de 2,5 kat arttı. Hadi bu seneyi hallettik. Seneye de böyle bir oranda artması korkutucu bir ihtimal olduğu için, satılana kadar denizde olmaya devam edeceğim. Sonrası artık Allah kerim...
*

H. H. A.

« Yanıtla #8 : Mart 10, 2023, 09:01:41 »
Maalesef,bilhassa Setur Marina grubu,son iki senedir fiyat artışlarında Türkiye'de başı çekiyor. Bende 17 seneden sonra marinama veda edeceğim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. Ö.

« Yanıtla #9 : Mart 10, 2023, 10:15:11 »
Ne yazıkki tüm marinalar işbirliği içerisinde fiyatlara döviz bazında fahiş zamlar yapıyorlar ve bireysel olarak buna karşı yasal olarak yapılabilecek hiçbirşey yok. Rekabet kurulu görevi olmasına rağmen şu ana kadar hiçbirşey yapmadı.
D Marin guruba da geçen sene döviz bazında %23 zam yapmıştı, bu yıl da onun üzerine %15 daha zam yaptı.
Talep çok yüksek olduğu için protesto edip gidecek teknelerin yerine sırada onlarca tekne bekliyor.
*

E. S.

« Yanıtla #10 : Mart 10, 2023, 11:59:43 »

Offffffffffff
Çok üzüldüm. Giderek sürdürülebilir olmaktan çıkıyor.
Yaşım gereği "en fazla 5 sene" diyordum. Ama bu bile zor görünüyor.
Sevgili Efe kaptanım başka hobiden ziyade römork teknesi deneyimi ikimizde de var. Geri dönüş mü yapsak?
Ya da yelken kürek...

Mehmed Irmak kaptanım dilerim sizin için en hayırlısı olur..

Ah Recep Korsanım umarım denizden uzak kalmak zorunda kalmayız. Ben römork teknesi, sal, bot, kano hepsine varım yeter ki denizin üstünde olayım ama bir kaç yıldır marina konforuna alışmış ev halkı bu saatten sonra attan inip eşeğe binmiş gibi olur. Aile ile birlikte yapılabilen hobiler gerçekten çok değerli. Ankaralı Eşime, Denizli'de doğmuş büyümüş oğluma denizciliği aşılamak için çok uğraştım, sevdirdim de. Ailecek severek yaptığımız bu hobimizi kaybetmemek için elimizden geleni yapacağız, bu marina olmazsa daha ucuzunu arayacağız, bulamazsak barınak bakacağız ya da alargacı olacağız.
Daha dün denize indirdim Ginger'ı. Özene bezene, alladım pulladım gelin gibi oldu kızımız. Ayrılmak zorunda kalmak gerçekten çok acı olur benim için.
*

M. I.

« Yanıtla #11 : Mart 10, 2023, 15:01:51 »
Satış ilanını verdim, vermesine ama, sanki sevdiğime ihanet etmiş gibiyim. Beni affetse de, yeniden başlasak ümidi besler gibi, için için satılmasa, başka bir yolu olsa diyor çocuk yüreğim...
*

E. S.

« Yanıtla #12 : Mart 10, 2023, 15:12:08 »
Satış ilanını verdim, vermesine ama, sanki sevdiğime ihanet etmiş gibiyim. Beni affetse de, yeniden başlasak ümidi besler gibi, için için satılmasa, başka bir yolu olsa diyor çocuk yüreğim...

Mehmed Korsanım sizi çok iyi anlıyorum, işinize karışmak gibi olmasın ama önünüzde 1 yıllık sözleşme varken acele etmeseniz de daha ekonomik bağlama şartlarını arasanız nasıl olur. Antalya'da yaşadığınıza göre çevrenizde pek çok balıkçı barınağı vardır. Yer bulmak zor evet biliyorum ama yine de araştırmak da fayda var.
*

M. I.

« Yanıtla #13 : Mart 11, 2023, 13:44:31 »
Efe korsanım,
Finike seturda bağlıyız. İlk yıl Antalya seturda idik. Ertesi yıl, fiyatları daha uygun olduğu için Finikeye geçtik. 2 sene gayet memnun yaşadık. Ama bu yıl, geçen yıla göre döviz bazında 3 kata yakın artış yapılınca, gelecek için çok ümit kırıcı oldu, moraller dibe vurdu doğrusu.
Seneye de, hiç olmazsa döviz karşılığı olarak bu seviyede kalsa, neyse diyeceğim ama...
Ama evet haklısınız bu arada. Bakalım ilana olumlu tepki gelmezse, bu yılı da denizde değerledirip, alternatif yer arayışına bakacağım.

« Son Düzenleme: Mart 11, 2023, 13:46:36 Gönderen: Mehmed Irmak »
*

E. S.

« Yanıtla #14 : Mart 11, 2023, 16:31:15 »
Efe korsanım,
Finike seturda bağlıyız. İlk yıl Antalya seturda idik. Ertesi yıl, fiyatları daha uygun olduğu için Finikeye geçtik. 2 sene gayet memnun yaşadık. Ama bu yıl, geçen yıla göre döviz bazında 3 kata yakın artış yapılınca, gelecek için çok ümit kırıcı oldu, moraller dibe vurdu doğrusu.
Seneye de, hiç olmazsa döviz karşılığı olarak bu seviyede kalsa, neyse diyeceğim ama...
Ama evet haklısınız bu arada. Bakalım ilana olumlu tepki gelmezse, bu yılı da denizde değerledirip, alternatif yer arayışına bakacağım.

Umarım tüm koşullar kolayınıza olur da güzel kızınızdan ayrılmak zorunda kalmazsınız.