0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. T.

Güverte yıkama pompası
« : Ocak 24, 2021, 15:32:38 »
11 metre bir motor yatım var. Tekneme dahili bir yıkama pompası bağlamayı düşünüyorum.

12v ile çalışan bir ürüne ihtiyacım var. Fakat marka konusunda kararsızım. Tecrübe ve bilgilerini paylaşmak isteyen kaptanlarımın fikirlerini önemsiyorum.

Sanırım en önemli unsur bar basıncı olacaktır. Malum fiberde kurumuş martı ve sığırcık pisliklerini çıkarma konusunda yeterli olur mu?

Teknem bunun aynısı nereye montaj yaptırsam daha sağlıklı ve rahat kullanım sağlarım.
(600 litre temiz su tankım mevcut)

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ayrıca şu şekilde gömme su çıkışı yaptırıp temiz bir görüntü elde etmek istiyorum.

Maksimum ayırdığım bütçe montaj hariç 3000-3500 tl civarında, yurtdışına çok seyahat ediyorum. Oradan da kaliteli bir marka tavsiyesi olursa getirebilirim.
« Son Düzenleme: Ocak 24, 2021, 15:37:37 Gönderen: Ahmet Turan »
*

E. O.

Ynt: Güverte yıkama pompası
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2021, 17:42:46 »
Genelerde Jabsco distribütöründe vardı. Komple kit olarak. Pompa ve bağlantılar dahil 300 euro gibi fiyatı vardı. İsterseniz arayın derim.

*

Y.

« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2023, 14:55:28 »
Selamlar,

bu konuyu bir canlandırsam... Özellikle yaz aylarında tik yüzeyler ayak basılamayacak kadar sıcak oluyor, bir bakraçla (marin kovaya istenen paraya kıyamadık) denizden su çekip güverteyi ıslatıyoruz. Her akşam benzer şekilde bir güverte yıkama rutinimiz var. Yorucu bir iş elbette. Bir güverte yıkama pompası aracılığıyla bu işi çözsek güzel olacak gibi duruyor. Tecrübe eden, şu marka fiyat /performans olarak iyidir diyebilecek olan var mı?

*

A. K.

« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2023, 15:03:57 »
bence kullanmayın yakın mesafeden sıkılan Basınclı su zamanla boyunas tel fırca sürülmüş gibi tiklerin liflerinin arasını açar.

« Son Düzenleme: Şubat 06, 2023, 15:05:49 Gönderen: Atilla Kaplan »
*

Y.

« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2023, 18:54:17 »
bence kullanmayın yakın mesafeden sıkılan Basınclı su zamanla boyunas tel fırca sürülmüş gibi tiklerin liflerinin arasını açar.
Üstadım, hortumla su dökmek seviyesinde bir şey olur gibi düşündüm. Tiklerimizin durumu zaten berbat.. Amaç miçonun iş yükünü hafifletmek.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

A. K.

« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2023, 20:06:10 »
Tik ler normal temizlenirken bile boyuna fırcalanmaz . Aslında tiklerin zımparalanması son yapılacak bir işlemdir. tuzlu su ile veya arapsabunu iyi bir temizleme seklidir. 
Unutmayalım irokko da dahil tik familyası  yaşayan organizmadır. 
*

A. Ç.

« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2023, 20:33:44 »
Tekne duşlarının tabanında biriken suyu boşaltan pompalardan edinin, doğrusu tekne altına bir delik delip bir vana bağlamaktır ama tuvalet temizleme suyu girişinden bir T ile de alıp bu pompaya bağlayabilirsiniz (Ben kesinlikle 1 alternatifi öneririm. Her su bağlantısı bağımsız olmalı.). Bağlantıları çok sağlıklı yapmanız gerekir. Hortum ucuna bahçe sulamada kullanılan veya benzeri bir uç takmayın çıplak hortumu kulanın. Basınçlı suyun tikleri nasıl aşındıracağını görmek istemezsiniz. Pompa olarak büyük teknelerde ırgat çalışırken deniz suyu çekip zinciri yıkayan pompalar da var ama hem pahalıdır hem de basıncı yüksek olur.

*

A. D.

« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2023, 22:44:12 »
Selamlar,

bu konuyu bir canlandırsam... Özellikle yaz aylarında tik yüzeyler ayak basılamayacak kadar sıcak oluyor, bir bakraçla (marin kovaya istenen paraya kıyamadık) denizden su çekip güverteyi ıslatıyoruz. Her akşam benzer şekilde bir güverte yıkama rutinimiz var. Yorucu bir iş elbette. Bir güverte yıkama pompası aracılığıyla bu işi çözsek güzel olacak gibi duruyor. Tecrübe eden, şu marka fiyat /performans olarak iyidir diyebilecek olan var mı?

Altta linki bulunan pompayı kullanıyorum güverteyi yıkamak, livarı doldurmak/boşaltmak için ve hatta acil durumda tahliye için. Yeterli uzunlukta hortum taktım, internetden temin ettiğim 3 mt çakmaklık kablosu ile tün tekneme ulaşıyor.

*

E. S.

« Yanıtla #8 : Şubat 08, 2023, 09:48:13 »
Selamlar,

Altta linki bulunan pompayı kullanıyorum güverteyi yıkamak, livarı doldurmak/boşaltmak için ve hatta acil durumda tahliye için. Yeterli uzunlukta hortum taktım, internetden temin ettiğim 3 mt çakmaklık kablosu ile tün tekneme ulaşıyor.

Aydın Korsanım çok ekonomik ve faydalı bir çözüm. Cihaz çok küçük görünüyor, çalıştığında gelen su yeterli basınçta oluyor mu? Bir de direkt denizden mi su çekiyorsunuz, yoksa önce kovaya alıp aleti kovanın içine mi sallıyorsunuz?
*

A. D.

« Yanıtla #9 : Şubat 08, 2023, 12:35:00 »
Efe korsanım; alet küçük ama güverte yüksekliği etken olarak basıncı oldukça iyi, uygun hortumla 2-3 mt uzağa su atıyor, benim güvertem denizden yaklaşık 1 mt falandır. Direkt denize salıyorum, elbette hortumu ve çakmaklıktan kablosu yeterli uzunlukta, dolaşarak tüm tekneyi yıkayabiliyorum. Kovayla su çekerek 20 mt lik tur teknesini yıkadığım zamanlar 16 yaşındaydım, artık kolay gelmiyor.
*

E. S.

« Yanıtla #10 : Şubat 08, 2023, 13:53:26 »
Efe korsanım; alet küçük ama güverte yüksekliği etken olarak basıncı oldukça iyi, uygun hortumla 2-3 mt uzağa su atıyor, benim güvertem denizden yaklaşık 1 mt falandır. Direkt denize salıyorum, elbette hortumu ve çakmaklıktan kablosu yeterli uzunlukta, dolaşarak tüm tekneyi yıkayabiliyorum. Kovayla su çekerek 20 mt lik tur teknesini yıkadığım zamanlar 16 yaşındaydım, artık kolay gelmiyor.

Bilgiler için teşekkür ederim Aydın Korsanım, ben de ediniyorum bir adet Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Y.

« Yanıtla #11 : Şubat 08, 2023, 18:20:37 »
Selamlar,

Güzel görünüyor, bizim güverte biraz yüksek oraya kadar çeker mi bilmiyorum ama alayım bir tane dursun. Fazla pompa her zaman lazım.
*

M. D.

« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2023, 00:27:08 »
Pompa hakkında Midapo sayfasındaki bilgi, kullanım süresi önemli.

Midapo Dalgıçı Nasıl Kullanmalıyım

- Gün içinde tek sefer kullanım için 15 dakikayi geçirmeyiniz.
- Gün içinde birden fazla kullanımlar için 3 saat ara ile 5 dakikayı geçirmeyiniz
- Tek seferde 500 litre ve tonajlı litrelere uygun değildir,Cihaz motoru ısınmadan yanar.
- Midapo dalgıç 12 v yükte çektiği amper 3 amperdir.220v düşürü adaptör kullanımlarda 5 ile 10 amper kaliteli adaptör seçilmelidir, yüksek amperli adaptörler veya düşük amperli kalitesiz adaptörler pompayı yakabilir
*

Y.

« Yanıtla #13 : Mart 24, 2023, 06:29:39 »
Merhaba,

Dün Karaköy’de güverte yıkama pompalarına baktım. Impeller kullanan modeller ve tatlı su hidroforlarımız gibi diyafram pompalı olanlar var. Tam bir bilgi olmamakla beraber diyaframlı olanların tuzlu suyla çalışacağına pek ikna olmadım, impeller daha mantıklı geldi.

Buradan ikinci soruna geldik, fiyat olarak diğerlerinden çok ayrılan bir marka dışında basınç kontrollü olanı yok bunların. Yani bir switchle çalışacak, durdurulana kadar akan suyun önünde bir engel olmaması gerekiyor. Tabii onlar yaptıysa biz niye yapamayalım diye düşündük ve karasal hidroforlarda kullanılan mekanik bir basınç switchini denemeye karar verdik. Bu switch bir T rakor yardımıyla pompanın su çıkışına takılıyor ve teorik olarak hortumun ucu kapatıldığında basınç yükseleceğinden pompanın elektriğini kesmesi bekleniyor.

Geçen yaz üç tane diyaframlı tatlı su pompası bozduk teknede. Eğer bu sistem çalışırsa tatlı su hidroforumuzu da bununla değiştirmeyi düşünebilirim.

Teknik anlamda “olmaz” dediğiniz bir nokta varsa lütfen paylaşın.

*

A. K.

« Yanıtla #14 : Mart 24, 2023, 13:14:37 »
o switch ler de diaframlı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

sizin hortumunuzda bir tetik mekanizması olması gerekir . tetik bırakılınca switch  işe yarar mototru durdurur .

hidroforun aynısı
« Son Düzenleme: Mart 24, 2023, 13:17:27 Gönderen: Atilla Kaplan »