0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben bir de yaz aylarında popüler koylardaki kıçtan karaya bağlanma konusuna neden karşı olduğumu ve alargada kalmayı neden tercih ettiğim hakkında iki kelam etmek isterim. Öncelikli çekincem hijyen... Normalde 10 teknenin rahat rahat "alarga"da kalabileceği genişlikte bir koya, ısrarla 120 tekneyle giriyoruz ve tekneleri tersane gibi yan yana, yan yana karaya bağlıyoruz. E bu tekne sahiplerinin %10'u işgüzarlık edip sintine yapıp , siyah tankını boşalttığında ortalık kanalizasyona dönüyor. Hadi gel de o canım koyda denize gir... Hani çoğu zaman kayalıklarda oluşan ve yosun zannedilen o kaygan şeylerin her zaman yosun olmayabileceği konusundan bahsetmeme gerek yok sanırım. İşte ben bu yüzden bu tip kalabalık koylarda ne kendim denize girerim ne de ailemi sokarım.Beni rahatsız eden ikinci olay ise saygı... 30 metrelik bir halalta 3 metre genişliğindeki bir tekneyi kıçtan kara yaptığınızı düşünün, 90m2 lik bir alana 2 gün, 3 gün için bir gecekondu kurmuş gibi oluyorsunuz. Size özel diye düşündüğünüz o bölgeye kimse giremiyor. Özetle ben bu iki sebepten dolayı "alarga"cıyım.Genel temayüle aykırı şeyler söylediğimin farkındayım ama konu başlığını görünce yazayım dedim..Sevgi&SaygıHakan