Merhaba değerli korsanlar uzun süredir internetten ayrı kalmam dolayısı ile aranızda bulunamıyordum; şükür kavuşturana diyerek yine bir konu hakkında fikirlerinizden ve deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum.
Efendim öncelikle önümüzdeki hafta için bir seyahat planlıyordum.Düşüncem benim emektar Honda 250 CBR ile ufak bir Ege veya Karadeniz turu yapmaktı tabi bunu yaparken yalnız olmak ve biraz olsun kendimle yüzleşmek istiyordum.
Amacım gezmek, bol bol fotoğraf çekmek, ne kadar müze ören yeri varsa keşfetmek, X in Y nin keyfi yüzünden görmek istediğim yerlerden mahrum kalmamak, istediğim yerde yemek yemek, istediğim yerde konaklamak vs özgürlüğüne sahip bencilce bir tatil yapmak istiyordum.Zaman sıkıntımda yoktu fakat sonra GeKo ya girdim biraz buranın havasını alınca yahu dedim.Limanda bizim S/Y Aygen yatarken onu CBR ile aldatmak ne kadar doğru..?
CBR ile yola çıksam şöyle olur böyle olur diye sıralamak istemiyorum sanırım sizlerde Türkiye de motosiklet tutkunu olmanın motor ile seyahat etmemin ne denli tehlikeler arz ettiğini biliyorsunuzdur.
----------------------------
1.Bizim kayığa gelirsek 5,5mt boya 2.10 ene sahip arkasında 10bglik yaz ortasında aldığım bana pekte güven vermeyen 4 zamanlı Parsun motoru bulunmakta bununla birlikte 5bg lik 2 zamanlı Mercury motorumu da bu seyahate çıkarsam yanıma almayı düşünüyorum ne olur ne olmaz dimi?
2.Armaya bu seyahat için güveniyorum sezon başında liftinlerini bağlantı noktalarını elden geçirdim.Çelik halatlarında bu seyahatimde kopacağını sanmıyorum.(Hareketli salma)
3.Teknemde 4 kiloluk Krom bir kumsal çapası var Kocaeli körfezinde bir kez atayımda taramasın...Ama bir 4 kiloluk daha döküm çapam bulunmakta ikisini birbirine bağlayıp atmayı düşünüyorum demirlerken.Birde 20mt kadar zincir bulunmakta gerisi halat bu seyahat için daha iyi bir çapaya mı ihtiyacım var yoksa ikisi bana yeter mi?
4.Teknemin havuzluğu gayet geniş iki kişi daha önce konakladım içerdede iki kişi yatabilir.Fakat ben tercihimi demirlediğim yada teknemi kıyıya çektiğim alanlarda çadır kurarak yapmak istiyorum.Salmam hareketlidir.
5.Karaya çıktığımda kullanmak için çocukluğumdan kalma 21 Vites bir bianki bisikletim var onuda tekneme koymayı düşünüyorum adalarda teknemi demirlediğim yada karaya aldığım yerlerin yerleşim yerinden uzak olduğunu varsayarsak çok işime yarayacaktır diye düşünmekteyim?
6.Üstteki maddeyi okuyup adalarda öyle tekneni kıyıya çekebileceğin yada hava almadan tekneni demirleyeceğin noktalar yok be çocuk diyip için için gülüyorsanız durun yapmayın
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap söyleyin bileyim ona göre başka bir formül uydurayım.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap7.Teknemde tuvalet yok, lakin ihtiyacımda yok.Teknemi sadece adalar arası geçmek ve izmitten adalara gitmek için kullanacağımdan sanırım çok ihtiyacım olmayacak.Duş vs için ise teknemde 60ltlik bir tankım var oda olmazsa halk plajlarında duşumu alır dişimi fırçalarım
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap8.Yolda kalma ihtimaline karşı bizim balıkçı barınağındaki gözü kara balıkçılardan 2 sinin numarasını aldım aynı zamanda Sea-Doo jetskisi olan bir arkadaşımda imdadıma yetişebileceğini belirtti.He bir de Sahil güvenlik var
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap 9.Sedefadası, Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıadayı karış karış gezmek istiyorum.Bunun için ise 7 gün ayırmayı düşünmekteyim ve bunu önümüzdeki hafta yapmak istiyorum.
10.Bunun haricinde teknemi makul ücretle demirleyip konaklayabileceğim yerler varsa da bilgisini almak isterim.
Özet:Benim tercihim çingene işi korunaklı bir koy bulup teknemi çekmek çadırımı kurmak ve merkezi yerlere bisikletim ile gidip gezmek akabinde akşamda çadırımda konaklamak.
Bende esas olarak bunun cevabını aramaktayım.Bu dediğimi yaparsam teknem geldiğinde olduğu yerden yürümüş olur mu?Ne bileyim bizim uyduruk motor ben yokken çalınır mı?Gece konaklarken alkolü başka yeriyle içen arkadaşların sataşmasına uğrayıp beni katil yaparlar mı? bunları öğrenmek istiyorum.
Çok teşekkürler.