0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. D.

kapıdan vize başlıyormu?
« : Ekim 28, 2023, 12:53:06 »
  Basında çıkan habere göre kapıdan vize bir yıl olacak şekilde yeniden başlayacakmış. Benim merak ettiğim; kapıdan vizeyle sadece vize aldığımız adaya mı gidiliyor yoksa diğer adalara ve Yunanistan anakarasına da geçilebiliyormu? Ben pandemiden önce gitmiştim ama şimdi unuttum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. D.

Ynt: kapıdan vize başlıyormu?
« Yanıtla #1 : Ekim 28, 2023, 13:05:50 »
  Hatırladım, vizeyi Meis'ten almıştım, ilk girişi de oradan yaptım ama oradan Rodos ve Symi adalarına da geçmiştim. Demek ki vize süresi içerisinde diğer adalara da gidilebiliyordu.

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #2 : Ekim 28, 2023, 21:26:20 »
Sadece Türkiye'ye en yakın olan Meis, Rodos, Simi, Kos, Sakız ve Midilli de geçerli. Diğer adalara veya anakaraya gidilmiyor.

Eskiden 15 gün deniyordu. Genelde 7-10 günlük veriliyordu. Şimdi de herhalde 1 yıl deyip 1-2 aylık verirler.

İlk başladığında prosedür çok kolaydı, sadece pasaport kopyasını 24 saat önceden göndermek yetiyordu, sonra zorlaştırdılar, form ve başvuru evrakları mecburi oldu. Ücreti zaten normal şengen fiyatı.

Bu haliyle hiç cazip değil ama şengen verilmeyen Türk vatandaşları için yurtdışı tatili imkanı sağlayabilir. Yunanistan müşteri çekme manevrası yapıyor gibi.

*

E. D.

« Yanıtla #3 : Ekim 28, 2023, 22:16:50 »
Teşekkürler. Demek ki Atina'ya falan gitmek için yine Fethiye Cosmos'la cebelleşmeye devam Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.

*

A. E.

« Yanıtla #4 : Ekim 29, 2023, 08:21:07 »
Teknenizde adalar yolculuğu yapmak isteyen var ise 250usd ye palaudan liman cüzdanı alıp personel olarak seyahat edebilir, 2 3 günde teslimediliyor, bu sene öğrendim bende baya bı yaygın, resmen. Vizenin açığıni bulmuşlar

*

E. Ç.

« Yanıtla #5 : Ekim 29, 2023, 10:36:54 »
Liman cüzdanı nedir ?
*

A. E.

« Yanıtla #6 : Ekim 29, 2023, 10:43:50 »
Gemiadami cüzdanı
*

H. H. A.

« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2023, 08:31:00 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Teknenizde adalar yolculuğu yapmak isteyen var ise 250usd ye palaudan liman cüzdanı alıp personel olarak seyahat edebilir, 2 3 günde teslimediliyor, bu sene öğrendim bende baya bı yaygın, resmen. Vizenin açığıni bulmuşlar

Enteresan. Bu verdikleri gemi adamı cüzdanının geçerlilik süresi nekadar oluyor?