0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    H. A.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #45 : Ağustos 16, 2017, 10:54:47 »
15 Ağustos 2017 Pazartesi
Sabah dokuza doğru kaktım,rüzgar iyice artmış, 30 kontlarda geziyor, atladım denize Demir'i kontrola. 60 m zincirin Demir'den itibaren ilk 30 metresi hiç kımıldamıyor, sonraki 10 metresi geziyor, son 20 metresi havalanıyor, demir gömülmüş. Bu şekilde 50 knot rüzgar olsa dayanırız. Ancak ekip robenson hayatından sıkıldı, isyan çıkmadan  yer değiştirmek lazım, ya önceden planladığımız Maltezana koyuna gidip gene alargada kalacağız, yada Astipalya limana gideceğiz. Tercihimizi ikinci şıktan yana kullandık, önce Mahir Günşıray korsandan Şebnem hanımın numarasını aldık , ona telefon edip limanda yer durumunu sorduk, 3-4 tekne gitti deyince 1045 de demirimizi alıp 45 dakikada limana geldik ve 3 m derinliğe Demir atıp 50 metre zincir serip Kıç'tan kara olduk. Dip kum iyi demir yutuyor, kontrol ettiğimde demir kumda yok olmuştu. Şamandırası  olmasa yerini bulamazdım. Akşam üstü gelen teknelerle barınak  doldu, 8 yelkenli var 6 sı İtalyan . Görevli çocuk geldi iki gün için 12,70 € aldı, port polise gitmemizi istedi. Gidip kaydımızı yaptırdık , genç bir memur, gidiş yeri Milos yazıyor niye buraya geldiniz diye soruyor, uzak ,rüzgar var diye geçiştirdik. Gitmeden 24 saat önce gelin çıkış alın dedi.
Ouzeri Anastasia lokantasını ve Şebnem hanımı arayıp bulduk. Şebnem hanımla 24 yıllık tanış çıktık. 1993-2000 yıllarında ben Kayseri'de bir kayak mağazası işletmiştim. Şebnem hanımların da İstanbul'da Sporting isimli bir kayak mağazaları vardı. Babasıda bana Kayserideki dükkan için yardımcı olmuş, ve benim mağazanın isminide  Sporting koymuştuk ve malzemeleri toptan onlardan alıyordum.   
Akşam yemeğine Şebnem hanım ve eşi Kosta'sın mekanına gittik. Leziz mezeler eşliğinde güzel bir sohbet oldu, anılarımız tazelendi. Fiyatlarda makul, ikram özel rakıda süperdi.
Akşamüstü rüzgar arttı, Poseidon 7 bofor veriyor, buranın rüzgarıda değişik, yavaş eserken bir anda sağanak bindiriyor. Zinciri uzun tutmak ve iskeleye fazla yanaşmamak lazım.


*

    H. A.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #46 : Ağustos 16, 2017, 10:58:01 »
Astipalya
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ağustos 16, 2017, 11:02:04 Gönderen: Hakkı Algın »


*

    H. A.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #47 : Ağustos 16, 2017, 23:01:12 »
16 Ağustos 2017 Çarşamba
Limandan 1130 otobüsüyle Choraya çıktık, adam  başı 1€. Dar sokaklar, cafe ve lokantalar ve 7 tanede eski ama onarılmış değirmen var.  Evleri ve sokakları beyaza boyamışlar. Gene dar sokaklardan yürüyerek  kaleye çıktık, içinde iki küçük kilise var, diğer yerler yıkık dökük. Zaten kalede ayakta zor duruyor.Kaleden manzara müthiş, tüm Astipalyayı görmek mümkün. Chora ve kalede rüzgar çok kuvvetli esiyor, Poseıdonion bügün içinde rüzgarı 7 bofor vermişdi. Fotoğraflar çekildi, yürüyerek aşağı indik. Eski fırın kapanmış, yenisini bulduk, ekmek, kurabiye vs alıp plajın üstündeki kafede oturduk. Gülistan ballı yoğurt, Semra frape Ferhat abiyle bende limonata içtik. Limonatadan başka herşeye benziyordu, bol şekerli su. Hesap 11,50 €. Hanımlar cafede kaldı biz ferhat abiyle tekneye gelip biraz uzandık, bağırış sesleriyle uyanıp dışarı fırladık, İskelemize, rüzgar altımıza kiralık bir Bavaria 46 giriyor, iskelede 10-15 kişide bağırıp duruyor, gelenler de bağıranlarda İtalyan. Sonra durum anlaşıldı tekne yanaşırken ilk denemesinde iskelesindeki tekneye çarpmış, kalabalık da kaptana akıl veriyor, kaptan şaşkın, içindekiler şaşkın, neyse yanaştılar. Görünürde pek fazla birşey yok,ama çarpılan teknenin kaptanının elinde makine  fotoğraf çekip hasar tespiti yapıyor, oda İtalyan. Neyseki bizim sancağımızdaki boşluğa  girmeye çalışmamış,  Anlaşılan İtalyanlar burayı çok seviyorlar, dün gelenlerden 3 tekne 7 boforda gitti, yerine gene İtalyan 3 tekne geldi. Rüzgar barınaktaki teknelere puruvaya yakın geliyor ve tekneleri arkaya yaslıyor, dün çok yük binen sancak koltuk halatını  çiftlemiştim bugünde birisine lastik şok lastiği taktık.


*

    H. E.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #48 : Ağustos 16, 2017, 23:18:47 »
Hakkı Abi, o İtalyanlar bağırışmıyorlar. Normal konuşmaları öyle.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    T. A.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #49 : Ağustos 17, 2017, 00:27:50 »
Ben daha bu seneki kadar italyanı bir arada görmedim. Dağ taş italyan olmuş.

*

    M. Ö.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #50 : Ağustos 17, 2017, 06:41:21 »
İon Denizindeki teknelerin % 70 i İtalyan. 😊Artık anlamaya başladık dillerini bağırışmalardan. 😀
*

    T. Ö.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #51 : Ağustos 17, 2017, 13:51:33 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben daha bu seneki kadar italyanı bir arada görmedim. Dağ taş italyan olmuş.

Kesinlikle hemfikirim.
Bütün orta Ege İtalyan dolu.
Bunu yazdığım Yalıkavak Marinada karşımda iki İtalyan müzikal tınılarda sohbet ediyorlar.

TANER
*

    S. Ç.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #52 : Ağustos 17, 2017, 15:12:35 »
Demekki artık buralara gelmekten vazgeçmişler,kıyılarına daha yakın yerdeler..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    H. A.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #53 : Ağustos 18, 2017, 22:09:50 »

17 Ağustos 2017 Perşembe
Bugün otobüsle Maltazena ya gittik, bilet 2 €. Güzel bir kumsal sahilde Ilgın ağaçları, denizde 1-2 Tonoz ve demirde 5-6 yelkenli. Küçük bir tatil yöresi, bir market, bir, iki lokanta vs. Bu koyda demirlemek daha mantıklı, ançak 7 boforu  görünce vede limanda da yer bulunca burayı pas geçmiştik.
Astipalyayı öğrenmeye devam ediyoruz. Merkezden 300 m uzakta yeni bir süper market açılmış, oray'a gittik fiyatlar çok uygundu, peynir vs aldık ,öğlen yemeğini giros pita olarak yedik,akşam yine Şebnemlerdeyiz. O kadar güzel sohbet oluyorki, sizi mıknatıs gibi çekiyor. Şebnem hanım bizden kitap ve dergi istedi ama maalesef olmadığından veremedik. Buralara geleceklere duyurulur, ayrıca gelmeden önce telefon edilirse bir iki küçük siparişide  var.
Limandan giden tekneler oldu, gelenlerin çoğu gene İtalyan. Gelenlerin rüzgar altında yanaşma manevraları ilginç ve heyecanlı oluyor. Girerken istikametini şaşan teknelerin diğerinin zincirine oturması, kurtarmak için dakikalarca verilen uğraşlar vs.
Astipalyayı öğrendik ve sevdik . Yarın Anefi yolcusuyuz. Akşamüstü sularımızı açık çeşmelerden doldurduk, güverteye su tuttuk, fırından ekmeğimizi aldık, seyre hazırız.

*

    N. Ö.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #54 : Ağustos 19, 2017, 11:05:37 »
Böylesi ayrıntılı seyir yazıları için teşekkürler Hakkı Korsanım.
Yakın adaları dolaştık şimdi benim gözüm de bu rotada. Şimdilik sizden okuyup bilgileneceğiz, sonrası kısmet Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Selametle...
*

    H. A.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #55 : Ağustos 19, 2017, 17:40:43 »
18 Ağustos 2018 Cuma
Kahvaltı sonrası 0900 da demir'imizi aldık ve Anafiye rota tuttuk. Astipalyanın saçak altından kurtuluncada yelkenler fora 13-15 bandında sancaktan gelen rüzgarla keyifli bir apaz seyirle Anafi Kaya'sına kadar geldik. Cenovayı kapatıp, yelken motor,seyriyle  saat 1440 gibi mendirek arkasına  kadar geldik ve 2,5 m suya demir attık. Çok soluğan var, belli bir istikametten gelmediğinden bir tedbirde alamıyorsunuz. Beşik gibi sallanıyoruz, Rüzgarın nereden  geldiği belli değil. Burada barınak yok sadece Batı'ya karşı yapılmış bir mendirek ve feribot iskelesi var, Doğu ve güneyli rüzgarlara tamamen açık. Yemeğimizi yiyip, birazda denize girdik su çok temiz,zemin ince kum. Limanda bir lokanta birkaç bina var. Botu indirdik ve 1815 otobüsüne yetiştik,Choraya çıktık . Kişi başı 1,5€. Çok rüzgarlı bir yer, buraya gelenler tedbirli gelmeli. Gördüğüm choraların  en güzellerinden biri. Ada'nın yerleşim yeri.
 Küçük minik kiremitsin beyaz evler,daracık sokaklar, aralarda cafe bar, lokanta , market, fırın, pastane iki tanede tane bal satan dükkan vardı. Kekik balı gerçekten çok kaliteli, büyük kavanozu 12€. İşletmelerdeki fiyatlarda bize çok makul geldi.2015 otobüsüyle teknemize döndük, rüzgar çıkmış, dağdan civarna  indiriyor, zinciri 25 metreye çıkardım, bosayıda vurdum. Soluganlar devam ediyor. Akşam yemeğini teknemizde yedik, Kayseri usulü yağlama çok nefisti.
Hava durumunu inceledik, sabah, 0700 da İOS yolcusuyuz.
*

    H. A.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #56 : Ağustos 20, 2017, 11:18:44 »
19 Ağustos 2017 Cumartesi
Gece boyunca rüzgar hiç durmadı, sabah 0640 da kalktım 25-29 knot esiyor, bugün için   Poseidon Anafi'de 4, Anafi  İOS arasında 3, İos'da da 5 bofor veriyordu. Bu rüzgarın civarna olduğunu düşünüp demir'i aldık, Anafi kuytusunda tekne kuru direk 15 derece yatıyor, Civarnalardan kurtulunca  İOS  rotasına girdik, rüzgar 15-19 knot puruvaya yakın geliyor , ana yelkeni tam açtık, yelken motor devam ettik, rüzgar sonrasında 23-24 knotları çıktı, İosa yaklaştıkçada orsaya kaydı. İOS liman içinde de 28 knot. Bata çıka geldik İos'a.Şansımız varmış iç limanda bir teknelik boşluk vardı. Yaklaşırken limanın içine bir balon koymuşlar üstünde burada demir atılmaz  yazıyor, bazı teknelerde tonoza bağlanmışlar böyle olunca insanın aklı karışıyor. İlk önce Demir atmadan girdik tonozlu göremedik çıktık, sonrasında Lukas geldi demir atın dedi demir atıp tekrar yanaşıp bağlandık. Bağlanırken sağolsun Feyz kaptan geldi palamarlarımızı aldı. Çanga Teknesi Fethiye'den gelmişler, Geko üyesiymiş benide yazılarımdan tanıyormuş. İki günlük ücret 20,40€, su ve Elk hariç. Suyumuz dolu panellerde iyi Elk ürettiğinden almadık. Yanaşır yanaşmaz otobüs durağının karşısındaki pitacıda karnımızı doyurduk, üstüne de Dodoniden dondurma kendimize geldik. Bu arada WiFi 'ye girmek zaten rutin .
Limandan 15 dakikada bir Choraya otobüs kalkıyor 1900 otobüsüyle Choraya çıktık. Yakın, yürüyerek gidilebilir, bir caddenin üstünde indik, caddede yukar aşağı  yürüdük pek bir şey yok. Bugün Ferhat abilerin 48. evlenme yıldönümü güzel bir yer arıyoruz. Yol kıyısında bir levhada lokantaları gösteren bir plan bulduk. Plana göre yürüyünce durum değişti, meğer herşey bu evlerin arasındaymış. Biraz Mikonosa benziyor, dar sokaklar içinde mağazalar,lokantalar,cafeler. Önce bir kafede Güneş'in batışını seyrettik,sonrasında mahalli vatandaşların tavsiyesi üzerine Lord Byron isimli lokantaya gittik. Güzel bir mekan , ortaya 1 kg. lık bir dana pirzola, özel bir salata ,büyük bir kase içinde fırında pişirilip eritilmiştiniz feta  peynir yanına kızarmış pita dilimleri, hanımlar 1 litre kırmızı şarap bizde  1/2 litre Çipuro içtik. Hepsi çok lezizdi, hesap garsoniye dahil, 99€. 48 . Yıl kutlaması güzel oldu,nice yıllara sağlıkla mutlulukla.
Tekneye dönünce Galatasaray maçının ikinci yarısını seyredip, Mutlu bir şekilde yattık.
*

    E. O.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #57 : Ağustos 20, 2017, 11:30:10 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bugün Ferhat abilerin 48. evlenme yıldönümü güzel bir yer arıyoruz.
..........................
..........................
48 . Yıl kutlaması güzel oldu,nice yıllara sağlıkla mutlulukla.


Ferhat abilere mutluluklar diliyoruz..
Dile kolay 48 yıl, nice yıllara...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    C. G.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #58 : Ağustos 20, 2017, 13:27:27 »
 Neredeyse benim yaşım kadar evliler, mutluluklar dilerim nice yıllara.
*

    K. G.

Ynt: NERİSSAM YUNAN ADALARINDA 2017
« Yanıtla #59 : Ağustos 20, 2017, 21:14:55 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
19 Ağustos 2017 Cumartesi
Gece boyunca rüzgar hiç durmadı, sabah 0640 da kalktım 25-29 knot esiyor, bugün için   Poseidon Anafi'de 4, Anafi  İOS arasında 3, İos'da da 5 bofor veriyordu. Bu rüzgarın civarna olduğunu düşünüp demir'i aldık, Anafi kuytusunda tekne kuru direk 15 derece yatıyor, Civarnalardan kurtulunca  İOS  rotasına girdik, rüzgar 15-19 knot puruvaya yakın geliyor , ana yelkeni tam açtık, yelken motor devam ettik, rüzgar sonrasında 23-24 knotları çıktı, İosa yaklaştıkçada orsaya kaydı. İOS liman içinde de 28 knot. Bata çıka geldik İos'a.Şansımız varmış iç limanda bir teknelik boşluk vardı. Yaklaşırken limanın içine bir balon koymuşlar üstünde burada demir atılmaz  yazıyor, bazı teknelerde tonoza bağlanmışlar böyle olunca insanın aklı karışıyor. İlk önce Demir atmadan girdik tonozlu göremedik çıktık, sonrasında Lukas geldi demir atın dedi demir atıp tekrar yanaşıp bağlandık. Bağlanırken sağolsun Feyz kaptan geldi palamarlarımızı aldı. Çanga Teknesi Fethiye'den gelmişler, Geko üyesiymiş benide yazılarımdan tanıyormuş. İki günlük ücret 20,40€, su ve Elk hariç. Suyumuz dolu panellerde iyi Elk ürettiğinden almadık. Yanaşır yanaşmaz otobüs durağının karşısındaki pitacıda karnımızı doyurduk, üstüne de Dodoniden dondurma kendimize geldik. Bu arada WiFi 'ye girmek zaten rutin .
Limandan 15 dakikada bir Choraya otobüs kalkıyor 1900 otobüsüyle Choraya çıktık. Yakın, yürüyerek gidilebilir, bir caddenin üstünde indik, caddede yukar aşağı  yürüdük pek bir şey yok. Bugün Ferhat abilerin 48. evlenme yıldönümü güzel bir yer arıyoruz. Yol kıyısında bir levhada lokantaları gösteren bir plan bulduk. Plana göre yürüyünce durum değişti, meğer herşey bu evlerin arasındaymış. Biraz Mikonosa benziyor, dar sokaklar içinde mağazalar,lokantalar,cafeler. Önce bir kafede Güneş'in batışını seyrettik,sonrasında mahalli vatandaşların tavsiyesi üzerine Lord Byron isimli lokantaya gittik. Güzel bir mekan , ortaya 1 kg. lık bir dana pirzola, özel bir salata ,büyük bir kase içinde fırında pişirilip eritilmiştiniz feta  peynir yanına kızarmış pita dilimleri, hanımlar 1 litre kırmızı şarap bizde  1/2 litre Çipuro içtik. Hepsi çok lezizdi, hesap garsoniye dahil, 99€. 48 . Yıl kutlaması güzel oldu,nice yıllara sağlıkla mutlulukla.
Tekneye dönünce Galatasaray maçının ikinci yarısını seyredip, Mutlu bir şekilde yattık.
Çok teşekkür ediyorum güzel paylaşımlarınız çin