0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Ö. Z.

Ynt: Herşey Nasıl Başladı..
« Yanıtla #30 : Kasım 22, 2016, 20:39:16 »
Ben de tekneyi almadan önce bu işe ayıracağım parayı ortaya koydum. Parayı 2 ye ayırdım. 1- tekne alımına ödenecek para 2- Tekneye ilave donanım bakım/yenileme vs için harcanacak para. Teknede nelerin mutlaka olması gerektiğini de yazdım bir kenara.  Yani teknede webasto , güneş paneli falan var ise 2 numaralı maddeden para azaltıp tekne alımına ilave edecektim. Ama her halukarda da en az 10 bin TL gibi genel bakım/elden geçirme gibi işler için para ayırdım. Baktığım tekne için 2 nolu kalem ne kadar büyük ise 1 nolu kalem o kadar küçülecekti. Veya tam tersi olacaktı.

Sonuç olarak %90 oranında harcama öngörülerimi tutturdum. Tekneyi aldıktan sonra, şirket kurulumu, evrak kağıt kürek, Transit Log vs. her tür detayı eksiksiz olarak hallettim. Tekneyi de kendimce tekrardan denize hazırladım (tekne deniz için zaten hazırdı ama yeni aldık işte illa harcıycaz para)
Tüm halatları değiştirdim. 6-8 yıllık olduğunu tahmin ettiğim yelkenleri söktürdüm, yıkattım dikişlerinin üzerinden geçirttim. Yeni servis aküleri aldım. Motor yıllık bakımlarını yaptırdım. Spray hood ve biminiyi söktürüp yıkattım, dikişlerinin söküklerini elden geçirttim. Spray Hood'un camları iyice buğulanmış onlar da değişti. Teknenin herbir köşesine bizzat girerek ne var ne yok döktüm ortaya ve temizlik yaparak tüm ekipmanı yedek parçayı tekrar kutular içerisine teknenin muhtelif dolaplarına dağıttım. Usturmaçalar bi çıplak gözüktü gözüme, giydirdim onları. Bavari Holiday logosu bile çok yıpranmış geldi gözüme oturdum bizzat corel'da çizdim kestirdim tabelacıda yapıştırıcam bugün yarın. Velhasılı tekne, sahibinin harcamak istediği kadar masraf çıkarır tezine katılıyorum. Benim takılıp yenilediğim pekçok şey ile başla biri yıllarca devam edebilir belki.

Bir de "Marin Ustaları" mevzuu var ona da giricem Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Avalon'un bugün itibarı ile görünümü:


Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    Ö. Z.

Ynt: Herşey Nasıl Başladı..
« Yanıtla #31 : Şubat 16, 2017, 22:40:16 »
Efenim bayağıdır yazmamışım, bir iki kelam edeyim.

Nihayet ADB ve KMT işini de hallettim. Yanlız biraz uzaklarda oldu bu iş. Baktım istanbul ve civarındaki sınav merkezlerine, bikaç ay boyunca dolu. Ben sabırsız adamım, kafaya konan şey hemen yapılmalı. Baktım teee Trabzon da oturumlar müsait. Yaptım kaydımı atladım bir uçağa gittim geceden.

Sabahta soluğu aldım liman başkanlığında. Memurlar, silah zoruyla orada oturtuluyormuş gibi davranan cinsten, pek bi sert pek bi ters. Hadi benim biraz yaşım var, saçım az beyaz da itibar ediyorlar. Belge düzenleyen memur önümde 2 öğrenciyi nerdeyse tokatlıyodu durduk yerde 😡Hey allaam. Neyse dedim salonu buldum girdim.

Tesadüf eseri nazik bir kadın yapıyor sınavı. Burda iyi muamele gördüm bak 😁 Sınav saati geldi, benden başka kimse yok. Ee dedim yokmu başka kimse? Meğer kışın amatörlerden gelen giden olmazmış 😀 Bir ben varmışım.  Neyse efenim 2 saat içinde 2 sınav geçip 2 belgeyi de cebime koyup ayrıldım limandan. Denizlerde artık acemi bir kaptan daha var ona göre 😄

Hızlıca sınava girmek belge almak isteyenlere Trabzon önerilir. Yanlız sınav sonunda ADB ve KMT yi hemen alacağınız düşünülürse evrakları eksiksiz götürün yoksa fırça yemeniz muhtemel 😀
« Son Düzenleme: Şubat 16, 2017, 22:41:06 Gönderen: Özay Zorlu »


*

    K. Y.

Ynt: Herşey Nasıl Başladı..
« Yanıtla #32 : Şubat 17, 2017, 01:54:10 »
Kazasiz,mutlu ve keyifli seyirler diliyorum.
Verdiginiz bilgiler icinde ayrica teşekkür ederim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    Z. D.

Ynt: Herşey Nasıl Başladı..
« Yanıtla #33 : Şubat 17, 2017, 14:22:38 »
Teknen ve evrakların hayırlı olsun. Gönlünce kullan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    Ö. Z.

Ynt: Herşey Nasıl Başladı..
« Yanıtla #34 : Nisan 24, 2018, 23:41:13 »
Tekneciliğe adım atışımın bir buçukuncu yılında Zorlu Prodakşın gururla sunar: "Teknem Avalon"



*

    O. B.

Ynt: Herşey Nasıl Başladı..
« Yanıtla #35 : Nisan 25, 2018, 09:19:50 »
Tüm yazılarınızı keyifle okudum Özay Krosanım.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tekneniz çok güzel keyifle kullanmanızı dilerim.

Tamda benim hayalimdeki tekne.

Ben şimdilik motorluyla idare ediyorum.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bütçemi ve ailevi koşullarımı oluşturunca ilk işim böyle 3 kamaralı bir yelkenliye geçmek. Tanıtım videosunu izledikten sonra da çok pis gaza geldim. Ev almaktansa tekne mi alsam acaba diye düşünüyorum şu anda.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    N. D.

Ynt: Herşey Nasıl Başladı..
« Yanıtla #36 : Nisan 25, 2018, 10:21:42 »
Bende atlamisim konuyu iyi oldu tekrar hortlamasi.

Güzel hikaye güzel tekne yakismis sizede güle güle kullanin hersey gönlünüzce olsun.

Iyi bir is yapmissiniz, bol stresli bir mesleginiz var zaten, doktora tedaviye vereceginiz parayi Avalon na harcayin
*

    O. Ü.

Ynt: Herşey Nasıl Başladı..
« Yanıtla #37 : Mayıs 01, 2018, 22:41:38 »
güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.