0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    T. T. A.

Ynt: Yeni konu başlığı
« Yanıtla #15 : Ocak 14, 2011, 08:05:41 »
Evet Kamil Korsanım, Eylül'de süresi doldu. Refresh Course'u yeni tamamladım. Yeni kartımı bekliyorum.
EFR eğitimini, özellikle refresh'i önemsemek gerek. 2 yıl gerçekten bilgilerin unutulmasına yetiyor. Bunun için sadece Divemaster'lık geçerliliğini korusun diye yenileme kursunu önemsemeden geçmemek gerek.Sanki sıfırdan alıyormuş gibi tüm konuları ve özellikle manken destekli CPR uygulamasını sindire sindire yapmak gerek. Allah gerek göstermesin ama 2 sene önce sarozda bir suda boğulma vakası oldu ve gerekti. Boğulan çok şanslıydı zira ben dahil 8 EFR ve 5 EFR eğitmeni vardı. Boğulan kişiye derhal CPR uygulandı ve ilk dakikalarda hayata döndü. Çok kısa sürede döndüğü için oksijensizlikten oluşabilecek hiçbir kalıt oluşmadı. O gün, bu eğitimin ne kadar büyük bir önem taşıdığını gözlerimle gördüm. Zira yaşamla ölüm arasındaki ince çizgiyi belirleyen sadece birkaç önemli ilk yardım bilgisine sahip olmak ya da olmamaktı!
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2011, 08:06:51 Gönderen: Tarık Turgut Altıok »


*

    K. K.

Ynt: Yeni konu başlığı
« Yanıtla #16 : Ocak 14, 2011, 09:36:15 »
Kesinlikle haklısınız Tarık korsan.
İşin özünü güzel ifade etmişsiniz.


*

    Ö. K.

Ynt: Yeni konu başlığı
« Yanıtla #17 : Ocak 14, 2011, 16:08:46 »
Sevgili GeKo'lar,

Ben doktorluk yapmayan doktorlardanım. Son 20 yılda birçok meşhur özel hastane ve sağlık sigortası şirketleri yönettim. Hekimlik eğitimim her iki sektörde de çok yararlı oldu ama en faydayı yaptığım yüzlerce uçak yolculuklarının hemen hemen %3ünde hatta 5'inde karşılaştığım tıbbi acil durumlarda karşımdakilere yardım edebildiğimde hissettim. Mutlaka bu eğitim herkesçe alınmalıdır.

Evvelsi gece 3'te sevgili Osman Atasoy ile seyahat eden Sibel'in Horn Burnuna (Macellan Boğazı'na) çok yaklaşmışken, bir istenmeyen kavança neticesi yüzünden yaralandığını öğrendim. Seyahate çıkmadan onlara dev gibi bir tıbbi yardım çantası hazırlatmış, dikiş atmayı ve temel ilk yardımı öğrenmelerini sağlamıştım. Ama göze çok yakın olduğu için yarayı dikemediler. İki gündür haberleşiyoruz sailmail vasıtasıyla, çantalarındaki malzemeler ile durum kontrol altında, hızla iyileşiyor Sibel. Özellikle uzun yol yapacakların mükemmele yakın bir setleri olması gerekir. Benim baş parmağım Karayiplerde 5 yerinden kırıldığında çamaşır mandalı, ducktape ve bir antibiyotikli pomatla idare etmek zorunda kaldım, hala izi durur. İki doktor olmamıza rağmen dikiş seti almamıştık yanımıza. Charter tekne olduğu için de teknede düzgün pansuman malzemesi de yoktu. Çektiğim sıkıntıyı hala unutamam.

Bu arada Osman'ın sitesinden (Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) kazayı okuyabilirsiniz. Verdiğim antibiyotiklerin son kullanma tarihi 7 ay önce geçmiş. Neyse ki çok gerekmedi. Dün yazıştığımızda daha iyi olduğunu öğrendim.

Acil ve ilk yardım kursu için ben de hoca ayarlayabilirim. Bir organizasyon yapılırsa elimden gelen yardımı yaparım.

Saygılarımla,

Ömer Karahan  


*

    M. A.

Ynt: Yeni konu başlığı
« Yanıtla #18 : Ocak 14, 2011, 20:08:09 »
Bu konuda kendi aramızda bir eğitim ayarlayabilirsek çok faydalı olur.