0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Ö. A.

Kötü Boyanmış Fiber Tekne
« : Eylül 16, 2017, 19:58:01 »
Öncelikle Tüm korsan abilerim ablalarım ve kardeşlerime selam olsun. 1ay önce bir abim 6.20 boyundaki fiber teknesini bana verdi. Bende tekneyi üstüme aldım ama teknede baya iş var. Motoru toplatıyorum şuan. Evinrude 115hp motor. Teknede kötü boyanmadan olduğunu düşündüğüm havuzluk ve kamaraya kadar olan kısımda yama gibi kabarmalar var. Sanırsam üst üsteboya atılmış ama tam emin değilim tabi. Çeşitli yerlerdede çatlaklarvar. Bunlarla alakalı olarak cam elyaf aldım ve bununla tamir etmeyi düşünüyorum. Bu konuyla alakalı olarak bana tavsiyeleriniz ne olur? Ufak ufak müdahale etmem mi yoksa hiç uğraşmayıp komple boyayı kazıtıp baştan boyatmakmı?


*

    A. Ç.

Ynt: Kötü Boyanmış Fiber Tekne
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2017, 20:33:00 »
Açıklamanız yeterli değil. Fotoğraf işe yarardı. Fiber aldığınıza göre büyük alanlar olduğunu varsayarak, üstteki boyayı tammen kazımanızı , epoksi reçine ve dokuma cam elyafı ile onardıktan sonra  epoksi macun ile düzeltmenizi ve üstüne çift komponentli poloüretan boya atmanızı öneririm.


*

    Ö. A.

Ynt: Kötü Boyanmış Fiber Tekne
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2017, 09:02:31 »
Ahmet korsanım foto çekecektim ama unuttum tekneye geçtiğimde görüntülerini atacağım. Peki bunu yaparken kaç numara zımpara ile kazımalıyım? Forumda 80 numara yazan var 80 sen başlayıp numarayı büyüt diyende var küçült diyende var. Ne yapmam gerekiyor. Tekne işinde yeni biri olarak yardımlarınızo bekliyorum abilerim


*

    A. Ç.

Ynt: Kötü Boyanmış Fiber Tekne
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2017, 10:28:10 »
60-80 kum uygundur. Numara büyüdükçe zımpara incelir. Önce kalın sonra ince kullanılır. Ince zımparadan önce onarımları tamamlamak daha kolaydır.