Uykuluk hakettiği ünü bir türlü yakalayamamış bir lezzet.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapBelki az miktarda bulunması, belki çabuk bozulması etkili olmuştur bunda.
Bilmeyeni çoktur. Bilenine de sorsanız nereden çıkarıldığını genellikle bilmez.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapSorumluluk sahibi içorgancı korsan olarak, buzlukta kalan son paket uykuluğu sizlerle paylaşayım istedim.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapEfenim halk arasında uykuluk olarak bilinen bu muhteşem lezzet, aslında dış görünüş olarak birbirine çok benzeyen timus(thymus), pankreas, ve mediastinal lenf düğümleri(göğüs ön boşluğu bezeleri
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap)nin ortak adı. Görünüşleri aynı ama baskın fonksiyonları farklı.
Asıl ve makbul olan uykuluk genç hayvanların(kuzu ve dana) gerdanından çıkan timustur.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapGenç hayvanlarda iri olan bu organ kandaki savunma hücrelerinin olgunlaşmasını sağlar. Yaş ilerledikçe ciddi oranda küçülür(ki insanda da böyledir).
Fazla dallandırmaya gerek yok, ayrıntı merak edenlere Arman Kırım'ın yazısını okumaları şiddetle önerilir.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapEn başta, çok sağlam sakatatçınız olacak. Bu gün bunu sizlerle paylaşabilmemin en önemli sebebi başka bir müşterisine sağlam olmayan sakatatçımın olmasıdır. (İğrenç bi adamım ben.)
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapEn bol şubat, mart, nisan bilemedin mayıs aylarında bulunur. Ben bulunca buzluğa gömüyorum. Ama ilk andaki tadı olmuyor.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapÖnce soğuk suda bekletilir, kanı çıkar. Sonra parçalamadan kaba zarları soyulur.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapBundan sonrası karışık.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapBinbir türlü tarif var ve hepsi doğru.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapAğırlık altında suyunu çıkaran mı, suyu kaçmasın diye mutlaka kapatılmasını öneren mi dersin?
Buharda pişiren mi istersin, tereyağında kavuran mı? Yok kağıtta uykuluk, yok rizottolu....
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapPüüüü.....
İç organcı korsan der ki:
-Izgara
-Kızartma(En bi kıralını babam yapar)
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap-Sebzeli sote
Gerisi teferruat.
Bu sefer ızgaraya karar verdim.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapElenktirinkli dumansız ızgaram var,
kömür tadı vermese de içindeki su sayesinde kurutmadan pişire biliyor.
Sebzeleri etlerden önce pişirmeyi tercih ediyorum.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapBu arada uykulukların boğumlarını dikkatlice ayırarak uzuuun bir uykuluk elde ediyorum.
Kopsa da sorun değil, zaten piştikçe kendi kopuyor.
Sonra avucumda şişe diziyorum.(Tahta şişler bir saat suda bekletilince uçları yanmıyor.)
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapPişmesine yakın hafif karabiber ve kişniş serpiyorum. En son, alacağım zamanda tuz.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapŞööle bişiiy oluyo.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapKızcığım dürüm istedi, ona böyle hazırladık.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapAfiyet olsun!