Herkese selam,
Söz verdiğim resimli anlatımını ancak hazırlaya bildim.PC arızasından dolayı gecikti
GPS ten veri almak-1İlk önce Data/Input menusune geliyoruz.
-2Açılan sayfadan ADD Insturment ‘e tıklıyoruz.
-3Yine açılan sayfadan Bluetooth gps in bağlı oldugu portu seçiyoruz.
- (Eğer seçilemiyorsa bir önceki ekrana dönüp Remove Instumentten tum girişleri siliyoruz.)
- (GPS in hangi porttan baglı oldugunu Bluetooth yönetim ekranından bulabilirsiniz.)
-4Check Data sekmesine geldiğinizde aşağıdaki şekilde veri akmaya başlıyorsa GPS uyduya bağlı, program GPS ten veri alıyor demektir.
Veri almayı başardıktan sonra, ekranda teknemizi görmek.-1Tekrar Boat sekmesine geliyoruz ve Advance Settinge tıklıyoruz.
-2Sentence sekmesindeki Position/Speed over/Course over değerlerini RMC olarak değişitiriyoruz ve teknenizi ekranda görüyorsunuz.
(Eğer bu işlemi evde yada iş yerinde yapıyorsanız.Teknenizin durduğu yere değil,bulunduğunuz yere bakın. Hakan Abi selam

)
Son olarak 3D derinlik haritalarını nasıl kuracağımıza bakalım.-1Derinlik haritasını istediğimiz bölgeye geliyoruz.Import to 3D database menüsüne tıklıyoruz.
-2Açılan menüden Database ve Chart ta C-Map i seçiyoruz.
-3Açılan pencerede Cmap değerinde 0 dan farklı bir sayı görüyorsanız 3D haritanız hazır demektir.
-4Üst taraftakş menuden 3D ye tıkladıgınızda 3D haritanızı görüntüleyebileceksiniz.Her bölge için aynı işlemi tekrar yapmanız gerekmektedir.

İşlerden vakit bulup ancak bu kadarını yapabildim.
Yine olmazsa çekinmeden arayın beni

Sevgiler...