Gönderen Konu: Maşallah'ın restorasyonu, bakımı, sıkılan her vidası, yani tamiratı adına herşey  (Okunma sayısı 10958 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 135 Mesajı Toplam
    208 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
Eveeettttt, bu gün yani 18 Temmuz Ctesi günü neler yaptık?

Saat 10:00 evden çıkış Marintek'te Kerimle buluşma fakat ilgili firmanın burnunun biraz havalarda olması sonucunda redresörü almadan çıkış. Hemen telefon trafiği ve Kerim'le deniz malzeme mağzalarının yolu taşlı şeklinde Şentürk te kalan son redresörün tam swich mode olmadığının bilgisini Sevgili Coşkun verince Kalamış Marin Sevgili Murat'tan WAECO bir redresör alınır ve tekneye gelinir. O arada Kerim bir arkadaşıyla yelken yapmaya çıkar, biz elemanım Salih ile kuç altı ve ambarları basınç makinasıyla yıkamaya başlarız. Sonrasında aşağıdaki resimdeki şekilde Neco abi uğrar ama vakti dardır ve düzgün ağırlayamanın üzüntüsü ile kendisini uğurlarız.

Havuzlukminderleri yıkanırken Erdem ve eşi gelir, sonrasında onlarla birçay molası ve Kerim yelkenden döner redresörü "vayy iyi aletmiş, uff soğutucusu süper" diyerek montajını gerçekleştirir. Tabi bu arada benim 50.000 tane teknik sorularıma maruz kalarak ve sabırla cevaplayarak.

Derken Burak Nazikcan kişisi teşrif ederler ve döşeme ustasının getirdiği koltuk ve yatak minderlerini tek tek yerlerini silerek monte ettikten sonra "ulan acıktım nağralarına başlar :D )

Erdem, eşi, Burak ve ben nefis dürümlerimizle teknenin içini seyrede seyrede yemek yiyip evin yolunu tutarız.

Noyan Bakır

• Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 104 Mesajı Toplam
    163 Kere Beğenildi
    • BALTA'M SEN AMARİKA'DAN ALSAN ALSAN TEKME ALIRSIN
Fotoğrafta görünen kedinin adı neydi Hakan korsanım?
Döşemeleri ve minderleri kirletmesin?

T.C.G. SAVARONA

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 135 Mesajı Toplam
    208 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
Kötü Kedi Şerafettin o abi. Sanal bir mizah yıldızı, yani kedidir kedi. Takılma sen ona :D
« Son Düzenleme: Temmuz 19, 2009, 00:32:30 Gönderen: Hakan Zorlu »

Dilek Hepgüler

• S/Y Anarada
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Erdek
  • 35 Mesajı Toplam
    71 Kere Beğenildi
    • Açık Radyo
Yine olmamış! Hani minderler leopar desenli olacaktı?  :D

Erdem Çakır

• Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • West Istanbul Marina
  • 41 Mesajı Toplam
    71 Kere Beğenildi
Hiç hesapta yokken korsaniçemin katılmak istediği toplantı için yollara düşüyoruz...Katıldığımıza pişman bir şekilde otelden ayrılıyoruz :( .

Korsaniçem bir ara '' Başımın etini yedin marina marina diye, gidip bakalım esmermiymiş,sarışınmı şu marina :) '' diyor ve rotamızı FB marinaya çeviriyoruz.

HakanZ korsanı arayıp teknede olduğunu öğrenince hızlıca F10 a varıp. Pontonda güneşin altında kısa bir sohbetten sonra. Ayvalık tostçusunda buluşmak için sözleşip, cafelerden birine kendimize atıyoruz.HakanZ nın '' işim bitti hadi gelin bu tarafa '' komutuyla, Aklımızda acaba işindenmi ediyoruz adamı düşünceleri ile çaylarımızı yudumlamaya başlıyor,serinden az sıcak bir havada muhabbetin içinde buluyoruz kendimizi.

HakanZ, Sancan korsanın geçen gün maşaallaha gelip direk olarak işe soyunmasını anlatırken, ocakcının elinde iki çayla gelip '' abi bunlar GEKO dan  ??? '' demesiyle Sancan korsanın arkamızdaki masadan bizi dinlediğini fark ediyoruz  :D.Muhabbet masadan masaya şekildinde devam ediyor,güzelleşiyor.

Çaylar bitiyor ama yapılması gereken işler var.Kerim korsanın katılımıyla tekneye varıyoruz ve teknik muhabbetler başlıyor.Redresörün bağlanması ile Kerim korsan aramızdan ayrılıyor ve hemen arından Burak Korsan geliyor.

Minderler yerleşiyor,harika dürümler yeniyor.ve tekneyi kapatıp çıkıyoruz.HakanZ bir abilik daha yapıyor ve bizi söğütlüçeşmeye kadar aracı ile getiriyor ve teşekkür edip ayrılıyoruz.....

HakanZ korsanıma, misafir perverliği ve bizden esirgemediği dostluğundan dolayı sizlerin huzurunda,kendim ve eşim adı çok teşekkür ederim.

İyiki varsınız......

Çakır Korsan

sumorsu

• Ziyaretçi
1. Bizim gençliğimizde masadan masaya meyve sepeti ve havyar eşliğinde şampanya yollanırdı. Yatı katı olanlar çay yollamazdı. Çok ayıp. Gekoya yakışmadı :(
2. Şu redresörü merak ettim. bendeki 50.- tl liği eskiciye verip yeni bi tane alsam başım çok ağırırmı acep?
3. Maşşallah kayığını bu yıl aşağılarda görebilecezmi yaw?
 ;??^+%%

Osman Aktuna

• Gezgin Korsan
  • *
  • Eskişehir
Biyerlerde "merdivenin güzel olmuş" demişlerdi...

Ben de çok beğendim valla :-*

Merdiven görevini de görüyorsa tüm teknelere uygulanabilir :D

"Home is where my boat is" demek istiyorum.

Kerim Dişbudak

• S/Y Dogi-TUR 3644
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul & Lefkosa
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
Merdiven Süperrrr.
Test edilmiş durumdadır, pratik, yer tutmuyor, takılmıyorsunuz...... :-*
Redresörleree gelince süper bir redresör, teknik arkadaşlar gayet iyi bilecek bu tip ürünlerin en önemli sıkıntısı oluşan ısının dışarıya tahliyesi, kutusu tamamen Alüminyum , sogutma yüzeyi süper ,  .Fan sık devreye girmiyor bu sebeple ve özellikle gece marina konaklamarında kafa şişirmez , smart charge yapıyor, (ve anahtarlamalı)  :-*
Bu arada ilgilenenlere dolap harika soğutuyor her daim malt hülasasından, mayalandırılarak şerbetçi otu ile lezzetlendirlmiş sıvılar mevcut.... :D
Maşallah her geçen gün muhteşem oluyor, artık karinasından akan suları bekliyor , az sonraa...........  :-*
5...4......3.....2....1.....
« Son Düzenleme: Temmuz 19, 2009, 21:37:18 Gönderen: Kerim Dişbudak »

S/Y Dogi TUR 3644 - Fenerbahçe Marina F10

sumorsu

• Ziyaretçi
Akü şarj cihazı ile ilgili teknik bilgi ve fiyat bekliyorum. :)

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 135 Mesajı Toplam
    208 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
Redresör WAECO marka. 25A/h. 3 akügurubu için çıkışı var. 1. çıkış sadece marş aküleri için ve 1A/h den fazla basmıyor. Servis akülerini 2 ve 3. çıkışlara bağlayabiliyorsunuz.

Fiyatı 800 küsür TL.

Karaköy Selanik pasajı ve Menevşe handaki 80-200 TL arası Çin malı redresör mevcutmuş.

Cihan Devcan

• S/Y Ceylin
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    3 Kere Beğenildi
    • Devcan
hakan fotoğraflar çok güzel.Maşallah diyelim.

S/Y Ceylin Mudanya No: 4

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 135 Mesajı Toplam
    208 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
Cumartesiyi pazar bağlayan gece Umut ve Cengiz abi ilekeyifli bir sohbetin arkasından marangoz Mustafa söz verdiği saatte tam 22:00 da tekneye geldi. Önce oturdu içeriye baktı ve sonra "harbiden güzel olmuş, yapmışım galiba" deyip eserine keyifle bakıp "bira var mı abi?" diye sordu. Var aç dolabı al dedim açtı ve aldı. Mustafa tam 11 senedir likit içmemiş :) Maşallah'ın içini görünce içmeye karar vermiş. Zaten taa kışın demişti "11 senedir içmedim su tekne bitsin istediğpim, emek verdigim gibi olsun içicem abi" diye. (Umut ve Cangiz abi şahittir)

Neyse saat 06:30 a kadar sika işlerini yaptı, o arada ben uyumuşum 3 saat kadar. Sonuçta uykusuz her gece bu sıcak teknede şarkısı tekrarlandı ve arada Mustafa'nın damar müzik radyosu dinlendi :)

Bu gece ise yeni bir botum oldu. Özgür ve Umut şişirdik pompayla. Fatih Tanyu korsan yeni bir bot almış ve benim foruma 2 metre bot lazım pazar yeri ilanıma istinaden yuklemiş arabaya taaa Marmaris'ten yollamış botu. Abi saol ama fiyat falan dediğimde "ne fiyatı ulan, napıcam ben ikinci botu ağırlık istesem kurşun korum tekneye, al hayırla bin, geldiğimde Maşallah'ta bi iki bişi içeriz" dedi. Kısacası sustum kaldım bişi diyemedim korkudan ama bir botum oldu teknede hemde tam istediğim boyda 2 metrelik. Saol Fatih abi!

Hangi GeKo hangine faydalı olur, ne zaman olur bilinmez. Ama bu kardeşlik yürür gider. Umut'un  sloganını çalmayayım ama Hıdır ve Budur.

(Umut senin adın Hıdır Dediğin Bu dur kızma  :----) )

Benden mutlusu yok yani korsanlar.

(Botu ve TV si olan teknolojik tekne sahibisi  korsan.)
« Son Düzenleme: Ağustos 04, 2009, 01:26:17 Gönderen: Hakan Zorlu »

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 135 Mesajı Toplam
    208 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
Maşallah'ın restorasyon aşaması bittiğinden bu topik geçici bir süre için hizmet dışı kalacaktır. (Sevgili Ömer Kırcal yeter restorasyondan gına geldi dedi de ondan :) )

Necefli Maşrapa

10 sene sonraki restorasyonda görüşmek ümidi ile. Esen kalın.

« Son Düzenleme: Ağustos 04, 2009, 15:05:27 Gönderen: Hakan Zorlu »

Mustafa Berk

• H/Y Thamara
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Fethiye
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
vay be 9 ay sürmüş..

Ne diyelim Hakan korsan gözün aydın, oldukça sancılı bir süreç geride kalmış .. :)
« Son Düzenleme: Ağustos 04, 2009, 15:07:43 Gönderen: Mustafa Berk »

Kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret etmedikçe insan, yeni okyanuslar keşfedemez...

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 135 Mesajı Toplam
    208 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
Evet o 9 ayda ben 9 doğurdum :)

Maşallah'ın restorasyonu, bakımı, sıkılan her vidası, yani tamiratı adına herşey Konusuna Ait Benzer Konular

türk yelkencisi adına acil oylama
Degerli Dostlar Toplam 63 ulkeden katilan yelkenciler arasindan yapilan elemelerde Turkiye adina Auidi MedCup TP52 Portekiz yari... Devamı...

Gösterim: 469 - Yanıt: 27 - Başlatan:Hayrettin Edremitlioğlu
Ahşap Direğin Bakımı ve Verniklenmesi
Merhaba,Benim Teknemin direği ahşap ve üzeri vernikli. fakat üzerindeki vernik artık iyice soyuldu ve ahşap korumasız vaziyette.... Devamı...

Gösterim: 160 - Yanıt: 3 - Başlatan:Murat Aktürk
Motor bakımı Yardım
Selam Akadaşlar uzun zamandır siteyi takip ediyorum çok şey öğrendim sayenizdeben izmirden katılıyorum aranıza 6m polyester kama... Devamı...

Gösterim: 570 - Yanıt: 20 - Başlatan:Ertan Özkan
Su Pompası Bakımı
Geçen ay teknede yapacak iş kalmayınca su pompası impeller kontrolu yapayım dedim. Aşağıdaki resimde işaretli vidaları söküp pom... Devamı...

Gösterim: 400 - Yanıt: 19 - Başlatan:Orhan Barut
Dümen bakımı nasıl yapılır.
Teknem karadayken motor servisine dümenede bakım yapın diye uyarıyorum, geliyorlar dümen palasını sağa ,sola, ileri geri sallama... Devamı...

Gösterim: 126 - Yanıt: 2 - Başlatan:Hakkı Algın
Vinç Bakımı
Geçen cumartesi teknede bulunan 4 adet barlow tek hızlı vinçleri söktüm.wd40 ile güzelce toz çamur tortu ve bilumum pislikten te... Devamı...

Gösterim: 445 - Yanıt: 13 - Başlatan:irfan
Hani lüks diye de bişii var yani...
Böyle yatları Türkiye'de üretmek lazım. Vuk Dragovic adlı Sırp bir tasarımcının elinden çıkan bu tekne sayesinde lüksün temeli o... Devamı...

Gösterim: 139 - Yanıt: 2 - Başlatan:Hakan Erim

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal