Gönderen Konu: Maşallah'ın restorasyonu, bakımı, sıkılan her vidası, yani tamiratı adına herşey  (Okunma sayısı 12877 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 211 Mesajı Toplam
    342 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
Korsanlar, kırmaya başladık. Restorasyon sürecini buradan izleyebilirsiniz. Fikir ve önerilerinizi belkliyorum.

Aldığımda bu haldeydi (Ekim 2004):

Sonra içinde iki ay uğraştık ve böyle oldu (Ocak 2005-Kasım2008):

Dün itibarı ile yarısı kırıldı (6 Kasım 2008):

Cem Gür

• S/Y Tayo-Mar
  • Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 85 Mesajı Toplam
    163 Kere Beğenildi
    • Classicboats Turkiye
Yarın sabah 9030 gibi marinaya geleceğim. Maşallah a da uğrayacağım. Allah tamamına erdirsin Sevgili Hakan. Çok güzel olacağından eminim.

" İDARE-İ MASLAHATÇILAR DEVRİM YAPAMAZ" M.Kemal

cenkesener

• Ziyaretçi
Hakan bi şey sorucam...
Hangisine önce başlamak gerekiyor? Bunun sıralaması nedir?
En son üstü yarılırsa, içine yaptırdıkların etkilenmez mi? Yani 6 Kasım itibariyle yapılanlar ile Ocak Kasım arası yapılanların yer değiştirmesi gerekir mi?

restorasyoncahilidireksizteknesiolankorsan

Sıtkı Ergün

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
KOlay gelsin hakan
yardıma geleyim ...

Mehmet Çömlekçi

• S/Y Derviş
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 15 Mesajı Toplam
    25 Kere Beğenildi
    • erteleme.com
...
Sonra içinde iki ay uğraştık ve böyle oldu (Ocak 2005-Kasım2008):
...
Abi nasıl iki aymış o 2005 Ocak'ından 2008 Kasımına?  :P

Kusura bakma dün gelemedim. Hepsini kırın, yardıma gelicem  x():

www.amatordenizcibelgesi.com S/Y Derviş, Fenerbahçe Marina, F5

Ekrem Özgelen

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
kolay gelsin Hakan korsan,kamarayı boyuna göre yükseltecekmisin?

En iyi tekne kendinin olan teknedir

Özgür Evren

• S/Y Efe
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • Yazı Evi
hayırlı olsun kardeşim... mehmet'e benden selam söyle, anlar o  >:(

bu arada üst sıra, soldan sağa 2.resimde ki açıklık ne??? güverteyle bordo'nun birleştiği yerden mi sızıyor o ışık???
« Son Düzenleme: Kasım 07, 2008, 14:09:43 Gönderen: Özgür Evren »

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 211 Mesajı Toplam
    342 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
Hakan bi şey sorucam...
Hangisine önce başlamak gerekiyor? Bunun sıralaması nedir?
En son üstü yarılırsa, içine yaptırdıkların etkilenmez mi? Yani 6 Kasım itibariyle yapılanlar ile Ocak Kasım arası yapılanların yer değiştirmesi gerekir mi?

restorasyoncahilidireksizteknesiolankorsan

Olay şöyle, Şimdi üst kamarayı genişletmekti asıl amacımız. Güverteden 8 cm yiyip içeriyi genişletecektik. Ama üst sağlam olduğundan ve bu iş için komple kemerelerin yeniden yapılması ayrıca bu iş denizde değil karada yapılacak, direk tekrar inecek ve maliyet feci artacaktı. Teknen ahşapsa en iyi tarafı parça parça oynayabiliyorsun. Yani şimdilik içini bitirip arkasından kamara yükseltildiğinde sadece yan duvarların kaplama maliyetiyle (120 YTL) bu işide kotarabiliyoruz. Sonuçta işi yapan ustanın iyi usta olması ve ne yaptığını bilmesi aynı zamanda para göz olmaması şart. Bu konuda Mehmet usta yukarıdaki dediklerimi doğrulayan bi adam. Şimdilik baş kamara kısmı kemerelerden 17 cm yükselip parampet seviyesine gelecek. Sadece 3m2 tik ile bu iş hallolacak. Dedimya ahşapsa iş kolay :)

KOlay gelsin hakan
yardıma geleyim ...
Her zaman beklerim eline fırçayı tutuşturup boya yaptırırım :D

Abi nasıl iki aymış o 2005 Ocak'ından 2008 Kasımına?  :P
Haşin moderatör; Ekim 2004 tarihinde aldım tekneyi Kasım Aralık içinde uğraştık ve Ocak 2004 - Kasım 2008 e kadar olan halinin resmi o.

kolay gelsin Hakan korsan,kamarayı boyuna göre yükseltecekmisin?
Kamara üstünü ellemediğimiz için şimdilik boyuma yükseltemiyorum malesef :(

bu arada üst sıra, soldan sağa 2.resimde ki açıklık ne??? güverteyle bordo'nun birleştiği yerden mi sızıyor o ışık???

Evet Özgür, hatırlarsın aldığımda deniz manzaralıydı kabin, kaplama armozundan :D

Ekrem Özgelen

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
macun zımpara boya işnde bende yardımcı olabilirim Ateş korsan içinde geçerli

En iyi tekne kendinin olan teknedir

Ateş Erim

• S/Y Kedii
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bozburun/Muğla
  • 8 Mesajı Toplam
    13 Kere Beğenildi
Korsanlar, kırmaya başladık. Restorasyon sürecini buradan izleyebilirsiniz. Fikir ve önerilerinizi belkliyorum.
.
.
[sildim]
.
.
Dün itibarı ile yarısı kırıldı (6 Kasım 2008):

Oyyy HakanZ'im korsanim. Kirmak deyince mecaz yaptigini dusunmustum ama, bu foto her seyi acikliyor sanki :o

AtesK (Adamin suratindaki o hasin ifadeyi hic begenmedim diyim sana  $$#.:)

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 211 Mesajı Toplam
    342 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
Bu gece itibarı ile tamamı kırıldı. Yarın tuvaletide söküp içerdeki talaş ve kırpıntıları temizleyip kaplama içini tazzikli su ve arap sabunu ile yıkayıp önce posta takviyesi sonrada boyaya hazır hale getireceğiz. Akşam Selahattin abi (Selmarin Yanmar) geldi. Rahat çalışın motoru söküp havuzluğa atacağım dediğinde "aman abi kim uğraşır boşver" dedim. "Bu kadarını kırmışken motorun altınıda boyarsın rahatlarsın. Hem ben sana sormadım karışma işime dahada karışırsan kovarım seni tekneden" deyince tırsıp sindim :) Kısacası korsan imecesi olacak herkes bildiği konuda el atıyor. İşin en hüzünlüsü taa 1973 yılında yapılan ama miyadını doldurmuş o parçaları kırmak oldu. Garip olan ne biliyormusunuz? Aşağıda ilk resimdeki elimdeki nalburdan 5 liraya alabileceğiniz o keser varya, şu ana kadar o keserden başka hiç birşey kullanılmadı., herşeyi tek bir keser dağıttı.

İş bitene kadar buradan resimleri ve gelişmeleri bildirmek benim için keyif olur. Ama dersenizki yok kardeşim bayma bizi o ayrı.

Ömür Atila

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    3 Kere Beğenildi
Hakan korsan hummalı bir çalışmaya başlamışsınız. Kolaylıklar olsun...

Denizler beni çağırıyor...!

Özgür Evren

• S/Y Efe
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • Yazı Evi
kerdeşim gözünüzü seveyim şu motorun üstüne naylon falan bir şey örtün yahu, benim içim cız ediyor sen fotoğraf yolladıkça  :-\

Mehmet Çömlekçi

• S/Y Derviş
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 15 Mesajı Toplam
    25 Kere Beğenildi
    • erteleme.com
...
İş bitene kadar buradan resimleri ve gelişmeleri bildirmek benim için keyif olur. Ama dersenizki yok kardeşim bayma bizi o ayrı.

Beğenmeyen okumasın kardeşim  x():

www.amatordenizcibelgesi.com S/Y Derviş, Fenerbahçe Marina, F5

Cüneyt Baygün

• La goélette / Karabiber
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bodrum
  • 82 Mesajı Toplam
    137 Kere Beğenildi
Hakan'cığım allah kolaylık versin..Adım adım gelişmeleri izlemek istiyoruz..Tembellik yapmada  yaz..

Hayal kurarken dikkatli olun ; gerçekleşebilir..

Maşallah'ın restorasyonu, bakımı, sıkılan her vidası, yani tamiratı adına herşey Konusuna Ait Benzer Konular

Ahşap Direğin Bakımı ve Verniklenmesi
Merhaba,Benim Teknemin direği ahşap ve üzeri vernikli. fakat üzerindeki vernik artık iyice soyuldu ve ahşap korumasız vaziyette.... Devamı...

Gösterim: 198 - Yanıt: 3 - Başlatan:Murat Aktürk
Motor bakımı Yardım
Selam Akadaşlar uzun zamandır siteyi takip ediyorum çok şey öğrendim sayenizdeben izmirden katılıyorum aranıza 6m polyester kama... Devamı...

Gösterim: 641 - Yanıt: 20 - Başlatan:Ertan Özkan
Su Pompası Bakımı
Geçen ay teknede yapacak iş kalmayınca su pompası impeller kontrolu yapayım dedim. Aşağıdaki resimde işaretli vidaları söküp pom... Devamı...

Gösterim: 536 - Yanıt: 19 - Başlatan:Orhan Barut
Dümen bakımı nasıl yapılır.
Teknem karadayken motor servisine dümenede bakım yapın diye uyarıyorum, geliyorlar dümen palasını sağa ,sola, ileri geri sallama... Devamı...

Gösterim: 152 - Yanıt: 2 - Başlatan:Hakkı Algın
Vinç Bakımı
Geçen cumartesi teknede bulunan 4 adet barlow tek hızlı vinçleri söktüm.wd40 ile güzelce toz çamur tortu ve bilumum pislikten te... Devamı...

Gösterim: 513 - Yanıt: 13 - Başlatan:irfan
Hani lüks diye de bişii var yani...
Böyle yatları Türkiye'de üretmek lazım. Vuk Dragovic adlı Sırp bir tasarımcının elinden çıkan bu tekne sayesinde lüksün temeli o... Devamı...

Gösterim: 176 - Yanıt: 2 - Başlatan:Hakan Erim
İlk sahibinden ( Yani bizden ) Satılık 2009 model 7800 km de Nissan NOTE
Merhabalarİhtiyaç fazlası olduğu için satıyoruz.Çok temiz 7800 km de garantisi devam ediyor.1.4 Manuel Benzinli Nissan NOTE Visi... Devamı...

Gösterim: 189 - Yanıt: 3 - Başlatan:Serdar Şavk

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal