Gönderen Konu: Haydi bir tekne yapalım  (Okunma sayısı 1259 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ahmet Çelenoğlu

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 32 Mesajı Toplam
    41 Kere Beğenildi
    • Eğitim, tekne danışmanlığı, sörvey
Ynt: Haydi bir tekne yapalım
« Yanıtla #15 : Kasım 05, 2008, 16:55:49 »
Faruk Korsan,

Demek istediğim, "denizin üzerinde dolaşmayı hobi edindiyseniz, tekne yapmakla uğraşmayın, hazır tekne alın"dı. Hobi olarak tekne yapmaya bir itirazım yok, ama ben uğraşmam.

Katlanır tekne iyi bir fikir gibi gözüküyor. Sanıyorum her boyda tekne iki parça olarak inşa edilebilir. Markalı, markasız tüm tekneleri gözünüzün önüne getirin. Şimdi tekneyi aklınızda tam kamara girişinden bölün. Böldüğünüz yerin baş kısmını ve kıç kısmını düz panellerle kapatın. İki parça elde ettiniz. Bu parçaları birbirine eklediğinizde tekneyi elde edersiniz. İki parçayı ayırıp üstüste koyarsanız (bazı değişiklikler gerekir) kolaylıkla taşırsınız. Direk ve sabit donanım ise çok kolaylıkla halledilir. Ek yeri ise denize indirdiğinizde teknedekileri katiyen rahatsız etmez, hatta görünmez bile.

Özellikle küçük tekne planlarında bu tür değişiklikler çok kolay ugulanabilir. 

Bir tekne limanda güvenliktedir, ancak tekneler limanda durmak için yapılmazlar.

Faruk Savcı

• İkizler (Plastik Taka)
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
    • picasa foto
« Yanıtla #16 : Kasım 05, 2008, 17:05:25 »
Saol Ahmet Korsan

İkizler (plastik taka) Küçükyalı

Cem Gür

• S/Y Tayo-Mar
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 51 Mesajı Toplam
    86 Kere Beğenildi
    • Classicboats Turkiye
« Yanıtla #17 : Nisan 29, 2009, 22:12:41 »
Sevgili Cenk Esener Korsanın yeni blogunu ziyaret ediniz.   :-*
http://cenkesener.blogspot.com/
« Son Düzenleme: Nisan 29, 2009, 22:13:12 Gönderen: Cem Gür »

"DÜNYANIN SORUNU, AKILLILAR HEP KUŞKU İÇİNDEYKEN, APTALLARIN KÜSTAHÇA KENDİLERİNDEN EMİN OLMALARIDIR."

Nedim Yıldız

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 53 Mesajı Toplam
    69 Kere Beğenildi
« Yanıtla #18 : Nisan 29, 2009, 23:00:18 »
Cem korsanım merhaba woodenboat linkteki pdf dosyayı kaldırmış herhalde.Elinizde bu dosya varsa http://www.rapidshare.com/ adresine koyabilirmisiniz?

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
S.M.Power

Cem Gür

• S/Y Tayo-Mar
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 51 Mesajı Toplam
    86 Kere Beğenildi
    • Classicboats Turkiye

"DÜNYANIN SORUNU, AKILLILAR HEP KUŞKU İÇİNDEYKEN, APTALLARIN KÜSTAHÇA KENDİLERİNDEN EMİN OLMALARIDIR."

Nedim Yıldız

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 53 Mesajı Toplam
    69 Kere Beğenildi

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
S.M.Power

Neco Önengüt

• Ge_Ko
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul/Silivri
  • 1 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #21 : Nisan 29, 2009, 23:49:08 »
Ne yazıkki, 3 kağıtçı, dolandırıcı fabrika müdürümüz nedeni ile tersaneye gelen haciz ve bir çok olaylardan sonra Planlama Sorumlusu olarak ayrılmış olduğum "Blue Sailor's Shipyard Inc." e epoxy macun için götürmüş olduğum mini teknemi yukarıdaki nedenlerle kaybettim. Şu an oralarda bir yerde. Bahsi geçen yukarıdaki tekneden daha çok masif, denizci, ve istediğim her tür yelkeni çekeceğim boydaydı. Ama bir dinghy değil, daha çok sevgili Cem'den aldığım feyz ile üretilmiş olduğum çift direkli bir tekneydi.

Belki de direkleriyle, donanimi ve latin armasi ile en güzeliydi benim için. Bir kısmını Cem'in ürettiği teknelerden esinlenmiştim. Ama ülkemizde tekne imal edicez diye onca parayı harcayan para babaları ve onları akbaba olarak bekleyen göya gemi möhendizlerine çok dikkat etmek lazımmış.

Blue Sailor's Shipyard Inc. böylesine dolandırıcı bir gemi mühendisi sayesinde battı. Kendisine ne kadar korsan diyebiliriz? bilemiyorum. Adı bende saklı, Kadıköy yakasında yaşıyor bu arkadaş, Gördüğünüz yerde kılıçlarınızı çekin derim... Hiç acımayın.

Kendi teknenizin nasıl battığını hiç bir ihmalkarlığınız olmasa bile gördüğünüzde, çekeceğiniz acıyı tanrı kimseye vermesin, ben bunu çektim, o nedenle en küçük kayıkta bile içim daha çok parçalanıyor. Umarım tekne üretimlerinizde orijinale daha çok sadık kalır, bilinçli malzeme kullanırsınız. Darısı başıma....

Gediz Ünsalan

• Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
« Yanıtla #22 : Mart 09, 2010, 20:54:40 »
Sanırım "ella skiff model" in rapidshare linki ölmüş.İnternette araştırdım, sözkonusu modelin başka linklerini buldum.

http://intheboatshed.net/2009/09/04/at-last-construction-drawings-for-the-sailing-version-of-the-ella-skiff/ (zip formatında plan)
http://intheboatshed.net/wp-content/uploads/2009/03/ella-skiff-model-drawing.pdf  (çizimler)
http://intheboatshed.net/2009/09/24/the-first-model-of-a-ella-sailing-skiff/    (maket çalışması)

http://intheboatshed.net/free-boat-plans-at-intheboatshednet/ (skiff,kano,dingy tarzı tekne planlarını ücretsiz olarak indirebileceğiniz yasal site)

Tüm deniz dostlarına saygılar.

Haydi bir tekne yapalım Konusuna Ait Benzer Konular

bir tekne alamaMA hikayesi ))
Amerika’da yaptığım işi bırakıp yurda kesin dönüş yaptığım yıllar. Tam bir sudan çıkmış balık gibiyim. Konu dağılacak ama yeri g... Devamı...

Gösterim: 517 - Yanıt: 4 - Başlatan:Mehmet Erem
GeKo lar bir tekne inşa etse...
Diyorum ki; minicik bir plan bulup alsak bir yer bulsak ve orayı marangozhane gibi kullansak isteyen kendine isteyen diğerlerine... Devamı...

Gösterim: 3348 - Yanıt: 94 - Başlatan:Hakan Zorlu
Kara Kitap isimli filimden Güzel bir tekne
Filmin başlarındaydı galiba görünce keşke filmin tamamı teknede geçse demiştim ama filmin konusu 2. Dünya savaşıydı.Resimleri fi... Devamı...

Gösterim: 296 - Yanıt: 3 - Başlatan:Hasan Yanarkaya
Arma Ayarını Kolay Yoldan Yapalım
Arma ayarı yapmak için bir kereliğine biraz çalışırsak sonrasında her seferinde çok kolay bir şekilde yapabiliriz. Yapmamız gere... Devamı...

Gösterim: 903 - Yanıt: 32 - Başlatan:Orhan Barut
Haydi artık Çeto!
Çetin abi,Senin kitabın da hiç bir yerde yok alıp okuyayım gelincede sana imzalatayım dedim ama istanbulda bulamadım bilgin olsu... Devamı...

Gösterim: 1268 - Yanıt: 41 - Başlatan:Bülent Çağın
Bu akşam Boğaz seyri yapalım mı?
Eski Lotus hala Bebek'te demirde. Yakında karaya alınıp, boyanacak süslenecek püslenecek ve belki de bir daha gelmemek üzere gün... Devamı...

Gösterim: 100 - Yanıt: 0 - Başlatan:Mehmet Erem
Haydi...
güzel rüzgar kolayına hava... Bir saat sonra Efe denize döner... Var mı gelen? Devamı...

Gösterim: 137 - Yanıt: 3 - Başlatan:Özgür Evren

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal