Gönderen Konu: Haydi bir tekne yapalım  (Okunma sayısı 1247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Gür

• S/Y Tayo-Mar
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 48 Mesajı Toplam
    81 Kere Beğenildi
    • Classicboats Turkiye
Haydi bir tekne yapalım
« : Kasım 05, 2008, 00:15:13 »
Hapimiz denizi, denizciliği ve özellikle tekneleri seviyoruz. Pek çogumuzun bazıları küçük, bazıları ergen çocukları var. Yine hepimiz uyarına gelirse çocuklarımıza da denizi, denizciliği ve tekneleri sevdirmeyi arzuluyoruz.
Her zaman üzerine basa basa söylediğim gibi deniz insanı olmak taa küçük yaşlarda ve merdivenin en alt basamağından başlayıp yavaş yavaş tırmanarak edinilen bir "insanlık halidir".
Çocuklarınızla birlikte bir şeyleri paylaşmak isterseniz ve onların da "kendi" teknelerine sahip olmalarına yol açarsanız çok güzel bir iş yapmış olursunuz. Yıllar sonra oğlunuz / kızınız ile birlikte yaptığınız o küçücük tekne cocuğunuzun üzerinde silinmez izler bırakmış olacak. Belki de yarının ünlü denizcilerinden birinin ruhuna bir tohum atmış olacaksınız.

Aşağıda böyle bir deneyimi kolayca paylaşacağınız bir başlangıç teknesi yapımını anlatan kitapçığı Gekopedia'ya koyuyorum.

http://www.woodenboat.com/wbmag/getting-started/pdf/GS13_NovDec08.pdf

Yapmaya karar veren olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyacağım

"DÜNYANIN SORUNU, AKILLILAR HEP KUŞKU İÇİNDEYKEN, APTALLARIN KÜSTAHÇA KENDİLERİNDEN EMİN OLMALARIDIR."

Hakan Erim

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 83 Mesajı Toplam
    157 Kere Beğenildi
Ynt: Haydi bir tekne yapalım
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2008, 08:37:46 »
Hııımmmmmm.

Eyüp Oğan

• S/Y Rossinante
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
    • Rossinante
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2008, 09:02:40 »
Cem Kaptan, bu yazınızdan çok etkilendiğimi ifade etmeliyim.
11 yaşındaki küçük oğlumla bu deneyimi paylaşmak isteriz. (gerçi henüz kendisinin haberi yok )
Ben naçizane bir şey sormak istiyorum bu projenin tahmini maliyeti ne kadar olur?
sevgi ve saygılarımla...

Ahmet Çelenoğlu

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 32 Mesajı Toplam
    41 Kere Beğenildi
    • Eğitim, tekne danışmanlığı, sörvey
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2008, 09:03:25 »
Teknelerle çok uğraşmama ve çok onarım yapmama rağmen (Neptün'e usta eli değmedi dersem yanlş olmaz) tekne ypmaya hiç niyetlenmedim. Bakım onarım tamam ama yeni bir tekne inşa etmek bana denizcilik dıışında (veya içinde) apayrı bir hobi olarak geliyor. Denizde gezmeyi, su üstünde bulunmayı hobi olarak seçenler için tekne inşası yerine, hazır bir tekne alıp keyfini sürmelerini öneririm.

Bir tekne limanda güvenliktedir, ancak tekneler limanda durmak için yapılmazlar.

Mustafa Ertör

• S/Y Cemre
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 3 Mesajı Toplam
    5 Kere Beğenildi
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2008, 11:33:33 »
Ben de birkaç yıl önce evden epey uzak bir semtin bodrum katında (kot farkıyla zemine kapısı vardı)John Atkins'in VALGERDA isimli dizaynını yapmıştım.5,68 boy 1,86 en baş kıç eğik bodoslamalı yelkenli balıkçı kayığı.başlangıçta hobi olarak başladığım iş atöye koşulları zaman yetersizliği gibi sorunlar yüzünden biran önce bitmesi gereken bir iş haline gelmişti.kayığım hala suda (Tirilye'de adı KÜÇÜK gidecek arkadaşlar limanda görebilirler)

S/Y Cemre Yeşilköy

Cem Gür

• S/Y Tayo-Mar
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 48 Mesajı Toplam
    81 Kere Beğenildi
    • Classicboats Turkiye
« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2008, 11:47:26 »
Cem Kaptan, bu yazınızdan çok etkilendiğimi ifade etmeliyim.
11 yaşındaki küçük oğlumla bu deneyimi paylaşmak isteriz. (gerçi henüz kendisinin haberi yok )
Ben naçizane bir şey sormak istiyorum bu projenin tahmini maliyeti ne kadar olur?
sevgi ve saygılarımla...

Eyüp Bey,
Böyle bir deneyimi yaşamak gerçekten çok güzel olacak sizin  için
Tekne maliyeti
2 1/2 plaka marin kontra     80TL*2,5 = 200 TL EKOL marka en iyisi
Masif ağaçlar  Kürekler dahil                 150 TL
30 Kg epoxy+Microfiber+elyaf   (250€)   490 TL verdiğim fiyat West Systeme 1/3 Teknomarine var
Vida+ çivi+ zımpara vs                        100 TL Bauhauss ne güne duruyor
Macun Boya                                      250 TL Teknomarine yardımcı olacaktır
Toplam                                      +/- 1.200TL

"DÜNYANIN SORUNU, AKILLILAR HEP KUŞKU İÇİNDEYKEN, APTALLARIN KÜSTAHÇA KENDİLERİNDEN EMİN OLMALARIDIR."

Cem Gür

• S/Y Tayo-Mar
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 48 Mesajı Toplam
    81 Kere Beğenildi
    • Classicboats Turkiye
« Yanıtla #6 : Kasım 05, 2008, 12:03:49 »
Ben de birkaç yıl önce evden epey uzak bir semtin bodrum katında (kot farkıyla zemine kapısı vardı)John Atkins'in VALGERDA isimli dizaynını yapmıştım.5,68 boy 1,86 en baş kıç eğik bodoslamalı yelkenli balıkçı kayığı.başlangıçta hobi olarak başladığım iş atöye koşulları zaman yetersizliği gibi sorunlar yüzünden biran önce bitmesi gereken bir iş haline gelmişti.kayığım hala suda (Tirilye'de adı KÜÇÜK gidecek arkadaşlar limanda görebilirler)
Mustafa Bey
Uzun bir zaman önce daha sizi tanımadan VELGARDA'yı telefonda konuşmuştuk. Umarım bu hafta sonu Trilye'de tekneyi görme fırsatım olur. Velgarda Norveç Fearing'lerinden esinlenerek çizilmiş nadir güzel tasarımlardan biridir.
Merak edenlere bu özel teknenin fotoları aşağıda:

ELF Velgarda'nın bir küçük modeli

Cem Gür

• S/Y Tayo-Mar
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 48 Mesajı Toplam
    81 Kere Beğenildi
    • Classicboats Turkiye
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2008, 12:06:06 »

Hakan Erim

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 83 Mesajı Toplam
    157 Kere Beğenildi
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2008, 12:26:19 »
Hııımmmmmm.
Hımmmmmm da ne ?

Yani "hımmmm, abi kafama bu tür şeyleri sokuyorsun, şimdi yapmaya başlayacağım, karım beni sokağa atacak, ulan yine de yapsam mı acaba" türü şeyler.

Faruk Savcı

• İkizler (Plastik Taka)
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
    • picasa foto
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2008, 14:34:54 »
Ahmet Korsan Üstadım
Haklısın tekne yapımcılığı denizin (suyun) dışında bir hobi ama, sonuç olarak denizin içini  hedefleyen (üst kısmı tabii  :)) bir olay. Bunların hepsini içini dışını kapsayarak emek harçamak ve kafa yormayı gerektiriyor. Yapım işide bir nevi tamirat bakım modifiye işlerini kapsayan  bir bütün.
Tabiki herkesden hafta sonlarını veya mesai dışı zamanlarını böyle bir ugraşmakla geçirmiye bilir.
Konu buraya gelmişken hiç hazetmedigim şu halı saha maçlarına değineyim. 8-10 adam toplanıp 1-2 saat kanter içinde kalıp boşuna  okadar kalori vs yakaçağına, bu enerji ve zamanı somut bir konu (hobi) ile degerlendirse kendileri ve/veya ailesi ve çevresine faydalı olsa diye düşünür dururum. (Nasrettin hoçanın hindisi gibi  :-\)
Cem Korsan Üstadım
Çok haklısın. Bizden sonraki nesiller yani çoçuklarımız, bırakın ev içinde kalıp sokakla haşır neşir olmayı birkaç on inçlik ekranlara haps olup kalmaktalar. Bu deniz işine kendim için başlamaya niyet ederken, dolaylı olarakta çoçuklarıma fayda getireçegini düşünmedim degil.  Önerin için teşekkürler.

Gerçi ayrı bir konu ama: Ufakbir tekne yaparken birazda kolay tasınması ve az yer kaplaması acısından katlanabilir modeller düşünülebilir. bu konudaki görüşlerinizi almak isterim.

İkizler (plastik taka) Küçükyalı

Mustafa Ertör

• S/Y Cemre
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 3 Mesajı Toplam
    5 Kere Beğenildi
« Yanıtla #10 : Kasım 05, 2008, 15:07:45 »
Cem Bey,Valgerda'nınbir fotoğrafını eklemeye çalışacağım.Başarırsam KÜÇÜK'ün denizdeki bir resmini göndereceğim.

S/Y Cemre Yeşilköy

cenkesener

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2008, 15:23:58 »
değiştirdim...
böyle oldu mu acaba?

« Son Düzenleme: Kasım 05, 2008, 15:34:58 Gönderen: Cenk Esener »

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 129 Mesajı Toplam
    200 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2008, 15:26:19 »
Ben tekne yaptım. Kolaymı? Zormu? Hem kolay hem zor ama keyifli olduğu kesin.  Bu linkte yapım aşamaları var.

http://www.zorlu.org/squirt/

Teknenin suda yüzebildiğinin test videosu için tıklayın :)
« Son Düzenleme: Kasım 05, 2008, 17:30:57 Gönderen: Hakan Zorlu »

Mustafa Ertör

• S/Y Cemre
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 3 Mesajı Toplam
    5 Kere Beğenildi
« Yanıtla #13 : Kasım 05, 2008, 15:30:17 »
üzerine tıklayınca büyük görüntü vereni kasdetmiştim.http://img219.imageshack.us/img219/1224/kayktrilyefa8.jpg

S/Y Cemre Yeşilköy

Mustafa Ertör

• S/Y Cemre
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 3 Mesajı Toplam
    5 Kere Beğenildi
« Yanıtla #14 : Kasım 05, 2008, 15:34:15 »
Hakan'cım senin tekne mobilya gibi olmuş.Eline sağlık.

S/Y Cemre Yeşilköy

Haydi bir tekne yapalım Konusuna Ait Benzer Konular

Ahşap Tekne - Fiber Tekne Derin Tartışması
KOMODOR GÖZÜYLE - NECATİ ZİNCİRKIRAN(NAVİGA Yat ve Deniz Kültürü Dergisi -ARALIK 2005)________________________________________AĞ... Devamı...

Gösterim: 5275 - Yanıt: 178 - Başlatan:Cem Gür
GeKo lar bir tekne inşa etse...
Diyorum ki; minicik bir plan bulup alsak bir yer bulsak ve orayı marangozhane gibi kullansak isteyen kendine isteyen diğerlerine... Devamı...

Gösterim: 3282 - Yanıt: 94 - Başlatan:Hakan Zorlu
Kara Kitap isimli filimden Güzel bir tekne
Filmin başlarındaydı galiba görünce keşke filmin tamamı teknede geçse demiştim ama filmin konusu 2. Dünya savaşıydı.Resimleri fi... Devamı...

Gösterim: 290 - Yanıt: 3 - Başlatan:Hasan Yanarkaya
Arma Ayarını Kolay Yoldan Yapalım
Arma ayarı yapmak için bir kereliğine biraz çalışırsak sonrasında her seferinde çok kolay bir şekilde yapabiliriz. Yapmamız gere... Devamı...

Gösterim: 891 - Yanıt: 32 - Başlatan:Orhan Barut
BMW Oracle gibi bir tekne yapabilir miyiz?
Bazı zaman insan uyanıkken de rüya görüyor.  Bu sabah aklıma, "BMW Oracle gibi bir tekne yapıp, dünyayı dolaşabilir miyiz?" diye... Devamı...

Gösterim: 852 - Yanıt: 35 - Başlatan:Ahmet Semiz
Tekne ısıtmak için ucuz bir çözüm
İşe yarar bir çözüm mü acaba?Aşağıdaki resimlere bir göz atarsanız;Alttaki de eksoz sistemi...Teknede herhangi bir ocağın üstüne... Devamı...

Gösterim: 3133 - Yanıt: 180 - Başlatan:Hakan Erim
bir tekne yapım denemesi
  Herkese merhaba  Bazı korsan lar hatırlayacaklar; daha önce coot22 sarpie yapımı hakkında sizlerin fikir ve tecrübelerine başv... Devamı...

Gösterim: 1074 - Yanıt: 41 - Başlatan:İsmail Oruç

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal