Gönderen Konu: Çipli Pasaport...  (Okunma sayısı 489 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eyüp Oğan

• S/Y Rossinante
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
    • Rossinante
Çipli Pasaport...
« : Temmuz 26, 2010, 11:10:55 »
Sevgili Arkadaşlar,

Ağustos ayı son haftası ve Şeker Bayramı tatilini birleştirip biraz daha uzak Yunan Adalarına seyir yapmayı planlıyorum.
Yunanistan yeşil pasaport için de vize istiyor ayrıca pasaportun ilk alındığı tarih itibarıyla 10 yıldan eski pasaportları geçerli kabul etmiyor. (AB kuralı gereğiymiş)

Bu nedenle 1995 yılında almış olduğum pasaportumu yeni çipli pasaport ile değiştirdim.

Pasaportumda istifa ettiğimi yazan bir kaşe olduğu için tekrardan eski memuriyetimle ilgili Sağlık Bakanlığından istenecek bir belgeyi tekrar istemediler…

İstanbul da ikamet eden arkadaşlar için;
İlk önce;

www.iem.gov.tr adresini incelemenizi ve http://www.e-pasaport.gov.tr/ adresinden randevu almanızı öneririm.

Randevu başvurusunu yaptıktan sonra mail adresine bir onay maili geliyor ve bu onayı yaptıktan sonra randevunuz gerçekleşiyor.

http://www.iem.gov.tr/iem/index.php?menu_id=236  sayfasına giderseniz yeşil pasaport için gereken tüm evrakları görebilirsiniz.

http://www.iem.gov.tr/iem/index.php?menu_id=235 sayfasında ise Umuma mahsus pasaport (Lacivert) için gerekli evraklar var.

Randevu saatinde Emniyet Pasaport şubesine gidip, randevu mailini gösterip en öne geçtim. Önce parmak izi alındıktan sonra yaklaşık 10 dk kadar süren bir işlemden sonra pasaportumu adresime kargo ile göndereceklerini belirttiler. Eski pasaportumu ise geçersizdir diye damgalayıp bana geri verdiler.

Yeni pasaportu ise 3 gün sonra kargoyla işyerime yolladılar.

Yeşil Pasaport için herhangi bir ücret alınmıyor. Sadece 50 TL yeni çipli pasaport cüzdan parasını Ziraat Bankasına önceden yatırmıştım.

Seyahata çıkmayı planlayan ve pasaportu eski, vize almayı düşünen arkadaşların bir an önce gerekli başvurularını yapmasını öneririm.

Sevgiler…

Tayfun Güler

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 12 Mesajı Toplam
    23 Kere Beğenildi
    • Tayfun Güler
Ynt: Çipli Pasaport...
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2010, 12:14:22 »
Teşekkür ediyoruz, Eyüp Korsan

Mustafa Berk

• H/Y Thamara
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Fethiye
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 26, 2010, 17:08:16 »
Benim de pasaportum bugün elime geçti..   Fethiyede Ece Saray ın arkasındaki polis merkezine başvurdum..  Harç ücreti makbuzu, Cüzdan  ücreti makbuzu, Kimlik aslı, Parmak izi belgesi ve fotoğraf ile..
Daha önceden elimde Parmak izi belgem olduğu için 10 dk da başvurdum..  Pasaportum bu sabah tekneye kadar geldi.. Pasarella da teslim aldım..

cüzdan ücreti 50 tl.   5 senelik harç bedeli 310 tl.    toplam 360 tl.

Sağına soluna baktım ama çipini göremedim :)

Kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret etmedikçe insan, yeni okyanuslar keşfedemez...

Kıvanç Özüölmez

• Gezgin Korsan
  • *
  • Delft, Hollanda
  • 1 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • Kisisel Blogum
« Yanıtla #3 : Temmuz 26, 2010, 18:01:10 »

Mustafa korsanim, verilen yeni pasaportlarin hepsi chipli Turkiye'de. Ozellikle bu chipli mi degil mi diye karisacak bir durum yok :) ama yine de illa ki bi ayrim olsa diyorsaniz, pasaportun uzerinde

isareti olan pasaportlarin hepsi chiplidir. Dunyada tanimlanmis pasaport standartlarina gore butun biometric pasaportlarda kullanilir.

BirYildirBiometrikPasaportlarlaKafasiniBozmusKorsan
« Son Düzenleme: Temmuz 26, 2010, 18:02:56 Gönderen: Kıvanç Özüölmez »

Mustafa Berk

• H/Y Thamara
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Fethiye
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 26, 2010, 18:06:24 »

Mustafa korsanim, verilen yeni pasaportlarin hepsi chipli Turkiye'de. Ozellikle bu chipli mi degil mi diye karisacak bir durum yok :) ama yine de illa ki bi ayrim olsa diyorsaniz, pasaportun uzerinde

isareti olan pasaportlarin hepsi chiplidir. Dunyada tanimlanmis pasaport standartlarina gore butun biometric pasaportlarda kullanilir.

BirYildirBiometrikPasaportlarlaKafasiniBozmusKorsan

Evet Kıvanç korsan söz konusu işareti gördüm pasaportumda :)    Çipli olduğundan şüphem yoktu da hani çip deyince şu kredi kartlarındaki gibi bir şey aradım ben de :)

Kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret etmedikçe insan, yeni okyanuslar keşfedemez...

Necdet Özkan

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #5 : Temmuz 26, 2010, 22:16:56 »
Eyüp korsan yeşil pasaport eskiden 4 yıllıktı, yine öyle mi?

Umut Pelit

• S/Y Mojito
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul- Ümraniye
  • 5 Mesajı Toplam
    9 Kere Beğenildi
    • Denizdeki Hayatım
« Yanıtla #6 : Temmuz 26, 2010, 22:28:04 »
Ya benim bir abimin basina gelmis. Yeni cipli pasaportlardan almisti yanlis hatirlamiyorsam polonya ya gitmis sanirim. Hukumet ise polonyaya bizim yeni pasaportu tanitmadigindan iki gun gumrukte kalmislar. Yani boyle seylere dikkat edin

- 1996 Beneteau Oceanis 381 - Marintürk İstanbul City Port F-15 - http://umutpelit.blogspot.com - http://picasaweb.google.com/umpelit

Eyüp Oğan

• S/Y Rossinante
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
    • Rossinante
« Yanıtla #7 : Temmuz 27, 2010, 07:28:06 »
Eyüp korsan yeşil pasaport eskiden 4 yıllıktı, yine öyle mi?

Evet, yeşil pasaportlar en çok 4 yıllık veriliyor.

Engin Saygılı

• S/Y Saygılı
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir Bergama
« Yanıtla #8 : Temmuz 28, 2010, 10:04:31 »
Eyüp Korsan,
Bu 10 yıl hikayesini okuyunca pasaportuma baktım,1993 de almışız (yeşil ),geçen sene yunan vizeside almış ve 23 nisanda Midilli'ye gitmiştik.Kışında Almanya'ya gittik.Hiçbir sorun çıkmadı.Size Yunan konsolosluğumu böyle bir bilgi verdi?Selamlar

Eyüp Oğan

• S/Y Rossinante
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
    • Rossinante
« Yanıtla #9 : Temmuz 28, 2010, 13:58:32 »
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğunun resmi sitesinde yazıyor. 10 yıldan eski pasaportlara vize işlemi yapılmayacağı...
Bugünkü Milliyet İnternet sayfasında ise bugünden itibaren yeşil pasaporta vizenin kaldırıldığı haberi var. Umarım doğrudur...

Can Deniz

• Gezgin Korsan
  • *
  • İZMİR - SIĞACIK
  • 39 Mesajı Toplam
    68 Kere Beğenildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 28, 2010, 21:39:02 »
Evet eyüp korsan  Aşağıdaki açıklama Dışişleri bakanlığının yurt dışı seyahat duyuruları kısmında
sanırım bugün yayınlandı.
Yunanistan'a seyahat etmek isteyen hususi pasaport hamili vatandaşlarımızın dikkatine - 28 Temmuz 2010
Sayın Başbakanımızın 14-15 Mayıs 2010 tarihlerinde Atina’ya yaptıkları resmi ziyaretleri sırasında “Hususi Pasaportların Vizeden Muaf Tutulmasına Dair Ortak Bildiri” Atina’da 14 Mayıs 2010 tarihinde imzalanmıştı.
Anılan Ortak Bildiri uyarınca, hususi pasaport hamili vatandaşlarımız Yunanistan’a 6 ay içerisinde 90 güne kadar yapacakları seyahatleri ve transit geçişlerinde vizeden muaftırlar.
Yunanistan’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti’nin diplomatik ve konsüler temsilciliklerine görevle atanan hususi pasaport hamili vatandaşlarımız ise vizeye tabidirler.
Yunanistan hususi pasaport hamili vatandaşlarımıza yönelik vize muafiyeti uygulamasını 28 Temmuz 2010 tarihinde başlatmıştır.
Yunanistan’a seyahat etmek isteyen hususi pasaport hamili vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Portekizde sanırım yakında yeşil pasaporta uyguladığı vize işlemini sonlandıracak. Bu durumda avrupa anakarasında ingiltere irlanda dışında sadece bulgaristan yeşil pasaportlara vize uygulamaya devam ediyor.
« Son Düzenleme: Temmuz 28, 2010, 21:47:56 Gönderen: Can Deniz »

mehmetsutcu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2010, 16:33:57 »
Yani şimdi vizesiz, yeşil olmayan, standart pasaportla da giriş yapabiliyoruz mu?  ::)

mehmetsutcu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2010, 16:38:41 »
taam taam
bana bir faydası yokmuş... :-\

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal