Gönderen Konu: Vize işlemi için alınan Seyahat Sağlık Sigortası'nda dikkat edilmesi gerekenler  (Okunma sayısı 109 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Matay

• Ziyaretçi
Önder bey,
Çok geçmiş olsun.
Sizi cepten rahatsız etmesek. Acil durumlarda hava ambülansı nasıl ayarlanır, maliyeti nedir konularında buradan bilgi paylaşırmısınız? Acil durumlar için kaydını yapıp, teknede bir tarafa not edelim..

Vize işlemi için alınan Seyahat Sağlık Sigortası'nda şirketten şirkete değişmekle beraber, bu teminat vardır.
Bir sigorta şirketinin özel şartlarındaki bir maddeyi aşağıya kopyaladım.
Bazı özel sağlık sigortalarında da yurtdışı teminat ve buna bağlı asistans hizmetleri bulunmaktadır. Kontrol etmenizi, aracınıza sormanızı tavsiye ederim.
Erdem'in verdiği şirketlere bir sağlık sigorta şirketi üzerinden ulaşırsanız daha iyi fiyat alabileceğinizi düşünüyorum.

==========================================================================================
2) Yaralanma veya Hastalık Nedeniyle Sigortalının Nakli

Sigortalının ani hastalığı veya yaralanması durumunda,    ambulans veya refakatçi doktor ve Asistans Şirketin  doktoru tarafından en uygun kabul edilen herhangi bir nakil aracıyla uygun olan en yakın tıbbi merkeze veya bir tıbbi merkezden diğerine naklini organize edilir ve  nakil için gerekli tüm giderleri limit dahilinde karşılanır.

Bir tıbbi merkezden diğer bir tıbbi merkeze nakil, ancak, ilk gitmiş olduğu tıbbi merkezde tıbbi merkezde hastaya tedavi için gerekli donanım ve tıbbi ekip yoksa sağlanacaktır. Naklin yapılabilmesi için, tedavi eden doktorun düzenleyeceği tıbbi rapor gerekmektedir.

Hava Ambulansı hizmetine sadece Sigorta Şirketi/Asistans Şirket  medikal ekibi karar verebilir ve hava ambulansı ile nakil sadece Avrupa kıtası dahilinde yapılır.

3) Tedavi Sonrası Daimi İkametgaha Geri Dönüşün Sağlanması
Sigortalının, ciddi hastalık veya ciddi yaralanma sonucu tıbbi bir merkezde yatarak operasyon gerektiren tedavisinin sona ermesini takiben taburcu olması durumunda ; Türkiye'deki daimi ikametgahına nakli organize edilir  ve tek yön ekonomi sınıf uçak bileti (gerekirse mevcut biletini de kullanarak) karşılanır.
Asistans Şirketin Medikal Ekibi ve tedavi eden hekim, Sigortalının sağlık  durumunun, normal bir yolcu gibi uçmaya müsait olup olmadığını ya da ilave düzenlemelerin gerekli olup olmadığını; Bedensel Zarar ya da hastalığa uygun nakil aracını (tarifeli uçuş, sedyeli uçuş, hava ambulansı gibi) tedavi eden doktorun yazılı raporu doğrultusunda  belirleyeceklerdir.

Hava Ambulansı hizmetine sadece Sigorta Şirketi /Asistans Şirketin medikal ekibi karar verebilir ve hava ambulansı ile nakil sadece Avrupa kıtası dahilinde yapılır.
« Son Düzenleme: Temmuz 14, 2010, 10:48:04 Gönderen: Umut Korkmaz »

Vize işlemi için alınan Seyahat Sağlık Sigortası'nda dikkat edilmesi gerekenler Konusuna Ait Benzer Konular

Cüneyt Korsan'ın eline sağlık.
MArt ayı Navigasını bugün aldım. ÖYle hızla karıştırıyorum okuma düzenini oluşturmak için, ne var ne yok bakıyorum... İşte en so... Devamı...

Gösterim: 400 - Yanıt: 13 - Başlatan:Hakan Erim
Türk Yelken Vakfı, Acıbadem Sigorta ve Marsh aracılığı ile Ferdi Kaza Sigortası
Değerli Korsanlar,Geçen yıl Bodrum’da yaşanan talihsiz kaza ertesinde Yelken Vakfı ile bir çalışma yaptık. Bu ihtiyaca yönelik s... Devamı...

Gösterim: 616 - Yanıt: 19 - Başlatan:Matay
Doğu Akdeniz Seyahat Rehberi
Amerikan Hükümetinin Yayını olan ücretsiz kitap:http://www.yelkencilerlokali.org/gezginkorsan/Cruising_Guide-Eastern_Mediterrane... Devamı...

Gösterim: 552 - Yanıt: 3 - Başlatan:Mehmet Göktürk
Vize işlemi
Teknem Çeşme Limanına kayıtlı. yıllık vize için bir zaman yaratıp gideyim derken ,liman başkanlığını arayıp Bağlama kütüğü ve ha... Devamı...

Gösterim: 131 - Yanıt: 0 - Başlatan:Hüseyin Hepçağlayan
Guneye seyahat Dmarin didim
Hazar 30 temmuzda istanbul dan gocek e dogru yola cıkacak. Yanlıs hatırlamıyorsam forumda D-Marin Didim 1 gece ucretsiz konaklam... Devamı...

Gösterim: 136 - Yanıt: 4 - Başlatan:Alper Hazar
Ceza. Bağlama kütüğü vize harcı
Bağlama Kütüğü Ruhsatımdaki  tarih. 23.09.2009. 2010 da 6 gün geçirdiğim için cezaya düşmüştüm. Cezayı ödemedim. Ama harcımı yat... Devamı...

Gösterim: 313 - Yanıt: 9 - Başlatan:Cengiz Göl
Kar yağdığında marinadaki teknede yapılması gerekenler
Malum tüm ülke kar a teslim olmuş durumda. Marinadaki teknemizde üzeri 1 karış kar kaplanmis vaziyette kıs uykusunda. Böyle duru... Devamı...

Gösterim: 659 - Yanıt: 23 - Başlatan:Alper Hazar

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal