Gönderen Konu: Kandiliniz Mubarek Olsun  (Okunma sayısı 296 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cihan Devcan

• S/Y Ceylin
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    3 Kere Beğenildi
    • Devcan
Kandiliniz Mubarek Olsun
« : Temmuz 09, 2010, 21:12:12 »
Dün aksam kandil olmasi sebebiyle.Kumlada olan ailemi ziyaret edip  kandillerini kutlayayım dedim.Esim ve kızım suan sehirdısında bulunduklarından zamanı rahat kullanabiliyorum.Istedigim zaman teknedeyim geceleri teknede kalıp vernik zimpara boya gibi eksikleri tamamlıyorum.Çarsamba günü bir anda, ''ulen'' dedim çok uzun zamandır seyir yapmıyorsun.Hem taktırdıgın furlingleride tam anlamıyla test etmedin en iyisi denizden git kumlaya hem babayı falan bi gezdirirsin.
Güzel fikir geldi.Çarsamba günü aksami isim çok geç bitti 02.00 gibi tekneye gelebildim otur kalk seyir hazirliklari falan derken 04.00 oldu
erken yola çıkıp 10.00 gibi Kumlada olmayı planlıyorum 12m yolum var.
06.00 avara oldum.Motor seyriyle baslayan yolculuk kafadan gelen tatlı rüzgarla full arma seklinde zikzaklarla devam etti son 4 mil kala saatin 10.30'a geldigini fark edince motor seyrine geçtim.11.30 gibi Küçük kumla sahiline funda demir yaptım.Sahilde bizim korsanlardan Nedim abi, babam ve annem karsıladılar rüzgar kaçaklar seklinde poyraz olarak fena sayilmayacak sekilde esiyordu.Ailecek deniz faslı yapıldı.Sonra Nedim abiyle söyle bir yelken basip kumlayı dolasalım dedik.Çapayı toplarken yanında bonusuda vardı.Forumdaki pratikdenizcilik videosunu aynen uyguldık.Mehmet ve Taner'e buradan emekleri için tekrar tesekkürler.
Bunus tan kurtulunca yelken turuna nedim abiyle basladık.Fakat rüzgarın  hızlı bir sekilde siddetini artırdıgını görünce gece konaklama yapılacak yeri belirlemenin daha mantıklı olacagını düsünerek uygun bir yer baktık.K.kumla ana iskelesinin yanına çok saglam sekilde dogu kuzeydogu rüzgarina göre kıçtankara seklinde baglandik.Rüzgar bir süre sonra kesti.fakat tekne çok saglamdaydı.Taki aksam yemek faslından sonra baslayan o kaba dalgalara kadar. Rüzgar yöndegistirmis tam ters istikametten hafif eserken çok iri dalgalar yapmaya baslamıstı çapadaki tekneme bordan geliyor ve çok yalpalıyordu.Geceyi bu sekilde geçirmem zor olacagindan tekneyi alagraya almaya karar verdim.Nedim abinin kıç halatı boşlamasıyla demiri toplayıp Gene ayni bölgeye demirledim.Demir tutmustu Bizim kadir aklima geldi  daha önce bu bölgede kaldigından hem bilgisini alayım hem de kandilini kutuyayim  diye aradim.Hos bes sohbet sonrasi söyledigi yerlerin rüzgara uyumsuz olmasi sebebiyle alagrada kalmanin daha mantikli olacagina karara verdik.1-2 saat sonra  dalgalara iyice irilesti tekne kafayi kaldiramadıgından bazı dalgaları bastan yararak içeri almaya basladı.Dip balçık oldugundan burayı demirde seçmistim ama agır agır demir taramaya basladı.Iyice iskeleye yaklastim 10-15m kalmıstı.Ve belki hata belki degil demiri alma kararı verdim.Demiri toplayıp yeniden funda edecektim.Teknede tek başıma olduğumdan demiri vira ederken dalgaları karşılamak baya zor.Dalgaların boylarının artmasıyla beraber batı kuzeybatı şeklinde rüzgarda başladı.3-4 kez demir alıp funda etmeme rağmen bir türlü demir tutmadı.ulen parçalanacaz burda diye düşünmeye başladım.Depodaki mazotun yarıdan biraz az olması sebebiyle yalpalardan hava yapar endişesi taşısamda mudanyaya dönmeye karar verdim.Aslında oraya yakın narlı limanı olsada gPS 'ime kordinatı kayıtlı olmadığından ,o havada haritadan kordinat çıkaramayacağımı düşündüğümden vazgeçtim.Ve açıkta selamet vardır diyerek kararımı uygulamaya başladım 12.30 civarı demiri aldım,ama çapayı yerleştirmem ölüm .Oto pilot olmadığından tekne yolluyken hemen başa geçip çıpayı var gücümle güverteye indirdim hemen yerine yerleştirip bağlayaqcakken koca bir dalga baş üstünde patladı.o sırada çapa elime düşmüş ve parmağımı ezmiş o anda ben bunu farketmesemde ileri saatlerde zonklama ve şişmesiyle anladım.zar zor çapayı bağlayıp dümen başına geçtim ve güne uygun dualarla 12 millik zorlu seyir başladı.Dalgalar o kadar değişken ki bir müddet kısa dalga sonra bir anda  çok iri dalgalar.2 not hızla ancak gidebiliyorum hava 5 esiyor ama  dalgalar hızımı çok kesiyor.En büyük korkum teknik bir arıza.7 mil kadar endişe ve sıkıntıyla geçti ve yağmurla beraber hava düşmeye başladı zaten dalga ve serpintilerle ıslak olan kıyafetlerim bir daha ıslandı.Ama iyi tarafı dalgalar ufalıyor hava düşüyordu neyseki son 5 mil rahatladım diyebiliriz.iyice yorulmuştum halüsinasyon görmeye başladım.sesler deniz üstünde hayvan dalga gibi şeyler.son millerde aralıklı uyuklama oluyordu.neyseki artık varmak üzereydim.0.2 mil kalmasına rağmen hiç birşeyi seçemiyordum garip bir algılama sorunu olmuştu.projektörle marina dalga kıranını falan zor zar farkettim ve sağsalim yerime 4.50 gibi bağlandım.Sağ olsun kadircim uyumamış aradı selmetle vardığımı duyunca güzel bir uyku çekmiştir.Seyirde verdiği piskilojik destek için ayrıyetten teşekkür derim.

FORUM KONUSUNA HAS ŞİMDİ SORUYORUM?

ALAGRADA DEMİR AZ TARARKEN DEMİR BOŞUNU IRGATLA 5M GİBİ ARALIKLI ALIP SABAHA KADAR BEKLEYEBİLİRMİYDİM.
DİĞER DENEMELERDE çAPAMIN TUTMAMA SEBEBİ NEYDİ?
BU GİBİ DURUMDA BAŞKA NE YAPILABİLİNİR.

« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2010, 21:28:23 Gönderen: Cihan Devcan »

S/Y Ceylin Mudanya No: 4

İlhan Doğan

• S/Y Tarella
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
    • ATM TEKNİK
Ynt: Kandiliniz Mubarek Olsun
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2010, 22:30:47 »
Geçmiş olsun Cihan Korsan  :(
Çapaya düzgün bir çekim yerine, daldalardan ötürü darbeler göndermenin çapanın tutmaması konusunda etkili olduğunu düşünüyorum. 9kly3 Hele ki çapanız pulluk veya benzeri pozitif açılı bir çapa ise durum daha da vahim. Çapayı çekmeden bekleme konusunda biraz da şans faktörü devreye giriyor. Ya fazla taramadan sabahı edeceksiniz ya da büyük bir tarama sonucunda müdahale bile edemeden limana çarpacaksınız. Riski almaya değer mi bilmem ::) Bir de birşey sormak istiyorum. Gerçi tek başına zor olabilir ama ikinci bir demiriniz var mıydı?
Sağlimen durumu atlattığınıza sevindim.
Bu arada geçmiş kandiliniz mübarek olsun...

S/Y TARELLA - Marintürk-Pendik - D16

Mustafa Aziz Çınar

• Y/T organics
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 76 Mesajı Toplam
    104 Kere Beğenildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2010, 22:35:05 »
riskli hava ve denizlerde alargada birkaç demirle durmak daha iyi değilmidir?
alargada ve dönüş yolunda nedim abi seninle birlikte değilmiydi orasını anlamadım, neden başa kıça koşmaya çalıştın, demirden elini icittin ki ?

bence yaşadığın tüm bu sorunların tek sebebi yorgun bir günün gecesinde ve gündüzünde ve tekrar gecesinde  iyice uyumadan(rem uykunu almadan) mesafenin kısalığına güvenerek denizde olman, seyir etmen.

uykusuz yolculuk çok çok riskli. konsantrasyonun bozulması, stes,  ciddi kaza riski doğuruyor..
geçmiş olsun.

« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2010, 22:41:47 Gönderen: Mustafa Aziz Çınar »

Sinan Seyir

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    3 Kere Beğenildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2010, 22:41:09 »
büyük geçmiş olsun,

S/Y SULTANİYE
tersaneseyir
Gidemediğin yer senin değildir..

Özgür Tezcan

• S/Y Melmoth II
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2010, 23:31:37 »
Alargada demiriniz taramaya başladıktan sonra boşunu almaya başlasaydınız demiriniz gittikçe daha hızlı taramaya başlayacaktı. Benim anlamadığım, hava poyrazdan lodosa dönüp siz liman içinde dalgaları bordadan almaya başladığınızda neden kıç palamarını avara edip alargaya çıktınız? Tekneyi başı denizlere verecek şekilde aborda etseydiniz ve demiri de tekneyi iskeleden uzaklaştıracak şekilde kullansaydınız bu kadar sıkıntıya girmemiş olacaktınız. Yoksa durumu yanlış mı anladım? Geçmiş olsun.
« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2010, 23:36:53 Gönderen: Özgür Tezcan »

Serhat Bulut

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 10 Mesajı Toplam
    14 Kere Beğenildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 10, 2010, 11:06:27 »
Geçmiş olsun Cihan Korsan!
Parmak ne durumda? :(

“Kendi yaptığın tekneden bir adaya ayak basmamak hayatın büyük anlarından birini pas geçmektir”  Arch DAVIS

Umut Pelit

• S/Y Mojito
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul- Ümraniye
  • 5 Mesajı Toplam
    10 Kere Beğenildi
    • Denizdeki Hayatım
« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2010, 11:27:57 »
Geçmiş olsun Cihan Abi

- 1996 Beneteau Oceanis 381 - Marintürk İstanbul City Port F-15 - http://umutpelit.blogspot.com - http://picasaweb.google.com/umpelit

Cihan Devcan

• S/Y Ceylin
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    3 Kere Beğenildi
    • Devcan
« Yanıtla #7 : Temmuz 10, 2010, 12:12:04 »
Alargada demiriniz taramaya başladıktan sonra boşunu almaya başlasaydınız demiriniz gittikçe daha hızlı taramaya başlayacaktı. Benim anlamadığım, hava poyrazdan lodosa dönüp siz liman içinde dalgaları bordadan almaya başladığınızda neden kıç palamarını avara edip alargaya çıktınız? Tekneyi başı denizlere verecek şekilde aborda etseydiniz ve demiri de tekneyi iskeleden uzaklaştıracak şekilde kullansaydınız bu kadar sıkıntıya girmemiş olacaktınız. Yoksa durumu yanlış mı anladım? Geçmiş olsun.

Limanda değildim.Sahilde duran ,balık tutup denize girilsin misali ufacık bir iskeleye halatla kıçtan kara bağlandıp başta demir atılı gergin bir vaziyette beklemedeydim.Akdeniz usulü yani.Hava yön değiştirince algaraya çıkmak daha mantıklıydı diye düşünüyorum.

Cihan Devcan

• S/Y Ceylin
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    3 Kere Beğenildi
    • Devcan
« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2010, 12:15:51 »
Geçmiş olsun Cihan Korsan!
Parmak ne durumda? :(
Aşırı şişme sebebiyle endişelendiğimden dün doktara gösterdim.Ağır doku zedenlenmesi dedi.Kırık çatlak yok Allaha şükür.Ne olduğunu bilmiyorum ama sol ayak üst baldırımıda sert bir şekilde çarpmışım herhalde yürürken baya bir sancı yapıyor.
« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2010, 12:32:44 Gönderen: Cihan Devcan »

Şevket Civelek

• Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2010, 12:17:26 »
Geçmiş olsun Cihan Korsanım

Cihan Devcan

• S/Y Ceylin
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    3 Kere Beğenildi
    • Devcan
« Yanıtla #10 : Temmuz 10, 2010, 12:20:29 »
riskli hava ve denizlerde alargada birkaç demirle durmak daha iyi değilmidir?
alargada ve dönüş yolunda nedim abi seninle birlikte değilmiydi orasını anlamadım, neden başa kıça koşmaya çalıştın, demirden elini icittin ki ?

bence yaşadığın tüm bu sorunların tek sebebi yorgun bir günün gecesinde ve gündüzünde ve tekrar gecesinde  iyice uyumadan(rem uykunu almadan) mesafenin kısalığına güvenerek denizde olman, seyir etmen.

uykusuz yolculuk çok çok riskli. konsantrasyonun bozulması, stes,  ciddi kaza riski doğuruyor..
geçmiş olsun.

Balta korsanım nedim abiyle çayları tekne önündeki cafede bir güzel içtik sonrası beni tekneye uğurladı ve eve çıktı..O varken zaten sakindi durum.1-2 saat sonra algarada başladı olay.Telefonla rapor alıyordu durmadan.Ben iyi abi güle oynaya gidiyorum desemde tedirgin olup gece uykusu kaçmış zaten

Cihan Devcan

• S/Y Ceylin
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    3 Kere Beğenildi
    • Devcan
« Yanıtla #11 : Temmuz 10, 2010, 12:24:46 »
Geçmiş olsun Cihan Korsan  :(
Çapaya düzgün bir çekim yerine, daldalardan ötürü darbeler göndermenin çapanın tutmaması konusunda etkili olduğunu düşünüyorum. 9kly3 Hele ki çapanız pulluk veya benzeri pozitif açılı bir çapa ise durum daha da vahim. Çapayı çekmeden bekleme konusunda biraz da şans faktörü devreye giriyor. Ya fazla taramadan sabahı edeceksiniz ya da büyük bir tarama sonucunda müdahale bile edemeden limana çarpacaksınız. Riski almaya değer mi bilmem ::) Bir de birşey sormak istiyorum. Gerçi tek başına zor olabilir ama ikinci bir demiriniz var mıydı?
Sağlimen durumu atlattığınıza sevindim.
Bu arada geçmiş kandiliniz mübarek olsun...
İlhan korsan 2. bir demir vardı.Fakat tek başına ve o havada nasıl atacaksın?
Demirin tarama konusunda bende senin gibi düşündüm.Çektikçe taraması hızlanacaktır diye yorumladım ve o nedenle ayrılma kararı verdim.

Cihan Devcan

• S/Y Ceylin
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    3 Kere Beğenildi
    • Devcan
« Yanıtla #12 : Temmuz 10, 2010, 12:33:37 »
Tüm geçmiş olsun dilekleri için çok teşekkürler...

Meremin demirleme dökümanlarını 2 kez okumama rağmen sıfırı aldık ,daha çok çalışmalıyım anlaşılan...
« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2010, 12:35:56 Gönderen: Cihan Devcan »

Nedim Yıldız

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 53 Mesajı Toplam
    69 Kere Beğenildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 11, 2010, 15:54:23 »
Cihan korsanım geçmiş olsun,bana telefonda yaralanmalardan bahsetmedin,sanırım artık Kumla'ya seni zor getiririz..Keşke Ercan abimin sözünü dinleyip akşamüstü Narlı'ya gitseydik...Neyse güzel bir denizcilik tecrübesi olmuş,bununla geçmiş olsun.... :(

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
S.M.Power

Erol Yapıcı

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 142 Mesajı Toplam
    188 Kere Beğenildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 11, 2010, 22:28:45 »
Meremin demirleme dökümanlarını 2 kez okumama rağmen sıfırı aldık ,daha çok çalışmalıyım anlaşılan...

Sen sınıfta kalmamışsın ki, demir sana "Eylül'de gel" demiş. Bir dahaki sefer "pekiyi" alırsın. Geçmiş olsun.
« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2010, 22:29:33 Gönderen: Erol Yapıcı »

'den Korsan

Kandiliniz Mubarek Olsun Konusuna Ait Benzer Konular

Tantana ya geçmiş olsun!
Yarışta sıkıntılı bir durum yaşandığı hakkında Türksail de haber vardı. Umarım çok hasar yoktur. Devamı...

Gösterim: 304 - Yanıt: 9 - Başlatan:Osman Aktuna
Taner Ağabey, yeni teknen hayırlı olsun...
Bursa Yelken Kulübü Kurucularından ve Gezgin Korsan Taner Ünsalan Ağabeyin forum üyeliği herhalde silinmiş...Buradan ben duyurma... Devamı...

Gösterim: 220 - Yanıt: 0 - Başlatan:mehmetsutcu
Can dostum teknelendi hayırlı olsun..
Korsan Olmayan Ama her yaz tatili bütçesine Göre kah 2 ay kah 1 hafta tekne kiralayıp  yıllardır bu zevki yasayan Can Dostum Eft... Devamı...

Gösterim: 479 - Yanıt: 13 - Başlatan:Yaşar Serdar Peker
Hadi hayırlı olsun
http://www.haberpatlat.com/node/nukleer_santral_icin_isci_alimlari_basladi Devamı...

Gösterim: 85 - Yanıt: 1 - Başlatan:Ahsen Yüksek

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal