Şubat 2012 Fotoğraf yarışması fotoğraflarınızı bekliyor, katılım için buraya tıklayın...
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kullandığınız methodu biraz anlatabilir misiniz? Resimli olursa tadına doyum olmaz tabi...Mesela çapaya bağladığınız halatın alt kısımlarına ekstra yüzdürücü koyuyor musunuz?
Kadir abicijim nedir işin aslı astarı meraklara gark ettin bizleri..
Kerim'de bir su altı kamerası var. Aynısından edinip demir atmadan önce onu dibe salıp bakıp sonrasında demir mi atsak ne
Alıntı yapılan: Hakan Zorlu - Temmuz 07, 2010, 22:35:29Kerim'de bir su altı kamerası var. Aynısından edinip demir atmadan önce onu dibe salıp bakıp sonrasında demir mi atsak ne Valla biz Marmaris'te demiri atınca, 15 metreden nereye attığımızı görüyoruz, kameraya ne gerek var ki
Alıntı yapılan: Hakan Irıklı - Temmuz 08, 2010, 08:26:50Kadir abicijim nedir işin aslı astarı meraklara gark ettin bizleri..Ben de iyice merak ettim, sakın o meşhur uzun bir hortumla dalma işini yapmış olmasın...
Tahminimce; Kadir korsanın demirini taktığı tonoza Koskoca çam limanında teknesini yeni almış arkadaşımıza demir atmayı öğretmeye çalışırken bizde demirimizi taktık. Fazla yakıtımız olmadığı için uğraşamadık(yakıt tüketimi : 150L/hr) Demiri zinciriyle bıraktık marinaya döndük. Sonra kartal balıkçı barınağından tanıdık bir dalgıça demiri taktığımız yeri tarif ettik ertesi gün 180TL ye demirimizi zinciriyle getirdi. Bahsi geçen tonoz yada herneyse tarif etmeye çalışayım. Sahildeki 3 evin iskelesini karşınıza alın, sancağınızada tepedeki su kulesini alın. bunların kesiştiği yere hayali olarak 10 mt çapında daire çizin ve o alana demir atmayın derim...O derinliklere dalıp iş yapabileceğinizi düşünüyorsanız problem yok, demir atabilirsiniz o zaman
Alıntı yapılan: İlhan Doğan - Temmuz 07, 2010, 16:58:03Kullandığınız methodu biraz anlatabilir misiniz? Resimli olursa tadına doyum olmaz tabi...Mesela çapaya bağladığınız halatın alt kısımlarına ekstra yüzdürücü koyuyor musunuz?genelde demir attığım yerler belli ve 7-8 m'yi geçmiyor, demirin ucuna bir tane şamandırayı 10 m halat ile sabit bağladım, demirle berabe onu da bırakıyorum. halat çok kalın değil -4 mm-, o yüzden şamandıra kendisini su üstünde tutabiliyor, ekstra yüzdürücüye ihtiyaç duymadım, fazlalık kalan halatta battığı için herhangi bir risk yaratmıyor.sadece başka bir tekne yanaşırken demirin üzerinden geçmemesi için vuvuzela öttürüp şamandırayı işaret ediyorum
sadece başka bir tekne yanaşırken demirin üzerinden geçmemesi için vuvuzela öttürüp şamandırayı işaret ediyorum