Gönderen Konu: Türk bayraklı teknede transitlog  (Okunma sayısı 460 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eşref Girgin

• S/Y Selvinaz
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Fethiye
Türk bayraklı teknede transitlog
« : Temmuz 01, 2010, 11:15:52 »
             Geçen yıl Türk bayrağına geçiş yaptım.İşlemler sırasında bana Türk bayraklı tekneler için bir transitlog verdiler.Yabancı bayraklı tekneler gibi bununda her yıl yenilenmesi gerekiyormu?
             Özel teknelerde limanlar arası seyahatlerde liman başkanlığına bildirmek yada transitlog değişimi gerekiyor mu?Mevzuat konusunda bilgisi olan varsa yardım.
             Saygılar

S/Y Selvinaz - Ecesaray Marina

Kaan Erdem

• S/Y Dimple
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 10 Mesajı Toplam
    19 Kere Beğenildi
    • Alesta Eğitim
Ynt: Türk bayraklı teknede transitlog
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2010, 11:36:58 »
Sayın Girgin,
Öncelikle Türk Bayrağına geçişte size neden transitlog verildiğini anlayamadım.O tarihte yurt dışına çıkacağınızımı beyan etmiştiniz acaba? Böyle bir durum yoksa eğer hangi liman başkanlığınca bunun size verildiğini öğrenmek isterim.
Öte yandan Transit Log belgesi sadece yurt dışına çıkarken almanız gereken bir belge olup, kapanışıda yurt dışından dönüşünüzde yapılır.Türk Bayraklı amatör denizciler için Limanlar arası sefer de her hangi bir merciye bilgi vermek zorun da olmadığınız gibi bizim teknelerimiz için sefer bölgesi sınırlandırılmasıda epeyce bir süre önce kaldırılmıştır.
Saygılarımla,
Kaan ERDEM

Ahmet Çelenoğlu

• Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 32 Mesajı Toplam
    41 Kere Beğenildi
    • Eğitim, tekne danışmanlığı, sörvey
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2010, 11:42:11 »
Yurt dışına çıkışta tekneye transitlog neden verilir, hala anlamış değilim. Çıkarken böyle bir belge verilir, kaldırır bir yere koyarsınız, gittiğiniz hiç bir yabancı ülkede ihtiyacınız olmaz. Her ülke kendi transit logunu doldurtur ve size imzalayıp verir. Yurt içine girişte de sizin kaldırıp koyduğunuz belge iptal edilir.

Eski uygulamada gezi tekneleri için limandan izin alınırdı ve genellikle bu izin limandan limana olurdu. Yani İstanbul'dan Güneye incekseniz, size Çanakkla'ye kadar bir belge verilirdi. Eğer limandaki adam insaflı ise Çanakkale alabilirdiniz. Şimdi ise herhangi bir bildirime veya belgeye gerek olmaksızın Türk limanları arasında istediğiniz gibi dolaşabilirsiniz.

Bir tekne limanda güvenliktedir, ancak tekneler limanda durmak için yapılmazlar.

Mehmet Tüfekçioğlu

• Gezgin Korsan
  • *
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2010, 12:26:49 »
önümüzdeki hafta yunan adalarına gitmeyi planlıyoruz. transit log düzenleteceğim ama gideceğim yerleri tek tek yazmam lazım mı?

Mehmet Tüfekçioğlu

Eşref Girgin

• S/Y Selvinaz
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Fethiye
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2010, 12:50:21 »
             Bayrak değişiminde herhangi bir yurt dışı çıkış talebim olmadı.Mevzuat gereği transitlog doldurulması gerektiği söylendi.Fethiye liman başkanlığı

S/Y Selvinaz - Ecesaray Marina

Kaan Erdem

• S/Y Dimple
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 10 Mesajı Toplam
    19 Kere Beğenildi
    • Alesta Eğitim
« Yanıtla #5 : Temmuz 01, 2010, 13:30:19 »
Eşref Bey,
Paylaşımınız için teşekkür ederim.Sanırım Fethiye Liman Başkanlığı mevzuata kendince bir yorum getirmiş.Bu değişim esnasında böyle bir belgeye ihtiyacınız yoktu.

Önder Yıldız

• S/Y Pandora
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2010, 07:47:52 »
             Bayrak değişiminde herhangi bir yurt dışı çıkış talebim olmadı.Mevzuat gereği transitlog doldurulması gerektiği söylendi.Fethiye liman başkanlığı

Size ( Teknenize ) yurt dışından geldi muamelesi yapmışlar, Süresi dolunca yırtıp, atın...

Önder Yıldız

• S/Y Pandora
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2010, 07:55:24 »
önümüzdeki hafta yunan adalarına gitmeyi planlıyoruz. transit log düzenleteceğim ama gideceğim yerleri tek tek yazmam lazım mı?

Hayır, sadece gideceğiniz ( giriş yapacağınız ) ilk limanı yazıyorsunuz, gittiğiniz yerde, size kendi transitlog'larını verecekler, o belge üzerinde her liman değiştirdiğinizde çıkış yaptığınız ve gittiğiniz limanını yazıp, çıkış öncesi ve gittiğiniz limanda port police'e onaylatmanız gereklidir. Burada zırt-pırt port-police'e uğramak yerine, birkaç liman ileri atlayarak yazabilirsiniz, hepsini yazmak gerekmiyor. Abartarak söylüyorum, Kos-Patmos yazacağınıza, Kos-Pire yazarsınız, yol üstündeki adalara uğraya uğraya gidersiniz.

Engin Saygılı

• S/Y Saygılı
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir Bergama
« Yanıtla #8 : Haziran 22, 2011, 20:27:35 »
Bugün Dikili'den yurtdışı çıkışı alırken Türk bayraklı olan teknemizin Y2 sayfalarını doldurduk fakat Liman Başkanlığı girişte yeni transit log doldurmamız gerektiğini söyledi.Halbuki aynı transit logun giriştede Y1 sayfalarının doldurulup kapatılması gerekmezmiydi. Bu konuya vakıf olan arkadaşlar fikirlerini ve tecrübelerini paylaşırsa çok memnun olurum. Herkese sevgi ve saygılarımla.

Atilla Aytaç

• S/Y Esperanza
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 13 Mesajı Toplam
    18 Kere Beğenildi
« Yanıtla #9 : Haziran 22, 2011, 22:28:25 »
ENGİN KARDEŞİM SADECE SAÇMALAMIŞLAR.GİRİŞTE SADECE KAPATTIRIP GERİ ALIN TRANSİTLOG UNUZU...

Engin Saygılı

• S/Y Saygılı
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir Bergama
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2011, 00:13:59 »
Ben itiraz edince hemen Çeşme ve Marmaris liman başkanlıklarını aradılar,oralardan teyit geldi.Bu durum herhalde ancak müsteşarlığın müdahalesi olursa çözülür diye düşünüyorum.Bir şekilde bu garip durum düzeltilmeli ama nasıl?

Türk bayraklı teknede transitlog Konusuna Ait Benzer Konular

Türk Bayraklı Beneteau Oceanis 281
Her şeyi kusursuz çalışan ve eksiksiz donanımlı, çok temiz ve bakımlı 2000 yılında denize inmiş (1999 fabrika çıkışlı) Beneteau ... Devamı...

Gösterim: 479 - Yanıt: 3 - Başlatan:Fatih Muslu
Transitlog değişikliği
Değerli denizci dostlar,2009 mayıs ayında yeni transitlog yaptırdım.Haziran sonunda Göceke kadar gitmeye niyetlendiğimden çocukl... Devamı...

Gösterim: 156 - Yanıt: 1 - Başlatan:Ahmet Semiz
Türk bayraklı ticari tekne sahiplerine hatırlatma
Tekneniz ticari olarak kayıtlı ise ADB ile ilgili tekneyi kullanmanızı kanun yasaklıyor. Yani ehliyetiniz yetersiz kalıyor. Bu B... Devamı...

Gösterim: 424 - Yanıt: 3 - Başlatan:Hakan Zorlu
Yabancı bayraklı tekne evrakları.
19 Mayıs olduğu için de bizim teknenin işlemlerini yapan teyzeye ulaşamıyorum, sabah sabah babam da beni telaşa sürükleyince sor... Devamı...

Gösterim: 288 - Yanıt: 5 - Başlatan:Ömer Barlas
Türk bayraklı tekneyi yabancının kullanması
          Geçen hafta yabancı uyruklu bir arkadaşım Türk bayraklı teknemi kullanmak istedi.Tekne sahibi olmadan kullanamamayacağ... Devamı...

Gösterim: 207 - Yanıt: 3 - Başlatan:Eşref Girgin
Yabancı Bayraklı Teknenin Türkiyeye gelişi
Arkadaşlar Merhaba,Çok yeni bir üyeyim ve yelkene sevdalı birisiyim.Küçük spor bir yelkenlim var ve bunu büyütmek amacıyla bir 9... Devamı...

Gösterim: 299 - Yanıt: 6 - Başlatan:Hüseyin Yılmaz
Transitlog belgesi yenileme
Sevgili GEKO lar,Transitlog belgemi yenilemem lazım. Aranızda bu işi makul bir ücret karşılıgında yaptırabilecegim birilerini ta... Devamı...

Gösterim: 357 - Yanıt: 10 - Başlatan:Necip Şeker

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal