Gönderen Konu: Pendik, Adalar ve çevresinde fırtına.  (Okunma sayısı 3324 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cenker Tezel

• S/Y Mobydick
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
Ynt: Pendik, Adalar ve çevresinde fırtına.
« Yanıtla #15 : Haziran 20, 2010, 22:53:01 »
Bebek finiş hattını geçtikten sonra Murat ve Serdart Korsanı irtibat botuna bindirip Deluxe, Baluna arasında fenerbahçeye kadar geldik. Deluxe yüzme molası vermişti. El sallaştık. Kınalı önleinde 10 dk. yüzme molası verdik. Sedefte son bir kez yüzüp haftayı kapatmayı planlamıştıkki, Büyükada Sedef arasında aniden başlayan fırtına bize sürpriz oldu.

45knot anlık, 40 knots 10-15 dk hava vardı. Marina içinde anlattıklarına göre 55knot hava varmış.

Tüm mürettabatı havuzlukta topladım. Ve sağ salim marinamıza vardık. Tahminlerime göre 3-4mt dalga vardı. Bir ara dolu yağmuruna tutulduk.

Fırtına başlarında telsiz konuşmaları hayli ilginçti. Yardım ve imdat çağrıları vardı. Bir kez daha ne kadar az denizci memleket olduğumuzu duydum. Çünkü yardım çağrılarımız bile standart dışı idi. Ne mevkii ne de koordinat veren vardı. marinanın içinde ve yol boyunca denizin üzeri güneşlenme minderi kaynıyordu. Kimse beklemiyordu, hazırlıksız yakalanılmıştı.

Herkese geçmiş olsun.

S/Y Mobydick - F.Bahçe Marina F10

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #16 : Haziran 20, 2010, 23:00:10 »
http://www.haberajans.com/habereGit.php?haberUrl=http://www.haberler.com/dolu-firtina-gok-gurultusu-ve-saganak-yagis-2114172-haberi/

http://www.haberajans.com
linkinden gire bilirsiniz ben de sorun yok
hava sadece istanbul un kuzey doğusunda kendini göstermiş. Pendik tarafını gösteren video film vardı. Teknelerin ne kadar zorlandığını görebilirsiniz

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 135 Mesajı Toplam
    208 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
« Yanıtla #17 : Haziran 20, 2010, 23:32:37 »
Biz o sırada Bebek'te festivaldeydik. Adnan korsanla konuştuk burada feci yağmur indirdi dediği anda Bebek'tr de başladı. Boğaz sadece yağmurla atlattı. Teknelerde sorun yok.

Hüsnü Helvacıoğlu

• Kapapa
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #18 : Haziran 21, 2010, 00:09:53 »
Bu Marmara kaçağı üç kuruşluk aklımı alıyordu az daha. Kapapa'yı daha dün suya indirdik Dargos'ta, Serhat korsanın oradan. Yalova sitelere götürdük, çektik kumsala. Bugün öğleden sonra balkondaki barometreye baktım, fazla düşük gibi, hiç üstünde düşünmedim bile. (işaretledim ama, haftaya gidince bakıcam ne gösteriyormuş). Sonra Yalova üzerinde kara kara bulutlar. Kapapa sağlamda ya içim rahat. Ama hava bir geldi pir geldi. Rüzgar önümde sahile paralel esiyordu. Dalga oluşumunu naklen izledim. Rüzgar önce bir ok gibi, sürat teknesi dalgası gibi ortada hızlı, yanlarda daha yavaş, daha sonra cephe genişledi, 5 dakikada kıyamet koptu. Balkondan benim direkler görünüyor, rüzgardan biraz sallanıyor ama sağlam yerde nasıl olsa, "ANAAA görünüyordu, nereye gitti len şimdi, iki gün kullansaydık bari tekneyi" diyerek yukardan aşağı boşalan tatlı su denizinde koşar yüzer şekilde sahile attım kendimi. Bizim Kapapa kuru direk iskele bordasına boylu boyunca uzanmış. Sırılsıklam vaziyette direkleri söktük arkadaşla. Ayarlamak amacıyla yapıştırma işini sonraya bıraktığımız ön direk ıskaçası sökülmüş, neyse ki başka hasar yok. Denizde olsak ne olurdu düşünmek bile istemiyorum. Herkese gecmiş olsun. Umarım hasar çok fazla değildir. Kendi hesabıma, yazın kara bulut gördüm mü tam gaz kaçıcam, kaçamazsam kuru direk bile olsam sağımı solumu dömeyeceğim rüzgara.

İlhan Doğan

• S/Y Tarella
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
    • ATM TEKNİK
« Yanıtla #19 : Haziran 21, 2010, 08:08:27 »
Biz de Büyükada arkasında, Yörükali plajına yakın bir yerde demirdeydik. Bulutlar değişmeye ve uzaktan şimşekler gözükmeye başlayınca apar topar demir aldık, ters istikamete doğru kendimizi açığa aldık. Ondan sonrası anlatılacak gibi değil, gelmesinin videosunu çekmek isterdim. Denizden gökyüzüne doğru bir duvar üstümüze son sürat geliyor. Teknede toplam dokuz kişiyiz. İşin kötüsü kayınpeder, kayınvalide ve baldız da bize katılmıştı. Hiç denizcilik yok tabi. Onlar çok korktular, benim 2 yaşını yeni dolduran kızım bile içerde kahkahalarla gülüyor  :D Sanırım diğerlerinin korkması hoşuna gitmiş psikopatın  x():
Dil burnunda oturan insanlar neye uğradıklarını anlayamadan toz ve buz içinde kaldılar. Bize de dolu ve rüzgar neredeyse aynı anda geldi. Adanın arkasına saklanmaya çalıştık (vapur dahil herkes aynı şeyi yaptı). Tam biz adanın arkasına geçtik fırtına geçti. Biraz dinlenip ve kuruduktan sonra Pendik yolunu tuttuk. Gelirken Sedef adasının arkasında bir yelkenli kayalara vurup batmış olarak gördük, içindekiler kendilerini adaya attılar. Sallana sallana gelirken en sinir bozucu şey de telsiz anonslarıydı. Telsizle konuşmayı bilmeyenler de var, dalga geçenler de... Demirli tankerlerin canı sıkılmış tayfaları telsizden şarkı bile söylüyorlar.  &+^^
Akşam üzeri Pendik marinaya bağlandık. Manzara pek iç açıcı değildi. Marinadakilerin de söylemesine göre marina daha kötüymüş.
Tüm teknelere geçmiş olsun...

S/Y TARELLA - Marintürk-Pendik - D16

Alpay Sidal

• S/Y Secret
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #20 : Haziran 21, 2010, 09:26:25 »
Merhaba,

Öncelikle dün öğlenden sonra fırtınada dışarda olan herkese geçmiş olsun.

Dün oğlanın yüzme yarışı olduğu için denize çıkmadığımıza üzülürken saat 17:15 itibariyle galipleşen havayı görünce bir tufan kopacak diyerek giriş yapalara yardım ederim düşüncesi ile saat 17:45'de Pendik Marina geldim. Bir kaç kişide sağolsunlar ponton üzerinde marinaya girmeye çalışan teknelere yardım ediyorlardı.

Ponton bir yılan gibi her yöne sallanıyordu. Ben 40 senedir böyle bir hava görmedim. Rüzgardan dükkanların geniş camları patlamış, tenteleri sürüklenip yırtılmıştı. Biminisi açık olan teknelerin çoğunun biminisi veya sprayhoodu yırtılmıştı. Bu arada marina'ya ulaşan ve peşi sıra giriş yapan teknelere palamar yetişmeye çalışıyordu. Allah bu çoçuklardan razı olsun, panikle yerine ulaşmaya çalışan bir çok tekneye atalayıp, dümene geçip tekneleri sağsalim yanaştırdırlar. Denizdeki tüm Marin Türk ekibini tebrik ederim. Benim gözüme çarpan Selami ve Mustafa bir o tekneye bir bu tekneye atlayıp dümen tutuyorlar ve tekneleri sağsalim yerine yanaştırıyorlardı. Dalgıç Osman'da palamar botları yetişmediği için başka bir bot bulmuş yardımdaydı. Ellerine sağlık.

Bu arada Marina içinde de bazı tedbirleri her zaman önceden almamız gerektiğini hatırladım. Ve buradan herkese bir daha hatırlatmak istedim.

Teknelerin üzerinde açıkta ve gelişi güzel bırakılmış tüm halatlar deniz üzerindeydi. Bazıları yüzer olduğu için, bazıları da rüzgar ve akıntı şiddeti ile denizde yüzdükleri için acele ile giriş yapan tekneler için büyük tehlike arz etti. Gördüklerimizi teknelere girip topladık. Lütfen olmaz olmaz demeyin ve üşenmeden her sefer dönüşünde tüm halatlarınızı güzelce toparlayın. Güverte üzerinde boşta halat bırakmayın. Tonoz halatınız uzunsa kalan kısmı bir yere sıkıca voltalayın. Teknenizin üzerindeki minder, yastık vs gibi şeyleri toparlayın, ki uçup deniz üzerinde başkaları için risk yaratmasın.

Havalar güzel, deniz sakin veya nasılsa palamarlar düzeltir diye düşünülerek tonozunuzu ve koltuk altı halatlarınızı gevşek bırakmayın. Böyle bir havada kimse düzeltme yapamaz. Pontonlarda kıçını pontana veya bordosunu yandaki tekneye vuran çok tekne gördüm.

Ve yine üşenmeden usturmaçalarınızı güzelce yerleştirin....

Herkese yeniden geçmiş olsun.

« Son Düzenleme: Haziran 21, 2010, 09:29:23 Gönderen: Alpay Sidal »

S/Y Secret - Pendik MarinTürk D35

Aali San

• S/Y Sanela-TUR 5005
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #21 : Haziran 21, 2010, 09:35:10 »
Ma aile denize çıkmıştık. Çocuklarım babalar günümü teknede kutlamanın beni daha sevindireceğini
düşünmüşler, ben de ÖSYM sınavından çıkan kızıma aklım sıra biraz '' hava aldıracağım ''.
Kaşık adasının batı sahilinde demirliydik. Lolita, Lili ve Sanela. Lolitada misafirler varmış, onları vakitlice
uğurlamak için erken davrandılar...Zaten sıcak ve rüzgarsızlıktan hamur gibi olmuştuk, biz de kalkalım
bari dedik.
Demir alıp yola çıktık, Yalova taraflarının fena halde grileştiğini farkettik. Adadan bir kaç yüz metre ayrıldık ki,
motor stop ! Bir çalışıyor 1800 - 2000 devre kadar çıkıyor, sonra öksürüp tıksırıp, kalıyor...Bir kaç denemeden
sonra motorla işin olmayacağını anladık, yelken bastık.

Havanın geleceği belli oldu ya, ama biz kendimizi saçak altına atarız diye umuyoruz.
Bu arada tüm tekneler gelen havayı fark ettiler, özellikle motoryatlar yanımızdan hızla gelip geçiyorlar ve
yelkenleri açık, ortalıkta sallanıp duran ve kaplumbapa hızıyla ilerleyen Sanela'ya hayretle bakıyorlar ; herhalde
'' deli bu herif ? '' diyorlardı...

Şimşekler artıp, hava yaklaşmaya başlayınca aile ekibini de göz önüne alarak, yelkenleri toplamaya karar
verdim, bir şekilde denizde kalıp kaçak geçince ya motoru çalıştırmaya uğraşmayı ya da yardım istemeyi
düşünüyordum.

Hala hava 8- 10 knot ya esiyor , ya esmiyordu. Cenovayı kapattık, bu arada hatchlari, lumbozları kapatın,
ortalığı biraz toplayın demiştim ki , kaçak tüm haşmetiyle bindirdi...
Ana yelken bir kaç metre indi, tekne rüzgara tamamen yanladı, yelken gurcata ve çarmıklara yapıştı...İnmiyor !
Zıplayıp yelkenin orsa yakasına yapışıyorum, vucut ağırlığımla bile yelken ya 10 cm iniyor, ya da hiç oralı
olmuyor.

Neyse, lafı uzatmayalım, büyük kızımın da yardımıyla ( eşim dümende, ama dümende etki sıfır ! ) en sonunda
yelkeni toplayıp, bağladık.
Burnumuzu Maltepeye verip, dalgaları kıçtan alarak kuru direk sanırım 2,5 - 3 knot süratle ve epeyce rahatlamış
olarak yürümeye başladık. Bu arada tepemizden fındık kadar taneli bir dolu geçişi oldu. Dümendeki kızımın '' Baba
yüzüm acıyor '' dediğini hatırlıyorum, dolu öyle vuruyordu insana...

Bu arada işin başlangıcında Adalardan kopan ve yükselemeden, suya paralel Anadolu kıyısına doğru giden toz
bulutunu unutamayacağız, böyle bir şey hiç görmemiştim. Denizden de, dalgadan da, rüzgardan da, şimşeklerden
de daha korkutucu ve garip bir şeydi. Bu arada açık telsizden duyulan konuşmaları hatırlamak bile istemiyorum.
Batan tekneler, denize dökülmüş insanlar...Ancak bu konuşmalar bizimkilere moral sağladı sanıyorum, durumumuzun
denizdeki çoğu tekneye göre daha güvenli olduğunu anladılar.

Bu arada motorsuz teken trafiğinin ortasında kalmış olmanın endişesi dolmuş ve gezi teknelerin , hatta vapurların
bile ancak oldukları yerde sayabildiklerini fark edince, azaldı...Biz hiç olmazsa bir parça yürüyorduk.

Hava biraz düşünce cenovayı bir iki tur açıp, sahile paralel seyre döndük. Sonra yavaş yavaş birer tur aça aça
Suadiye önlerine geldik. Bu arada motor tekrar çalıştı. Ağır devir yaklaşık bir yarım saat çalıştı, sonra yine
stop.

Çeşitli boylarda SG tekne ve botları vızır vızır hızla oraya buraya seğirtiyordu, bir ara da kırmızı bir DAKSAR
botu rotasını değiştirip üstümüze geldi, işaretle herşeyin yolunda olup olmadığını sordular, ( karım buna epey
şaşırdı ve kızdı tabii...) ben de her şey yolunda ! işareti yaptım. Selamlaştık, hızla yollarına devam ettiler.

Bu arada arkamızda olduğunu öğrendiğimiz Vefik Ulusla telefonlaştık. O gelip bizi geçti. Motor ve mendil kadar
bir ön yelkenle önümüzde seyredip, bizi kolladı. Dalyan önlerine geldiğimizde en sonunda hava kaldı. Bu arada
son çare, şişme botu teknenin yanına sıkıca bağladım, botla tekneyi iyi kötü yürür hale getirmek istiyorum.
Bir iki saat evvel Adada kızlarımın bir çekişte çalıştırıp ortalıkta fink attıkları motor çalışmıyor !
İpi çekmekten parmağımın derisi yüzülmüş...Yok, o da inadına çalışmadı !

Sonunda FB feneri önlerinde Vefik Abi'ye bir halat verdik, son bir kaç yüz metreyi çekile çekile gelip marinaya
girdik.
Yelken parçalamadığımıza, direği kırmadığımıza hala dua ediyor, hiç hasarsız geri dönebilmiş olmaktan dolayı
büyük memnuniyet duyuyorum.

S/Y Sanela F.Bahçe Marina F13

Hakan Erim

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 83 Mesajı Toplam
    157 Kere Beğenildi
« Yanıtla #22 : Haziran 21, 2010, 09:45:03 »
Hiçbir motor çalışmayınca nükleer bomba sonrası ya da elektromanyetik fırtına gibi bir ortam oluşmuş. Marduk böyle bir şey olacak herhalde...

Aali San

• S/Y Sanela-TUR 5005
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #23 : Haziran 21, 2010, 09:52:49 »
Bilmem ?

Mardukvari etki sanırsam daha çok ''içten yanmalı mekanik donanım '' üzerinde oldu...
Yoksam annattığım gibi telsiz tam bir '' felaket habercisi '' gibi, saniye susmadan cır
cır kötü haberler iletti...

Biz boranın ortasında debelenirken Egenin uzaaak koylarından Matay Bey / Sarıyaz
kotrası telefonla bize ulaşıp '' ulan hava tahmini istedik senden, ne cevap vermiyosun ?
Dün akşam bi balık yedik, inanamazsın...Burada su öyle bir lacivert ki, aklın almaz....''
filan diye geyik yapabiliyordu.

Hatta bi yanlış telefon, bi de emlakçiden '' evinizi kiraya vermeyi düşünür müsünüz ? ''
diye dahi telefon aldık.
Yani haberleşme muhteşem ; '' tahrik sistemleri '' iflas durumu vardı bizde.
;)

Aali San

• S/Y Sanela-TUR 5005
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #24 : Haziran 21, 2010, 10:07:08 »
 ;D Kaçağın tek umulmadık faydası ise ; marinaya bağlanıp konu komşuyla sarılıp, havuzluğa
çöküp elimize birer bardak içecek aldıktan sooona kederle dostlara :
'' - Daha de ne karım, ne kızlarım asla tekneye ayaklarını atmazlar ! '' dediğimde
karımın gülerek cevabı oldu :
'' - Ne varmış ? Denize çıkacaksak nasılsa böyle bir şeyi yaşayacaktık...Yaşadık, atlattık,
ne olduğunu gördük, niye korkalım artık ? '' demesiydi...

Bizim tatlı su denizcileri iyi bir aile ekibi oldular galiba. İşte bazen bir musibet bin sözden iyidir
lafı doğrulandı.

Umut Korkmaz

• Y/Y Poyraz - TUR 6373
  • Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 34 Mesajı Toplam
    72 Kere Beğenildi
    • yelkenlipoyraz
« Yanıtla #25 : Haziran 21, 2010, 10:31:49 »
Biz de kuzenimin düğünü için Üsküdar'da idik.  Karşı tarafın inanılmaz manzarasına hayran hayran baktık.  Denizdekilere de büyük geçmiş olsun.

Mehmet Çömlekçi

• S/Y Derviş
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • comlekci.com
« Yanıtla #26 : Haziran 21, 2010, 10:38:57 »
Maltepe-Burgaz arasında, Burgazada'ya doğru 5-6 deniz mili rüzgarla ağır-aksak motor destekli yelken yapıyorduk. Adaya 1 mil bile kalmamıştı ki rüzgar 2-3 mile düştü, Keşişleme'ye döndü, biz de cenovayı sardık (neyse ki). Sonra yıldırımlar bize yaklaşmaya başladı ve kablosuz rüzgar göstergesi kilitlendi. Kapatıp açtık, 10 saniye fark var arada, 2'den 18'e çıkmış rüzgar. Bu arada adanın arkasından motoryatlar tam gaz kaçıyorlar...

Motor ana yelken gidiyorduk, hemen yol kestirdim, ana yelken mandarını patlattım, ama yelken 1 metre inip kaldı, hava 30'lara çıkmış. Neyse ki rüzgar başa yakındı, direk dibine fırlayıp ıskotayı biraz boşlattırıp yelkenin kalanını indirebildim. Ama bu arada 45 dereceye yatan tekne yüzünden lazybag'i kapatamadım. Kapattırmak için dümene geçip gazlayıp rüzgarı başa almaya çalıştım, mümkün değil kemere hattını geçiremiyorum, kayık dümenden çıkıyor ve 50 derece yatıyor! Bu arada 40,5 gördüm göstergede. Yıldırımlar Sedef civarına düşüyor, denizin üst yeşil-beyaz, anında 1,5 metre dalga kabardı. Tam Heybeli-Burgaz kanalı çıkışında duruyoruz, ne var ne yok üstümüze bindiriyor. Zorlamanın anlamı yok deyip Burgaz'ın kunturuna kaçarak orada kapatalım dedim lazybag'i. Adalara sığınamaz mıyız diye soran mürettebata "metallerden uzak durun" dedim, açık deniz selamettir... Gelenin bir bora olduğunu ve bir saat bile sürmeyeceğini anlattım.

Havayı ve dalgayı kıça alınca kayık rahatladı, ama lazybag yüzünden bumbayı ortaya alamıyorum, 4-5 metrekarelik lazybag ağır yol motorla bize pupada 7,5 mil yaptırıyor! Hemen yağmurlukları giydirdim, seyir fenerlerini yaktım ve dalga kollamalarını söyledim, sağımız-solumuz vızır-vızır Fenerbahçe'ye kaçan motoryatlar, dönüp pupamıza bakmam mümkün değil. Bir ara 43,5 gördük göstergede, arkadan en az 50 kaçırmıştır. Sonra 30'lara düşünce ve trafik de rahatlayınca motor+ıskotası kasılan lazybag marifeti ile rüzgarı dar apaza aldım, biraz daha bindirirse fermuarı açık torbadaki yelken dolacak diye ödüm kopuyor. Neyse, uzun boylu bir arkadaş vardı, kamaranın merdiveninden uzanıp son 1 metresine kadar kapatabildik. Tekrar pupaya açıldık, dalgalar 2,5 metreye falan çıkmış, ağır bir de yağış geldi. Bu sırada Kınalıada'nın kunturuna sığınmaya çalışan bir şehir hatları vapuruna da layzbag ile kavança atarak yol vermek zorunda kaldık.

Hava 30'un üstüne oturup dalgalar büyümeye başlayınca hemen canyeleklerini de giydirdim. O kadar dik dalga kalkıyor ki, kayık altından dalga geçerken deli gibi şahlanıyor, tırmanırken de uskur çürük suda kalıyor. Bumba kanalına fitilli olan lazybag'i nasıl sökeriz diye kara kara düşünmeye başlamışken hava birden yatıştı, 5 bofora indi. Bu arada sahil güvenlik, kıyı koruma botları dolaşıyor, bir deniz polisi rotasını değiştirip yanımıza geldi, başta 1 kıçta 2 kurtarma dalgıcı oturuyor, işaretle durumumuzu sordu, iyiyiz dedik.

Denizin görüntsü çok korkunç, fakat bir o kadar da güzeldi. Bofor skalasında tarifi verenin tasvir gücüne hayran kaldım...

www.comlekci.com S/Y Derviş, Fenerbahçe Marina F5

Ganim Altiok

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Haziran 21, 2010, 11:01:45 »
Bende biraz kafa dinlemek için tek çıktığım Kınalı arkasına olan rotamı, hiç olmayan rüzgar ve yeterli görmediğim yakıtımdan dolayı caddebostan tarafına çevirmiştim (şimdi yazılanları okuyunca ne kadar şanslı bir karar olduğunu görüyorum).

Havanın kapandığını görünce "Güneş olmadan olmaz, zaten bulutlarda çok hayırlı görünmüyor" diyerek demiri aldım ve ağır ağır motor seyri yaparak dönüş yoluna koyuldum. Biraz rüzgar hissedince heyecanlandım ve cenovayı açtım fakat bu şansız bir karardı.

Cevovayı açmamla fırtınanın kopması bir oldu, tekne hiç görmediğim kadar yattı, motoru tam gaz açtım rüzgara yöneldim, genovayı sarmak için ipleri gevçettim fakat anında cenova boşlandı. Güç bela tekneyi yatırmama çalışırken bir şekilde cenovayı sardım ama ipler havada uçuşuyordu.

Neyseki yakındım ve cidi bir sıkıntı yaşamadım, bir DAKSAR botu idi sanırım beni de kontrol etti.
Yüksek dalgalar eşliğinde salına salına marinaya girebildim tekneyi bağlayıp üzerini örttüğümde tüm gürültü sona ermişti.  :)

Herkese geçmiş olsun.

Mehmet Erem

• S/Y Lotus
  • Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Istanbul
  • 75 Mesajı Toplam
    142 Kere Beğenildi
    • lotus seyir defteri
« Yanıtla #28 : Haziran 21, 2010, 11:08:25 »
Herkese geçmiş olsun...
Can kaybı olmaması sevindirici.
Havanın da güzel bir Pazar günü olması dolayısıyla denize çıkan, teknelerin fazlalığı yaşanmışlıkların da fazlalığını getirmiş. Haftaiçi birgün olsa, haberimiz bile olmazdı belki... Dolayısıyla Ali San gibi, Kadir gibi, Mehmet Çömlekçi gibi bizden birilerinin tasvirlerini duymak iyi oldu...
50 knotu tahnmin etmek bile istemiyor insan! tatlıya bağlanması sevindirici...

Ananemim bir lafı vardır, "a smooth sea never made a skilled mariner" derdi rahmetli ;)
« Son Düzenleme: Haziran 21, 2010, 11:09:46 Gönderen: Mehmet Erem »

S/Y Lotus

Cenker Tezel

• S/Y Mobydick
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #29 : Haziran 21, 2010, 11:47:52 »
Pendikte kıyıya vuran yelkenli görüntüleri mevcut. Ortama yükleyebilecek birilerine gönderebilirim.

S/Y Mobydick - F.Bahçe Marina F10

Pendik, Adalar ve çevresinde fırtına. Konusuna Ait Benzer Konular

Sonbaharda Yunan Adaları Seyahati
Geçtiğimiz Bayram gezimizde yaptığımız Bodrum-Kuşadası arasında Yunan Adaları...BODRUM-GÜLLÜK27.09.08- CumartesiHaldun, İdil, Na... Devamı...

Gösterim: 1071 - Yanıt: 62 - Başlatan:Mehmet Erem
ADALAR BENİ ÇAĞIRIYOR, GİTMELİYİM...
Hep gidesi vardır kimilerinin. Neyin, kimin, niçin çağırdığı değişir elbet. Ama gidenler hep aynıdır. Aynı fıtrat tezahür eder f... Devamı...

Gösterim: 339 - Yanıt: 3 - Başlatan:Cansu Diker
17 Nisan Adalar
İstanbullu Gekolar,17 mart cumartesi "çam limanı tek demirde maksimum kaç tekne bağlanabilir denemesi " etkinliği yapılır mı? De... Devamı...

Gösterim: 579 - Yanıt: 18 - Başlatan:Cenker Tezel
Adalar Midye Etkinliği
Cumartesi günü kahvaltı sonrası yola çıkıp Yassıada' ya gitsek.Sonra dalış yapıp midye çıkartsak.Sonra bu midyeleri pişirsek güz... Devamı...

Gösterim: 357 - Yanıt: 20 - Başlatan:Seval Duban
16 EKİM CUMARTESİ ADALAR'A GİDELİM Mİ?
Benim şiddetle denize çıkasım var. Bu Cumartesi Adalar'a doğru gitsek mi ? Oralarda biryerlerde balık yesek rakı içsek mi ?Kimle... Devamı...

Gösterim: 565 - Yanıt: 18 - Başlatan:Necip Bulut
istanbulda, adalar çevresindeki akıntılar
Adaların çevresindeki akıntıları tam olarak gösteren bir harita var mıdır?Harita yoksa bir kroki de mi yoktur?Ya da deneyim ile ... Devamı...

Gösterim: 350 - Yanıt: 13 - Başlatan:Güven Birkan
bodrum da fırtına
yazık olmus yelkenliye!... http://webtv.hurriyet.com.tr/2/22862/0/1/bodrum-da-firtina-hayati-felc-etti.aspx Devamı...

Gösterim: 277 - Yanıt: 8 - Başlatan:Alper Hazar

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal