Gönderen Konu: Pendik, Adalar ve çevresinde fırtına.  (Okunma sayısı 3288 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Türker Diker

• S/Y Bora 34
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 3 Mesajı Toplam
    8 Kere Beğenildi
Pendik, Adalar ve çevresinde fırtına.
« : Haziran 20, 2010, 21:02:41 »
Bugün saat 16.30 gibi Pendik ve Adalar'da fırtına çıktı. Çevremizde duyduğum kadarı ile 5 tekne batmış. Yaralı varmış. Sedef Adasında bir sürü tekne karaya sürüklenmiş. Geniş bilgisi olan var mı?..

BORA 34         PENDİK MarinTürk  D30

Hasan Çetin

• S/Y Phoenix, Tirilye
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 14 Mesajı Toplam
    24 Kere Beğenildi
Ynt: Pendik, Adalar ve çevresinde fırtına.
« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2010, 21:21:06 »
Birdenbire bastırdı, yarım saat kadar sürdü. Büyükada'da tekneyi tonoza bıraktıktan sonra servis botu ile karaya çıkıyordum. 5 dakika içinde gözgözü görmez oldu. Yoldaki kavaklar devrilmişti. Tekneler karadan görünmez oldu. Eve gelip baktım, WindGuru ve Poseidon fırtına gibi bir şey göstermiyordu. Barınaktaki ya da başka yerdeki hasar konusunda şimdilik bir bilgim yok.

Türker Diker

• S/Y Bora 34
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 3 Mesajı Toplam
    8 Kere Beğenildi
« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2010, 21:32:55 »
Pendik Marinaya girmeye hazırlanan Yelkenli tekne, motoru bozulduğundan marinanın kayalıklarına çarparak batmış, bir bayan tekneden atlamış fakat başını kayalara çarpmış, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış. Ben yarım saat erken geldiğim için problem yaşamadım ama Kadir korsan ve Cenker korsan tecrübeleri ile salimen marinaya giriş yaptılar.
« Son Düzenleme: Haziran 20, 2010, 21:36:11 Gönderen: Türker Diker »

BORA 34         PENDİK MarinTürk  D30

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 19 Mesajı Toplam
    61 Kere Beğenildi

Kadir Kurtbayram

• S/Y Ayna
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 57 Mesajı Toplam
    89 Kere Beğenildi
« Yanıtla #4 : Haziran 20, 2010, 21:45:08 »
Boralar havadurumlarında pek gözükmezler. Aniden ortaya çıkıp yapacağını yapar ve uzaklaşır ...

Ben bulutlar neden böyle acaip oluyor yahu?  derken, birden bindirdi ve demiri bile zor aldık...  8)

Benim kendi gördüğüm iki yelkenli,bir gemi ve birkaç ufak kayık battı veya karaya oturdu :(

ama daksar ın,kıyı emniyetin ve diğer teknelerin telsiz muhaberesinden anladığım kadarıyla ortalık epey karışmış.

Hatta marinada bile durduğu yerde yelkenleri parçalanan ve iskota halatları kopan tekneler vardı. Bu arada komşunun usturmaçaları havalanıp tekneye çıkmış.

Bir diğer komşumun babası denizde kolunu kırmış...

Biz boranın geliş istikametine gidip büyükadadan uzaklaşmayı tercih ettik ve izmit körfezine doğru kaçtık. Zaten yarım saatte hepsi geçti gitti.

S/Y Ayna - MarinTürk/Pendik

Melih Çiftçi

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul-Sofya
  • 1 Mesajı Toplam
    4 Kere Beğenildi
    • http://picasaweb.google.com/melihcc/
« Yanıtla #5 : Haziran 20, 2010, 21:47:56 »
16.50 de Kınalıadadan ayrıldık 36 C sıcaklık vardı ,17,40ta Haydarpaşa açıklarında yağmur başladı ,fırtına yoktu

Mahir Günşiray

• S/Y Baluna
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 11 Mesajı Toplam
    14 Kere Beğenildi
    • Tiyatro
« Yanıtla #6 : Haziran 20, 2010, 22:00:57 »
Fenerbahçe koyunun açığında demirlemiştik. 32 Knotu gördüm. Demir alırken bakamadım ama daha da yükseldiği anlar olabilir. Güvenli bir şekilde marinaya döndük. Blue Joy teknesi, batan bir bottan 4 genci kurtarmış.

S/Y Baluna - Karacasöğüt

Kadir Kurtbayram

• S/Y Ayna
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 57 Mesajı Toplam
    89 Kere Beğenildi
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2010, 22:25:58 »
http://www.haberajans.com/habereGit.php?haberUrl=http://www.haberler.com/dolu-firtina-gok-gurultusu-ve-saganak-yagis-2114172-haberi/

Bu link boş! Bişey çıkmıyor henüz.

Pendik marina mendirek dışında karaya oturan tekneye baktık marinadan ayrılırken...

İçinde bir dalgıç önemli eşyaları çıkarıyordu.

Hüzünlü bir görüntüydü...Neredeyse tamamen suya batmış tekneden seslenen dalgıç kayalar içerden görünüyor diye bağırdı...  :(

Bu arada çamlimanında demirli bir dostum (motoryat) demiri bile alamamış malum çamlimanı keşişlemeye açık ve bora keşişlemeden bindirdi...ve demiri zinciriyle beraber olduğu yere bırakıp çamlimanından ayrılıp zorbela fenerbahçeye varmış :(
« Son Düzenleme: Haziran 20, 2010, 22:28:49 Gönderen: Kadir Kurtbayram »

Özgür Evren

• S/Y Efe
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
    • Yazı Evi
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2010, 22:28:31 »
Ben yoktum ama Efe teknesi ve Başar denizdeydi... Problemsiz bir şekilde marinaya bağlandılar..  O sırada Kalamış'da da durum pek iç açıcı değildi, çocuklarla parktaydık. Uçan bir simitçi büfesi, bir kaç tabela ve kırılan bir kaç küçük ağaç gördüm.

Umarım denizde olan herkes kazasız belasız ya da ufak hasarlarla bu ani havayı atlatmışlardır.

Kadir Kurtbayram

• S/Y Ayna
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 57 Mesajı Toplam
    89 Kere Beğenildi
« Yanıtla #9 : Haziran 20, 2010, 22:33:48 »
Pendik marinada başka birkaç  hasar daha: Bilenler bilir çiçek köfte ve cafecrown un üstünü örten çadırları tutan çelik halatlardan biri bağlı olduğu granit zeminden granitle beraber ayrılıp graniti sahil yoluna fırlatmış...

Teknelerden uçan bazı malzemeler ve rüzgar, rıhtımdaki birkaç dükkanın camlarını patlatmış. Ben çıkarken yeni camları takmaya çalışıyorlardı.
« Son Düzenleme: Haziran 20, 2010, 22:35:40 Gönderen: Kadir Kurtbayram »

Özgür Evren

• S/Y Efe
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
    • Yazı Evi
« Yanıtla #10 : Haziran 20, 2010, 22:39:25 »
Şu boğaz etkinliği için boğaz tarafına giden GeKo teknelerinden haber var mı?

Mehmet Göktürk

• S/Y Mehmet Efe
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 3 Mesajı Toplam
    4 Kere Beğenildi
    • www.turkishmusic.org
« Yanıtla #11 : Haziran 20, 2010, 22:41:48 »
Bayramoglunda bizim evin onundeki sahile 7 metrelik bir ahsap motoryat karaya vurdu. Kataya vurmadan once komsunun. Yarin yamalak demir iskele kalintisinda sahini solunu parcaladi. Neyse sonra cektik halatlar felan kuma yarin tamire gelecekler. Icinde tek kisi vardi motoru bozuldugu icin sahile yakin demirde bekliyordu elli metre acikta. Demir halati koptugu icin suruklendi. Fotosunu yarin koyarim.

S/Y Mehmet Efe   ( 5.20 yelkenli balıkçı kayığı )

Özgür Evren

• S/Y Efe
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
    • Yazı Evi
« Yanıtla #12 : Haziran 20, 2010, 22:44:34 »
Şu boğaz etkinliği için boğaz tarafına giden GeKo teknelerinden haber var mı?

O tarafta olan bir kaç korsanla konuştum biraz önce. Hepsi iyiymiş, bebek tarafına o hava hiç girmemiş.

Cenk Gürsel

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #13 : Haziran 20, 2010, 22:48:24 »
Tuzla da Denizcilik Yuksek Okulu yanındaki barınakta bir kac tekne tonozdan kurtulup sahildeki kayalıklara çarparak ağır hasarlandı, ayrıca askeri kamp sahilinde kıyıya yakın seyreden bir motoryat  icindekilerle beraber kayalıklara carpıp battı.

Fatih Say

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #14 : Haziran 20, 2010, 22:50:24 »
fırtına da bende sivriada civarındaydım.hemde çoluk çoçuk.fırtınayı anlatacak kadar halim dahi yok eve ancak girebildim.tek kelime ile özetleyeyim müthiş bir seydi.

Pendik, Adalar ve çevresinde fırtına. Konusuna Ait Benzer Konular

Limanda fırtına
Geçtiğimiz kış..  Şubat ayları. Oldukça sıcak geçiyor, gündüz pırıl pırıl bir gökyüzü, genelde bir yüksek basınç hakim.Günlerden... Devamı...

Gösterim: 531 - Yanıt: 13 - Başlatan:Mehmet Erem
Marmara'da Fırtına... Bir seyir tecrübesi.
Geçen haftabaşıydı...Lotus'u Kuzey Ege'de yukarı çıkartmış, Çanakkale sonra da Gelibolu'ya sağ salim varmış ve bağlanmıştık.Bura... Devamı...

Gösterim: 1746 - Yanıt: 35 - Başlatan:Mehmet Erem
İstanbul'da şiddetli fırtına
İstanbul'da şiddetli lodos, Yeşilköy'de bir teknenin karaya vurmasına neden oldu.Atatürk Havalimanı'nda bir yolcu uçağını savura... Devamı...

Gösterim: 817 - Yanıt: 19 - Başlatan:Ahsen Yüksek
Pendik Marina'da 2.el tekne fuarı
Sevgili korsanlar,Bu hafta Pendik'te 2.el tekne fuarı başlıyormuş.Yaklaşık 250 cıvarında 2.el tekne satışa sunulacakmış.Acaba 2.... Devamı...

Gösterim: 558 - Yanıt: 22 - Başlatan:Kamil Kurdoğlu
bodrum da fırtına
yazık olmus yelkenliye!... http://webtv.hurriyet.com.tr/2/22862/0/1/bodrum-da-firtina-hayati-felc-etti.aspx Devamı...

Gösterim: 275 - Yanıt: 8 - Başlatan:Alper Hazar

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal