Gönderen Konu: 2.El tekne kredisi  (Okunma sayısı 385 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yusuf Topaloğlu

• Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
2.El tekne kredisi
« : Haziran 10, 2010, 09:54:24 »
 sevgili ge-ko lar merhabalar

Tekne kredisi hakkında bilgisi olan veya paylaşımda bulunabilecek arkadaşlara şunu sormak istiyorum 2.el tekneler için kredi kullanılabiliyormu?Ne gibi belgeler gerekiyor ve dikkat etmemiz gereken gözden kaçabilecek noktalar varmıdır?Hayırlısıyla Aralık - ocak gibi kredi ile tekne almayı düşünüyorum.Almak istediğim kredi 5-10bin tl arası olacak.Tekne kredisi dışında ihtiyaç kredisi de alabiliyorum o şekilde daha mantıklı olabilirmi? tşk

« Son Düzenleme: Haziran 10, 2010, 09:55:09 Gönderen: Yusuf Topaloğlu »

Yusuf Topaloğlu

• Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
Ynt: 2.El tekne kredisi
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2010, 10:34:47 »
 Diğer bir soru tekne yaptıracak olursam ortada tekne olmadan krediyi nasıl alabilirim?

Mete Kardeş

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 4 Mesajı Toplam
    4 Kere Beğenildi
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2010, 11:07:09 »
Yusuf Bey,
İnşallah en kısa zamanda istedğiniz teknenize kavuştusunuz.
Tekne kredisi sizin satın almayı düşündüğünüz tekne boyu için fazla teferruatlı ve masraflı ve hatta banka kriterlerini karşılamayabilir.

Kendiniz de yaptırsanız, direkt satında alsanız.Tüketici kredisi en dogrusu.( ben öyle yapmıştım )

Bülent Güngör

• Y/Y Ayandon
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Foça
  • 16 Mesajı Toplam
    22 Kere Beğenildi
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2010, 15:40:00 »
tüketici kredisi diyorum. Çünkü kredi miktarı az size etki edecek faiz çok belirgin olmayacaktır. Tekne kredisi için kimi bankalar gayrimenkül ipoteği istiyorlar ve masrafları da normal krediden biraz fazla olabilir.

İlhan Doğan

• S/Y Tarella
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
    • ATM TEKNİK
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2010, 16:42:30 »
Ben de çok araştırdım. 2.el tekneye, tekne değerinin %85'i, yeni tekneye %75'i kadar kredi veriyorlar genelde.
Birçoğu ipotek istiyor. Ayrıca teknenin belgesini istiyorlar. Uğraştırmaları da cabası  >:( Yani fazlasıyla garanticiler. Verdiğiniz ipoteğin de %50'si ile %75'i arasında kredi veriyorlar. ( Öyle krediyi ben de veririm :) )
Miktar az olduğundan başka krediler daha uygun olacaktır.

S/Y TARELLA - Marintürk-Pendik - D16

Sinan Işık

• Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir-Bodrum
« Yanıtla #5 : Haziran 10, 2010, 20:19:19 »
yusuf korsan söylediğiniz tarih itibariyle de size tavsiyem bankaların bayram kredisini takip edin, kurban bayramı size uyar sanırım, bankalar resmen yarış yapıyor, faizleri de çok düşük oluyor, düşündüğünüz miktarı karşılar.

Yusuf Topaloğlu

• Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2010, 14:33:31 »
yusuf korsan söylediğiniz tarih itibariyle de size tavsiyem bankaların bayram kredisini takip edin, kurban bayramı size uyar sanırım, bankalar resmen yarış yapıyor, faizleri de çok düşük oluyor, düşündüğünüz miktarı karşılar.

Tavsiye için teşekkürler benim aklıma gelmemişti.Bankamla aram kredi ödeme yönünden çok iyi bir problem olacağını sanmıyorum ancak başka bir banka ile birleşiyorlar beni unutmazlar sanırım.

Umut Korkmaz

• Y/Y Poyraz - TUR 6373
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 34 Mesajı Toplam
    72 Kere Beğenildi
    • yelkenlipoyraz
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2010, 15:00:21 »
ikisi de portekizli zaten, anlaşırlar, problem olmaz. :)
başka bir banka ile birleşiyorlar beni unutmazlar sanırım.

2.El tekne kredisi Konusuna Ait Benzer Konular

Ahşap Tekne - Fiber Tekne Derin Tartışması
KOMODOR GÖZÜYLE - NECATİ ZİNCİRKIRAN(NAVİGA Yat ve Deniz Kültürü Dergisi -ARALIK 2005)________________________________________AĞ... Devamı...

Gösterim: 5343 - Yanıt: 178 - Başlatan:Cem Gür
Tekne Alış Hikayelerim (KAMPANYA 1 Okuyana 2 Tekne Alış Hikayesi Bedava)
Sene 2003. Kafamda hep bir tekne hayali var. Bu arada sevgili Can Aksoy, Kaan Erdem ve Tufan Yetginer yelken kursu açıyor ve ben... Devamı...

Gösterim: 698 - Yanıt: 11 - Başlatan:Hakan Zorlu
38 - 43 ft tekne
38 - 43 ft arası yelkenli tekne arıyorum. 2000 senesi veya daha yeni olabilir. Standart Fransız veya Alman.. Devamı...

Gösterim: 434 - Yanıt: 0 - Başlatan:Ahmet Çelenoğlu
Tekne İsimleri
Benim teknem olursa adını GEKO koyacağım. Şimdidenbu ismi kaptım. Duyurulur.Mani bir durum yoksa,tescilli falan değilse tabii.Bu... Devamı...

Gösterim: 1140 - Yanıt: 37 - Başlatan:Noyan Bakır
Tekne Yedeklenmesi
Sevgili Korsan dostlarım,Bir teknenin yedeklenmesinde 1- Teknik2- Yasal 3- Parasal vs. konularla bilgilerimizi paylaşabilir miyi... Devamı...

Gösterim: 958 - Yanıt: 30 - Başlatan:Noyan Bakır
5-6 m tekne tavsiye
ben niyetlenince bir arkadaşımda heveslendi 5- 6 metre civarı kontraplaktan imalatı bizi zorlamayacak güzel bir yelkenli planı a... Devamı...

Gösterim: 538 - Yanıt: 8 - Başlatan:Evren Alagöz
Direkli Tekne İle Direksiz Tekne Arasındaki Davranış Farkı Nasıldır?
Bir teknenin direğinin olması teknenin davranışını nasıl etkiler? Bu yazımızın konusu bu. Teknemizin salmalı bir tekne olduğunu,... Devamı...

Gösterim: 1983 - Yanıt: 67 - Başlatan:Orhan Barut

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal