Gönderen Konu: FENER BALIĞI  (Okunma sayısı 419 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nedim Yıldız

• Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 53 Mesajı Toplam
    69 Kere Beğenildi
Ynt: FENER BALIĞI
« Yanıtla #15 : Haziran 02, 2010, 18:06:09 »
" Çikolatalı Yaka sigarası "da vardı.
benim hatırladığım da bahar sıgarası yassı ve kare bir karton kutuydu..hatta gelincikte aynıydı  ;D

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
S.M.Power

Aali San

• S/Y Sanela-TUR 5005
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #16 : Haziran 02, 2010, 21:14:51 »
Konu '' Tütün yaprağında pişirilmiş Fener balığı '' halini aldı... :----)

S/Y Sanela F.Bahçe Marina F13

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #17 : Haziran 02, 2010, 22:32:51 »
Konuya Ahsen Hanım da bir yorum getirse...Kimisi memleketimizde artık dip balığı alıp yemeyin diyor ?  :-\

Hemen yorum yapıyım :)

Her kez sorar bu soruyu ben de ağır metalden o kadar korkuyorsanız İstanbul da  nefes almayın diyorum.
Balık her zaman her şekilde (ister dip, ister çiftlik, ister pelajik) olursa olsun tavuk dan (beyaz et) her zaman önde dir. Kırmızı et den de.
Metal analiz lerine gelince aynı örneği farklı lab. farklı çıkarır. Çok hassas deneylerdir ve kontaminasyon riski çoktur. Bir örnek bir kaç kez analiz yapılmalı ve ortam şartları da iyi belirlenmelidir. Metal değerleri çoğu kez doğal ortamdan da gelebilir. İnsanın balık ta ki metalden etkilenmesi içinde kilolarca yemesi lazım ki o zamanda metal den değil proteinden zehirlenir.

Naçizane tavsiyem en sağlıklı yiyeceklerden biri balık tır. Yiyin yiyebildiğiniz kadar. Yanındaki sıvılara dikkat edin ama. Balıktaki ağır matelden yanındaki sıvının alkol oranı daha tehlikeli diye biliyorum.

Fener balığı kirliliğe hassas bir türdür. Genelde çamur ve derin suda temiz bölgelerde yaşar. Tek kefal yerken dikkatli olun diyebilirim. Karides de dikkatli olun, midye kavak ta asla yemeyin (çok açı ama gerçek, dondurulmuşu daha sağlıklı)

Yemek işine gelince; Benimde en sevdiğim balıktır. Ne zaman bizim avda cıksa, gemiciler hocam balığınız geldi derler :)
Ben güvec te severim. Az baharat kullanılırsa etin lezzetini de yakalarsınız. güvece atmadan önce az bir suda kaynatırsanız (suyun içine 1 kaşık sirke kokusunu da alır) köpüklenmesini de önlersiniz. Sonra yıkayıp güvece koyup, az sarımsak, soğan, domates (kabuksuz), biber, az kekik, tuz, haşlanmış karides, tereyağ, kırmızı biber ve az salca istenirse az soya sosu (istenirse inmeye yakın keki de sona doğru alsa daha iyi) ile iyice piştikten sonra yine isteğe bağlı kaşar rendesi eklenip üstünün kızarması beklenir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun     

Cem Gür

• S/Y Tayo-Mar
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 51 Mesajı Toplam
    86 Kere Beğenildi
    • Classicboats Turkiye
« Yanıtla #18 : Haziran 02, 2010, 22:37:56 »
Oh bea .... Hem adam ibi tarif geldi hem de sağlığımıza  zararlı olmadığını öğrendik. !*. 1w5ey8
Yarın akşam afiyetle her bir GeKo için bir kader kaldırıp afiyetle mideye indireceğiz. x():

"DÜNYANIN SORUNU, AKILLILAR HEP KUŞKU İÇİNDEYKEN, APTALLARIN KÜSTAHÇA KENDİLERİNDEN EMİN OLMALARIDIR."

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #19 : Haziran 02, 2010, 22:40:32 »
:D afiyet olsunnnn

Mehmet Ünsalan

• S/Y Baracuda
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Datça- Muğla
  • 6 Mesajı Toplam
    33 Kere Beğenildi
« Yanıtla #20 : Ağustos 30, 2010, 10:34:45 »
Fener baliginin en lezzetlilerini Eski Focadaki balik pazarindan almistim. Yolu o taraflara dusenlere tavsiye olunur...
Konu acilmisken , Fener baliklarinin disilerinin erkeklerinden kat be kat buyuk olduklarini, disilerin baslarindaki oltaya benzeyen ucu isikli anten vasitasiyla avlarini kendilerine cekip bir hamlede yuttuklarini, erkeklerin ergen hale gelince bir disinin sirtina dislerini gecirip kenetlenerek ondan parazit olarak yararlandigini (!), bir sure sonra erkek baligin agzinin disi baligin sirtina kaynayarak butunlestigini ve damar sistemlerinin birbirleriyle butunlestigini, erkegin artik bu yolla beslendigini, bir disinin sirtinda birden fazla erkekle yasayabildigini, ureme sirasinda disinin doktugu yumurtalari dolleyen erkegin disinin sirtinda zamanla eriyerek yok oldugunu...
biliyor muydunuz ? (Bu konuyu yazarken nedense aklima sohretli olgun ve de dolgun kadin sarkici ve turkuculerine yamanan genc erkek  turkuculer  geldi. Ne alakasi varsa ?)

S/Y Baracuda - Datça

Yaşam,aldığın nefeslerin sayısı ile değil, nefesini tuttuğun anların sayısı ile ölçülür !

FENER BALIĞI Konusuna Ait Benzer Konular

FENER ARIZASI
Tuzla bölgesi; N 40 50 12 / E 29 15 19 koordinatlarında (FL Y 5S) tanımlı çakar 8 Kasım 2008 tarihinde çalışmamaktaydı. Oşinagra... Devamı...

Gösterim: 287 - Yanıt: 5 - Başlatan:Özgür Evren
TUZLA _FARELİ ADA -Çakar fener
Tuzla  limanının  açığındaki Rahmi Koç adasının doğusundaki  minik adanın  güneyi ve kuzeyi rüzgar durumuna göre sığınaklı bir l... Devamı...

Gösterim: 484 - Yanıt: 1 - Başlatan:hazar
Elle Şarj Olan Fener
Biliyorum türevleri çok, zira ben de Bupp'da bir kaç çeşidini bulundurmaktayım her ihtimale karşı. Yine de bu ürün küçüklüğü dol... Devamı...

Gösterim: 243 - Yanıt: 1 - Başlatan:Özgür Evren

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal