Konuya Ahsen Hanım da bir yorum getirse...Kimisi memleketimizde artık dip balığı alıp yemeyin diyor ? 
Hemen yorum yapıyım

Her kez sorar bu soruyu ben de ağır metalden o kadar korkuyorsanız İstanbul da nefes almayın diyorum.
Balık her zaman her şekilde (ister dip, ister çiftlik, ister pelajik) olursa olsun tavuk dan (beyaz et) her zaman önde dir. Kırmızı et den de.
Metal analiz lerine gelince aynı örneği farklı lab. farklı çıkarır. Çok hassas deneylerdir ve kontaminasyon riski çoktur. Bir örnek bir kaç kez analiz yapılmalı ve ortam şartları da iyi belirlenmelidir. Metal değerleri çoğu kez doğal ortamdan da gelebilir. İnsanın balık ta ki metalden etkilenmesi içinde kilolarca yemesi lazım ki o zamanda metal den değil proteinden zehirlenir.
Naçizane tavsiyem en sağlıklı yiyeceklerden biri balık tır. Yiyin yiyebildiğiniz kadar. Yanındaki sıvılara dikkat edin ama. Balıktaki ağır matelden yanındaki sıvının alkol oranı daha tehlikeli diye biliyorum.
Fener balığı kirliliğe hassas bir türdür. Genelde çamur ve derin suda temiz bölgelerde yaşar. Tek kefal yerken dikkatli olun diyebilirim. Karides de dikkatli olun, midye kavak ta asla yemeyin (çok açı ama gerçek, dondurulmuşu daha sağlıklı)
Yemek işine gelince; Benimde en sevdiğim balıktır. Ne zaman bizim avda cıksa, gemiciler hocam balığınız geldi derler

Ben güvec te severim. Az baharat kullanılırsa etin lezzetini de yakalarsınız. güvece atmadan önce az bir suda kaynatırsanız (suyun içine 1 kaşık sirke kokusunu da alır) köpüklenmesini de önlersiniz. Sonra yıkayıp güvece koyup, az sarımsak, soğan, domates (kabuksuz), biber, az kekik, tuz, haşlanmış karides, tereyağ, kırmızı biber ve az salca istenirse az soya sosu (istenirse inmeye yakın keki de sona doğru alsa daha iyi) ile iyice piştikten sonra yine isteğe bağlı kaşar rendesi eklenip üstünün kızarması beklenir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun