Gönderen Konu: Alacağım tekne ve şahıs Alman. Ben Türk. Nasıl olacak?  (Okunma sayısı 996 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cüneyt Özer

• S/Y Any Time
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Istanbul
    • Anytime
Ynt: Alacağım tekne ve şahıs Alman. Ben Türk. Nasıl olacak?
« Yanıtla #15 : Nisan 20, 2010, 15:44:05 »
Peki, adım adım engelleri aşıyorum. (Şirketi kurdum, bill of sale'i yaptım, parayı ödedim, bayrak düşüm aşamasındayım)
Diyelim ki tüm işlemler bitti ve Amerikan bayrağını da çektim.
Şimdi ne olacak? Teknenin Türk sularında dolaşabilmesi için ne yapmam lazım? Liman Müdürlüğü, transitlog vs... nasıl olacak?
Teşekkürler.

Any Time

Marmaris Yat Marin  Ponton M/31

http://anytime342.blogspot.com

mehmetsutcu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Nisan 20, 2010, 16:04:02 »
Ooooooofffffffffffffffffffff .... Oooooooooooooooooffffffffffffffffffffffffffff..............

Şu amerikanya bandırası ile bizi telef edenlerin, Allah tepelerinde baksın.... >:(

Çoook eskiden bana biri "Kıçında amerikanya bayrağı ile gezeceksin" deseydi o birini ciddi ciddi "döveyim mi acaba" diye düşünürdüm... $$#.:

Cüneyt Özer

• S/Y Any Time
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Istanbul
    • Anytime
« Yanıtla #17 : Nisan 20, 2010, 16:18:48 »
Sorma Mehmet Korsan,
Sen yine şirketi ile işi bitirdin.
Ben senin C pontondaki Alman kızlardan birini Amerikan yapmak için uğraşıp duruyorum.

Any Time

mehmetsutcu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Nisan 20, 2010, 17:16:28 »

Sen yine şirketi ile işi bitirdin.
Ben senin C pontondaki Alman kızlardan birini Amerikan yapmak için uğraşıp duruyorum.

Konunun önemine binaen.... :)
Şirketi ile her teknenin alınmaması gerektiğini burada bir vesile ile belirtmek isterim... Güvenilen bir tanıdıksa mesele yok... :)
Müthiş deneyimlerim var... Sanırım bunlar ilerde tarafımdan yazılacak... 32 kısım tekmili birden... Gezgin Korsan Milletine faydamız dokunsun diye...

Fakat garip bir durumu da aktarmak gerekirse herkes şirket kurmayı biliyor da devretmeyi çok az kişi biliyor...
Hele hele aracılar tarafından istenen rakkamlar adamı pişman eden cinsten...

Sanırım bu işleri korsanca çözeceğiz... ;??^+%%

Sigorta işini Hakan Z. jet hızıyla bitirdi...  Şimdi iyiyim...
Bu sigorta işleri de ayrı muamma... İlginç tarafları var...
Bir tanesi...  ;D
-Model kaç?
-99
-10 yaşından küçük tekneleri sigorta etmiyoruz... :-\  
-10 yaşında büyük tekneleri n' apçez?  $$#.:  Yoksa ................ .................. ? ::)
- ??????????
« Son Düzenleme: Nisan 20, 2010, 17:19:56 Gönderen: Mehmet Sütçü »

Cüneyt Özer

• S/Y Any Time
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Istanbul
    • Anytime
« Yanıtla #19 : Mayıs 13, 2010, 11:24:57 »
Eveet,
Sonunda deve hendeği atladı. ( Bizim kız hukuksal olarak okyanusu aştı.)
Hendek mesafesi Hamburg'dan Delaware'e kadar, biraz uzun ama tekneyi en sonunda kurduğum şirkete kayıt ettirebildim. (aracısız maracısız). Bu işler bizim gibi profesyonel olmayan insanların başına ömrü hayatında 1,2 kere ancak gelir. Bu yüzden çok basit olan işleri, uzuuun ve stresli bir dönem yaşayarak halledebiliyoruz. Bayrak düşümü,şirket kurma ve tekne kayıdı ile ilgili merak ettikleriniz var geçirdiğim evreleri sizlerle seve seve paylaşabilirim.

Any Time

Özden Oğul

• Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
  • 5 Mesajı Toplam
    5 Kere Beğenildi
« Yanıtla #20 : Mayıs 13, 2010, 21:19:02 »
Eveet,
Sonunda deve hendeği atladı. ( Bizim kız hukuksal olarak okyanusu aştı.)
Hendek mesafesi Hamburg'dan Delaware'e kadar, biraz uzun ama tekneyi en sonunda kurduğum şirkete kayıt ettirebildim. (aracısız maracısız). Bu işler bizim gibi profesyonel olmayan insanların başına ömrü hayatında 1,2 kere ancak gelir. Bu yüzden çok basit olan işleri, uzuuun ve stresli bir dönem yaşayarak halledebiliyoruz. Bayrak düşümü,şirket kurma ve tekne kayıdı ile ilgili merak ettikleriniz var geçirdiğim evreleri sizlerle seve seve paylaşabilirim.

Siz, merak edenler sormadan anlatsanız?Mutlaka birilerinin işine yarayacaktır.Belki ileride daha büyük bir tekneye geçerken bana da yarayacaktır.

Hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı değiliz.

Cüneyt Özer

• S/Y Any Time
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Istanbul
    • Anytime
« Yanıtla #21 : Mayıs 14, 2010, 13:42:50 »
Özden Kaptan;
Ben anlatayım ama eminim konuyu benden çok daha iyi bilenler vardır diye detaylara girmek istemedim.
Yabancı bayraklı 2. el tekneyi alırken sırası ile yapılması gerekenleri madde madde yazayım.
Tekneyi tüm kontrollerden sonra almaya karar vermişsek eğer sırası ile_;

1--  www.delreg.com sitesinden LLC uzantılı bir şirket kurmak. (mail ile gönderdiğiniz sorulara mutlaka yanıt veriyorlar) Şirket için bir isim beğenmeniz ve bu ismin sahipsiz olması gerekiyor. (Örnek CUNEYT TOURISM LLC.) Daha sonra gerekli adres vs. bilgilerini ve Kredi kartı detaylarnızı veriyorsunuz ve çok süslü şirket dosyanız ve kaşeniz 1 hafta içinde size ulaşıyor. Artık Amerikada bir şirketiniz var.

2-- Bu şirkete tekneyi kayıt ettirmek için öncelikle teknenin bağlı olduğu ülke limanından bayrak düşümünün yapılması gerekiyor. Bunu teknenin o anki sahibi (satın aldığınız, alacağınız kişi) yapıyor.
bir,iki haftalık süreç.
Bunu yapabilmek için aranızda satış sözleşmesi (Bill of sale) düzenlenmiş olmalı.

3-- Bu işlemin evrakları size ulaştıktan sonra sizden istenilenlerin en basit özeti  '' teknenin sizin olduğunu ispatlayacak ne varsa gönderin'' . Mail veya fax yeterli. Olmazsa olmazlar ise Aranızda düzenlediğiniz satış sözleşmesi (Bill of sale) mutlaka kurduğunuz şirket ünvanı ile son sahibinin arasında düzenlenmiş olmalı. Noter onaylı olmasını istiyorlar. Noterler satış tutarı üzerinden komisyon alıyor. Bunun yerine konsolosluk onaylı olur ise de kabul ediyorlar. O zaman 30€ gibi bir masraf oluyor. Teknenin 12 haneli '' hin ''  (Hull Identification Mumber) numarası. Benim teknemin hiç bir resmi evrağında Hull number yazmıyordu. En sonunda teknenin üzerinden numarayı fotoğraflayıp göndermemi istediler ve işlemi yaptılar.
 Çok özetle iş akışı bu şekilde yürüyor.
Umarım birilerinin işine yarar.
Sevgiler

Any Time

Özden Oğul

• Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
  • 5 Mesajı Toplam
    5 Kere Beğenildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 14, 2010, 19:14:05 »
Teşekkürler...

Hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı değiliz.

Erhan Abay

• Gezgin Korsan
  • *
  • Köln / Almanya
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 23, 2010, 13:27:20 »
Engin korsanım,

şu şirket kurmadan tekneyi Amerika'ya kaydettirme işini biraz açabilirmisiniz ?
ICE Yachting'den tekne alan arkadasinizdan detaylarla ilgili bilgi alma sansiniz var mi acaba? Kim yapar? Hangi yolu izleyerek nasil yapar?

Tesekkürler & Selamlar

Alacağım tekne ve şahıs Alman. Ben Türk. Nasıl olacak? Konusuna Ait Benzer Konular

Ben nasıl oldu da tekne aldım.
Bu hikaye nasıl oldu da bir tekne aldığımın hikayesidir Bora Bora 1’i nasıl aldığımın değil. O da yazılabilir ama yazılmasa da o... Devamı...

Gösterim: 1175 - Yanıt: 35 - Başlatan:Hüsne Altıok
Sydney Hobart Yarisi Belgesel filmi (Bu aksam 22:05de Alman kanali N24te)
Merhaba Korsanlar, bu aksam Alman kanallarindan N24'te 1998 yilinda Sydney-Hobart acik deniz yarisinda kötü hava sebebiyle yasan... Devamı...

Gösterim: 306 - Yanıt: 2 - Başlatan:Erhan Abay
Denizci Tekne nasıl olur?
Nasıl bir şey bu denizci tekne? Sadece ilanlarda kullanılan esnaf ağzı değildir mutlaka!80 li yıllarda sıfır Ford Taunus alırdın... Devamı...

Gösterim: 2125 - Yanıt: 93 - Başlatan:Osman Aktuna
Türk Bayrağına Geçiş Nasıl Olacak?
Değerli arkadaşlar, Bakanlar kurulu Türk Bayrağına geçişi bugün onaylıyormuş. Haber kaynağı Kuşadası liman başkanlığı. Başbakan ... Devamı...

Gösterim: 6672 - Yanıt: 206 - Başlatan:Yavuz Erkul
Türk bayraklı ticari tekne sahiplerine hatırlatma
Tekneniz ticari olarak kayıtlı ise ADB ile ilgili tekneyi kullanmanızı kanun yasaklıyor. Yani ehliyetiniz yetersiz kalıyor. Bu B... Devamı...

Gösterim: 424 - Yanıt: 3 - Başlatan:Hakan Zorlu
Nasıl tekne sahibi oldum.
Değerli korsanlar,biraz uzun olacak ama işin özünü anlatabilmem için biraz geriye gidip başlamak istiyorum. Ben emekli subayım, ... Devamı...

Gösterim: 656 - Yanıt: 28 - Başlatan:Hakkı Algın
can simidine tekne adı nasıl yazılır?
Can simidine ve lastik bota tekne adını yazmak istersek:Bilgisayarda hazırlayacağımız bir sözcüğü ne tür bir "sticker" üzerine y... Devamı...

Gösterim: 135 - Yanıt: 4 - Başlatan:Güven Birkan

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal