Umut Korkmaz
Y/Y Poyraz - TUR 6373
Gezgin Korsan
-
İstanbul
|
 |
« : Mart 10, 2010, 16:37:13 » |
|
Teknedeki mebzul miktarda el aleti, vida-somun-vs, ıvır zıvırın, kıyafetlerin konduğu çantalarda nem alma amacıyla nem alıcı kullanayım diyorum. hani yeni ayakkabı veya cihaz aldığınızda içinden çıkan silica gel torbaları var ya, işte onlardan. nerde bulunur bilen var midur?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 10, 2010, 16:38:19 Gönderen: Umut Korkmaz »
|
|
TUR 6373
|
|
|
Ahmet Semiz
Vanda, Pendik
Gezgin Korsan
-
İstanbul
|
 |
« CEVAP YAZ #1 : Mart 10, 2010, 16:51:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Umut Korkmaz
Y/Y Poyraz - TUR 6373
Gezgin Korsan
-
İstanbul
|
 |
« CEVAP YAZ #2 : Mart 10, 2010, 17:01:00 » |
|
budur. teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
TUR 6373
|
|
|
Can Deniz
Gezgin Korsan
-
İZMİR
|
 |
« CEVAP YAZ #3 : Mart 10, 2010, 17:58:14 » |
|
Silica jel diye adlandırılan genelde mavi renkli nem alıcılar teknelerde alet çantalarında bir işe yaramaz. Bu nem alıcı maddeler, uygun koşulda nemden izole edilmiş kutu yada cihazlar için işe yarar. İşini yaptıktan sonrada pembemsi bir renge bürünür. Kimyasal bir madde olduğu içinde doğaya önlemsiz atılması çevre için sakıncalıdır. Eğer gülmezseniz size daha uygun bir uygulama önereyim; Takım sandığınıza koyacağınız ağzı sinek teliyle kapatılmış bir kabın içine 100 gram pirinç koyarsanız silica jelin sağladığı avantajın daha da fazlasına sağlamış olursunuz. Haftada bir pirinçleri marinada yada açıldığınızda denize dökerseniz denizin olmazsa olmaz canlılarına da kestane şekeri tadında ikramda bulunmuş olursunuz. sağlıcakla...
|
|
|
|
|
|
Yelkenliler yıldızların denizlerdeki izdüşümüdür. Yelkenciler ise izdüşümü'ne sevgiyle yön verenlerdir.
|
|
|
Umut Korkmaz
Y/Y Poyraz - TUR 6373
Gezgin Korsan
-
İstanbul
|
 |
« CEVAP YAZ #4 : Mart 10, 2010, 18:05:04 » |
|
onu da deneyelim. süper fikir. tuzluğa pirinç atmak gibi birşey.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 10, 2010, 18:05:26 Gönderen: Umut Korkmaz »
|
|
TUR 6373
|
|
|
Abdullah Zöngür
--
Gezgin Korsan
-
|
 |
« CEVAP YAZ #5 : Mart 10, 2010, 20:11:39 » |
|
Silica jel diye adlandırılan genelde mavi renkli nem alıcılar teknelerde alet çantalarında bir işe yaramaz. Takım sandığınıza koyacağınız ağzı sinek teliyle kapatılmış bir kabın içine 100 gram pirinç koyarsanız silica jelin sağladığı avantajın daha da fazlasına sağlamış olursunuz. Haftada bir pirinçleri marinada yada açıldığınızda denize dökerseniz denizin olmazsa olmaz canlılarına da kestane şekeri tadında ikramda bulunmuş olursunuz. sağlıcakla...
Ahhhhh! Tarafımdan da denenmiştirrrrrrrrr. Heh heh he üstelikte! Bu pirinçleri haşladıktan sonra... Demir üstü iken, Yemli yada çapariyle, Uskumru yakalıyorken suya boca ederseniz!!! Derindeki balık yükselecektir... Kestana şekeri tarafı'da doğruuuu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Can Deniz
Gezgin Korsan
-
İZMİR
|
 |
« CEVAP YAZ #6 : Mart 11, 2010, 23:42:27 » |
|
Teknede el aletlerinizi, civata, somun, mapa, gerektiğinde kullanmak üzere bir kenarda tuttuğunuz zincirlerinizi hatta olta iğnelerinizi mazot içine sokup çıkardıktan sonra kurulamadan gruplandırıp boyutlarına uygun saklama kaplarına koyarsanız hem etrafın mazot kokusu ve kirine karşı önlem almış olursunuz hemde kullanma sırasında pas, sıkışıp açılmama sorunlarından kurtulursunuz. Pense yan keski kargaburun ve plastik izoleli tornavida saplarını kurulamanız gerekir mazot bazı izole türlerinde sakıncalar oluşturuyor
|
|
|
|
|
|
Yelkenliler yıldızların denizlerdeki izdüşümüdür. Yelkenciler ise izdüşümü'ne sevgiyle yön verenlerdir.
|
|
|
Abdullah Zöngür
--
Gezgin Korsan
-
|
 |
« CEVAP YAZ #7 : Mart 12, 2010, 00:17:26 » |
|
hatta olta iğnelerinizi mazot içine sokup çıkardıktan sonra kurulamadan gruplandırıp boyutlarına uygun saklama kaplarına koyarsanız
İtirazım var. Biliyorsunuz ben oltacıyım.  Bizler, işi bilenler iğnelerimizi UN içinde muhafaza ederiz...  Sakın ola ki iğnelere kokar herhangi bir madde değdirmeyiniz.  Bakınız, meselâ bendeniz cennet kuşu! çapari takımı yapıyorken bile; önce elimi yeşil sabunla yıkar, iyice durular son defa Deniz'de çalkalar ve kağıt peçeteyle kurularım. Şimdi size komik geldi ama, her türlü el kiri bulaşmış oltalarınız! balıklara leş gibi kokuyor  , Özellikle yapma yem veya kaşık kullanırken.  Tabii daha anlatacak çoooook şey var amaaaaaaaa, Olmaz, Meslek sırrına giriyor  ... Yukardakini de anlatmazdım yaaa  ... Eh işte Vicdanım sızladı!  binbir emekle hazırlandığınız avlar'da hüsrana uğrayacaksınız diye...  (İncevicdanlıoltabalıkçıapodayıderki!!!uygulayınpişmanolmayın)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Serhat Bulut
Gezgin Korsan
-
İstanbul
|
 |
« CEVAP YAZ #8 : Mart 12, 2010, 00:29:23 » |
|
Ha haha  . Biz de diyoruz niye elimiz boş dönyoruz. Çapariye sardığımız tüyleri güve yiyeli beri, naftalin atıyoruz plastik kutunun içine. Gelir mi balık? Haydaaa...  Noolcak şinni. 
|
|
|
|
|
|
“Kendi yaptığın tekneden bir adaya ayak basmamak hayatın büyük anlarından birini pas geçmektir” Arch DAVIS
|
|
|
Hakan Erim
Gezgin Korsan
-
İstanbul
|
 |
« CEVAP YAZ #9 : Mart 12, 2010, 00:38:03 » |
|
... her türlü el kiri bulaşmış oltalarınız! balıklara leş gibi kokuyor  , Özellikle yapma yem veya kaşık kullanırken.  ... Ahaaaa! Habire malzemelerini mıncıklayan, videoya gösterenlerin neden balık tutamadıkları biraz aydınlanır gibi oldu.  Bu arada Zöngür Korsanım, nihayet yanında çıraklık yapacak birini buldum galiba... Şu balıklardan nasiplenmek bize de mümkün olacaktır umarım. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa Aziz Çınar
Gezgin Korsan
-
İstanbul
|
 |
« CEVAP YAZ #10 : Mart 12, 2010, 00:44:56 » |
|
ben diyorum hep, apo abi korsanım müthiş bir ansiklopedi aslında.. burda yazdıkları da buzdağının görünen yüzü gibi. onda neler var neler, kimbilir. kendisine istanbuldan selam olsun 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abdullah Zöngür
--
Gezgin Korsan
-
|
 |
« CEVAP YAZ #11 : Mart 12, 2010, 01:00:24 » |
|
Ha haha  . Biz de diyoruz niye elimiz boş dönyoruz. Çapariye sardığımız tüyleri güve yiyeli beri, naftalin atıyoruz plastik kutunun içine. Gelir mi balık? / Haydaaa...  / Noolcak şinni.  Ömrüne bereket Serhat  'ım. Neyse ki Naftalin'i ilk keşfeden siz değilsiniz, Benim bildiğim 2 kişi daha var... Gitti canım çapariler, birde martı tüyü iseler canım yanar. gerçi Kaz kanadı bulmak da kolay değil ama martı tüyü toplamak, muhafaza etmek çok daha zor. ... her türlü el kiri bulaşmış oltalarınız! balıklara leş gibi kokuyor  , Özellikle yapma yem veya kaşık kullanırken.  Ahaaaa! Habire malzemelerini mıncıklayan, videoya gösterenlerin neden balık tutamadıkları biraz aydınlanır gibi oldu.  Bu arada Zöngür Korsanım, nihayet yanında çıraklık yapacak birini buldum galiba... Şu balıklardan nasiplenmek bize de mümkün olacaktır umarım.  ben diyorum hep, apo abi korsanım müthiş bir ansiklopedi aslında.. burda yazdıkları da buzdağının görünen yüzü gibi. onda neler var neler, kimbilir. kendisine istanbuldan selam olsun  Valla olta ile tutmak sevdalısıyım yaaa hani... Gerçekten de bi şeyler biliyorum ama! zırt pırt durumuna düşmeyim diye yazamıyorum. İzmir kordelyadan da tüm bakırköylü! ve bütün istanbul, Ankara, bursa denizcisine selam olsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nedim Yıldız
Gezgin Korsan
-
Bursa
|
 |
« CEVAP YAZ #12 : Mart 12, 2010, 01:40:52 » |
|
Apo dayım büyüksün vesselam...Daha senden neler öğreneceğiz,neler.... 
hatta olta iğnelerinizi mazot içine sokup çıkardıktan sonra kurulamadan gruplandırıp boyutlarına uygun saklama kaplarına koyarsanız
İtirazım var. Biliyorsunuz ben oltacıyım.  Bizler, işi bilenler iğnelerimizi UN içinde muhafaza ederiz...  Sakın ola ki iğnelere kokar herhangi bir madde değdirmeyiniz.  Bakınız, meselâ bendeniz cennet kuşu! çapari takımı yapıyorken bile; önce elimi yeşil sabunla yıkar, iyice durular son defa Deniz'de çalkalar ve kağıt peçeteyle kurularım. Şimdi size komik geldi ama, her türlü el kiri bulaşmış oltalarınız! balıklara leş gibi kokuyor  , Özellikle yapma yem veya kaşık kullanırken.  Tabii daha anlatacak çoooook şey var amaaaaaaaa, Olmaz, Meslek sırrına giriyor  ... Yukardakini de anlatmazdım yaaa  ... Eh işte Vicdanım sızladı!  binbir emekle hazırlandığınız avlar'da hüsrana uğrayacaksınız diye...  (İncevicdanlıoltabalıkçıapodayıderki!!!uygulayınpişmanolmayın)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abdullah Zöngür
--
Gezgin Korsan
-
|
 |
« CEVAP YAZ #13 : Mart 12, 2010, 01:47:15 » |
|
Allah sıhhat ve ömür versin de Nedim korsanım.
Gerçekten de neler neler öğreniyoruz bir birlerimiz'den.
Teşekkürler Nedim Korsanım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nedim Yıldız
Gezgin Korsan
-
Bursa
|
 |
« CEVAP YAZ #14 : Mart 12, 2010, 01:52:01 » |
|
Çok haklısın... 
Allah sıhhat ve ömür versin de Nedim korsanım.
Gerçekten de neler neler öğreniyoruz bir birlerimiz'den.
Teşekkürler Nedim Korsanım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|