Gönderen Konu: Vebasto boruları  (Okunma sayısı 345 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mehmet Erem

• S/Y Lotus
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Istanbul
  • 77 Mesajı Toplam
    145 Kere Beğenildi
    • lotus seyir defteri
Vebasto boruları
« : Mart 10, 2010, 15:21:07 »
Vebasto ya da farklı isimde benzer işlevi olan kuru hava üfleyen ısıtıcıların, kamara-salon içine gelen borularının koku yaptığı ile ilgili bilgisi olan var mı? anlaşılan piyasada iki ürün alternatifi var... Birisinde bu tarz bir sorun var, diğerinde yok.
bilgisi olan??

S/Y Lotus

Umut Korkmaz

• Y/Y Poyraz - TUR 6373
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 35 Mesajı Toplam
    73 Kere Beğenildi
    • yelkenlipoyraz
Ynt: Vebasto boruları
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2010, 15:34:58 »
bizimki koku yapıyor ama borulardan değil.  cihaz iskele kıç portuçta, hava emişini de portuçtan yapıyor, her ne kadar egzostu dışarı atsa bile yanma sonucunda hafif bir koku portuça sızıyor, cihaz da bu kokuyu emip içeri basınca hafif bir yanık mazot kokusu oluyor.  portuç kapağını azcık açık bırakınca problem çözülüyor.  azıcık uğraşıp emişi de dışarıya bir menfezle bağlamak en doğru çözüm.
borular hakkında pek bir bilgim yok ama aluminyum esaslı bir boru seçersen sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.  bizdekiler plastik türevi, zaten öyle boruları yakıp eritecek sıcaklıkta bir hava da üflemiyor cihaz.

Cenk Cesur

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2010, 17:37:12 »
Umut, tekne bizdeyken koku egzost izolasyonu için kullanılan malzemenin ısınması sonucu ortaya çıkan kokunun cihaz tarafından emilip içeri verilmesinden kaynaklanıyor gibiydi. Orjinal kılıf daha pahalı olduğu için montaj yapan servis muadili bir malzeme kullanmıştı diye hatırlıyorum. Eğer mazot kokusu ise egzost çıkışı gevşemiş  ve portuça gaz sızıyor olabilir, kontrol etmekte fayda var. West marine'de egzost izolasyon bantları var, izolasyonu onunla değiştirmek de sorunu çözebilir.

Merem korsan,

Ben bu sefer takarken Webasto'nun orjinal egzost izolasyon kılıfını kullandım ve ilk çalıştırmadan itibaren hemen hemen hiç koku olmadı. Sadece tam kapasite çalışıp çok sıcak hava üflediğinde  menfez plastiklerinden olduğunu düşündüğüm bir koku vardı, ama o da kış sonuna doğru ortadan kayboldu. Borulardan kaynaklanan hafif koku ise ilk çalıştırmadan sonra ortadan kayboluyor (Webasto'nun orjinal boruları). İlk birkaç çalıştırmadan sonra boru kaynaklı çok koku olacağını zannetmiyorum...

Bir de not; ters rüzgarda vb içeri egzost gazı sızma ihtimaline karşı, kabine pille çalışan bir karbon monoksit alarmı koydum, gece uyurken çalışıtırma durumunda mutlaka tavsiye ederim....

Erhan Abay

• Gezgin Korsan
  • *
  • Köln / Almanya
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2010, 22:39:20 »
Meremcim,

46 feet ve üzeri boydaki teknelerde yapıyor bu sorunu :) Sikayet dilekcesi yazıyormussun  Webastodan bir yetkili gelip tekneyi alıyor  yerine  32 feet aslan gibi bir Beneteau first veriyormuş koku filan kalmıyormuş diye duydum.

Eee ne demişler, büyük tekne büyük dert :)

Simdi kokuya gelelim:

1) Eger cihazin temiz hava giris borusu dogru yere baglanmamıs ve portuctaki havayı kabine veriyorsa 

2) Temiz hava borusu iyi baglanmamıssa

3) Egzosun üzerindeki amyantın efsafı bozuksa ve yanma yapıyorsa (ki sadece dısarıdan temiz havayı cekiyorsa bu olmaz)

4) Zaman icersinde kabine sıcak hava üfleyen borularda bakteri vs ürediyse

Talimatlara uygun monte edilmis  ve baglantıları iyi durumda olan bie kalorifer kabin icine ve portuca gaz sızdırmaz.

Araclardaki klima polen filtrelerinin degistirilmesi gibi hava kanallarının da temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi tavsiye ediliyor. Cünkü ilk yanısta ve sogurken kanallarda su buharı olusumuna baglı bakteri üremesine sebep olacak ortam olusuyor derler uzmanlar. 

Mehmet Erem

• S/Y Lotus
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Istanbul
  • 77 Mesajı Toplam
    145 Kere Beğenildi
    • lotus seyir defteri
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2010, 23:06:25 »
Yaaaa...
Sen neredesin yafuuu?? Gökten zembille mi indin?  )))

S/Y Lotus

Özden Oğul

• Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
  • 7 Mesajı Toplam
    7 Kere Beğenildi
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2010, 00:20:52 »
nasıl dezentekte edilebilir?Boruları sökmeden herhalde. ???

Hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı değiliz.

Hakan Irıklı

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
    • http://www.suzuki4x4turkiye.com
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2010, 13:52:01 »
Yaaaa...Sen neredesin yafuuu?? Gökten zembille mi indin?  )))
Mehmedim yiğidim, kaptan Onedonum, deniz insanım, halledicez inşallah, Erol abiyle ben bir araya gelirsek, bırak vebostayı tekneyi kurtaramassın elimzden, sabah kalkmışşın... biz motor şanzuman elde birbirimize pas atıp Erol abiyle,  voleybal oynuyorken bulma bizi :):):)
« Son Düzenleme: Mart 11, 2010, 13:53:00 Gönderen: Hakan Irıklı »

BİR TEKNENİN YENİDEN DOĞUŞ HİKAYESİ / HAKAN IRIKLI
Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır..

Turhan Nazikcan

• S/Y De Luxe - TUR 4356
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 3 Mesajı Toplam
    12 Kere Beğenildi
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2010, 17:04:08 »
Emiş ağzı dışarı bir menfeze de bağlanmış olsa cihazın yakış elemanının sağlıklı yanabilmesi için gerekli havayı temin ettiği ikinci bir hortum var (1/2'' veya 3/4'') o da genellikle portuçun içinde bırakılıyor. Dolayısıyla ordan emdiği hava da (ki orada ısınmış izolasyon malzemesinin vs nin kokusu var) kokuyu içeriye veriyor.
Deluxe'de de aynı problem vardı. O hortumu emiş hortumunun kenarından saplayarak menfezden temiz hava almasını temin ederek giderdik.
Sevgiler

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal