Gönderen Konu: Bilgisayar kullanarak balık bulucu yapmak!  (Okunma sayısı 999 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erdem Çakır

• Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • West Istanbul Marina
  • 41 Mesajı Toplam
    71 Kere Beğenildi
Ynt: Bilgisayar kullanarak balık bulucu yapmak!
« Yanıtla #15 : Mart 10, 2010, 15:30:10 »
Tüm enstrumanların IPX 7 Dokunmatik ekranda toplanmış olması kötümü olur ?  x():

Çakır Korsan

Fatih Say

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #16 : Mart 10, 2010, 15:36:41 »
834 usd ,oda yurt dısı fiyatı.fiyatı hala astronomik.bence de değmez. 400 usd ye Garmin 178c almıstım.gayette memnunum,GPS ,balıkbulucu renklı ekran yuksek cozunurluk,dual transducer sıcaklık,hız log hepsı mevcut daha ne olsun.sadece transducer i değiştirdim BRONZ transducer diye gecen bir model gövdeye montaj ,transducer Türkiye fiyatı 800-1000 usd arasında.onuda ucuz yollu hallettim:)

Erdem Çakır

• Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • West Istanbul Marina
  • 41 Mesajı Toplam
    71 Kere Beğenildi
« Yanıtla #17 : Mart 10, 2010, 16:40:17 »
Aşağıdaki cihazda alternatif olabilir..

GARMIN FISHFINDER 400C W/O TRANSDUCER

Kargo Dahil 326 USD
http://www.allsportselectronics.com/servlet/the-904/GARMIN-FISHFINDER-400C-W-fdsh-O/Detail

Yabancı bayrak sahipleri Gümrüksüz alabiliyorlar.
Bilgi için: http://www.gezginkorsan.org/forum/index.php/topic,5616.msg66725.html#msg66725

Çakır Korsan

Mehmet Göktürk

• S/Y Mehmet Efe
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 3 Mesajı Toplam
    4 Kere Beğenildi
    • www.turkishmusic.org
« Yanıtla #18 : Mart 10, 2010, 16:47:01 »
Tüm enstrumanların IPX 7 Dokunmatik ekranda toplanmış olması kötümü olur ?  x():

Teknik açıdan o alet giderse tüm sistem gitmiş olabilir (sensör arızaları hariç).
Ama amacınız bir sürü çalışan ve çalışmayan alet grubu istememek ise o zaman birleştirmekte mahzur yok. Tek bir aletin çalışmama olasılığı, birçok aletin ayrı ayrı çalışmama olasılığından evet daha düşük. Ama her bir daha basit aletin çalışmama olasılığı ise çok çok daha düşük ve hepsinin birden çalışmama olasılığı bunların çarpımı şeklinde astronomik düşük. Bazı arızaların sistemde yayılarak ilerlediği varsayıldığında ben kendi tekneme instrumantasyon yapacak olsam cihazları olabildiğince birbirinden ayırırım. Tabi bunlar ağ üzerinden "ekstra haberleşip" bir kolaylık sağlayacaksa o ayrı mesele. Ama çalışmadığında her birinin kendi ekranı olmalıdır.

bu arada eagle dedim. garmin olacak. 420DS bakın.
« Son Düzenleme: Mart 10, 2010, 16:47:39 Gönderen: Mehmet Göktürk »

S/Y Mehmet Efe   ( 5.20 yelkenli balıkçı kayığı )

Erdem Çakır

• Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • West Istanbul Marina
  • 41 Mesajı Toplam
    71 Kere Beğenildi
« Yanıtla #19 : Mart 10, 2010, 17:16:26 »
bu arada eagle dedim. garmin olacak. 420DS bakın.

Baktım  :D :D :D

Garmin GPSMAP 420s Combo w/o Transducer - Internal Antenna

Kargo Dahil 626 USD
http://www.d-gps.com/servlet/the-4366/Garmin-GPSMAP-420s-Combo/Detail

Çakır Korsan

Umut Korkmaz

• Y/Y Poyraz - TUR 6373
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 34 Mesajı Toplam
    72 Kere Beğenildi
    • yelkenlipoyraz
« Yanıtla #20 : Mart 10, 2010, 17:29:09 »
bu alet veya bir önceki modeli 3-4 ay önce 430 USD idi west marine'de.
nasıl getirteceğimi bilemediğim için alamamıştım.

Can Deniz

• Gezgin Korsan
  • *
  • İZMİR - SIĞACIK
  • 41 Mesajı Toplam
    70 Kere Beğenildi
« Yanıtla #21 : Mart 10, 2010, 17:31:19 »
Çeşitli sezinleyicilerden gelen bilgileri gösteren, kombine edilmiş, dokunarak yada basarak menülere ulaşıp bilgi aldığınız tek ekran göstergeler, belki karada her türlü servis ağına zahmetsiz ve kolayca ulaşabileceğimiz cografyalarda işe yarar.
En yakın limana günler, haftalar hatta saatler kala basit bir kaza yada sakarlıkla ekranını patlattığınız (genel de patlama diye tabir edilir içindeki sıvı lityum ekranın tümüne karalar bağlamış bir görüntü sunar)
cihazınızın, ne balık bilmemnesi ne derinlik ölçeri ne rüzgar ölçeri ne yön göstergesi ne rüzgar hız göstergesi  çalışmaz. Oysa estetik açıdan hoş gelmesede ayrı ayrı göstergelere sahip cihazlardan, söz gelimi balık bulucu cihazın ekranı nı kazara patlatmış olursanız o gün için elektronik desteğe sahip avcılığınız sona erer belki. Ama teknenizi sağ salim limana ulaştırabilirsiniz. Unutmayın kıyıdakiler yakalandığınız fırtınaların büyüklüğüyle değil sizin geminizi kıyıya getirmenizle ilgilenirler.

Erdem Çakır

• Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • West Istanbul Marina
  • 41 Mesajı Toplam
    71 Kere Beğenildi
« Yanıtla #22 : Mart 10, 2010, 17:42:07 »
bu alet veya bir önceki modeli 3-4 ay önce 430 USD idi west marine'de.
nasıl getirteceğimi bilemediğim için alamamıştım.

West Marine satmış olabilir o paraya.Şuanda GARMIN Fishfinder 400C modelinin kargo dahil fiyatı 375,20 USD

https://www.westmarine.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=268453&storeId=10001&langId=-1&catalogId=10001

Çakır Korsan

Orhan Barut

• S/Y Perim
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 8 Mesajı Toplam
    13 Kere Beğenildi
« Yanıtla #23 : Mart 10, 2010, 17:47:03 »
Arızasız sistem kurmanın ve olursa arızanın kolay giderilebilmesinin önemli kuralları:
1. Mümkünse bütün sistemler mekanik olsun
2. Her alt sistem bağımsız olsun
3. Tekne kaptansız gitmeyeceğine göre altsistemlerin toplandığı merkezi birim kaptanın beyni olsun (ayık olduğunu farzediyoruz) :)
« Son Düzenleme: Mart 10, 2010, 17:48:49 Gönderen: Orhan Barut »

S/Y Perim, Turgutreis D-Marin.

Mehmet Göktürk

• S/Y Mehmet Efe
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 3 Mesajı Toplam
    4 Kere Beğenildi
    • www.turkishmusic.org
« Yanıtla #24 : Mart 10, 2010, 17:49:33 »
mekanik sistem elektronikten daha zor bozulur iddiasına karşıyım. Tornavidayı mekanik sistem sayarsanız onu bilmem. Her ikisinin de kalitelisi kalitesizi vardır. Genellikle elektronik olanlar daha geç bozulur.

Bozulan elektroniklerde ise çoğu kez mekanik sorunlar nedeniyle sorun yaşanır, kablo bağı lehimi oynatır, içine su girer, rutubet alır, çok sıcakta kalır vs vs

Eskiden sık sık karbüratör ayarı yapılırdı. Enjeksiyon çıktı hiç bir daha ayar yaptırdınız mı?

not: 35 liraya izeltaş kargaburun almış vaziyetteyim :) Elimde patlayan esneyen çin mallarından bıktım.
« Son Düzenleme: Mart 10, 2010, 17:53:18 Gönderen: Mehmet Göktürk »

Mehmet Göktürk

• S/Y Mehmet Efe
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 3 Mesajı Toplam
    4 Kere Beğenildi
    • www.turkishmusic.org
« Yanıtla #25 : Mart 10, 2010, 17:56:56 »
420s 335 dolar. uzunca bir süredir.

http://www.buy.com/retail/usersearchresults.asp?querytype=home&qu=420s+garmin&qxt=home&display=col

hazır almışken chartplotter da olsun yani. DÜnya haritası dahil. Detay harita da yükeniyor. bluechart. Güzeli, nerde balık var haritaya işleyebilmek. 480DF imi hortumla yıkayıp bozan komşuma aldırmaya çalışıyorum.

Orhan Barut

• S/Y Perim
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 8 Mesajı Toplam
    13 Kere Beğenildi
« Yanıtla #26 : Mart 10, 2010, 18:03:52 »
Mekanik sistem daha zor bozulur demiyorum. Tamiri kolaydır ve her yerde yapılabilir. Elektronik sistem için bayisine gidip elektronik devreyi komple değiştirmen gerekiyor. Onun da yurt dışından gelmesi uzun sürüyor diye biliyorum veya benim kafam elektroniğe basmadığı için bana öyle geliyor :)
Karbüratör ayarını kendim yapardım ama enjektörlü sistemde düzenli gidip bakım yaptırmamız gerekiyor :)
« Son Düzenleme: Mart 10, 2010, 18:04:57 Gönderen: Orhan Barut »

S/Y Perim, Turgutreis D-Marin.

Fatih Say

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #27 : Mart 10, 2010, 18:08:49 »
4OO C yi tavsiye etmem ,çüzünürlüğü düşük ,yansımasız ekran olarak lanse edilmelerine rağmen güneş ışığı altında görüş çok zayıf.420 ise oldukça başarılı.bu cihazlarda standart dünya haritası kendi hafızasında yüklü.ekstra harita kartuşları takılabilmekte.standart dünya haritasında marmara denizindeki adalar yer almakta ben standart harita ile hep kullandım.yanlız sivriada bulunmuyor.onuda kendiniz kaydedebilirsiniz:)

Erdem Çakır

• Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • West Istanbul Marina
  • 41 Mesajı Toplam
    71 Kere Beğenildi
« Yanıtla #28 : Mart 10, 2010, 18:27:28 »
Mehmet Hocamın verdiği linki takip edince. https://www.getfeetwet.com adresine ulaştım.Sitede USPS gönderimlerinin ücretsiz, Fedex ile gönderimleri 50-80 USD arası kargo masrafı olacagı yazıyor.

USPS ile 10 günde - FEdex ile 3-7 günde ulaşıyormuş gönderiler..

Bu durumda Kargo bedelsiz 335,00 USD Garmin GPSMAP 420s için çok güzel fiyat.

(Dual frequency transducerli fiyatı 496,00 USD)

Çakır Korsan

Fatih Say

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #29 : Mart 10, 2010, 18:30:34 »
bende yurtdısından aldım Erdem korsan ama ürün %1000 gümrüğe takılıyor.kdv ve ötv sini ödetmeden alamıyorsunuz.aklınızda bulunsun.

Bilgisayar kullanarak balık bulucu yapmak! Konusuna Ait Benzer Konular

Balık Bulucu
Arkadaşlar, bir sorum var. Balık bulucumuzun teknemizin altındaki sabit montajlı parçasının (müşir'i mi denir ?)   üzeri, zehirl... Devamı...

Gösterim: 451 - Yanıt: 23 - Başlatan:Mehmet Ünsalan
Balık bulucu tavsiye
 Gezgin korsanlar merhaba Bir arkadaşım Balık bulucu alacak. Humminbird Piranha max 160X  modeli 260 tl civarında satılıyor.Tavs... Devamı...

Gösterim: 687 - Yanıt: 20 - Başlatan:Yusuf Topaloğlu
teknede bilgisayar kullanabilmek için
dizüstü bilgisayarı teknede istanbul-marmaris seyrinde kullanabilmek için:1. çakmak prizinden doğrudan 12 volt enerji almak stan... Devamı...

Gösterim: 1594 - Yanıt: 85 - Başlatan:Güven Birkan
BALIK BULUCU
Değerli Korsanlar;5 metre boyundaki outboard motorlu teknemize bu yaz için bir balık bulucu almayı düşünüyorum. Şu anda Amerikad... Devamı...

Gösterim: 246 - Yanıt: 5 - Başlatan:Gönenç Demir
balık bulucu
Arkadaşlar selamlarGarip sorulara devam.....İki farklı marka balık bulucunun aynaları yanyana monte edilirse herhangi bir proble... Devamı...

Gösterim: 173 - Yanıt: 9 - Başlatan:Yaşar Gündeğer
deep sounder yerine balık bulucu kullanılabilir mi ?
Sevgili Korsanlar,Tekneye bir Deep Sounder taktırmak istiyorum derinlik ölçmek için. Acaba onun yerine aşağıdaki linkte görülene... Devamı...

Gösterim: 496 - Yanıt: 31 - Başlatan:Mahir B. Aşut
YAŞLI TEKNE STINA İLE YELKEN YAPMAK
Finlandiya- Bothnia denizi.Sahibi de tekne kadar yaşlı http://www.youtube.com/watch?v=E6nFX79K4BM&feature=related http://www.yo... Devamı...

Gösterim: 116 - Yanıt: 0 - Başlatan:Cem Gür

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal