Gönderen Konu: Öldüren Balık  (Okunma sayısı 2277 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mehmet Ünsalan

• S/Y Baracuda
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Datça- Muğla
  • 6 Mesajı Toplam
    33 Kere Beğenildi
Ynt: Öldüren Balık
« Yanıtla #30 : Mart 04, 2010, 12:48:50 »
ben daha önce böyle bişey hissetmedim. kumluk bir bölgeydi ( Bodrum - ortakent ) kötü bir duygu gerçekten dikkatli olun. say ayağımı hissetmedim resmen, ve anında soğuk ter ve nefes almada zorluk - hızlanma yani zehri anında yayılor ve etki ediyor.
Emre Korsan'ım, gençliğin ve sağlam bir kalbe sahip olmanın avantajını yakalamışsın.
Benim yukarıda anlattığım hikayedeki hayatını kaybeden yaşlı beyin galiba kalp sorunu da varmış.Sandalı ile kıyıya kadar gelebilmiş ama oradan 500 m. ilerideki sağlık ocağına yetiştirememişler. Aman tanımadığınız balıklara dikkat...

S/Y Baracuda - Datça

Yaşam,aldığın nefeslerin sayısı ile değil, nefesini tuttuğun anların sayısı ile ölçülür !

Emre Özgen

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bodrum
  • 13 Mesajı Toplam
    15 Kere Beğenildi
« Yanıtla #31 : Mart 04, 2010, 12:58:55 »
evet Mehmet korsanım tabiki yazdıklarımla birlikte kalp atışıda çok hızlanıyor. çok dikkatli olmak lazım.

S/Y  Ka Fa 1500

Nedim Yıldız

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 53 Mesajı Toplam
    69 Kere Beğenildi
« Yanıtla #32 : Mart 04, 2010, 13:01:40 »

Ahsen korsanımdan gelen fotoğraflar...İsimlendirmeyi kendisi yapar ben yanlış yazarım diye yazmadım...

1

2

3

4

5

6

7

« Son Düzenleme: Mart 04, 2010, 13:02:44 Gönderen: Nedim Yıldız »

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
S.M.Power

Atıf Kırımlı

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #33 : Mart 04, 2010, 13:15:03 »
Bu gariban, 2007 de Çıralı'da oltama takılmıştı. Kendini şişirdiği için çekerken beni epey heyecanlandırmış, gözgöze gelince de epey tırstırmıştı doğrusu. Dişlerinin ürkütücü göründüğünü hatırlıyorum.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” -Mark Twain

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #34 : Mart 04, 2010, 23:26:40 »
1- İĞNELİ VATOZ (Dasyatis pastinaca). Kıyıya yakın ıssız alanlarda kumluk alanlarda kendini kuma gömerek yatar sadece kamçı gibi kuyruktaki dikeni dik vaziyet durur. Üzerine basılabilir dikkatli olmalı veya çeşitli av yöntemleri ile güverteye gelebilir. Bu durumda da dikkatlice (bir kanca yardımı ile) denize tekrar atılmalı. İğne batması halinde şiddetli ve uzun süreli ağrı yarı felç durumu olabilir. İlk müdahalede amonyak öneriliyor.
2-İskorpit in tüm türlerinde diken (sırt yüzgeci) battığında şiddetli ağrı olur. Özellikle kayalık alanlarda denize girerken dikkatli olunmalı. Yada balığı temizlerken. Tedavi amonyak (denendi iyi)
3-Rizostoma pulmo (Türkçe adı nedir bilmiyorum). Kuzey Ege, Marmara Denizi, Karadeniz de sıklıkla gözlenir. Yüzerken değme olabilir. Deride uzun süreli açılı kızarıklık olabilir. Tedavide Amonyak çok iyi sonuç veriyor.
4- Sokkan (Siganus luridus) sırt yüzgeç ışınları ağrılı sancı yapıyor. Amonyak öneriliyor.
5-Strombus bu kabuklar özellikle akdeniz egede görülür. kumluk alanlarda dağılım yapar. Canlılarında keskin bir radula denilen mekanizmaları vardır. Özellikle cocuklar için dikkatli olunmalı derin kesik yapabilir.
6 ve 7-Trakonya operkul ve sırt yüzgeci dikenleri şiddetli ağrılı açı yapar. Amonyak önerilir.
sularımızda daha bir kaç tür zehirli var ama bunların bir kısmı derin sularda yaşar
yukarıda bahsettiklerim her an karşı karşıya kalabileceğimiz türlerdir.
Birde unuttuğum
Çıyan (Hermodice carunculata) var. Akdeniz ve Ege de sıklıkla gözlenir özellikle yumusak zemini olan alanlarda elle temas veya üzerine basıldığında keta denen ince sert kılcıklar aşırı kızartılı acılı kaşıntı yapar. Amonyak iyi geliyor onda

Bu arada yanlış anlaşılmasın ama eğer teknede bir şişe amonyak bulunmazsa idrar da iyi geliyor.

Erhan Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • sualtıavcıları.org
« Yanıtla #35 : Mart 05, 2010, 00:38:31 »
Bu arada yanlış anlaşılmasın ama eğer teknede bir şişe amonyak bulunmazsa idrar da iyi geliyor.
Teşekkürler Ahsen korsan , ben yazıp yazmamakta kararsız kalmıştım ancak siz benden daha cesur çıktınız :)

Noyan Bakır

• Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 104 Mesajı Toplam
    163 Kere Beğenildi
    • BALTA'M SEN AMARİKA'DAN ALSAN ALSAN TEKME ALIRSIN
« Yanıtla #36 : Mart 05, 2010, 00:55:55 »
Bilgi paylaşan herkese teşekkür ederiz.
Ben balıkların bu derece zehirli ve tehlikeli olduğunu, gerçekten bilmiyordum.
Çıkardığım sonuçlar;
1- Balık tutmaya fazla heveslenmeyeceğim. N'olur n'olmaz.
2- Balık tutarken bol bira içmek emniyeti artırıyor.
3- Amonyak ve bira yoksa tehlike anında "216 Yetiş Balta" hattı  aranacak. :o

T.C.G. SAVARONA

Atilla Aytaç

• S/Y Esperanza
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 13 Mesajı Toplam
    18 Kere Beğenildi
« Yanıtla #37 : Mart 05, 2010, 02:35:48 »
noyan korsanım olayı özetlemiştir...olay bitmiştir :))

Noyan Bakır

• Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 104 Mesajı Toplam
    163 Kere Beğenildi
« Yanıtla #38 : Mart 05, 2010, 02:54:04 »
Geçtiğimiz yaz Esperanza ile Göcek'te iken, 2 kilo kadar barbun tutmuştuk :D.
Onu hatırladım.
Atilla Korsan çok kızmıştı  nedense. Bir de pişirmeyi bilmiyorduk. Ta istanbul'a
telefon edip tarif sormuştuk.
Ama Esperanza usulü "Rakıda balık boğmayı" iyi becermiştik.

T.C.G. SAVARONA

Kadir Kurtbayram

• S/Y Ayna
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 58 Mesajı Toplam
    90 Kere Beğenildi
« Yanıtla #39 : Mart 05, 2010, 15:36:40 »
Balon balığı ile alakası yok ama Mahir'in teknesinin adı mı değişti? Tekne mi değişti?

Tekne değil Cem korsanım,adı değişti sadece :)

S/Y Ayna - MarinTürk/Pendik

Nedim Yıldız

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 53 Mesajı Toplam
    69 Kere Beğenildi
« Yanıtla #40 : Mart 05, 2010, 15:39:09 »
O zaman Noyan Korsanın siz de balıklar için tehlikeli bir türsünüz. ;D :o
Ama Esperanza usulü "Rakıda balık boğmayı" iyi becermiştik.
« Son Düzenleme: Mart 05, 2010, 15:42:47 Gönderen: Nedim Yıldız »

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
S.M.Power

Kadir Kurtbayram

• S/Y Ayna
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 58 Mesajı Toplam
    90 Kere Beğenildi
« Yanıtla #41 : Mart 05, 2010, 15:39:18 »
(içindeki konyak lafını duyan korsanların pis pis sırıttıklarını görür gibi oluyorum)

Harbiden de kendimi sırıtırken yakaladım. :)

Bu arada içilebilen mühim ilaç bu,di mi Ünsalan korsanım?

S/Y Ayna - MarinTürk/Pendik

Mehmet Ünsalan

• S/Y Baracuda
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Datça- Muğla
  • 6 Mesajı Toplam
    33 Kere Beğenildi
« Yanıtla #42 : Mart 05, 2010, 16:44:31 »
(içindeki konyak lafını duyan korsanların pis pis sırıttıklarını görür gibi oluyorum)

Harbiden de kendimi sırıtırken yakaladım. :)

Bu arada içilebilen mühim ilaç bu,di mi Ünsalan korsanım?
Evet kadir korsanım,içilebilir, sürülebilir, pansuman yapılabilir.Ne işe yaradığını merak edenler için Maria Treben'in kitabında yazan faydalarını buraya alıyorum.İnanıp inanmamak serbest...kırkküsur faydalı kalemden bazılarını bizzat denedim ve ciddi faydalarını hem kendimde, hem arkadaş ve akrabalarımda gördüm.Tabii hastalıklarda önce tıp ve doktorlar, sonra böyle yardımcı unsurlar.
İSVEÇ ŞURUBUNUN FAYDALARI

İsveçli Dr. Samst'ın ölümünden sonra, geride bıraktığı notların arasında bulunan bu formül Acı madde içerikli bitkilerin alkol-su karışımında açığa çıkmasıyla elde edilir. Samts ailesi kuşaklar boyunca çok sağlıklı ve uzun bir hayat yaşamışlar, hatta Dr. Samts hastalık sonucu değil 104 yaşında attan düşeme sonucu ölmüştür.  Bu sağlık iksirini, Avusturyalı Bayan Mari Treben, Tanrı'nın Eczanesinden Sağlık adlı kitabıyla 1980'li yıllarda tanıtmıştı. Türkçeye çevrilen kitap 1984'te yayımlandıktan kısa bir süre sonra İsveç Şurubu ülkemizde de tanınmaya başladı.

İÇİNDEKİLER

Sarısabır, Ravent Kökü, Mirra, Cedvar, Centiyane, Domuzdikeni, Melekotu Kökü, Doğal Kafur, Sinameki, Eğir kökü, Besbase, Safran, Tarçın, Kakule, Tabii kanyak
Yaralarlı saymakla bitmeyen şurubun bir kaç yararından bahsedeceğim.

1.Eğer o sık sık koklanır, koku burundan çekilirse, ense kökü onunla nemlendirilir ve onunla ıslatılmış bir bez kafanın üstüne koyulursa, ağrılar ve baş dönmeleri yok olur, bellek ve beyin güçlenir.
2. Çiçek hastalığı ve her türlü egzamalar, burundaki veya bedenin herhangi bir yerindeki kabuklar, şurupla sık sık nemlendirildiklerin de yok olurlar.
3. Diş ağrılarında, biraz suyun içine bir yemek kaşığı dolusu şurup karıştırılır ve bu sıvı bir süre ağızda tutulur veya ağrıyan diş bir pamukla ıslatılır. Ağrı diner ve çürük iyileşir.(Noyan korsan'ım, meslek güme gidiyor...)
4. Dildeki kabarcıklarda veya daha başka rahatsızlıklarda, şurupla sık sık nemlendirildiğinde, kısa sürede iyileşme görülür.
5. Eğer gırtlak hasta veya yaralı ise bu yüzden yiyecek ve içecek rahat yutulamıyorsa sabah, öğlen ve akşamları şuruptan alınır ve yavaş yavaş yutulur. Gırtlağın ateşi azalacak ve yara iyileşecektir.
6. Mide kramplarında, bir yemek kaşığı dolusu alınmalıdır.
7. Kolitlerde, üç yemek kaşığı dolusu, arka arkaya ve yavaş yavaş alınmalıdır. Kısa sürede rahatlanacaktır.
8. Bedendeki gazları böler ve karaciğeri serinletir. Tüm mide rahatsızlıklarını ve bağırsak düzensizliklerini yok eder, dışkılama zorluklarını ortadan kaldırır.
9. Eğer kötü sindiriyor ve yenenleri içinde tutamıyorsa, o mide için çok iyi bir ilaçtır.
10. Aynı biçimde, safra kesesi ağrılarına da iyi gelir. Her gün sabah ve akşam bir yemek kaşığı dolusu içilip geceleri de kompres yapıldığında, tür ağrılar kısa sürede yok olur.
11. Ödemlerde, altı hafta boyunca sabah ve akşam olmak üzere, bir yemek kaşığı dolusu şurup, beyaz şaraba karıştırılarak içilir.
12. Kulak ağrısında ve kulak uğultusunda, bir pamuk parçası şurupla nemlendirilerek kulak yoluna sokulur. Çok iyi gelir ve hatta duymayan kulakların bile duymasını sağlayabilir.
13. Bir kadın dölyatağı ağrısı çekiyorsa, ona üç gün boyunca, sabahlan birer yemek kaşığı dolusu şurup, kırmızı şarapla karıştırılarak verilir ve yarım saat sonra bir gezinti yaptırılır. Gezintiden sonra kahvaltı edebilir, ama süt içmemelidir. Şurup, hiçbir zaman sütle karıştırılmamalıdır!
14. Gebeliğin son 15 günü içinde, sabah ve akşamlan yarım tatlı kaşığı alınınca, doğumu kolaylaştırır. Son'dan kolayca kurtulabilmek için loğusaya her iki saatte bir kahve kaşığı dolusu verilir ve bu, son ağrısız bir biçimde ayrılana kadar sürdürülür.
15. Doğumdan sonra, sütlenen memeler İltihaplanırsa, uygulanan kompreslerle çabucak iyileşir.
16. Çocukların çiçekbozuğu olmalarını önler. Onlara, yaşlarına göre suyla karıştırılarak verilmelidir. Kabarcıklar kurumaya başladığında, sık sık şurupla nemlendirilmelidir. Böylece hiçbir iz kalmaz.
17. Çocuklarda ve yetişkinlerde kurtlara ve hatta şeritlere karşı başarıyla kullanılır, ama çocuklara yaşlarına göre verilmelidir. Şurupla nemlendirilmiş bir bez göbeğin üstüne bağlanır ve hep nemli kalmasına özen gösterilir.
18. Sarılıkta, eğer günde üç kere birer yemek kaşığı dolusu bu şuruptan alınırsa, şişmiş karaciğerin üstüne kompresler yapılırsa, çok kısa sürede tüm rahatsızlıklar sona erer.
19.Basurları işletir, böbrekleri iyileştirir, başka bir kür uygulamaya gerek kalmadan, beden de birikmiş olan tüm sıvıları dışarı atar. Depresyon ve melankoliyi iyileştirir, iştah açar ve sindirimi düzene sokar.
20. Başlangıçta sık sık nemlendirilip ve özellikle yatmadan önce içilip, içten de yumuşatıldığında, iç basurların işlemesini sağlar.
21. Eğer biri bayılmışsa, eğer gerekiyorsa zorla ağzı açılarak, bir yemek kaşığı şurup verilirse, o kişi hemen kendine gelir.
22. Bu ilaç, krampların ağrıların da dindirir ve sürekli alındığında, tümüyle iyileştirir.
23. Akciğer hastalıklarında, sabah aç karnına ondan alınır ve bu kür altı hafta sürdürülür.
24. Eğer bir kadın aylık temizliğini yitirir veya onu şiddetli olarak görürse, bu şurubu üç gün boyunca almalı ve bunu yirmi kere yinelemelidir. Fazla olan azalacak, az alan normalleşecektir.
25. Bu ilaç, kadınların beyaz akıntısına da iyi gelir.
26. Sara krizi geçiren kişiye, hemen orada bu şuruptan verilmelidir. Hasta, daha sonra bu ilacı sürekli olarak kullanmalıdır, çünkü o, zayıf düşmüş sinirleri ve tüm bedeni güçlendirir ve tüm hastalıkları yok eder.
27. Kötürümlükleri iyileştirir ve baş dönmesini, mide bulantısını geçirir.
28. Ateşli suçiçeğini ve yılancık hastalığını da iyi eder.
29. Bir kişi, ateşli veya üşüyor ve de güçsüzse, ona bir yemek kaşığı şurup verilir ve eğer o bedenini başka ilaçlarla yüklememişse, kısa sürede kendine gelecek, nabzı normal atmaya başlayacak ve ateş ne kadar yüksek olursa olsun, kısa sürede iyileşecektir.
30. Şurup, aynı zamanda kanseri, eski sivilceleri ve siğilleri, çatlak elleri iyileştirir.
31. Eğer sık sık bu şurupla nemlendirilirse, tüm yaralar hiçbir tehlike oluşmadan iyileşir. İster vurma sonucu, ister kesme sonucu olsunlar şuruba batırılmış bir bez yaranın üstüne örtülür Kısa sürede ağrılar diner, ne kangrene, ne de iltihaba yol açılmaz ve eski mermi yaraları bile iyileşir. Eğer yarada delik varsa, ille de önceden temizlenmesine gerek kalmadan, içine şurup damlatılır. Sık sık tazelenen kompreslerle yara kısa sürede iyileşir.
32.Bu şurupla 40 kere nemlendirildiğinde tüm yaralar ne kadar eski olurlarsa olsunlar yara izleri ile kesikler iyileşirler.
33.İyileşmesi olanaksız sayılan fistülleri kökünden yok eder. Eski veya yeni hiç fark etmez .
34 Eğer sık sık nemlendirilirse,tüm yanık ve yaraları, ateş, sıcak su veya yağın eseri olsun kısa sürede iyileştirirler. Yanıkta kabarcık oluşmaz, yanık ağrısı sona erer ve iltihaplı kabarcıklar bile temelinden iyileşirler.
35. Çarpma ve vurma sonucu oluşan şişlikleri ve lekeleri de iyileştirir.
36. İştahsız yiyen kişiye iştahını yeniden kazandırır.
37. Kansızlıkta, şurup bir süre sabahları alınırsa, kişinin yüzüne yeniden renk gelir. Kanı temizler, kan yaptırır ve onun dolaşımını sağlar.
38. Sabahları ve akşamları alındığında ve ağrılı yerlerde kompres uygulandığında, romatizma ağrıları diner.
39. Donmuş elleri ve ayakları, açık yaralar oluşmuş olsa bile iyileştirir. Elden geldiğince sık ama özellikle gece boyunca kompres yapılmalıdır.
40. Nasırların üstüne kompres yapılır ve ağrılı bölge sürekli olarak nemli tutulur. Nasır üç gün içinde kendiliğinden düşer veya çekilip alınabilir.
41. Zehirli ve mikroplu hayvanların ısırıklarını da iyileştirir. Bu durumlarda şurup hem içilmeli hem de yaraya kompres yapılmalıdır. '
42. Veba ve daha başka salgın hastalıklar zamanında ondan gün boyunca sık sık içilmelidir. Çünkü o, veba çıbanlarını ve yumrularını, gırtlakta olmuş olsalar bile iyileştirir.
43.Geceleyin iyi uyuyamayan kişi, yatmadan önce ondan içmelidir. Sinirsel uykusuzluklarda, kalbin üstünde kompres yapılmalıdır.
44. Sarhoş kişi, iki yemek kaşığı dolusu şurupla hemen ayıltalabilir.(GEKO'lar....dikkat)
45. Bu şurubu sabahları ve akşamları alanlar, başka bir ilaca gerek duymazlar. Çünkü o bedeni güçlendirir, sinirleri ve kanı tazeler, ellerin ve ayakların titremesini önler. Kısacası, tüm hastalıkları iyi eder. Beden dikleşir, yüz gençleşir .

S/Y Baracuda - Datça

Yaşam,aldığın nefeslerin sayısı ile değil, nefesini tuttuğun anların sayısı ile ölçülür !

Umut Korkmaz

• Y/Y Poyraz - TUR 6373
  • Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 34 Mesajı Toplam
    72 Kere Beğenildi
    • yelkenlipoyraz
« Yanıtla #43 : Mart 05, 2010, 17:15:19 »
Mehmet korsan,
bunları eşit oranda mı karıştırıyoruz?
kanyağı hangi aşamada içiyoruz?  ;D
« Son Düzenleme: Mart 05, 2010, 17:15:30 Gönderen: Umut Korkmaz »

Noyan Bakır

• Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 104 Mesajı Toplam
    163 Kere Beğenildi
« Yanıtla #44 : Mart 05, 2010, 18:30:46 »
O zaman Noyan Korsanın siz de balıklar için tehlikeli bir türsünüz. ;D :o
Ben değil, Önder Korsan, üzerinde Atatürk resmi olan oltalarla tutmuştu.
Yanı "Tehlikeli tür" Önder oluyor. Bu duruma kızan Atilla Korsan da,
Önder Korsan için tehlikeli tür oluyor.
Ben de  bu sınıflamaya göre "Etkisiz tür" oluyorum.
« Son Düzenleme: Mart 05, 2010, 18:34:30 Gönderen: Noyan Bakır »

T.C.G. SAVARONA

Öldüren Balık Konusuna Ait Benzer Konular

Murat Korsan'ın Dubai Balık Maceraları
F.bahçe Marina F10 sakinlerinden Mobydick teknesinin sahibi ve komşum sevgili Murat Pekin korsan kışın yaşadığı Dubai'den bir ba... Devamı...

Gösterim: 281 - Yanıt: 10 - Başlatan:Hakan Zorlu
Balık bitti diyenlere...
Denizlerimizde balık bitti diyenlere ithaf edeyim. Benim kolejden Tahir arkadaşım Saroz'a yerleşmiş idi, orada biraz balık yakal... Devamı...

Gösterim: 416 - Yanıt: 13 - Başlatan:Dilek Hepgüler
15 Ocak Ha'rem'de balık ziyafeti II
Dün Feridun korsanın daveti ile Ha'rem teknesinde NTE yapmak üzere bir araya geldik..Önce bir Trilye turunun arkasından Alper ko... Devamı...

Gösterim: 320 - Yanıt: 11 - Başlatan:Nedim Yıldız
balık bulucu
Arkadaşlar selamlarGarip sorulara devam.....İki farklı marka balık bulucunun aynaları yanyana monte edilirse herhangi bir proble... Devamı...

Gösterim: 173 - Yanıt: 9 - Başlatan:Yaşar Gündeğer
5. Konuşan Balık Deniz ve Çocuk Şenliği
DAVETLİSİNİZ!STH Gönüllülerinin Konuşan Balık'ı bu yıl beşinci yaşını Sarıyer sahilinde kutluyor.6 Haziran Pazartesi günü Sarıye... Devamı...

Gösterim: 40 - Yanıt: 0 - Başlatan:Hakan Tiryaki
Balık Çeşitleri
http://www.slideshare.net/nedimy1/balik-esitleri Devamı...

Gösterim: 83 - Yanıt: 0 - Başlatan:Nedim Yıldız
deep sounder yerine balık bulucu kullanılabilir mi ?
Sevgili Korsanlar,Tekneye bir Deep Sounder taktırmak istiyorum derinlik ölçmek için. Acaba onun yerine aşağıdaki linkte görülene... Devamı...

Gösterim: 496 - Yanıt: 31 - Başlatan:Mahir B. Aşut

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal