Şubat 2012 Fotoğraf yarışması fotoğraflarınızı bekliyor, katılım için buraya tıklayın...
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Birkaç yıldır uyguladığım bir tarifi paylaşayım,İri palamut veya torik bütün halinde, dilimlenmeden buzluğa atılır. Donmaya başladığı, sertleştiği ama takır takır da donmadığı bir aşamada buzluktan çıkartılıp takozlar halinde kesilir. Yarı donmuş olan iç organları, iliği, kanlı kısımları iyice temizlenir. Tam doymuş tuz çözeltisi içine yatırılır, buz dolabının soğutucu kısmında 12 saat tutulur. Süre sonunda çıkartılıp kurulanıp yarı doymuş tuz çözeltisine yatırılır ve 24 saat tutulur. Balıklar tuz çözeltisine tamamen batmalı, balığın hiç bir yeri suyun dışına çıkmamalıdır. Süre sonunda çıkartılıp kurulanır, büyükçe bir kavanoz içine basılıp üzerini kapatacak kadar soya yağı konur. 2 gün sonra lakerdanız hazır. Soya yağı balıkların birkaç santim üzerine kadar çıkmalı.Çıkardığınız parçayı siyah etlerinden, derisinden ve kılçıklarından ayıklayıp dilimlersiniz, yanına da kırmızı soğan ve bir kadeh buzlu rakı. Bu lakerdanın tadı tuzu yerinde oluyor ancak fazla saklanmıyor. 2 ay içerisinde tüketilmesi gerek. Afiyet olsun.
Lakerda yedim ama sevmedim. Sevenlere afiyet olsun.Lekarda için bir şey söyleyemeyeceğim. Hiç yemedim çünkü.
Not: Geçen gün bir kelimenin yazılışını eşime sorduğumda damat baba sen nereye yazıyorsun diye sorduğumda sizi anlattım .