Şubat 2012 Fotoğraf yarışması fotoğraflarınızı bekliyor, katılım için buraya tıklayın...
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Vay be ne buyuk bir guc su GeKo lar diyecek yetkililer ve tum yasalari bizim istedigimiz bicimde degistirecekler...Hayali bile guzel...
Bizim eylem yapabilmemiz için işin uygulamaya geçmesi lazımmış .Yapmamız gereken iş ise bakanlığı "biz çevreci bir topluluk olarak denetimlerin yapılmasını istiyoruz. Fakat bunun için öncelikle uluslar arası sözleşmelerde olduğu gibi marinalarda atık toplama tesislerinin olmasını ve koy ve yerleşim alanlarında atık toplama teknelerinin öncelikle hizmete girmesi gerektiğini bildirmemiz gerekiyor. Ayrıca atık toplama da, mavi kart da olduğu gibi su bilançosunun denetlenmesi nin sakıncalı olduğu. Bazı durumlarda yıkama suyu olarak deniz suyu kullanıldığı gibi, özellikle bazı ekstrem durumlarda denge vs gibi emniyet için MEDPOL sözleşmesinde de belirtildiği gibi açıkta atık su bırakılabileceği durumlarda cezai işlemin olmaması gerektiğini söz konusu insan hayatı olduğuna" dair bir sayfalık bir şey yazabiliriz.Taslak olarak ben önceden bir şey yazmıştım özellikle ücretin olmaması gerektiği konusunda. Fakat okuduğum bazı sözleşmelerde bu hizmetin ücret karşısında olması gerektiği yazıyordu. Yinede 1 lt su karşılığında değil tabi ki.Ayrıca Cevre bakanlığının ve Muğla Valiliğinin cevreye olan bu hassasiyetinin evsel atık suların denize dökülmesinde göstermesi gerektiğini çünkü %85 kirlilik kıyısal alanda ve evsel kirlilikten kaynaklanıyor. Erdem korsanın bu konunun başında belirttiği gibi Yabancı teknelerkin karinası ile gelen tür istilasının da önemli bir sorun olduğu ve bu konuda da önemli bir adım atılması gerektiğini de belirtelim derim (yurt dışından gelen teknelere karantina uygulanması gibi)
Ya Cüneyt korsan dur nefes al kese kağıdına filan üfle filan sakin sakin konusalım