Gönderen Konu: Tekne evrakları  (Okunma sayısı 157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Serdar Çırak

• S/Y SANSED
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 30 Mesajı Toplam
    50 Kere Beğenildi
Tekne evrakları
« : Temmuz 18, 2011, 23:52:53 »
Komşu adalara giderken tekne evraklariniz tam olsun deniyor.Tekne evraklarından ne kastediliyor.Bilmedigim yada eksik bildigim biseyler var galiba.Tecrubeli korsan arkadaslarim birdaha sıralayabilirlermi rica etsem:)

S/Y SANSED

Ateş Erim

• S/Y Kedii
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bozburun/Muğla
  • 5 Mesajı Toplam
    7 Kere Beğenildi
Ynt: Tekne evrakları
« Yanıtla #1 : Temmuz 19, 2011, 09:06:07 »
- Tekne kayıt belgesi. (Tekne USA'da bir şirket adına kayıtlı ise, şirketin sahibinin/yetkilisinin siz olduğunu belirtir yazı)
- Tekne sizin adınıza kayıtlı değilse, tekne sahibinin sizi yetkilendirdiğine dair bir yazı (ingilizce tabii)
- 3. şahıslara verebileceğiniz hasarlar için sigorta.

Aklımda kalanlar bunlar

Derya Yenigün

• S/Y Kılçık
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
  • 7 Mesajı Toplam
    7 Kere Beğenildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2011, 09:59:44 »
Selamlar,

hazır konu açılmışken :)

Teos' taki gümrük kapısını kapattılar, tekne ile çıkış yapabilmek için Çeşme' ye yada Kuşaadası' na gitmem gerekiyor.
Türkiye' den aldığımız transitlog belgesinin Yunanistan için bir anlamı yok bildiğim kadarıyla.
Vizem var, Türkiye' den çıkış / giriş damgası vurdurmasak, doğrudan geçiş yapsak oradaki işlemler ve Türkiyede' ki gelecek açısından sıkıntı oluyor mu ?

Teşekkürler...
« Son Düzenleme: Temmuz 19, 2011, 10:04:19 Gönderen: Derya Yenigün »

Ali Özer

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2011, 11:39:44 »

Vizem var, Türkiye' den çıkış / giriş damgası vurdurmasak, doğrudan geçiş yapsak oradaki işlemler ve Türkiyede' ki gelecek açısından sıkıntı oluyor mu ?

Teşekkürler...

I-ıh olmuyor. Samos'da vizeli pasaportlarımıza giriş damgası + gümrükten tekneye transitlog girişi + port polis'ten giriş işlemleri yaptırdık. Ayrıca teknenin TC evraklarına hiç bir muammele yapılmadı.

Biz aynı gün çıkacağımız için çıkış işlemlerini de aynı zamanda yaptırdık ve toplamına 55.- Euro verdik.

Tekne evrakları Konusuna Ait Benzer Konular

Ahşap Tekne - Fiber Tekne Derin Tartışması
KOMODOR GÖZÜYLE - NECATİ ZİNCİRKIRAN(NAVİGA Yat ve Deniz Kültürü Dergisi -ARALIK 2005)________________________________________AĞ... Devamı...

Gösterim: 5344 - Yanıt: 178 - Başlatan:Cem Gür
Tekne Alış Hikayelerim (KAMPANYA 1 Okuyana 2 Tekne Alış Hikayesi Bedava)
Sene 2003. Kafamda hep bir tekne hayali var. Bu arada sevgili Can Aksoy, Kaan Erdem ve Tufan Yetginer yelken kursu açıyor ve ben... Devamı...

Gösterim: 700 - Yanıt: 11 - Başlatan:Hakan Zorlu
38 - 43 ft tekne
38 - 43 ft arası yelkenli tekne arıyorum. 2000 senesi veya daha yeni olabilir. Standart Fransız veya Alman.. Devamı...

Gösterim: 435 - Yanıt: 0 - Başlatan:Ahmet Çelenoğlu
Tekne İsimleri
Benim teknem olursa adını GEKO koyacağım. Şimdidenbu ismi kaptım. Duyurulur.Mani bir durum yoksa,tescilli falan değilse tabii.Bu... Devamı...

Gösterim: 1143 - Yanıt: 37 - Başlatan:Noyan Bakır
Tekne Yedeklenmesi
Sevgili Korsan dostlarım,Bir teknenin yedeklenmesinde 1- Teknik2- Yasal 3- Parasal vs. konularla bilgilerimizi paylaşabilir miyi... Devamı...

Gösterim: 958 - Yanıt: 30 - Başlatan:Noyan Bakır
Direkli Tekne İle Direksiz Tekne Arasındaki Davranış Farkı Nasıldır?
Bir teknenin direğinin olması teknenin davranışını nasıl etkiler? Bu yazımızın konusu bu. Teknemizin salmalı bir tekne olduğunu,... Devamı...

Gösterim: 1994 - Yanıt: 67 - Başlatan:Orhan Barut
Yabancı bayraklı tekne evrakları.
19 Mayıs olduğu için de bizim teknenin işlemlerini yapan teyzeye ulaşamıyorum, sabah sabah babam da beni telaşa sürükleyince sor... Devamı...

Gösterim: 288 - Yanıt: 5 - Başlatan:Ömer Barlas

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal