Gönderen Konu: Zıpkın ile balık avı  (Okunma sayısı 2134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erdal Gürel

• karakorsan
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • OZEL YAPISTIRICILAR,SIZDIRMAZLAR,REFLEKTIFLER,YANMAZ TEKNIK KUMASLAR
Ynt: Zıpkın ile balık avı
« Yanıtla #60 : Mart 05, 2010, 14:38:45 »
iyi gunler,
35 yıllık bir zıpkıncı olarak,erhan ve Alper balamur a aynen katılıyorum.
Kara avcılarının katil olarak suçlanmasından sonra, simdi de zıpkıncılar mı balık azalmasında gunah keçisi oldu.
TAm tersine gerçek avcı ve zıpkıncılar balıklara ve kuşlara sevdalıdırlar,yavru zamanlarında asla vurmazlar.Satmak için vurmazlar.
Bir akedemisyen olarak, Ahsen hanımın,trolculeri,dinamitcileri ve en onemlisi kimyasal atikları  gözönüne almadan,zipkincilari ,baliği tuketmekle  suçlaması beni epey şaşırtı.Geçen yıl da sepetle balık tutanları yasakla korkutuyordu.Sanırım sıra oltacılara da gelecek.
Avci avının sevdalısıdır onu bitirmez ,tersine çoğaltır.Dogal seleksiyon yapar.
Scubacıları  ve avcılık ,zıpkıncılık yapmadan ahkam kesen cevrecileri  sadece gulumseyerek izliyoruz.Suçlamak ve Avcılığı zorlaştırmak kolay yoldur.Gelin hayvanların yumurta ve yavru donemlerinde avına,kıyıda trol e,kimyasal atıklara hep birlikte karşı çıkalım.OKuz altında buzağı aramayalım.
Rastgele,
ceyrekkaptankarakorsanERDAL de ZAHTER

Balıklara Yaşam Hakkı...! Gelecek için İmzanı At...!Friday, March 5, 2010 1:30 PMFrom: "baliksevdasi@gmail.com" <baliksevdasi@gmail.com>Add sender to ContactsTo: erdalgurel@yahoo.comErtelenmesin diyoruz !

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde Denizlerimizden gelen feryadı herkesin duymasını,bilmesini istedik.

Bilindiği üzre ülkemiz için hem ekonomik hemde tüketim olarak denizlerimizin bize sunduğu canlılar ve özellikle balık türleri büyük önem taşımakta. Yapılan araştırmalar ve çalışmalar göstermektedir ki, gün be gün ülkemiz sularındaki balık popülasyonu azalmaktadır.Bazı türlerin bu hızla azalmasının devamı ve önlem alınmaması neticesinde önümüzdeki onyıllarda tamamen yok olacağı bilinmektedir.

Bu yok oluşun en büyük nedeni tüm çevrelerce göz ardı edilen uygulamalar ve mevcut yasal düzenlemelerin yetersizliğidir.

Tüm olumsuzluklara rağmen, denizlerimiz son çığlıklarını bizlere duyurma gayreti içindeyken, her yıl 15 Nisan'da başlayan balık avı yasağının 1 Mayıs'a ertelenmesinin gündemde olduğunu öğrendik. Bu 15 günlük süre uzatımının geçtiğimiz yıllarda da uygulandığını ve bu uygulamanın zararlarının gerek akademik çevrelerce ve gerekse geçimini denizden sağlayan kişilerden duyduk.

Bu uzatılması gündemde olan süre Denizlerimizdeki balık türleri için hayati öneme sahip bir dönemdir. Pekçok balık türü bu dönemde üremekte yada yeni neslin devamını sağlayacak yavru sınıfındadır. Bu süre içerisinde yapılacak olan avlar balık nesli üzerinde büyük bir baskı oluşturacak ve yok oluşu hızlandıracaktır.

Bu nedenle bizler denizlerimizin feryadını duyuyor, Balıklara Yaşam Hakkı tanınmasını, türlerinin devam ettirebilmelerine müsade edilmesini istiyoruz. Av yasağı döneminin ötelenmesi, Denizlerimizin ve içindeki hayatın taşıyamayacağı kadar ağır bir yük olacaktır.

Sizlerde bizim gibi düşünüyor, Denizlerimizin feryadına cevap vermek istiyorsanız sadece 15 saniyenizi ayırarak Denizlerimizdeki balıklara yaşam hakkı tanıyorum deyin..

Çok geç olmadan!

Geleceğimiz için sizde imzanınızı atın ...!
http://www.baliklarayasamhakki.org

http://www.baliksevdasi.com/balik/duyurular/17102-baliklara-yasam-hakki-gelecek-icin-imzani/

RUZGARINIZ  FRISKA , PRUVANIZ  NETA , DENIZINIZ DERIN,GOZLERINIZ KESKIN OLSUN.

Erdal Gürel 'nin Mesajlarını Beğenen Kullanıcılar: tolgasezer (Kasım 10, 2011, 12:02:11)

Mehmet Ünsalan

• S/Y Baracuda
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Datça- Muğla
  • 6 Mesajı Toplam
    33 Kere Beğenildi
« Yanıtla #61 : Mart 05, 2010, 17:07:48 »
Ben de yıllarca zıpkınla avlanmış (son 10 yıldır sadece olta ile avlanan) biri olarak şunu ilave etmek istiyorum. Gerçek avcılar av popülasyonuna zarar vermez, avlanılmasında sakınca olmayan avları avlar.Buraya kadar tamam ama 2001 yazında Gökova Akyaka'da şahit olduğum bir olay kanımı dondurmuştu. Akşam üzeri, günbatımına yakın mendirek üzerinde bir kalabalık gördüm.Haliyle yaklaşıp baktım. İzmir'den gelmiş 8-10 kişilik bir gurup, zıpkın,palet maske ve şnorkel ile Akyaka'dan dalıp batıya doğru birkaç km. gezerek avlanmışlar ve avlarını beton zemine dökmüşlerdi.Gözlerime inanamadım. 9-10 cm. lik bebek orfoz yavruları mı istersiniz, 5-6 cm.lik karagöz yavruları mı istersiniz , bilinçsiz oldukları için merakla zıpkının ucuna kadar gelip masum masum bakan yavrucukları katledip iftiharla teşhir ediyorlardı...Bu gibi eylemlerin tek bir önlemi vardır: sıkı kontrol ve ciddi para cezası.Onu da kim yapacak diyeceksiniz.Haklısınız.

S/Y Baracuda - Datça

Yaşam,aldığın nefeslerin sayısı ile değil, nefesini tuttuğun anların sayısı ile ölçülür !

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 19 Mesajı Toplam
    60 Kere Beğenildi
« Yanıtla #62 : Mart 05, 2010, 17:42:54 »
Tam tersine gerçek avcı ve zıpkıncılar balıklara ve kuşlara sevdalıdırlar,yavru zamanlarında asla vurmazlar.Satmak için vurmazlar.

Bir akedemisyen olarak, Ahsen hanımın,trolculeri,dinamitcileri ve en onemlisi kimyasal atikları  gözönüne almadan,zipkincilari ,baliği tuketmekle  suçlaması beni epey şaşırtı.Geçen yıl da sepetle balık tutanları yasakla korkutuyordu.Sanırım sıra oltacılara da gelecek.
Avci avının sevdalısıdır onu bitirmez, tersine çoğaltır. Dogal seleksiyon yapar.

Zahter korsan siz o kadar yazıyı okuyup bunu mu çıkardınız tebrik ederim.

Akademisyen Ahsen hanım da aynı şeyleri söylüyor. Erhan ve Alper korsanlarında katıldıkları gibi zıpkıncılığın da suyunu çıkaran insanlar var. Sözümüz onlaraydı. Anlıyamadınız herhalde. Ahsen hanım bu gün Gökova körfezini gırgır ve trolcülere kapattırdı araştıra bilirsiniz raporlarımı (akbük den içeri profesyonel balıkçılığa kapalı). Bu gün aynı savaşı boğaz sistemleri için vermeye çalışıyor. Ama sizlerde çok çok iyi biliyorsunuz ki Datça-Gökova da ışıklı veya skuba ile zıpkınla balık avcılığı yapılıyor ve satılıyor (bunların coğuda yaptığım anketlerde a….. insanlarmış). Hele kışın bir gedip görün. Sanayi dalgıcından eli yeni zıpkın tutan herkes orada.  Aslında her ay. Yumurtalıymış değilmiş kimse bakmıyor. Sizinde baktığınızı sanmıyorum çünkü seyirde anlattığınız avcılıklarınız da avladığınız türlerin üreme zamanı idi.
Ömrümün çoğu da su kalitesi analizleri ile geçti  (İzmit Körfezi nde yaptığımız analizlerden sonra pek çok devlet veya özel sektör kuruluşu arıtmaya geçti. Sonra gazetelerde bile İzmit körfezinde yasayan balıkların sayısında artış var diye gazetelere geçti. Haliç İstanbul, bandırma Erdek, gemlik Trabzon, samsun, Zonguldak, enstitümüz ce yapılan analizler ve yazdığımız raporlar ile atık suları düzenleniyor veya önlem alınmaya çalışılıyor.) 

Orfoz, lahoz gibi tehdit altındaki türlerde bir araştırın bakalım. Trol mü gırgır mı Baskısı var.

Her alan ve tür için bir baskı sistemi vardır. Onun içinde sınırlamalar getirilir.
Biz yine Alper ve Erhan korsanla tarım bakanlığının uygulamasına karşı hem fikir olduk.
Tek anlaşamadığız şey zıpkınla avcılık spor mu, yoksa avcılık mı. Bana göre avcılık.
Bence siz birilerini suçlamadan önce ön yargılarınızdan bir kurtulup yazılanları tekrar okuyun.

Ben yazarken zaten Mehmet korsan özetlemiş. Her şeyin iyisi kötüsü vardır. Doğru olan kötüyü görünce uyarmak, yada av karşısında kendimizi tanıyamaz hale geldiğimiz de kontrolü tekrar ele almak.
Her şeyin fazlası zarar. Zıpkıncılığı başka av ve kirlilikle karıştırmayın lütfen

Tuğrul Karan

• Gezgin Korsan
  • *
« Yanıtla #63 : Mart 05, 2010, 18:25:25 »
"Ahkam kesen cevreciler" kismi gereksiz olmus. Iste o cevreciler sayesinde birseyler dogru oluyor, avcilar sayesinde degil.

Butun topigi tekrar bastan sona okumadim ama konusulmakta olan; zipkinciligin guzel bir sey oldugu ancak spor olup olmadigiydi.

Bence sinirleri germeye hic gerek yok.
« Son Düzenleme: Mart 05, 2010, 18:31:18 Gönderen: Tuğrul Karan »

Abdullah Zöngür

• S/Y>( Sefinesi yok. )
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İzm./karşıyaka 35½
  • 52 Mesajı Toplam
    96 Kere Beğenildi
« Yanıtla #64 : Mart 10, 2010, 15:05:47 »
Bir akedemisyen olarak, Ahsen hanımın,trolculeri,dinamitcileri ve en onemlisi kimyasal atikları  gözönüne almadan,zipkincilari ,baliği tuketmekle  suçlaması beni epey şaşırtı.Geçen yıl da sepetle balık tutanları yasakla korkutuyordu.Sanırım sıra oltacılara da gelecek.
Scubacıları  ve avcılık ,zıpkıncılık yapmadan ahkam kesen cevrecileri  sadece gulumseyerek izliyoruz.Suçlamak ve Avcılığı zorlaştırmak kolay yoldur.Gelin hayvanların yumurta ve yavru donemlerinde avına,kıyıda trol e,kimyasal atıklara hep birlikte karşı çıkalım.OKuz altında buzağı aramayalım.
ceyrekkaptankarakorsanERDAL de ZAHTER
vayhhhh canıma... :-\
Ahsen hanım'efendiyi hedef alırken! nelerinden yola çıktınız allah aşkına. Bu ne yanılgı, Ne talihsiz beyanlar böyle.
Laf salatasıyla iş görüyor gözükmeyip!!! Gerçek manada etkili ve etken deniz hizmetleri vermiş, Hali hazırda da veren bir Biolog Akademisyene bu şekilde hitabetiniz oldukça talihsız bi savunma!..
Bir konuda hizmet vermek, O konuda görüş bildirmek için İllâki! yapanı da olmayı mı gerektiriyor?
Ne var bun da gerçeklerden başka... Muhtelif bakış açıları bunlar... görüşlerin tartışılması lazım... Bana göre'de zıpkıncılık Avcılıktır... Spor değildir... Bana göre budur... Şimdi konuyu mecrasından çıkarıp!, beni hedef tahtası yapmanız mı gerekiyor.
Bu Durum da Erhan Balamur korsanın son mesajı'nı bir daha okumakta fayda var. yazın ve tartışma tekniğin'de kendilerini kutluyorum
« Son Düzenleme: Mart 10, 2010, 15:17:52 Gönderen: Abdullah Zöngür »

Hangi GeKo hangine faydalı olur, ne zaman olur bilinmez. Ama bu kardeşlik yürür gider. (HakanZ 04.08.'09) http://www.gezginkorsan.org/forum/index.php/topic,847.

Erdal Gürel

• karakorsan
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • OZEL YAPISTIRICILAR,SIZDIRMAZLAR,REFLEKTIFLER,YANMAZ TEKNIK KUMASLAR
« Yanıtla #65 : Mart 19, 2010, 11:47:01 »
iYİ GUNLER,
Gecen hafta yurtdisinda idim .Elestirileri bugun okudum.
Avciligin spor olup olmamasi izafi bir konudur.Herkesin spora yonelmesi ile ilgili gorusleri farkli olabilir.Kara ve deniz avciligi,beni spor yapmaya ,beden gucumu ve kaslarimi,beynimi kullanmaya yonelten bir icgududur.tartismadaki gorusler farkli olabilir.BU renkler ve zevkler tartisilmaz mefhumu gibidir.BU nedenle gorus belirtmedim.
Ancak yanlis anlamadiysam,ahsen hn,zipkincilari ,balik populasyonunu azaltan ,bitiren kisiler olarak sucluyordu.Beni de agustosta yavrulu balik avlamakla suclamis.Ustelik avladigim baliklari da gormeden.Bildigim kadariyla Turkiye Akdeniz ege sularinda genel balik yumurtlama donemi subat-Temmuz arasidir.
Her grupta kurallara uymayan,bencil davranan insanlar vardir. Bunların varlıgı,Kurallara uygun davrananları da suclamayı veya yasaklarla bezdirmeyi gerektirmez.Zaten yasaklar,kurallara uyanlar icindir.
Balik populasyonunun  azalmasinda henuz yetismemis,kucuk boyda baliklarin,yumurta doneminde ki baliklarein avlanması  ile kiyilarda trol,dinamit vb uygulamalarin oldugu herkesin malumudur.Kadikoy veya herhangi bir balik pazarina baktiginiz da ,cok ucuz fiatla ufacik mezgitlerin,sogutyapragi cinekoplarin satildigini surekli gormekteyiz.
Peki bunlari bu ulkedeki uzmanlar ,yetkililer,gormemekte midir.?
Hallerden veya kacak gelen bu baliklarin satisini onlemek ,el koymak cok zor bir uygulamamidir.
35 yidanberi  olta ve zipkinla balik avlarim.Israr ediyorum.Balik populasyonunu tuketenler oltacilar,zipkincilar ve sepetciler degil,Trolculer,dinamitciler,sanayiciler,yavru ve yumurtali balik tutan balikcilar ve bunlari denetlemeyen ,cezalandirmayan yetkililer ve ilgililerdir.
Orayi burayi yasaklayarak,yalnizca kurallara uyan ,doga ve hayvanseverlere eziyet  eder.
Onlarin  denetimini de engellersiniz.
Turkiye de su ve kara avciliginda amatorler icin  yasaklar arttikca,balik ve av populasyonu azalmaktadır.Acaba bu celiski degil midir?
Surc u lisan ettikse affola,amacimiz goruslerimizi belirtmek ve yuregimizi yaralayan bu gidise dur demektir.Yanlis hedef,yoldan saptırır.

amatoravcıvezıpkıncıkorsan eRDAL de ZAHTER

RUZGARINIZ  FRISKA , PRUVANIZ  NETA , DENIZINIZ DERIN,GOZLERINIZ KESKIN OLSUN.

Orhan Barut

• S/Y Perim
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 8 Mesajı Toplam
    13 Kere Beğenildi
« Yanıtla #66 : Mart 19, 2010, 12:52:36 »
Bir hayvanı tüfek veya zıpkın ile spor olsun diye vurarak öldürmek ile bir insanı aynı şekilde spor olsun diye öldürmek arasında "evrensel etik" açısından (yasalar veya toplumsal etik açısından değil) nasıl bir fark var?
Birisi bana anlatsın lütfen çok merak ediyorum.

S/Y Perim, Turgutreis D-Marin.

irfan yalçın

• Ziyaretçi
« Yanıtla #67 : Mart 19, 2010, 13:13:53 »
Zıpkını olan biri olarak bir iki kelimede ben etmek isterim.

buradaki amaç sıralaması oldukça önemlidir diye düşünüyorum.

Spor-denizle beraber olmak-av (bence doğru sıralama)

av-spor (bence yanlış sıralama)

zıpkıncılık diğer avlara göre daha zordur. şöyleki;

1) Bu avda Dürbünle 100-200mt'den atış şansınız yoktur. Balığı 5-6 mt menzile sokmanız gerekir.

2) Kara avında olduğu gibi Çifte kullanamaz ve sadece tek atış yapabilirsiniz.

3) Su gibi normal yaşam ortamınızdan farklı bir ortama uyum sağlamak gerekir ki, bu ortamda av sizden çok daha becerili ve hızlıdır. Algıları sizden çok daha gelişmiş olup sizin duymadığınız sesi ve titreşimi duyar.

4) Yem ve onun kokusunu kullanıp balığı size yaklaştıramazsınız.

5) Doğada bulunmayan bir ışık kaynağını, gece yasal olarak bilmem kaç bin watt ışık yakan Gırgır teknesi gibi balıkları toplamak için de kullanamazsınız.

6) Bugün kullanımı yasal olan 'fishfinder'(Balık bulucu) benzeri bir yöntem de kullanmaz ve sadece bilgi, tecrübe ve hisleriniz ile balığa ulaşırsınız.

Burada sonuç almak için son derece önemli teknikler kullanmanız gerekir.

Doğada da ölüm ve avlanma sürekli devam eder.

Ancak bir canlının öleceği hiç bir faaliyeti doğru bulunmayabilir ve canlıların eceli ile veya hastalıkla ölmesini savunabilir ve vejetaryen bir yaşamı seçebiliriz. Bu bir tercih sorunudur. Ancak o zaman da, yaşamda bitkisel beslenmeyi seçmek gerekir ki, bitkilerin de bir canlı olduğu gerçeği bizim bir canlıyı öldürerek yok ettiğimizi değiştirmeyecektir.

Saygılarımla

Orhan Barut

• S/Y Perim
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 8 Mesajı Toplam
    13 Kere Beğenildi
« Yanıtla #68 : Mart 19, 2010, 13:45:34 »

Ancak bir canlının öleceği hiç bir faaliyeti doğru bulunmayabilir ve canlıların eceli ile veya hastalıkla ölmesini savunabilir ve vejetaryen bir yaşamı seçebiliriz. Bu bir tercih sorunudur. Ancak o zaman da, yaşamda bitkisel beslenmeyi seçmek gerekir ki, bitkilerin de bir canlı olduğu gerçeği bizim bir canlıyı öldürerek yok ettiğimizi değiştirmeyecektir.

Beslenmek için avlanmak konumuz dışı olduğuna göre, tartıştığımız konu yalnızca spor olsun diye avlanmak olduğuna göre,  bu durumda insanları avlamayı spor olarak tercih eden birinin etik yanlışı yok demektir diye anlıyorum. Ki çıkış noktasına bakınca bence de mantıken böyle olması lazım.
Birini gözüne kestirip, onu takip edip uygun bir anda silahla vurup öldürmek te insanın bazı güdülerini tatmin eder, adrenalin sağlar ve bu esnada geçen zamanda hem beyin hem de kaslar çok verimli çalışır.
İki spor arasında yalnızca hedef farkı var gibi görünüyor.

S/Y Perim, Turgutreis D-Marin.

irfan yalçın

• Ziyaretçi
« Yanıtla #69 : Mart 19, 2010, 13:49:59 »
Orhan Korsanım tabiki öyle birşey kastetmedim.  ::)

yazmış olduğum kelimelerde senin soruna cevap mahiyetinde değildi zaten. sadece düşüncelerimi belirttim.

Saygılarımla

Mehmet Ünsalan

• S/Y Baracuda
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Datça- Muğla
  • 6 Mesajı Toplam
    33 Kere Beğenildi
« Yanıtla #70 : Mayıs 06, 2010, 20:15:42 »
Arkadaşlar,
 Bir ülkenin balıkçıları (sanırım trolcüleri) eklediğim fotoğraflarda görüldüğü gibi 8-10 cm lik bebek lahosları, orfozları yakalayıp balık satıcılarına satabiliyorsa; balık satıcıları da o bebek balıkları tezgahlarında teşhir edip satabiliyorsa, insanlarımız da onları satın alıyorsa ve hiçbir kontrol yoksa,  kanun bunları engellemiyorsa, biz burada boşa yazışıyoruz. Hiçbir zıpkıncının veya oltacının avlamayacağı miniminnacık şu balıklara bakar mısınız...? Ben söyleyecek laf bulamıyorum.

S/Y Baracuda - Datça

Yaşam,aldığın nefeslerin sayısı ile değil, nefesini tuttuğun anların sayısı ile ölçülür !

Altan Kalafat

• M/Y Carpe Diem
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir -Urla
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
« Yanıtla #71 : Mayıs 06, 2010, 21:02:43 »
Gerçekten çok yazık, içler acısı, nasıl bir ülkede yaşıyoruz?

Mustafa Aziz Çınar

• Y/T organics
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 76 Mesajı Toplam
    104 Kere Beğenildi
« Yanıtla #72 : Mayıs 06, 2010, 21:12:59 »
memleketimde bu gibi  ve benzer pek çok konuda beni iyi yönetsin diye vekalet verdiklerimin yüzde 70 i ciddi suçlar işlemiş sicili bozuk, eğitim seviyesi düşük; değil bir yabancı dil, kendi anadilini bile doğru düzgün konuşamayan insanlar..
 ülkem insanı eğitilmiyor, ülkem denizi korunup kollanmıyor, herşey saldım çayıra mevlam kayıra  mantığıyla yürütülüyor. keşmekeş..
aslında iki kelime eğitim, bir  düzgün otorite ile çözülür herşey..
yok, yazmiyim ben bişey.. kızdım gene. öfff..
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2010, 21:17:43 Gönderen: Mustafa Aziz Çınar »

Nedim Yıldız

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 52 Mesajı Toplam
    68 Kere Beğenildi
« Yanıtla #73 : Mayıs 06, 2010, 21:22:29 »

Ben yazıyordum baktım Balta korsanım yazmış.Gerçekten bütün iş eğitimsizlikten kaynaklanıyor.Bu balıkların ne cins olduğunu, kaç cm.ye kadar büyüdüğünü çoğumuz bilmiyoruz.( Ben dahil ) Biz cahil olunca balık satanların tezgahlarına koyduğu balıkları alıyoruz. Biz aldığımız için de balıkçılar her türlü balığı tezgahlarına koyuyorlar. :-[ $$#.:
Bu işten anlayan arkadaşların bizleri daha fazla bilgilendirmeleri iyi olur.. :-*

memleketimde bu gibi  ve benzer pek çok konuda beni iyi yönetsin diye vekalet verdiklerimin yüzde 70 i ciddi suçlar işlemiş sicili bozuk, eğitim seviyesi düşük, değil bir yabancı dil kendi anadilini bile doğru düzgün konuşamayan insanlar..
 ülkem insanı eğitilmiyor, ülkem denizi korunup kollanmıyor, herşey saldım çayıra mevlam kayıra  mantığıyla yürütülüyor. keşmekeş.. yok, yazmiyim ben bişey.. kızdım gene. öfff..

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
S.M.Power

Erhan Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • sualtıavcıları.org
« Yanıtla #74 : Mayıs 07, 2010, 00:27:53 »

Ahh Mehmet ağabey bu konu ile ilgili elimde geniş bir arşiv var , yürek burkuyor.
Trol avcılığı ve iskartası içler acısı , yani hedef balığı yakalamak için tonlarca yavru balık yakalanıyor ve ıskarta olarak denize dökülüyor , çok vahim.

Sarozda dinamit avcılığı , evet aktif olarak yapılıyor, (video görüntüleri var) , maalesef şikayetlerde sonuç vermiyor .

Bir kaç yıl önce su ürünleri ile bir toplantı yaptık ve şikayetlerimizi dile getirdik yasa dışı yöntemler ile avlanan balıkların ünlü marketlerde satışının neden denetlenmediğini sorduk , bize verilen cevap "denetim elemanlarının yasak türleri ayırt edecek kapasitede olmadıkları için bir şey yapamadıkları idi" maalesef bir orfoz ile gridayı eşkine ile kiklayı ayırt edemiyorlar.

Umarım artık öğrenmişlerdir.

Söylenecek çok şey var ancak sintineye gitmek istemiyorum...

Zıpkın ile balık avı Konusuna Ait Benzer Konular

Balık avı turları
Selamlar,Bir arkadaşım sordu dün.Eşi ve kendisi için İstanbul'da balık avı turu gibi birşey arıyor.  Hani tekne-takım tüm malzem... Devamı...

Gösterim: 412 - Yanıt: 5 - Başlatan:Umut Korkmaz
Kalamar Avı
homursu korsanın memleketinden sevgiler.yarın çeşmedeyim.bu gün melih namıdiğer japon korsanın arkadaşları sayesinde kalamar nas... Devamı...

Gösterim: 398 - Yanıt: 3 - Başlatan:Atilla Aytaç
Yunus usulü balık avı!
Balık piş ağzıma düş!    Ne zeki hayvanlar şu yunuslar yahu  http://vimeo.com/8734916 Devamı...

Gösterim: 305 - Yanıt: 4 - Başlatan:Dilek Hepgüler
Marmara Adası Zıpkın avı
Ekim ayında ben ve ekip arkadaşlarım ile yaptığımız bir avdır.Yer Marmara adası,Eşkinalar 21 metrede taş altı tekniği kullanılar... Devamı...

Gösterim: 656 - Yanıt: 17 - Başlatan:Alper Balamur
Boğazda istavrit avı 29.05.2011
Pazar günü uzun zamandır hasretini çektiğimiz balık avı olayını gerçekleştirmek için kadim dostum kamuran ve kenan abiyle sabah ... Devamı...

Gösterim: 231 - Yanıt: 9 - Başlatan:Musa Sağlam
Palamut avı
Yıllardır Palamut avına çıkmak isterim.Birtürlü zaman bulamadım.Bu yıl denemek istiyorum.Bilgisi olan korsanlar yardım eder mi? ... Devamı...

Gösterim: 836 - Yanıt: 32 - Başlatan:Mustafa Ertör
Kalem pil ile çalışan cihazın 12 volt elektrik ile çalıştırılması.
Arkadaşlar teknede derinlik göstergesi yoktu bende hem balık tutarsam falan faydası olur hemde derinlik göstergesi olarak kullan... Devamı...

Gösterim: 167 - Yanıt: 8 - Başlatan:Murat Aktürk

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal