Gönderen Konu: Zıpkın ile balık avı  (Okunma sayısı 2155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erhan Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • sualtıavcıları.org
Ynt: Zıpkın ile balık avı
« Yanıtla #45 : Şubat 23, 2010, 15:54:05 »

Erhan bey saygıyla önünüz de eğiliyorum
benim diyecek bir sözüm yok artık

saygılar
ahsen
Rica ederim Ahsen hanım , keşke bir fırsatını bulup birlikte mücedele verebilsek , tecrübe ve bilgilerinize her zaman ihtiyacımız olacaktır.

Saygılarımla...

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #46 : Şubat 23, 2010, 15:57:14 »

Sirküler ile ilgili bazen fikir sorarlar.

Ayrıca 15-18 mart da da tarım bakanlığı ile ilgili genel bir toplantı olacak
gerekirse bilginize danısırım
 Bende her zaman desteğe hazırım

Erhan Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • sualtıavcıları.org
« Yanıtla #47 : Şubat 23, 2010, 16:41:06 »
Teşekkür ederim Ahsen hanım.

Saygılar...

Tuğrul Karan

• Gezgin Korsan
  • *
« Yanıtla #48 : Şubat 23, 2010, 19:11:51 »
Avcılığın bir spor olduğu iddiasına itiraz ediyorum.
Bana göre bir aktiviteye spor denmesi için hiç bir canlının zarar görmemesi gerekir. Bu mealde bana göre :
Boks, İspanyol boğa güreşi, avcılık v.b aktiviteler spor değildir.

Açıklaması : Yemek ihtiyacını gidermek için avlıyorsan buna spor denmez karın doyurma aktivitesi olur. Daha fazlası için avlanıyorsan yine buna spor denmez dense dense öldürme güdüsünün tatmini denir çünkü yemediğini atacaksın.

Orhan Korsan, size kesinlikle katiliyorum. Cidden ancak bu kadar guzel ve net aciklanabilirdi. Avciligin bir spor oldugu iddiasina sizin gibi bende karsiyim. :-*

Diger taraftan zipkin ile balik avi kanimca "adil" kabul edilebilecek bir avdir. Ornegin kara avinda kopeginiz var, kalkip size avin yerini buluyor, koseye sikistirip gosteriyor, size elinizdeki tufegin tetigini cekmek kaliyor. Ustelik elinizdeki tufegin fiseginde onlarca kucuk metal parcasi var ve uzaklastikca acilarak ilerliyorlar. Sonrada bunun adi 'av sporu' oluyor. Bu tur bir kara avciligi ile zipkin avciligi sanirim karsilastirilamaz. Zipkinla avcilik olsa olsa ok/yay, arbalet ile karsilastirilabilir. Kaldiki zipkinla avcilikta bize uzak olan bir ortamda (su icine dalarak, sinirli nefesimizi tutarak) avcilik yapiliyor.

Spor olmamasina ragmen; keske kondisyonum iyi olsaydida arada sirada yedigimiz baligimizi kendim dalip yakalayabilseydim diyorum.

Alper Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
    • dalış videoları paylaşım sitesi
« Yanıtla #49 : Şubat 23, 2010, 20:08:58 »
Ben sene boyunca haftanın 2 günü 1,5 saatten havuzda antreman yapıyor dalamadığım (zıpkınla balık avlayamadığım) tüm zamanlarda kondisyonumu kaybetmemek için kara ve havuz antremanları yapıyorsam bence bundan daha güzel bir spor yoktur, heleki kendi ortamınız dışında bunu yapıyorsanız.

Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde "Zıpkınla Balık Avı Sporu" şampiyonaları gerçekleşmektedir. Türkiye de bu ülkelerdne biridir her sene dünya şampiyonalarına katılmaktadır.

Bu sene yapılacak Şampiyonlar Ligi ne Türkiye ev sahipliği yapacaktır.

Zıpkıncı yı eline bir palet, maske ve zıpkın alıp suya giren insan olarak görülmemesi gerektiğini her yerde savunurum ve savunacağım.

Alper BALAMUR // BURSA

Noyan Bakır

• Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 104 Mesajı Toplam
    163 Kere Beğenildi
    • BALTA'M SEN AMARİKA'DAN ALSAN ALSAN TEKME ALIRSIN
« Yanıtla #50 : Şubat 23, 2010, 20:29:07 »
Alper Korsan sizi çok seviyorum. Çok seviyoruz ama bu konuda sizinle anlaşamayacağız galiba.

Zıpkınla balık avlamak, adı üstünde bir avlanma çeşididir.
Bir canlının öldürülmesi ve zarar görmesi ile sonuçlanan hiçbir eyleme ben spor diyemem.
Bunun ulıuslararası hatta evrenlerarası federasyonu olsa,
4 milyon ışık yılından beri X,Y,Z gezegenlerinde her sene yarışmalar düzenleniyor da olsa,
bu bir spor değildir.
Orhan Korsanın dediği gibi bence de boks, judo, karate, İspanyol boğa güreşi, avcılık v.b aktiviteler spor değildir

Bana 2-3 yılda bir boks veya döğüş (sözde) sporları yaparken dudağı patlamış,dişleri dökülmüş kişiler gelir.
Acısını onlarla birlikte yaşarız.

Balta'nın dişini çekmeden önce benim, on takla atıp, üç defa amuda kalkmam da, diş çekme sporu değildir.
Sadece mesleğimin bana bağışladığı keyifli bir andır.

T.C.G. SAVARONA

Özgür Evren

• S/Y Efe
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
    • Yazı Evi
« Yanıtla #51 : Şubat 23, 2010, 21:35:32 »
Ben sene boyunca haftanın 2 günü 1,5 saatten havuzda antreman yapıyor dalamadığım (zıpkınla balık avlayamadığım) tüm zamanlarda kondisyonumu kaybetmemek için kara ve havuz antremanları yapıyorsam bence bundan daha güzel bir spor yoktur...

Katılıyorum! Katılmadığım, o suya girdikten sonra bir başka canlıyı öldürmeniz. Bu spor değildir!

Yine antremanlarınızı yapın, yine dalışınızı yapın ama öldürmeyin. Kişisel fikrimce ben ancak o zaman bu eylemi bir spor olarak adlandırabilirim!

Nedim Yıldız

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 53 Mesajı Toplam
    69 Kere Beğenildi
« Yanıtla #52 : Şubat 23, 2010, 22:02:22 »

Arkadaşlar tamam bize göre spor olmasada dünyada spor olarak kabul edilmiş.Avcılık ve atıcılık ta bir spor,boks ta bir spor,karatede bir spor,kick boks ta bir spor....Dünya kabul ediyorsa tartışmanın anlamı yok...Başka şeyleri tartışalım....Dünyada hayvanları öldüren sadece zıpkıncılar değil....

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
S.M.Power

Nedim Yıldız 'nin Mesajlarını Beğenen Kullanıcılar: tolgasezer (Kasım 10, 2011, 11:59:33)

Tuğrul Karan

• Gezgin Korsan
  • *
« Yanıtla #53 : Şubat 23, 2010, 22:23:49 »
Ama tartisa tartisa birseyler oluyor. Ornegin ben Boga Guresi Sporu'nun (nasil bir sporsa) yasaklanacagi gunu sabirla bekliyorum.

Konusmadan malesef birseyler degismiyor. Gun gelir belkide bahsi gecen sporlarda bir gun spordan sayilmaz.

Nedim Yıldız

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 53 Mesajı Toplam
    69 Kere Beğenildi
« Yanıtla #54 : Şubat 23, 2010, 22:27:21 »

Boğa güreşi kaldırılabilinir mi?
En iyisi boğadan yana olursunuz olur biter...Ben boğadan yanayım... ;D

Ama tartisa tartisa birseyler oluyor. Ornegin ben Boga Guresi Sporu'nun (nasil bir sporsa) yasaklanacagi gunu sabirla bekliyorum.

Konusmadan malesef birseyler degismiyor. Gun gelir belkide bahsi gecen sporlarda bir gun spordan sayilmaz.

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
S.M.Power

Orhan Barut

• S/Y Perim
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 8 Mesajı Toplam
    13 Kere Beğenildi
« Yanıtla #55 : Şubat 23, 2010, 22:52:23 »
Romalılar da spor olsun diye esirleri gladyatörlere öldürtürlermiş. Bu iş için, gladyatörler esir olmadığı zamanlar form tutmak için antreman yaparlarmış. O dönemde bu iş yasal bir spor olarak kabul edildiğine göre etik açısından bir sakıncası yok.
Köle tacirlerinin spor olsun diye Afrika'lıları öldürdüğünü biliyoruz. Bir zamanlar Amerikada zenci öldürmek suç değil. Hatta kelle avcıları var, hem spor yapıyorlar hem de kelle başına para alıyorlar.
Olaya ne taraftan bakmalı? Av tarafından mı avcı tarafından mı?
Zaman açısından mı mekan açısından mı?
Nerden bakarsan bak, keyif için bir can almayı akla uygun hale getirebilecek beceriye sahipsen, bizatihi kendin av olduğunda da bulunduğun durumu akla uygun hale getirebileceğinin kanıtıdır.
« Son Düzenleme: Şubat 23, 2010, 22:53:02 Gönderen: Orhan Barut »

S/Y Perim, Turgutreis D-Marin.

Erhan Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • sualtıavcıları.org
« Yanıtla #56 : Şubat 23, 2010, 22:53:24 »
Sanırım söze "bence" diye başladık mı birbirimizi daha iyi anlarız.

Bu tartışma yıllardır devam ediyor ve edecek de , birbirimiz ile aynı düşünmememiz neyi değiştirir.

Ben ava gittiğimde, 5-6 saat yüzüyorum , dalıyorum , dağ tepe yürüyorum , ve şansım yaver giderse bir kaç av yapıyorum , bu yaptığım canlıya zarar verdiğim den dolayı spor olmuyor , ola ki av yapamazsan, balık vuramazsam yüzdüğüm yürüdüğüm daldığım için bu spor oluyor. 

Durum bu mudur ?

Sanırım buradaki bir canlıya zarar vermenin protestosu.

Avcılık nedir ? spor nedir ? bunları birbirinden ayıran keskin çizgiler mi var?  bu yorum meselesi , bakış açısı.

Acaba bir sinarit avı nasıl yapılıyor biliyormusunuz, suyun altına daldığınız bir kaç dakika içerisinde beyninizde ne gibi taktikler geliştiriyorsunuz vucudunuz ne şekle giriyor nasıl  bir hamle yapıp av yapıyorsunuz veya yapamıyorsunuz , emin olun bu satrançtan daha karmaşık taktikler geliştirmenizi gerektiriyor . Al zıpkını gir suya vur balığı bu kadar basit bir olay değil. :D

Diğer spor dallarında da farklı düşünüyorum , ama alanım dışında olduğu için fikrim bende kalsın.

Saygılar...

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #57 : Şubat 23, 2010, 23:20:59 »

Avcılık, avlanmak, taktik geliştirmek, avcıdan kaçmak, bu tüm canlıların geliştirdiği kendini var etme soyunu devam ettirme, korunma dürtüsü hareketleridir ve bunu kendinden sonrakine de öğretir.
Erhan korsan çok güzel sinarit avlarken hissettiklerini yazmış. Belgesellerde seyretmişsinizdir. Bir aslanın, bir kertenkelenin,  bir kartalın, bir yunusun, bir yılanın avlanma yöntemlerini veya bir ahtapotun, bir çekirgenin, bir ceylanın korunma yöntemleri hepsi de muhteşemdir değil mi. İnsan da doğanın bir parçası ve avlanmayı seviyor. Kendini o anda doğanın bir parçası olarak görüyor. Özellikle de erkelerde bu duygu daha güçlü çünkü avcılık gücün de sembolü. Katliam oldu mu da zaten o insanlıktan çıkıyor. Bu bir hastalık bana göre. Seri katil psikolojisi gibi bir şey. 
Spor mu değilmi bu zaman ile oturacak bir şey toplumlar kültürler değiştikçe kavramlarda değişir.
Kurban kesmek bize göre sevap başkasına göre vahşet, boğa güreşi bize göre vahşet İspanyollara göre gücün zaferin sembolü.
Bana göre ise Oku bir tahta üstündeki hedefe atmak spor, ceylana atmak av

Orhan Barut

• S/Y Perim
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 8 Mesajı Toplam
    13 Kere Beğenildi
« Yanıtla #58 : Şubat 24, 2010, 10:43:01 »

Özellikle de erkelerde bu duygu daha güçlü çünkü avcılık gücün de sembolü.

Aman Ahsen Korsan, bende mi bir eksiklik var acaba :D

S/Y Perim, Turgutreis D-Marin.

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #59 : Şubat 24, 2010, 10:51:08 »

Yok yok kesinlikle hayır. Her laf herkesi kapsamaz

Hırs diyelim. O iç güdüsel bir şeydir. Her insan (bay -bayan) da vardır. Bazısında tavla oynarken karşımıza çıkar, bazısında kan görünce, bazısında alışverişte, bazısında büyük bir problemi çözdüğünde (sanırım bu siz siniz), bazısında hasmını devirdiğinde vs vs.
Ama her insanın gözünde zafer parıltısı bir şekilde parlar

Zıpkın ile balık avı Konusuna Ait Benzer Konular

Balık avı turları
Selamlar,Bir arkadaşım sordu dün.Eşi ve kendisi için İstanbul'da balık avı turu gibi birşey arıyor.  Hani tekne-takım tüm malzem... Devamı...

Gösterim: 421 - Yanıt: 5 - Başlatan:Umut Korkmaz
Yunus usulü balık avı!
Balık piş ağzıma düş!    Ne zeki hayvanlar şu yunuslar yahu  http://vimeo.com/8734916 Devamı...

Gösterim: 309 - Yanıt: 4 - Başlatan:Dilek Hepgüler
Marmara Adası Zıpkın avı
Ekim ayında ben ve ekip arkadaşlarım ile yaptığımız bir avdır.Yer Marmara adası,Eşkinalar 21 metrede taş altı tekniği kullanılar... Devamı...

Gösterim: 660 - Yanıt: 17 - Başlatan:Alper Balamur
Bursalı korsanlar 23 Nisan'da Bozcaada'ya zıpkın ile balık avına gidiyor...
Erhan ve Alper Korsan 23-25 Nisan Bozcaada'da zıpkınla balık avı etkinliklerine Bursalı korsanları da davet etti. Har'em teknesi... Devamı...

Gösterim: 85 - Yanıt: 0 - Başlatan:Nedim Yıldız
Yelken Seyri ile İlgili Tiyolar, Yelken Trimleri ile İlgili Cinlikler
Geçenlerde bir seyir sırasında aklıma geldi: Temel trimler dışında hepimizin yelken seyrinde kendimize göre uyguladığımız, zaman... Devamı...

Gösterim: 1674 - Yanıt: 67 - Başlatan:Özgür Evren
Boğazda istavrit avı 29.05.2011
Pazar günü uzun zamandır hasretini çektiğimiz balık avı olayını gerçekleştirmek için kadim dostum kamuran ve kenan abiyle sabah ... Devamı...

Gösterim: 232 - Yanıt: 9 - Başlatan:Musa Sağlam
Kalem pil ile çalışan cihazın 12 volt elektrik ile çalıştırılması.
Arkadaşlar teknede derinlik göstergesi yoktu bende hem balık tutarsam falan faydası olur hemde derinlik göstergesi olarak kullan... Devamı...

Gösterim: 170 - Yanıt: 8 - Başlatan:Murat Aktürk

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal