Gönderen Konu: Zıpkın ile balık avı  (Okunma sayısı 2153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
Ynt: Zıpkın ile balık avı
« Yanıtla #15 : Ocak 10, 2010, 20:18:03 »
Ben de olsam sizin gibi düşünürüm.
Gerçekten özveri ile yapılan ve ufak bir hatada canlarına mal olan ciddi bir iş.

Ama bohcacılarda olsun,  et tacirleri de olsun, asker kökenlilerde olsun sivilde olsun ne olursa olsun bu insanlar kendileini zıpkınçı olarak tanıtıp. Suçlarını kahramanlık olarak anlatıyorlar.

Nedim Yıldız

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 53 Mesajı Toplam
    69 Kere Beğenildi
« Yanıtla #16 : Ocak 10, 2010, 20:26:53 »

Erhancığım vallahi bravo baba-oğul zıpkın gibi girdiniz foruma,faydalı bilgiler için teşekkürler..
Ahsen hanım ,
İlk mesajımda olması gerekenleri vurgulayarak yazdım ve bu çerçeveye giren yüzlerce zıpkıncı arkadaşım var. Zıpkıncı, nefes ile sualtında tebliğlere uyarak av yapan kişidir . Bunun dışında yasa dışı av yapanların zıpkıncı olarak nitelendirilmesi açıkçası 30 -35 yıllık bir zıpkıncı olarak beni üzmektedir. :(

"Et tüccarı" tabiri sanırım daha uygun olur.

Saygılar...

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
S.M.Power

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #17 : Ocak 10, 2010, 20:27:33 »
1. sorum siz kardeşmisiniz
2. sorum, Serbest dalışta mutlaka dalış yapılacak alanın derinliği hakkında bilgili olmak gerekirmi. Bazı arkadaslar. görünürlüğün yüksek olduğu yerlerde derinlii kontrol etmeden dalalarsa baygınlık geçirdikleri söylerler. Doğru mudur. Bu gibi durumlar için de mutlaka en az iki kişi olunmalı. Biri dalışta iken ikincisi kontrol etmeli.

Katıldığım nokta ise kesinlikle serbest dalış SKUBA dn daha zevkli ama zor.Çok iyi kondüsyon istiyor.

Nedim Yıldız

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 53 Mesajı Toplam
    69 Kere Beğenildi
« Yanıtla #18 : Ocak 10, 2010, 20:31:23 »

Ahsen Korsanım bu sorunuzu müsadenizle ben yanıtlayayım.Erhan benim arkadaşım,Alper ise onun oğlu..

2. sorum, Serbest dalışta mutlaka dalış yapılacak alanın derinliği hakkında bilgili olmak gerekirmi. Bazı arkadaslar. görünürlüğün yüksek olduğu yerlerde derinlii kontrol etmeden dalalarsa baygınlık geçirdikleri söylerler. Doğru mudur. Bu gibi durumlar için de mutlaka en az iki kişi olunmalı. Biri dalışta iken ikincisi kontrol etmeli.

Katıldığım nokta ise kesinlikle serbest dalış SKUBA dn daha zevkli ama zor.Çok iyi kondüsyon istiyor.

S.M.Power

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #19 : Ocak 10, 2010, 20:32:36 »
Zaten ben yollar yollamaz cevabı hemen aldım ne güzel bir şey

Erhan Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • sualtıavcıları.org
« Yanıtla #20 : Ocak 10, 2010, 20:35:07 »
Ama bohcacılarda olsun,  et tacirleri de olsun, asker kökenlilerde olsun sivilde olsun ne olursa olsun bu insanlar kendileini zıpkınçı olarak tanıtıp. Suçlarını kahramanlık olarak anlatıyorlar.
Maalesef bu kişileri Yaban tv de zaman zaman görüyoruz ve yaptıklarını böbürlenerek anlatmaktadırlar , yaptığımız tüm uyarılara rağmen kanal yasadışı avlara yer vermektedir.
Derneğimiz yasal yollara başvuracaktır.

Nedim Yıldız

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 53 Mesajı Toplam
    69 Kere Beğenildi
« Yanıtla #21 : Ocak 10, 2010, 20:36:54 »

Erhan Korsanım imzandaki flama da nedir? 9kly3

Ama bohcacılarda olsun,  et tacirleri de olsun, asker kökenlilerde olsun sivilde olsun ne olursa olsun bu insanlar kendileini zıpkınçı olarak tanıtıp. Suçlarını kahramanlık olarak anlatıyorlar.
Maalesef bu kişileri Yaban tv de zaman zaman görüyoruz ve yaptıklarını böbürlenerek anlatmaktadırlar , yaptığımız tüm uyarılara rağmen kanal yasadışı avlara yer vermektedir.
Derneğimiz yasal yollara başvuracaktır.

S.M.Power

Erhan Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • sualtıavcıları.org
« Yanıtla #22 : Ocak 10, 2010, 20:49:01 »
Nedim'cim bu dalış bayrağıdır , dalış yapılan tekne , bot veya dalış şamandırasında bulunur .
Bu bayrağı gören teknelerin 100mt uzağından geçmeleri gerekmektedir , uluslar arası bir kuraldır bu.

Alper Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
    • dalış videoları paylaşım sitesi
« Yanıtla #23 : Ocak 10, 2010, 20:57:03 »

Cevap 1:

Erhan BALAMUR babam olur :)

Cevap 2 ise :

Genellikle dalış yapacağımız derinlik hakkında az çok bilgimiz oluyor . Kullandığımız serbest dalış bilgisayarları ilede daha önce dalış yaptığımız bölgelerin derinlik kayıtlarını tutuyoruz.

Marmara gibi bulanık sularda kıyı dalışlarında derinliği yukarıdanda tahmin edebiliyoruz, derin dalışlarda ise dalmadan bilmek pek mümkün olmuyor. Tabiki botla dalışa gitmediğimizde ve botumuzda balık bulucu gibi aygıtlar yoksa tahmin edilmesi olanaksız.

Ege ve akdeniz gibi net sularda ise yukarıdan bakıldığında netlikten dolayı bir aldanma oluşuyor. örneğin 8-10 mt tahmin edilen biyer 15 mt de olabiliyor.
Çapanin ipinden de derinlik az çok tahmin edilebiliyor.
Tabiki yapılan ilk dalışlar da keşif dalışları oluyor.

Yapılacak dalıştan önce belli bir konsantrasyon ve nefeslenme süreci vardır. Derinlik bilerek yapıldığında daha performanslı bir dalış haline geliyor.

Bahsettiğiniz bayılma ise "sığ su bayılması" veya " samba'dır ".

Üst üste fazla dalış yapmak veya hipervantilasyon yaparak dalış yapmak bunların sebepleri olabilir. Dalış tecrübesi arttıkça bunun belirtilerini önceden anlamaya başlıyorsunuz.

Hipervantilasyonu' da kısaca açıklayayım : İnsan beyni vücüdumuzdaki karbondiyoksit seviyesi arttığında nefes alma ihtiyacı duyar.
Bir dalıcı  hızlı nefes alıp vererek vücudumuzdaki karbondiyoksit miktarını en aza indirebilir.

Böylece dipte gerçidiği süre, karbondiyoksit seviyesi nefes alma ihtiyacını gerektirecek seviyeye gelene kadar sağlıklı yaşayabilmesini sağlayacak olan oksijen çoktan tükenmiştir.
Dalıcı yüzeye çıkmaya başladığında basınçtan dolayı küçülmüş olan ciğerleri yüzeye çıktıkça oluşan basınç farkından dolayı büyümeye başlar, büyümesi ile birliktede kandaki oksijen ciğerlere dolmaya başlar. Son birkaç metrede beynin sağlıklı olarak çalışması için gereken oksijen miktarı vücüdunda mevcut olmadığından sığ su bayılması veya samba meydana gelir.

Sığ su bayılmasında bilinç kaybından dolayı vücut hakimiyeti kaybolur, sambada ise kısmi bilinç kaybı olur, vücutta kasılmalar meydana gelir ve kurtulma olanağı daha yüksektir.

Dalıcının belinde takmış olduğu ağırlığa göre dibe düşmeye başlar veya yüzeye çıkar. Yüzeye çıktığındada sudaki duruş şekli önemlidir. Nefes alabileceği bir şekilde duruyorsa kurtulma olanağı yüksektir.

Tabiki bununla beraber alkollü dalış yapmak, uykusuz dalış yapmak, yorgun dalış yapmak gibi etmenlerde vardır.
Örneğin vurulan bir balık ile dipte uraşırken geçen süreyi farkedemiyen dalgıçlarda oluyor.

Kesinlikle iki dalış arası bir önceki dalıştaki dip sürenizin en az iki katı kadar olmalıdır.

Örneğin 15 mt de 3 dk geçirdiyseniz iki dalış arasındaki beklenmesi gereken süre güvenli bir dalış için 6 dk olmalıdır.

En önemli hususlardna biri kendinizden daha iyi bir dalış partneri ile birbirinizi kontrol ederek dalış yapmaktır.

Scuba ve serbest dalış konusu hakkında ise kesinlikle haklısınız.

Hatta bir söz vardır. Scuba " uçağa binmeye benzer" serbest dalış ise " kendi kanatlarınız ile uçmaya" benzer :)
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2010, 21:04:46 Gönderen: Alper Balamur »

Alper BALAMUR // BURSA

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #24 : Ocak 10, 2010, 21:07:19 »

"Örneğin 15 mt de 3 dk geçirdiyseniz iki dalış arasındaki beklenmesi gereken süre güvenli bir dalış için 6 dk olmalıdır."

Yeni bir şey öğrendim teşekkürler

Nedim Yıldız

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 53 Mesajı Toplam
    69 Kere Beğenildi
« Yanıtla #25 : Ocak 10, 2010, 21:17:44 »
Alper kardeşim,tansiyon sorunu olanlar dalış yapabilir mi? ( Yani benim gibiler )

S.M.Power

Alper Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
    • dalış videoları paylaşım sitesi
« Yanıtla #26 : Ocak 10, 2010, 21:20:30 »
Alper kardeşim,tansiyon sorunu olanlar dalış yapabilir mi? ( Yani benim gibiler )

Nedim Abi;

Örneğin babam gibi sende tansiyon haplarını aksatmadan dalış yapabilirsin :D

Alper BALAMUR // BURSA

Nedim Yıldız

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 53 Mesajı Toplam
    69 Kere Beğenildi
« Yanıtla #27 : Ocak 10, 2010, 21:21:46 »

Tamam o zaman ....

Nedim Abi;

Örneğin babam gibi sende tansiyon haplarını aksatmadan dalış yapabilirsin :D

S.M.Power

Cihan Devcan

• S/Y Ceylin
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    3 Kere Beğenildi
    • Devcan
« Yanıtla #28 : Ocak 11, 2010, 00:23:39 »
benim merak eettiğim şey yanlış bilmiyorsam tüplü dalışta her 4m 2 dk.bekleniyor vurgun yememek için siz 10-15m bahsediyorsunuz. benim bilgim mi yanlış yoksa efesle dalışta vicut kendini mi dengeliyor

S/Y Ceylin Mudanya No: 4

Savas Kavuncu

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 12 Mesajı Toplam
    15 Kere Beğenildi
« Yanıtla #29 : Ocak 11, 2010, 00:46:38 »
Cihan Korsan,

Tuplu dalista 30 mt. ye (amatorler icin) beklemeden dalabilirsiniz. Su ustune cikarken, su altinda kaldiginiz sure ile orantili olarak degisik metreler de bekleyerek cikmaniz gerekiyor. Tupsuz dalanlar su altinda genellikle max. 5-6 dakika kalabildiklerinden bu beklemeleri (dekomprasyon yapmalari) gerekmemektedir.

Gunumuzde tuplu dalista da genellikle bu is icin ozel uretilmis bilgisayarlar kullanildigindan dekomprasyon yapmak (bilgisayarin uyarilarina uygun hareket ederseniz) gerekmemektedir. Bu uyarilara uymazsaniz yine bilgisayar size kac mt.lerde ne kadar sure beklemeniz gerektigini soylemektedir.

Yani durum; sal  bilgisayari asagi dalip ciksin durumudur.  :----) Tufek icat olmus mertlik bozulmustur. :D

Zıpkın ile balık avı Konusuna Ait Benzer Konular

Balık avı turları
Selamlar,Bir arkadaşım sordu dün.Eşi ve kendisi için İstanbul'da balık avı turu gibi birşey arıyor.  Hani tekne-takım tüm malzem... Devamı...

Gösterim: 421 - Yanıt: 5 - Başlatan:Umut Korkmaz
Yunus usulü balık avı!
Balık piş ağzıma düş!    Ne zeki hayvanlar şu yunuslar yahu  http://vimeo.com/8734916 Devamı...

Gösterim: 309 - Yanıt: 4 - Başlatan:Dilek Hepgüler
Marmara Adası Zıpkın avı
Ekim ayında ben ve ekip arkadaşlarım ile yaptığımız bir avdır.Yer Marmara adası,Eşkinalar 21 metrede taş altı tekniği kullanılar... Devamı...

Gösterim: 660 - Yanıt: 17 - Başlatan:Alper Balamur
Bursalı korsanlar 23 Nisan'da Bozcaada'ya zıpkın ile balık avına gidiyor...
Erhan ve Alper Korsan 23-25 Nisan Bozcaada'da zıpkınla balık avı etkinliklerine Bursalı korsanları da davet etti. Har'em teknesi... Devamı...

Gösterim: 85 - Yanıt: 0 - Başlatan:Nedim Yıldız
Yelken Seyri ile İlgili Tiyolar, Yelken Trimleri ile İlgili Cinlikler
Geçenlerde bir seyir sırasında aklıma geldi: Temel trimler dışında hepimizin yelken seyrinde kendimize göre uyguladığımız, zaman... Devamı...

Gösterim: 1674 - Yanıt: 67 - Başlatan:Özgür Evren
Boğazda istavrit avı 29.05.2011
Pazar günü uzun zamandır hasretini çektiğimiz balık avı olayını gerçekleştirmek için kadim dostum kamuran ve kenan abiyle sabah ... Devamı...

Gösterim: 232 - Yanıt: 9 - Başlatan:Musa Sağlam
Kalem pil ile çalışan cihazın 12 volt elektrik ile çalıştırılması.
Arkadaşlar teknede derinlik göstergesi yoktu bende hem balık tutarsam falan faydası olur hemde derinlik göstergesi olarak kullan... Devamı...

Gösterim: 170 - Yanıt: 8 - Başlatan:Murat Aktürk

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal