Gönderen Konu: Zıpkın ile balık avı  (Okunma sayısı 2152 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erhan Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • sualtıavcıları.org
Zıpkın ile balık avı
« : Ocak 10, 2010, 15:09:50 »
Bu konuda bir başlık olmadığını gördüm ve  biraz dilim döndüğünce bilgi vereyim dedim , her ne kadar bu sporu yapmasanızda konu hakkında bilginizin olması bir  extra maliyet getirmez. :)

Sualtı avcılığı , herhangi bir hava kaynağı olmaksızın nefes tutularak sualtında zıpkın ile yapılan avdır , kuralları koruma kontrol genel müdürlüğünün (KKGM) yayınlamış olduğu 2/2 numaralı amatör (sportif) amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ (tebliğ no: 2008/49)  ile düzelenmiştir.
Sualtı avcılığı yapabilmek için apnea eğitimi ve ciddi boyutta bir tecrübe gerektirir , hafife alınacak basir bir spor değildir , tehlikeler ile dolu extrem bir spordur. Amacımız bize ait olmayan bir ortama adapte olup trofe niteliğinde av yapmaktır (her ne kadar bu olsa da bence  yep yeni bir dünya yı keşfetmenin hazzıda ayrıdır)
Bu  hobynin tehlikelerini en aza indirmek için  techizatımızı doğru seçmeli , hiç bir zaman hırsımıza yenik düşmemeliyiz , bizi geride bekliyenleri asla aklımızdan çıkarmamız gerekiyor.
Doğru teçhizat doğru bilgi bizi bilinçli avcı yapar .

Nedir doğru teçhizat ?
Neoplen elbise , sualtı avı için neoplen malzemeden üretilmiş diz ve dirsekleri takviyeli göğüs pedi olan su sıcaklığına göre tercih edebileceğimiz kalınlıkta üretikmiş elbisedir.Bedenimize göre seçilmeli ne bol nede çok sıkı olmalıdır. Scuba elbisesi ile yani fermuarlı elbise ile sualtı avı yapılmaz .
Maske ve şnorkel , siyah silikondan yapilan geniş görüş açısına sahip minimum iç hacime sahip maske seçilmelidir , şnorkelimiz basit , esnek bir borudan oluşmalı ve  körüklü cekvalflimodellerden uzak durmalıyız.
Ağırlık kemerimiz ,  bilindiği üzerine neoplen elbisemiz bizi batmaz bir konumda tutar  su içerisinde dengede (sepiye) durabilmemiz için ağırlık kemerimiz ağırlık takarak denge sağlanır , ağırlık kemeriniz esnek kauçuk malzemeden olup nefek alışverişimiz engellememelidir . En önemlisi tehlike anında tek hareket ile basitçe çıkarılabilmelidir.
Paletler , serbest dalış için üretilmiş uzun palalı siyah ,koyu gri veya kamuflaj renklerden oluşacak sualtında görünmeyecek paletler kullanınız renkli ve arkası açık paletler ile sualtı avı yapılmaz.
Bıçak , sivri uçlu keskin bir bıçak olmalı  kemerimizde ,kolumuzda ve yahut ayak bileğimize bağlamalıyız.
Balık ipi , avladığımız balıkları dizebileceğimiz bir tarafında 15-20 cm uzunluğunda paslanmaz şiş bağlı monoflament ipten oluşan diğer ucunda bir karabina ile belime bağladığımız bir ekipmandır.
Sualtı tüfeği , zıpkın yapılacak ava göre boyutu seçilmeli ve asla tüfek dışarda kurulmamalı su dışına çıkar iken tüfek su içerisinde boşaltılmalıdır.

Kısaca tanıttığım techizatlar sualtı avı için gereken en önemli ekipmanlardır olmaz ise olmazdır.

Sualtı avı nerelerde yapılır ?
Av için genellikle ıssız ve tenha meralar seçilmeli, kayalık veya dökme taşlardan oluşan balıkların barınabileceği yerler seçilmelidir , etik olarak plajlarda veya scuba dalışı yapılan yerlerde zıpkın ile balık avı yapılmaz ( bu konuda yasak olmamasına rağmen) , sit alanı ilan edilmiş bölgelerde , askeri bölgelerde av yapılamaz.
Ne zaman av yapılır ?
Yasalar zıpkın ile balık avını gün doğumu ile gün batımı arasında sınırlamıştır , gün doğumu güneş doğmadan bir saat öncesi , gün batımı güneşin batımından bir saat sonrasıdır bu  zaman dilimi arasında av yapılamlıdır , gece avı , ışık kaynağı (2watt tan yukarısı) veya hava kaynağı (tüp , nargile) ile balık avı yasaktır.
Amatör balık avcılığı ile avlanan balıkların satışı kanunen yasaktır . Gün içerisinde yasal limit olan 5 kg sınırı aşılmamalı ,kanunen yasaklanmış türler avlanmamalı .
Sualtı avcısı seçici avcıdır , görerek av yapar , sürdürülebilir bir avcılık yapabilmesi için tebliğlerde belirtilen boylarda av yapılmamalıdır .

Kısaca ana hatları ile anlatmaya çalıştığm bu avcılık yöneti hakkında merak ettiğniz sorular olur ise bilgim çerçevesinde yardımcı olmaya hazırım.

Saygılar...

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
Ynt: Zıpkın ile balık avı
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2010, 18:00:16 »

Önemli vurgular var. Özellikle dikkat edilmesi gereken şeylerde hırs geliyor ki ne yazık ki buna bildiğim tüm  zıpkıncılar buna yenik düşüyor. Hatta hayatları pahasına.

İkincisi gece avçılığı yasak olduğunu bile bile bunu yapmayan zıpkıncı varmı bilemiyorum.

Üçüncüsü yine ne yazık ki avlanması yasak koruma altında ki türler üzerine yapılan baskı. Özellikle ege ve akdeniz de birinci derecede koruma altında olan orfozu bu sayede soyu tükenmek üzere. Türk zıpkıncıların yanısıra İtalyan lar başta olmak üzere pek çok avcının baş hedef türü. Yine istakozda da aynı problem.  Tamamen yasklama koyamadığımız karavida ve böcek de neyazık ki

En iyisi siz söylediklerinize uyan veya uymayanı uyran bir zıpkıncı olun :D
Ve dedeee en azından ülkemizde avlanan yabancılarıda uyarın yada sahil güvenliğe bildirin :). Bunu en iyi sizler yapabilirsiniz çünkü sizinde söylediğiniz gibi zıpkınlı avcılık yerleşim yerlerinden uzak ıssız yerlerde yapılıyor.

ne diyelim iyi ve doğru avlar :)

Ahmet Çelenoğlu

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 32 Mesajı Toplam
    41 Kere Beğenildi
    • Eğitim, tekne danışmanlığı, sörvey
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2010, 18:15:32 »
Ben eski bir zıpkın avcısıyım. Amatör daldım. Profesyonel de daldım. Şimdi ise teknenin altını temizlemek için bir maskem bile yok, artık dalmıyorum. Yine de kuralları beğenmediğimi belirtmeliyim. Tükenen türlere bir itirazım yok ama yasal limit 5 kg'la kısıtlanmış. Balığımn bol olduğu zamanda ben 10 kilonun altında orfoza atmazdım. İkincisi ise gece avı. Bilinçli bir zıpkın avcısı gece de dalsa gündüz de dalsa b..kunu çıkarmadıktan sonra balık vurabilmeli. Gece avının ne sakıncası var? Balık ışık olmadığı için kaçamıyormuş. Sanki gırgırdan gündüz veya gece kaçabiliyor. Eşit şartlarda değiliz ve olmak da istemiyoruz. Gündüz de balığa kendini savunması için zıpkın mı vereceğiz? Gece avı sinarit, levrek ve karagöz türü balıklar için idealdir.

Işık kaynağı için watt sınırlaması da yanlış. Watt bir elektrik güç birimidir. Işık değil. Çok daha düşük enerji kullanarak çok daha çok ışık elde edebiliyoruz. Halojen, led ve floresanlar sıcak ışığa göre çok daha az güç ile kuvvetli ışık verebiliyorlar. Eskiden profesyonel olarak karadan ığrıp çekilirdi. Bu da engellendi im?
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2010, 18:15:47 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »

Bir tekne limanda güvenliktedir, ancak tekneler limanda durmak için yapılmazlar.

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2010, 18:31:20 »
Tükenen türlere bir itirazım yok ama yasal limit 5 kg'la kısıtlanmış. Balığımn bol olduğu zamanda ben 10 kilonun altında orfoza atmazdım. İkincisi ise gece avı. Bilinçli bir zıpkın avcısı gece de dalsa gündüz de dalsa b..kunu çıkarmadıktan sonra balık vurabilmeli.

Ahmet korsanım aman amann diyelim ne diyelim
Tükenen türlere sözüm yok diyorsun orfoz dan bahsediyorsun (1. derece de koruma altında).
Yapardık ederdik diyorsun demek ki kötü yapmışsınız su anda ege inim inim inliyor. Şu anda zıpkınçılar bile şikayetci.
üçünçüsü gece gündüz fark etmez diyorsun. Avcılığı yapılan türler gece hareketsiz. Gece siz onlara birde fenerle giderseniz zıpkına bile gerek yok elinizle alın istediğiniz kadar sepete atın.
Biri uykunuzda gelip sizi soyup soğana cevirse olurmu. Bu avcılık ahlakınada uygun diyemiyeceğim ama ne yazık ki cok sık yapılıyor.
Gırgır populasyon oluşturan türlere atılır. Doğru kullanıldığında da zıpkınla avcılık kadar zararlı değildir. Aynı şekilde trol kurallara uyulduğu taktirde yine de daha az zarar verir diyebilirim (kurallar yanlız önemli gidip kıyıda çekerse, dip de ne varsa talan ediyor)

Ahmet Çelenoğlu

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 32 Mesajı Toplam
    41 Kere Beğenildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2010, 18:45:43 »
Gırgır bence trolden bile zararlı. Açık ve derin deniz için yapılmış ağları 20-25 metre derinliklerde kullanırsanız (uygulama bu) hedeıfiniz ne olursa olsun dibi trole yakın tararsınız ve ne var ne yok alırsınız. Trol hiç olmazsa biraz daha kontrol altında derin suda yapılıyor ve bir kapı genişliğinde alanı tarayabiliyor. Gırgırı okyanusta kullanıldığına dediğiniz doğru, sadece popülasyon balığı alıyorsunuz.

Bence zıpkın avcıları ben de dahil başka türlü katliama yardımcı olduk. Vurduğumuz bir kaç orfozla benim avlandığım yerlerde orfoz bitmezdi. Bizi dalmaya götüren balıkçılar, yerlerden emin olduktan sonra nasıl avlandılarsa balığı bitirdiler.

Adam gibi avlanan avcı gece de olsa gündüz de olsa sadece nasibini alır. Gece girip de katliam yapmaya kalkarsanız olmaz. Hayvanın bence kaçmaya zaten hakkı olmamalı, gırgırcılar gece gündüz tanıyor mu? Işığa da ihtiyaçaları yok, açılı olarak gören sonarla balığı buluyor ve çeviriyorlar. Profesyonel olunca zaten ciddi bir kısıtlama yok, istediğin kadar tut.

Bir tekne limanda güvenliktedir, ancak tekneler limanda durmak için yapılmazlar.

Alper Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
    • dalış videoları paylaşım sitesi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2010, 18:57:38 »
Merhabalar;

Okuyunca bende birkaç şey yazmak istedim.

Zıpkın avcılığı kurallar dahilinde ve bilinçli olarak yapıldığında en iyi avlanma yönetmidir.
Hedef av ve ıskarta av kavramı vardır, ağ ile avlanıldığında örneğin tutmak istediğiniz 5 kg lık bir levreği tutana kadar bunun yanında birçok küçük balık tuyorsanız zıpkın ile görerek ve seçerek avlandığınızda sadece hedeflediğiniz ava ulaşıyorsunuz, böylece ıskarta av en aza indirilmiş oluyor.
Zıpkın avcısının bir günde avlayabileceği balık sayısı bedensel gücü ilede sınırlıdır, ancak bir trol veya gırgır ile yapılan avdaki sonuçlar ne yazıkki ortadadır.

Saygılarımla.
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2010, 19:00:36 Gönderen: Alper Balamur »

Alper BALAMUR // BURSA

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2010, 19:16:09 »
gırgırda derinlik yasaklığı konusunda ne yazık ki haklısınız (18 m) bir türlü değiştirilemedi gerekçesi de doğu karadeniz de şelfin kısa olması gibi zırvalar. Ama gırgır mı trol mü derseniz her zaman gırgırı tercih ederim. Şu anda boğazın 3 mil cevresine de yasaklamayı koymayı başarırsak ki (iyi gidiyor) zaten cok kıyada gırgır avcılığı balıkçının başına bela oluyor.

Ne yazık ki nasiplerini değil dibine kadar almaya calısıyorlar. Bu hırsa her hangi bir insan bile kapılabiliyor. Suyun altında siz o balıkları görünce bana bukadar yeter olmuyor olamıyor (aynı şey gırgır ve trol içinde geçerli)

Dediğiniz gibi adam gibi avlanma ne yazık ki hiç bir yötem ve araçla olmuyor. O rada av ve doymayan avcı var.
Kendimdem utanarak anlatıyım. Araştırma dalışlarımdan bir tanesinde, Kızıl ada çivarında 2 kişi daldık. Ben etrafı tanımlayıp notlar alıyorum. Yanımdada emniyet dalgıçı olan bir arkadaşım var. Eski zıpkıncılardan. Bir anda beni yatırdı nefesleri tuttuk ve büyük bir lahozun yuvasına girmesi seyrettik. Sonra gitti yuvaya elini soktu ve cıkardı. Büyükçe bir hayvan. Cebelleşmeye başladılar. Ben de yardım etmeye kalktım. Ne demek büyük bir balık aman aman ne güzel bir anda avcı oldum. Bir den kendime geldim arkadaşı uyardım cok kız dı bana. Zar zor sakinleştirdik. Ama ben de kendime gelemedim bir anda nasıl bir hırsla hareket ettiğime şaşırdım. Hayvana zarar veriyorduk. Allahtan büyüktü v güçlüydü. Yoksa yüzgeçleri hasar görebilirdi.
Yani insandaki hırs, aslanın kan kokusunu aldıktan sonraki hali gibi birşey

Ahmet Çelenoğlu

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 32 Mesajı Toplam
    41 Kere Beğenildi
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2010, 19:22:06 »
Hırs, kesinlikle yabana atılaması gereken bir konu ama bu hırsı alıp kısıtlaması daha az olan (genelde profesyonel diyorum) bir gruba uygularsanız sonuçları kişiselin çok dışına çıkıyor. Bir zıpkıncı için bu hırs kg'larla ölçülebilirken profesyonel için tonlar olabiliyor.

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2010, 19:24:15 »
Alper korsan bizimde savunduğumuz
kurallar kurallar kurallar

Hangi balıkçı buna uyuyor ki, gırgır, trol, algarna, zıpkın hangisi. Gökovada küçük balıkçılığı savunduk gırgır ve trole yasklattık. Sonra küçük balıkçı dinamitle avcılığı yaygınlaştırdı.
Zıpkıncının hedef türü nedir. Buldunmu bitirmi. Zaten gündüz ve belli oranda avlanan lafımız yok.
Siz ben den daha iyi bilirsiniz. Başta italyanlar kendi ülkelerinde yapamadıklarını biz de yapıyorlar. Zıpkıncıların Saroz da ağ ile cevirme yapıp içinde ne var ne yok avladıklarınıda duyuyoruz. Sabahlara kadar avın sürdüğünü de bizim lafımız kurallara uymayanlara

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2010, 19:32:36 »
tonlar ile ölçülende populasyon tonlar ile ifade ediliyor (stoğa katılımı tonlar ile olur. Üreme periyodu ve miktarı yüksektir).
Kg ile ölçülenlerde populasyondan bahsedilmiyor ki. onların dağılımlarıda kg ile anlatılıyor.
Profesyonel ile gırgırcıları kastediyorsanız. Zıpkıncılıkta profesyonel bir avcılık türüdür.

Alper Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
« Yanıtla #10 : Ocak 10, 2010, 19:37:36 »
Ahsen Hanım;

Bahsettiğiniz olayları zaman zaman bizde duyuyoruz. Ancak bahsedilen kişileri zıpkıncı olarak değilde bohçacı olarak nitelendiriyoruz.
Hatta bu gibi avlanma şekillerini engellemek için Sualtı Avcıları Derneği isminde bir derneğimiz var.
Bu gibi durumlara şahil olduğumuzda bizde en yakın sahil güvenlik birimine şikayette bulunuyoruz.

Alper BALAMUR // BURSA

Ahsen Yüksek

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 22 Mesajı Toplam
    76 Kere Beğenildi
« Yanıtla #11 : Ocak 10, 2010, 19:40:46 »

İşte budur.
Böyle olmalıdır.

Mete Kardeş

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 4 Mesajı Toplam
    4 Kere Beğenildi
« Yanıtla #12 : Ocak 10, 2010, 19:57:45 »
Benim zıpkın ile balık avı ve serbest dalış hakkında bir sorum olacak.
Geçenlerde Yaban Tv de zıpkın avları ile görüntüleri seyrettim.
Oradaki arkadaşların nefes tutma kapasitelerine hayran kaldım.
6-7 dakika nefes tutabilenlerini gördüm.Durum sadece nefes tutmak değil tabi.
Palet çırpılıyor,el kol hareket ettriliyor.
Bende onlarla beraber nefes tutmaya başladım ama ben ekran karşısında 3 dakikada morardım. ::)
Nefes güçlendirme mi , nefes tutmamı ne deniyor sizin tabirinizce bilmiyorum ama.
Bu husus geliştirilebiliyor mu ?

Erhan Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • sualtıavcıları.org
« Yanıtla #13 : Ocak 10, 2010, 20:11:27 »
Ahsen hanım ,
İlk mesajımda olması gerekenleri vurgulayarak yazdım ve bu çerçeveye giren yüzlerce zıpkıncı arkadaşım var. Zıpkıncı, nefes ile sualtında tebliğlere uyarak av yapan kişidir . Bunun dışında yasa dışı av yapanların zıpkıncı olarak nitelendirilmesi açıkçası 30 -35 yıllık bir zıpkıncı olarak beni üzmektedir. :(

"Et tüccarı" tabiri sanırım daha uygun olur.

Saygılar...

Alper Balamur

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
« Yanıtla #14 : Ocak 10, 2010, 20:15:11 »
Benim zıpkın ile balık avı ve serbest dalış hakkında bir sorum olacak.
Geçenlerde Yaban Tv de zıpkın avları ile görüntüleri seyrettim.
Oradaki arkadaşların nefes tutma kapasitelerine hayran kaldım.
6-7 dakika nefes tutabilenlerini gördüm.Durum sadece nefes tutmak değil tabi.
Palet çırpılıyor,el kol hareket ettriliyor.
Bende onlarla beraber nefes tutmaya başladım ama ben ekran karşısında 3 dakikada morardım. ::)
Nefes güçlendirme mi , nefes tutmamı ne deniyor sizin tabirinizce bilmiyorum ama.
Bu husus geliştirilebiliyor mu ?

İşin sırrı doğru nefeslenme ve konsantrasyon. Tabi bolcade tecrübe.
Belli bir aşamaya ulaştığınızda kendinizi sualtında daha rahat hissediyor, vücudunuz basınç altında çalışmaya alışıyor, en önemlisi ise dalış sayınız arttıkça vücüdunuzun nefessiz olarak çalışma kabiliyeti artıyor.

Tabi Apnea sürenizi ( nefes tutma süreniz )  etkileyen birçok etken var, bunlar bir gün önce yedikleriniz, uyku durumunuz, hava durumu,su sıcaklığı, kullandığınız ekipmanlar, suya olan alışıklığınız, sualtında sakin davranmanız, dalarken vurduğumuz palet sayısı  gibi birçok etken .

Bazı insanlar bu yollardan geçerek kapasitesini arttırırken bazı insanlarda bu kabiliyet doğuştan oluyor.
En iyi antrelman ise bu spor için suda antrelman yapmaktır, tabi bunu çeşitli kara antremanları ile dalamadığımız zamanlarda desteklememiz gerekiyor.

Önemli bir hususta zıpkın ile balık avcılığında derinlik ve dip süresi kavramıdır, çok nefes tutmak ve çok derine dalmak en büyük balıkları vurmak anlamına gelmiyor, bu sporda en çok yanlış anlaşılan konulardan biri budur ve limitlerimizi bilip çok dikkat etmeliyiz. 10 mt yi geçmeden 1,5 dk ile en büyük balıklar vurulabilir.
Sonuç olarak kendimize ait olmayan bir ortamda bu sporu yapmaktayız.

Unutmamalıyız ki zıkınla balık avcılığı kurallar çerçevesinde yapılmadığında çok tehlikeli, kurallar çerçevesinde yapıldığında bir okadar da zevkli bir spordur.
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2010, 20:20:47 Gönderen: Alper Balamur »

Alper BALAMUR // BURSA

Zıpkın ile balık avı Konusuna Ait Benzer Konular

Balık avı turları
Selamlar,Bir arkadaşım sordu dün.Eşi ve kendisi için İstanbul'da balık avı turu gibi birşey arıyor.  Hani tekne-takım tüm malzem... Devamı...

Gösterim: 421 - Yanıt: 5 - Başlatan:Umut Korkmaz
Yunus usulü balık avı!
Balık piş ağzıma düş!    Ne zeki hayvanlar şu yunuslar yahu  http://vimeo.com/8734916 Devamı...

Gösterim: 309 - Yanıt: 4 - Başlatan:Dilek Hepgüler
Marmara Adası Zıpkın avı
Ekim ayında ben ve ekip arkadaşlarım ile yaptığımız bir avdır.Yer Marmara adası,Eşkinalar 21 metrede taş altı tekniği kullanılar... Devamı...

Gösterim: 660 - Yanıt: 17 - Başlatan:Alper Balamur
Bursalı korsanlar 23 Nisan'da Bozcaada'ya zıpkın ile balık avına gidiyor...
Erhan ve Alper Korsan 23-25 Nisan Bozcaada'da zıpkınla balık avı etkinliklerine Bursalı korsanları da davet etti. Har'em teknesi... Devamı...

Gösterim: 85 - Yanıt: 0 - Başlatan:Nedim Yıldız
Yelken Seyri ile İlgili Tiyolar, Yelken Trimleri ile İlgili Cinlikler
Geçenlerde bir seyir sırasında aklıma geldi: Temel trimler dışında hepimizin yelken seyrinde kendimize göre uyguladığımız, zaman... Devamı...

Gösterim: 1674 - Yanıt: 67 - Başlatan:Özgür Evren
Boğazda istavrit avı 29.05.2011
Pazar günü uzun zamandır hasretini çektiğimiz balık avı olayını gerçekleştirmek için kadim dostum kamuran ve kenan abiyle sabah ... Devamı...

Gösterim: 232 - Yanıt: 9 - Başlatan:Musa Sağlam
Kalem pil ile çalışan cihazın 12 volt elektrik ile çalıştırılması.
Arkadaşlar teknede derinlik göstergesi yoktu bende hem balık tutarsam falan faydası olur hemde derinlik göstergesi olarak kullan... Devamı...

Gösterim: 170 - Yanıt: 8 - Başlatan:Murat Aktürk

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal