Gönderen Konu: TEKNEDEN BALIK  (Okunma sayısı 1129 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaptantur

• Ziyaretçi
TEKNEDEN BALIK
« : Kasım 25, 2009, 19:24:06 »
Sayın korsanlar taminimce bu forumda olan korsanların teknelerivar ben hariç şu anda teknem yok olanıda sattım
ekonemik nedenlerden dolayı.
Balıktaki bilgilerimi sizlerle paylaşıp bilgi alış verişinde bulunmak isterim.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=v--C-_xJO5M" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=v--C-_xJO5M</a>

Hasan Çetin

• S/Y Phoenix, Tirilye
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 14 Mesajı Toplam
    24 Kere Beğenildi
Ynt: TEKNEDEN BALIK
« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2010, 14:02:11 »
Teknelerin güneye indiği Haziran Eylül döneminde, İstanbul'dan Gökova'ya, teknede ne tür olta takımları bulundurulmalı? Hem yol alırken hem de alargada beklerken nerelerde ne balık ummalı, hangi tür takımı kullanmalı?

Zafer Tuncalın

• Thetis
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2010, 00:15:11 »
Öncelikle Haziran sonundan Eylül ayı dönemi içinde Marmarada Mürefte den itibaren çapari ile Uskumru tutabilirsiniz tabiki seyir halinde olmamanız lazım.Seyir halinde iken Çanakkale boğazından sonra Bozcaada ya yakın yerlerde rapala ile Sinarit veya Mercan tutma şansınzı yüksek(Sarı renkli rapala tercih , 45-50 m kaloma, 50 gr iskandil,4-max.5 knot sürat)Babakale önünde de bu takım mevsimine göre iyi çalışıyor.

Ama size tavsiyem eğer bulabilirseniz Erdekli Balıkçı Arif Özerin 9 Eylül Üniversitesi ile birlikte yazdığı bir kitap var.İsmi Olta ile balıkçılık.Yayın tarihi 1980 civarı.Bu kitap eski bir olta ustasının mera durumuna göre olta şeklilleri ve avlanma yöntemlerini anlatıyor.Ben bu kitaptan öğrendiklerimle özellikle Gökovada bir zamanlar epey   Logos tutmuştum.(Şimdilerde kaldı ise)Bence bütün sorularınızın cevabını bu kitapta bulabilirisiniz.Umarım faydalı olabilmişimdir.

Thetis - Kalamış Marina /A1

Mehmet Erem

• S/Y Lotus
  • Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Istanbul
  • 63 Mesajı Toplam
    111 Kere Beğenildi
    • lotus seyir defteri
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2010, 13:03:38 »
Hasan Ağabey,
Öyle bir soru sormuşsun ki... neredeyse, 1 haftalık akademik bilimsel toplantı konusu olur )))

Sana söyleyebileceğim tek bişey var, "eğer oltanı suya atmazsan, balık falan tutamazsın"... Kesin olan tekşey bu )))

S/Y Lotus

Ali Özer

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
« Yanıtla #4 : Haziran 22, 2010, 15:55:19 »

"eğer oltanı suya atmazsan, balık falan tutamazsın"...

Sevgili Merem üstad,

Merakımı mazur gör lütfen, acaba yukarıdaki özdeyiş de rahmetli büyük valideden mi acaba?  ???

Mehmet Erem

• S/Y Lotus
  • Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Istanbul
  • 63 Mesajı Toplam
    111 Kere Beğenildi
    • lotus seyir defteri
« Yanıtla #5 : Haziran 22, 2010, 16:01:40 »
O'nun torunu çok der bunu... Ama rahmetli balık ve balıkçılık konusunda vecizesi var mıydı? hmmmm?? Dur bir düşiiniim...

S/Y Lotus

Ahmet Çelenoğlu

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 32 Mesajı Toplam
    41 Kere Beğenildi
    • Eğitim, tekne danışmanlığı, sörvey
« Yanıtla #6 : Haziran 22, 2010, 16:36:55 »
zafer Korsan çok iyi bir noktaya parmak basmış, 1980 yılında yazılan bir kitap bile derdimize deva olamıyor. Bu nedenle Mehmet Korsan2a katılıyorum. Oltanızı sallandırın, başka türlü tutamazsınız.

Bir tekne limanda güvenliktedir, ancak tekneler limanda durmak için yapılmazlar.

Mehmet Erem

• S/Y Lotus
  • Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Istanbul
  • 63 Mesajı Toplam
    111 Kere Beğenildi
    • lotus seyir defteri
« Yanıtla #7 : Haziran 22, 2010, 17:03:57 »
1980 yılında yazılan bir kitap tabi ki de derdimize deva olamaz... )))
Artık ne 1980'lerdeki balıklar var, ne de şimdi olan oltalar-takımlar-düzenekler o zaman vardı!

Çıkrık makineler ve düzeneklerle ilgili, biz http://www.gezginkorsan.org/forum/index.php/topic,1765.60.html topikte -bazıları pek beğenmese de ;)- bişeyler göstermiştik...

Şimdiki sistemlerle ilgili daha detaylı bilgileri, internette ve forum ortamlarında maalesef eskisi kadar güzel ve derli toplu bulmak pek mümkün değil.
Balıksevdası.com, bilemediğimiz bir takım sebeplere bağlı olarak kapandı. Orada çok detaylı bilgiler vardı ama arşivle beraber yok olmuş gitmiş. Yerine www.baliksevdam.com  kurulmuş ama henüz emekleme aşamasında

www.kilcikclub.com, www.amatorbalikavi.com, www.rastgelsin.org alternatifler...

www.catamaranvega.com'da Korhan Sökmen ağabeyimiz biraz bişeyler anlatmış

Balıkçılık konusu denince, öncelikle rahmetli Ali Pasiner'in sonra da güneyde Karacasöğüt'te Oktay Şaktimur, Bodrum'da Reşit Gerçeker, Kaptan Nasuhi Albulak ve Edremit'te Vedat Abayoğlu'nun isimlerini şükranla anarım...
« Son Düzenleme: Haziran 22, 2010, 17:04:50 Gönderen: Mehmet Erem »

S/Y Lotus

Ahmet Çelenoğlu

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 32 Mesajı Toplam
    41 Kere Beğenildi
    • Eğitim, tekne danışmanlığı, sörvey
« Yanıtla #8 : Haziran 22, 2010, 17:10:35 »
"1980 yılında yazılan bir kitap tabi ki de derdimize deva olamaz... )))
Artık ne 1980'lerdeki balıklar var, ne de şimdi olan oltalar-takımlar-düzenekler o zaman vardı!"

Benim dediğim de zaten bu. 2010-1980 = 30 yıl eder. Bir insan için uzun olabilir ama tabiat için çok kısa bir süre.

Bir tekne limanda güvenliktedir, ancak tekneler limanda durmak için yapılmazlar.

Can Deniz

• Gezgin Korsan
  • *
  • İZMİR - SIĞACIK
  • 39 Mesajı Toplam
    68 Kere Beğenildi
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2010, 23:02:29 »
Merem korsanım bence Raşit Gerçeker abiyi korsanlara önerme Raşit abinin videolarını izledikten sonra insanın olta takımlarını yiyesi geliyor. Kendisi benimde üye olduğum Balık sevdası formunun sevilen, sayılan eğitimciliğimden utandıracak ölçüde sevgiyle sabırla bilgi sunan Deniz dostudur.

Hasan Çetin

• S/Y Phoenix, Tirilye
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 14 Mesajı Toplam
    24 Kere Beğenildi
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2010, 11:27:32 »
Merem korsan "oltayı sallandır" diyorsun ama ben hayatımda hiç balık tutmadım ki  :)  Nedense bana hep umuda yolculuk gibi geldi, hafife aldım.
Ama bu vesileyle temel kuralı anladım hiç olmazsa: Oltayı sallandırmak...
Bu arada balıkçılık için verilen kaynaklar için çok teşekkürler, çıkmadan okurum mutlaka.
Herkese rastgele

Deniz Akaltan

• Gezgin Korsan
  • *
  • Karpaz - KKTC
  • 3 Mesajı Toplam
    3 Kere Beğenildi
« Yanıtla #11 : Ekim 05, 2010, 14:27:10 »
Raşit Gerçeker, bilgilerinden ve yazdıklarından çokça faydalandığım bir ustadır. Keşke kendisine ulaşabilsek ve formumuza davet etsek.

TEKNEDEN BALIK Konusuna Ait Benzer Konular

AHŞAP TEKNEDEN ÇOK HAFİF SU SIZINTISI
Merhabalar,Ahşap teknemde kıç aynanın karina ile birleştiği yerden çok hafif bir sızıntı var. Otomatik sintinelere pompasına gel... Devamı...

Gösterim: 953 - Yanıt: 23 - Başlatan:Fatih Şenyüz
Tekneden Canlı Yayın
Dün tekneden yaptığımız canlı yayın, gerçekten canlı yayın, Hakan Z.'nin çieçekli şortunu giyip denize atlamasıyla son buldu bil... Devamı...

Gösterim: 481 - Yanıt: 17 - Başlatan:Özgür Evren
BALIK AVLARKEN DİKKAT !!
Assos'ta bir restoranın duvarında asılı olan kılıçbalığı kuyruklarını görünce çok heves etmiştim ben de birgün tutarım diye; ama... Devamı...

Gösterim: 220 - Yanıt: 0 - Başlatan:Okan Dedeoğlu
Kışın tekneden ayrılırken neler yapmalı?
Sevgili dostlar   .Dün adı önemli değil bir arkadaşımın teknesini Martı marinaya kışlamak üzere bırakırken, Mehmet Sütçü korsanı... Devamı...

Gösterim: 1000 - Yanıt: 51 - Başlatan:Utku Uçkan
Eğer tekneden düşersek..............
Çok değerli korsanlarım...Maaşallah' a denizden nasıl çıkılır? topiğinde yazılanları düşündüğümde dehşete düşmüş durumdayım... B... Devamı...

Gösterim: 705 - Yanıt: 29 - Başlatan:mehmetsutcu
Yola Çıkarken ve Tekneden Ayrılırken Neleri Yapmalıyız?
Tekne ile yola çıkarken yapılması gerekenleri listelemiştim İki ayrı grupta ele aldım. Birincisi uzun süreli yolculuk ikincisi i... Devamı...

Gösterim: 418 - Yanıt: 17 - Başlatan:Orhan Barut
BALIK ÇORBASI TEKNEDE GİRİTLİ USULU
Giritli usulü Teknede Balık çorbası:Balık olarak bulduğunuz bütün balıklarla olur ancak bazı balıklar var ki çorbaya daha çok ya... Devamı...

Gösterim: 209 - Yanıt: 7 - Başlatan:Mümtaz Möröy

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal