Gönderen Konu: Lumboz conta/fitil  (Okunma sayısı 1198 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sancan Çokacar

• S/Y CorroBoree
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
Lumboz conta/fitil
« : Kasım 17, 2009, 18:25:47 »
Sancak tarafındaki iki lumbozumdan (lewmar) da su damlıyor, contaların bozulduğunu sanıyorum.

1- Daha farklı bir sorun olması ihtimali var mı? Nedir?
2- Bu contayı değiştirmek için ne yapmalı, yeni contayı nerden bulabiliyoruz?

40 58.262N 29 02.194E

Engin Saygılı

• S/Y Saygılı
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir Bergama
Ynt: Lumboz conta/fitil
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2009, 19:12:29 »
Sancan Korsan,
Tekneyi aldığımda benimkilerin hepsinden su adeta akıyordu,üstlerine bir marketten aldığım çin işi fitilden bir kat geçtin,bayağı farketmişti fakat tam kesilmemişti,bir arkadaş fitilin ek yerleri (dıştan) silikonlanırsa etkili olduğunu söyledi,bende uyguladım,iskele kamara ve mutfağınkinde başarılı oldu,ustaların önderilerini bende merak ediyorum.selamlar

Cenker Tezel

• S/Y Mobydick
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2009, 19:25:24 »
1-Problem contadan olabilir.
2-Lumbozun çerçevesinin içindeki slikon kurumuş ve özelliğini yitirmiş olabilir.

1 nolu problemde yapmanız gereken Kaptan Denizcilik'ten (Lewmar'ın Türkiye temsilcisi) sinin lumbozun ölçülerinde conta almanız. Conta profili özel olduğundan başka tip conta suyu kesemeyebilir. Malesef Kaptan denizcilik servis hizmeti vermiyor. Contayı kendiniz takmalısınız.

2 nolu durumda ise lumbozun çerçevesindeki vidaları söküp yerinden çıkartacaksınız ve yeniden silikon-sikalayıp vidalayacaksınız.

Başka yerden su alacağını düşünmüyorum.

Şimdiden kolay gelsin....

S/Y Mobydick - F.Bahçe Marina F10

Sancan Çokacar

• S/Y CorroBoree
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2009, 19:27:54 »
 :D Budur, teşekkürler.
Bu değilse yazarım :)

40 58.262N 29 02.194E

Özden Oğul

• Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
  • 5 Mesajı Toplam
    5 Kere Beğenildi
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2009, 19:41:38 »
Kullanılacak silikon için marka,tip gibi bir öneri var mı?Benim scorcherda lazım da. :)

Hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı değiliz.

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 135 Mesajı Toplam
    208 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2009, 22:03:43 »
Silikon yerine teknenin rengine göre siyah ya da beyaz sika tercih ederim. Silikon UV ışınları ile pelteleşiyor. Lumbuzun yalıtkan lastiğini sabunlu ılık bir bezle silip kurulayıp vazelinlemek ayrıca işe yarar.

Hüsne Altıok

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 5 Mesajı Toplam
    6 Kere Beğenildi
« Yanıtla #6 : Kasım 17, 2009, 22:43:55 »
Ben de sikayı öneririm silikonu uygulamak hem daha zor hem de çabuk bozuluyor. Sikanın bir de numarası var kullanılacağı yere göre, tekneye gidince bakar buraya yazarım, unutmazsam.

Serhat Bulut

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 10 Mesajı Toplam
    14 Kere Beğenildi
« Yanıtla #7 : Kasım 17, 2009, 23:32:43 »
Poliüretan mastik hem esnek, hem uv dayanımı yüksek.
Beyaz renkli olduğu için şeffaf silikona göre daha görünür.
Estetik kaygılarınız yoksa tavsiye olunur. :-*
Kayısı çekirdeği(sodyum siyanit) kokusunda.

“Kendi yaptığın tekneden bir adaya ayak basmamak hayatın büyük anlarından birini pas geçmektir”  Arch DAVIS

Serhat Bulut

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 10 Mesajı Toplam
    14 Kere Beğenildi
« Yanıtla #8 : Kasım 17, 2009, 23:45:01 »
Şöylede bir ablo buldum. Silkonlailgili değil ama fikir verir en azından. :D

ÖZELLİK                             POLİÜRETAN MASTİK                                         AKRİLİK MASTİK
Kullanım Amacı              Yapıştırma ve Sızdırmaz Malzemesidir.              Dolgu ve Yapıştırma Malzemesidir.
Kullanım Yeri                 PVC, Alm. Ahşap Doğramalarda,                          PVC, Alm. Ahşap Doğramalarda,
                                 Dış ve Giydirme cephelerde, Derzlerde,                 Derz ve küçük çatlaklarda   
                                 Araçların ses, su ve toz yalıtımında,                    Araçların ses, su ve toz yalıtımında,
Renk                         Beyaz, Siyah, Gri,                                    Beyaz, Siyah, Gri, Kahve
Gramaj                         310 ml. - 600 ml.                                               100 g. - 200 g. - 310 ml. - 25 kg.
Boya Tutma              Boyanabilir.                                               Boyanabilir.
Elastikiyet              Kuruyunca elastikiyetini kaybetmez.              Kuruyunca elastikiyetini kaybeder.
Antibakteriyel              Antibakteriyeldir.                                      Antibakteriyeldir.
Kürlenme Süresi     5 dak.                                                           25 dak.
Kuruma Süresi              4-8 Saat.                                                12-24 Saat.
UV Dayanıklılık              UV Dayanıklıdır.                                                UV Dayanıklıdır.
Kullanım Şekli              Mastik veya Sosis Tabancası ile.                          Mastik Tabancası ile.
Fiyat                         Akrilik Mastikten Pahalıdır.                          Poliüretan Mastikten ucuzdur.

“Kendi yaptığın tekneden bir adaya ayak basmamak hayatın büyük anlarından birini pas geçmektir”  Arch DAVIS

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 135 Mesajı Toplam
    208 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
« Yanıtla #9 : Kasım 17, 2009, 23:58:24 »
Sika çekerken mutlaka bantlayıp ayrıca çekilmiş yüzeye parmağınızı sıvı sabuna batırıp üzerinden geçin ki parlak ve pürüzsüz olsun. Tiner hep yanınızda bulunsun. Meret bulaştığı yerden el dahil çıkmıyor hemen silinmezse.

Cenk Cesur

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
« Yanıtla #10 : Kasım 18, 2009, 00:03:54 »
Sika'yı temizlemek konusunda tesadüfen farkettiğim pratik bir bilgiyi paylaşayım. Bebeklerin altını temizlemek için kullanılan ıslak mendiller, ele ve diğer yerlere bulaşmış ve henüz kurumamış Sika'yı temizlemek konusunda çok başarılı. Anında bulaştığı yerden çıkarıyor. Hem de güzel kokuyor  :D

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 135 Mesajı Toplam
    208 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
« Yanıtla #11 : Kasım 18, 2009, 00:08:04 »
 :-* Doğru! Teknede sanırım 5 paket var bunlardan. Hem orayı burayı hemen silebiliyorsun hem de Cenk'in dediği gibi anında tinere bulaşmadan temizliyor.

Cihan Devcan

• S/Y Ceylin
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 2 Mesajı Toplam
    3 Kere Beğenildi
    • Devcan
« Yanıtla #12 : Kasım 18, 2009, 16:45:48 »
sika da 290dc kullanılıyor

S/Y Ceylin Mudanya No: 4

Sancan Çokacar

• S/Y CorroBoree
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #13 : Aralık 06, 2009, 21:46:00 »
Kaptan Denizciliğe gidildi, conat ölçüleri verildi ve lewmar kataloğuna bakıldı, benim contadan ellerinde olmadığı yurtdışına bakmak gerektiği anlaşıldı.
Daha sonra Karaköye'e gidildi, kesiti uyan bir malzeme alındı. (Lewmar 4 no conta 47€, Karaköy birkaç metre conta 20 TL)
Bir de kolay sökülebilen su sızdırmalığı sağlayabilecek aliminyum ve lastik vb. maddeleri yapıştıracağı idda edilen bir yapıştırıcı alındı, dün bir lumboza deneme amacı ile uygulandı.
Su damlaması yok ok, ancak tam yapışmamış hissi uyanırıyor halen hava soğuk, yağmur yağdı belki ondandır diye hafta içi tekrar bakılacak.
Tüm bilgilere teşekkürler.

Acaba silikon ile yapıştırmayı denemek daha mı mantıklı olurdu veya bally?

40 58.262N 29 02.194E

Ahmet Çelenoğlu

• Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 32 Mesajı Toplam
    41 Kere Beğenildi
    • Eğitim, tekne danışmanlığı, sörvey
« Yanıtla #14 : Aralık 06, 2009, 22:07:48 »
Silikondan teknede uzak durun. Silikon hem yeteri kadar sızdırmazlık sağlamaz hem de daha sonra başak malzemelerin yapışmasını engeller.

Bir tekne limanda güvenliktedir, ancak tekneler limanda durmak için yapılmazlar.

Lumboz conta/fitil Konusuna Ait Benzer Konular

krom lumboz arıyorum
yeni yada çıkma olabilil yardımlarınız için teşekkurler Devamı...

Gösterim: 146 - Yanıt: 0 - Başlatan:Yaşar Serdar Peker
Lumboz Lastiği.
Arkadaşlar Bu sabah yağmurda bir tekneye bakmaya gittim. İçeriden lumbozun lastiğinden su sızıyor içeriye damla damla. Daha yeni... Devamı...

Gösterim: 366 - Yanıt: 12 - Başlatan:Murat Aktürk
Cenova yelken tadilatı (fitil takılması)
Değerli korsan arkadaşlar,Tekneye bir Facnor LS 100 furling sistemi aldım, önümüzdeki hafta tekne karaya alınınca montajı yapıla... Devamı...

Gösterim: 330 - Yanıt: 12 - Başlatan:Mahir B. Aşut

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal