Gönderen Konu: (Harken) Tek Halatlı Anayelken Camadan Vurma Kiti  (Okunma sayısı 560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hakkı Algın

• S/Y Nerissa
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
  • 21 Mesajı Toplam
    28 Kere Beğenildi
Ynt: (Harken) Tek Halatlı Anayelken Camadan Vurma Kiti
« Yanıtla #15 : Aralık 25, 2011, 00:48:56 »
 M. Erem korsanim teşekkurler, Benim icin cok istifadeli oldu.

S/Y Nerissa - Teos Marina E-19

Hüseyin Hepçağlayan

• S/Y K2
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
  • 1 Mesajı Toplam
    7 Kere Beğenildi
« Yanıtla #16 : Aralık 25, 2011, 20:32:44 »
Benim teknemde(BO 331) camadan sistemi havuzluktan kontrolü ancak yelken üzerindeki makaralardan geçen halatlar rahat çalışmıyor diye bu yıl 2mm inceleri ile değiştirdim. Bu sefer halatlar kanalından çıkıp araya sıkışıyor. Konuştuğum yelken firmas yelken üzerindeki sabit makaraların hareketlilerle değiştirilerek ,tekrar eski halatları kullanmam gerektiğini söyledi. Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa makbule geçecek.selamlar.

S/Y K2 - Teos Marina Sığacık

Ahmet Çelenoğlu

• Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 32 Mesajı Toplam
    41 Kere Beğenildi
    • Eğitim, tekne danışmanlığı, sörvey
« Yanıtla #17 : Aralık 25, 2011, 20:50:14 »
Makaralar ve halatlarla ilgili genel bir bilgi:

1. Halatlar makara yuvasından geçecek ama çeperleresürtünmeye cek bir ölçüde olmalıdır. İnce halat kullanmak kanaldan çıkacağı için sıkışmaya yol açabilir. Kalın halat ise çepereçok sürtünüp zor çalışır. 2. Sabit makaralar halatların yönleri değişmiyorsa kullanılmalıdır, aksi taktirde halat çekme yönü makara yönü ile aynı olmayacağından çepere sürtünür. Sabit makaralar camadanda aynı yönde çalıştığı için kuıllanılabilir. 

Halatlar bumba üstünde veya güvertede havuzluğa gelirken bir yerde sürtünmüyorsa ince halat yerine orijinal kalınlığında halat kullanmanızı öneririm. Makaralar yelken üzerinde dönmeye çalımıyorsa ki büyük olasılıkla düz dururlar, değiştirmeyin.

Bir tekne limanda güvenliktedir, ancak tekneler limanda durmak için yapılmazlar.

Ahmet Çelenoğlu 'nin Mesajlarını Beğenen Kullanıcılar: kaanyildiz (Aralık 25, 2011, 20:58:33)

Derya Yenigün

• S/Y Kılçık
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
  • 7 Mesajı Toplam
    7 Kere Beğenildi
« Yanıtla #18 : Aralık 26, 2011, 10:11:37 »
Merhaba,
bizde klasik sistem mandarlı anayelken mevcut.
özellikle yarışlarda camadan vurup çıkalım diyemiyorsunuz. Orsa seyrinde 30 derece üzerindeki bayılmalarda dümen kontrolü zaten sıfırlanıyor.  Tekneyi stabil seyirde tutabilmek için anayelken iskotasını kulllanıyorum. Oda etkisiz kaldığında camadan vuruyoruz.
Havuzluk tamam ama direk dibi yüksek havada çok zorladığı için kancaya geçirilecek halkalara 2 mm. ince halat bağladım. Böylece halkaya asılmak, işi hızlandırmak mümkün oluyor.
Eğer hava yükselmeden bu işi halletmediyseniz direk dibinde yardımı olacaktır.

Hüseyin Hepçağlayan

• S/Y K2
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
  • 1 Mesajı Toplam
    7 Kere Beğenildi
« Yanıtla #19 : Aralık 27, 2011, 11:42:32 »
bilgilere teşekkürler.

S/Y K2 - Teos Marina Sığacık

Ahmet Ertür

• S/Y Pina
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Edremit / Balıkesir
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • www.hilmiefendi.com.tr
« Yanıtla #20 : Aralık 27, 2011, 13:30:51 »

Youtube'da tek başına (single handed) çıkışlar hakkında videolar ararken tanıştığım tommot9 rumuzlu ton ton bir Tom abi var: Bu da onun yalnız camadan vurma videosu:

Run For Fun And Reef

Diğer videoları da sempatiktir. Florida'nın ne güzel bir yer olduğunu düşünür, hafif vokalsiz müziklerden hoşlanıyorsanız, videoların ne ara bittiğine şaşırabilirsiniz (amma reklam yaptım ama:)) )...

Bir sonraki topic'in de konusu hakkında ipucu vermiş olduk:) Sayenizde güzelleşen bu camadan başlığına katkılarınız için teşekkürler... 1w5ey8
« Son Düzenleme: Aralık 27, 2011, 13:36:30 Gönderen: Ahmet Ertür »

72' Ahmet ERTÜR
08' S/Y Pina

Ahmet Ertür 'nin Mesajlarını Beğenen Kullanıcılar: kaanyildiz (Aralık 27, 2011, 16:17:50)

Erdem Çakır

• Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • West Istanbul Marina
  • 41 Mesajı Toplam
    71 Kere Beğenildi
« Yanıtla #21 : Aralık 27, 2011, 21:19:42 »
S/Y Whimsy

42 yaşında bir Morgan 30...

Hoş bir kız...

« Son Düzenleme: Aralık 27, 2011, 21:26:09 Gönderen: Erdem Çakır »

Çakır Korsan

(Harken) Tek Halatlı Anayelken Camadan Vurma Kiti Konusuna Ait Benzer Konular

Tek basina direge tirmanmak
Selamlar,Cumartesi gunu calisirken bi salaklik yapip lazyjack'in ipini gurcatadaki makarasindan kacirinca direge tek basina (yar... Devamı...

Gösterim: 2750 - Yanıt: 98 - Başlatan:Ateş Erim
''SPOT'' /Tek Tuş İle 10 Noktaya Acil Yardım Çağrısı
Selamlar Bursa'dan.Macera ve doğa sporlarıyla ilgilenenler başta olmak üzere her an can güvenliği tehdidi ile karşılaşabilecekle... Devamı...

Gösterim: 591 - Yanıt: 16 - Başlatan:Erkan ÇİTOĞLU
Bir tek palamut bile tutamadım...
3-5 Defa tekneyle palamuta çıkalım dedik. Oltaları ve lüx lambasını aldık ama millet balıkçı kayıklarıyla birkaç birşey alırken ... Devamı...

Gösterim: 1437 - Yanıt: 59 - Başlatan:Hakan Zorlu
Tek Başına Dünya turu
Güzel bir site. İlginizi çekebilir. http://www.windlasscreative.com/shshof_web/singlehandedhof.htm Devamı...

Gösterim: 580 - Yanıt: 1 - Başlatan:Cem Gür
Teknede Tek Başınayız
          Bildiğiniz gibi 25 Temmuz - 1 Ağustos arasında kiraladığımız tekne ile Bodrum'da 1 hafta gezdik, tatil yaptık. Gezi iz... Devamı...

Gösterim: 1938 - Yanıt: 90 - Başlatan:Noyan Bakır
Self tailer çevrim kiti
Böyle bir kit kullanan yada işlevselliği hakkında bilgisi olan varmı acaba Devamı...

Gösterim: 310 - Yanıt: 17 - Başlatan:irfan

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal