Gönderen Konu: Haydaa olaya bakın..  (Okunma sayısı 254 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cüneyt Baygün

• La goélette / Karabiber
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bodrum
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
Haydaa olaya bakın..
« : Ağustos 15, 2010, 20:17:31 »

Hayal kurarken dikkatli olun ; gerçekleşebilir..

avanti

• Ziyaretçi
Ynt: Haydaa olaya bakın..
« Yanıtla #1 : Ağustos 15, 2010, 20:31:04 »
Bayii muhtemelen çamura yatacak ki verdikleri cevaptanda belli...40 tane motor yat motoru bayagıda bir para tutar....Yapılacaga gelincede şiddetle sonuç alınamıyacagına göre dava açmaları lazım..mahkeme iki-üç yıl sürer (yargıtayı filan).Tekne sahipleri davayı kazanır,kazanırda zararlarını tanzim edebilirlermi orası mechul!! Çünkü bu durumdaki firma yada kişiler üstlerindeki mal varlıgı,banka hesabı,şirketi filan devrediyorlar..

Önder Yıldız

• S/Y Pandora
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2010, 20:33:50 »
Teknede yakıt kullanımı çok önemli, yelkenlerimiz olmasına rağmen, koca denizin ortasındaki hareket kabiliyetimiz buna bağlı. Geçmişte yakıt/filtre nedeniyle 20 millik bir yolda oldukça heyecanlı anlar yaşamıştım. Bu nedenle çok dikkatli olmaya çalışıyorum.

Benzinle Mazot karışırsa anlayabilirmiyim bilmiyorum ama, ben marinalardan yakıt almıyorum, almak zorunda kalırsam da teknede bulundurduğum 5 litrelik şeffaf su bidonuna 4-5 litre numune alıyorum, gözle inceleyip, temizliği ve görünümünü beğenirsem depoyu dolduruyorum. Genellikle, mazotumu sirkilasyonun çok olduğu araç akaryakıt istasyonlarından 22 litrelik 2  bidonumla alıyorum, bidonlarda bir gece dinlendirdikten sonra tanka aktarıyorum.

Diğer yandan yazıdaki olayda benzinli motorlar daha kötü etkilenecektir, mazot kullananlar durumu erkan farketmişlerse depo temizliği ile kurtarabilirler...

Kemal Albayrak

• Tchita
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Tekirdağ
  • 5 Mesajı Toplam
    5 Kere Beğenildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 15, 2010, 20:37:45 »
mazotlu motora benzin alınırsa içine motor yağı girdiğinizde sorun kalmaz motora da zarar vermez sadece egzozdan beyaz duman çıkar en iyisi tabiki depoyu boşaltmak

Tchita

Umut Korkmaz

• Y/Y Poyraz - TUR 6373
  • Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 35 Mesajı Toplam
    73 Kere Beğenildi
    • yelkenlipoyraz
« Yanıtla #4 : Ağustos 15, 2010, 22:13:13 »
benzinli motor benzin-hava karışımı silindirde sıkıştırılıp bir buji marifeti ile patlayarak çalışır.  diesel motor ise hava yakıtın yanma sıcaklığına kadar ulaşacak şekilde sıkıştırılıp yakıt içine enjekte edilerek patlar.
mazallah diesel yakıtı patlatacak sıcaklığa ulaşan havaya benzin enjekte edilirse neler olur o motora?

Kemal Albayrak

• Tchita
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Tekirdağ
  • 5 Mesajı Toplam
    5 Kere Beğenildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 15, 2010, 22:26:11 »
o nedenle zaten motor yağı ilave etmek gerekiyor

Tchita

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal