Gönderen Konu: Tekne Sigortaları  (Okunma sayısı 3612 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Özden Oğul

• Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
  • 5 Mesajı Toplam
    5 Kere Beğenildi
Ynt: Tekne Sigortaları
« Yanıtla #90 : Temmuz 15, 2010, 23:04:17 »
Volkan sen hep böyle yaz abi.Laf kalabalığı olsun diye yazmıyorsun ki hiç bir zaman.Ben zevkle okuyorum senin mesajlarını.

Hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı değiliz.

Noyan Bakır

• Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 104 Mesajı Toplam
    163 Kere Beğenildi
    • BALTA'M SEN AMARİKA'DAN ALSAN ALSAN TEKME ALIRSIN
« Yanıtla #91 : Temmuz 15, 2010, 23:34:13 »
Sevgili dostum, büyüğüm, ağabeyim Şiar YALÇIN  "Sigorta, kazanmak istemeyeceğiniz bir kumardır" derdi.
Kulakları çınlasın.

T.C.G. SAVARONA

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 135 Mesajı Toplam
    208 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
« Yanıtla #92 : Temmuz 16, 2010, 00:06:37 »
Ayrica para verip alip ve 'gule gule kullan' demek yerine 'allah kullanmayi nasip etmesin' denebilecek urunlerden biri. Digeri, ilac ve yangin sondurucu vs vs...

Aali San

• S/Y Sanela-TUR 5005
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #93 : Temmuz 16, 2010, 00:39:03 »
Volkan, yaraya barnak basmissin bizim sektordeki. Hele daha bilinc tam oturmadan kendi arasinda kazalarda polissiz zabit tutma olayina girildi ya. Seyret bak cumbusu. 2 sene acisi nasil cikacak prim artislariyla hepimiz sasiracagiz. :(

Hakan'ım,
kimin bilinci oturacak ?
Vatandaş / araç sahibi / sigortalının mı ; kolluk kuvvetinin / kuralların uygulayıcısının mı ?

İki hafta evvel D100 karayolunda karıştığım zincirleme kazaya, daha önce hemen önümüzde
olmuş kazaya müdahale etmek için arkalardan tam gaz gelip bizi geçip, dünya ralli şampiyonu gibi
aracını önümüzde yolda yan çevirerek, arkadan gelen trafiği kesmeye niyetlenen trafik polisi sebep
oldu aslında...

Tamam, buna da ses çıkarmadık.

Eh, hazır polis orada...Olayı da gördü ( aslında sebep oldu ! ) , herhalde rapor tutarlar dedik.
Pazar gecesi geç saat, içkili olabiliriz, ehliyetsiz olabiliriz, şu olabiliriz, bu olabiliriz. Sonuçta 4
araba da hafif de olsa birbirine girmiş.

Polis arkadaş '' yaralanma olmayan kazalara artık biz karışmıyoz '' dedi. '' Alın bu kaza tutanaklarını doldurun ''
dedi...'' Bu arada bana çarpan araba kaçtı... Derken bir güm ! sesi daha geldi...
'' - Aha, işte karşı şeritte de kaza oldu, bizim oraya gitmemiz lazım ! '' diyen polis aracına atladı, gitti.

Biz orda kalan 3 araç sahibi eksik, yalan, yanlış artık nasıl becerebildiysek tutanağımızı tuttuk.
Şimdi hepimizin arabaları bedeli sigortalarca karşılanarak yapılıyor.

Şimdi de seneye sigorta şirketleri : '' Bu araç sahipleri kaza yapıyorlar ; polis raporu yok, alkol
raporu yok, kazaya karışanların hepsinin tutanağı yok, o yok, bu yok...Acayip acayip işler bunlar.
Bööle yürümez arkadaş ! '' deyip ; işin faturasını yine bizlere mi kesecekler yani ?

Bunun için güzel halkımızın bi sözü vardır hani...

Alavere, dalavere ; Kürt Memet nöbete !

« Son Düzenleme: Temmuz 16, 2010, 00:40:21 Gönderen: Aali San »

S/Y Sanela F.Bahçe Marina F13

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 135 Mesajı Toplam
    208 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
« Yanıtla #94 : Temmuz 16, 2010, 00:49:17 »
Abi bilinç tam oturacak işte yani "hepimizde" (hayallae yaşayanın da yaşamayın da). Kollukta, sade vatandaşta, dokunulmazlığı olanda, sen benim kim oldumu biliyonmu diyende... Yani herkeşte :(

Sen benim kim oldumu biliyon mu Aali abiiiiiiii :) (ben HakanZ efenim)  :----)

Hepimiz bir olup kimsenin orası burası oynamadığında sanırım bişiler olacak. Allahın Alamanı içip için kafayı bulup komşunun arabasının camını patlatan oğlunu (dersini alsın eşşek diye) şikayet ederken, biz hala...................
« Son Düzenleme: Temmuz 16, 2010, 00:51:47 Gönderen: Hakan Zorlu »

Aali San

• S/Y Sanela-TUR 5005
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #95 : Temmuz 16, 2010, 01:06:42 »
 8) Ben seni anladım da...

Misal o örnek verdiğin Almana bi sorsan, seneye kaskon 1,99 Övro pahalanacak ; çünkü :

1 ) Polislerimiz sen talep etsen dahi rapor tutmaya niyetli değil
2 ) Sigorta şirketleri anlaşmalı uyduruk kaza tutanaklarından illallah dedi, n'aapsın ki gariplerim ?

Bak sana ne cevap verecek ?
Üstelik zavallıcıkların argo ve küfür kültürü bizimkinin yanında ana okulu seviyesinde kalmasına rağmen...

Ha, tabii tek tepkisi sözle cevap vermek olursa, bunun da bence pek garantisi yok.

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 135 Mesajı Toplam
    208 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
« Yanıtla #96 : Temmuz 16, 2010, 01:11:42 »
Yuzde yuz katiliyorum. Bir musterimin 21 yasindaki kizina bir kamyon carpar. Zar zor kamyonu durdururlar ve icinden aslinda beyaz olan atletin bazi kisimlari terden sari bazi kisimlari hafriyattan siyah, ayakta tokyolu bi abimiz iner. 'Yeter ulan! Bu gun 3. bu, git ugrastirma beni' der basar gider. Kamyon takip edilir plakadan ve "hataliysam ara" telefonundan hafriyat firmasi bulunur ama hafta sonu oldugu icin telefonu acilmaz sirketin. Kamyon takip sonucu santiye alanina kadar takip edilip yakalanir. Konusmayi bile bilmeyen kamyon soforune olayin olusu kroki ile imzalatilir. İmzalatma olayi ise tam komedi... Olayi yasayan kizcagiz zabitlari bana getirdiginde sunu der ' abi valla zabti imzalamak izin once adam 50 lira istedi' 'ogrenciyim dedim yasimi sordu, soyledim. Benim kiz su an 25 yasinda 8 sene evvel okulu birakti ickicinin tekine kacti, mecbur evlendirdik, senin akini celen olursa sakin ha he deme kizim oku okulunu. Diploma al, bizim kiz hayatini kaydirdi. Afferin sana; nereyi imzalicaktim goster... der.

Bu iyimser senaryo. Kisacasi surekli trafiktekiler isin piri olmus, zabitla takla atiyorlar. Ya bu kizimiza babacani degil yamugu denk geleydi :(

Off off neyse iyi seylerden konusalim.  
« Son Düzenleme: Temmuz 16, 2010, 01:12:13 Gönderen: Hakan Zorlu »

Volkan Çağlan

• Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
« Yanıtla #97 : Temmuz 16, 2010, 01:48:10 »
:) Özürüm bunun içindi aslen, tekne sigortasından uzaklaştırmış olduk konuyu...
Yazarken aklımda değildi, sizler yazınca hatırladım, artık polis rapor tutmuyor değilmi... halbuki raporsuzluktan uğraşıp durmuştuk o zaman. Ve demek ki bayadır kaskomuzu kullanmamız gerekmemiş :) (umarım allah kimseye kullanmak nasip etmez (HakanZ), ve herkes sigorta kumarını kaybeder (Noyan ;??^+%%(Şiar YALÇIN(tanımasamda anlaşılan saygıdeğer bir muhterem))
O zaman üçkağıdın önünü almak mümkün olmayacak sanırım. Eee benim tampon eskidi, farlar da parlak değil eskisi gibi, o zaman bizim kuzenin arabanın hoşuna gitmeyen yerleriyle hafif sürtüştürmeli bir kaza raporu hazırlasak...  x():
Bu benim gibi saftonun aklına geliyor ise memleketimin bu segmentte keskin zeka sermayesi pek bol... kim bilir ne senaryolar konuyordur sahneye...
Tabi o zaman dikkat çektiğiniz gibi maliyetler genele yayılıp pirimler ona göre ayarlanacak. E sonuçta bu işin özü eskinin imece'si gibi, toplanan paranın ihtiyacı olana yetmesi lazım. pirim = gerçekleşen riskler ve maliyetler + genel giderler + operasyon masraflar + kalırsa kar (e bu iki taraf için de kumar sonuçta :))
Esasen önceki mesajımda belittiğim husus daha ön plana çıkmalı o zaman. Yani sigortanın asıl risk konusuna fokuslanması. Yani camım kırıldı, teybim çalındı gibi eşantiyon (bana göre) işlerle ilgilenmemesi. Önceki mesajımda da bunun sadece rekabet koşullarında müşteri çekmek için kullanılan bir argüman olduğuna inandığımı söylemiştim. İlaveten maliyetleri de müthiş arttıran bir argüman.
O zaman bence sigorta şirketleri muafiyet konusunda daha esnek modeller geliştirmeli. Yani bu tür aksesuarlarla donatılmış (yılda bir cam bedava, küçük onarım ve rötüş bedava, teyip eskidiyse çaldır öderiz, koltuğa sigara değerse öderiz...) full kaskolarda yine klasik %1-2 (neyse) muafiyet ile yüksek primli poliçe devam etsin, ve bence geçek sigorta isteyene, yani "risk gerçeklerşir ise hayatım altüst olur" diyene %10-15 muafiyetli modeller geliştisin. Atıyorum 1. modelde 80bin değerindeki arabaya 6-7bin pirim istesin(zaten her yıl bir cam bir ufak onarım desen 4ü gider kalanı asıl riskin teminatı olur.), 2. modelde bin lira yeter. bu iki modelin hesabını da ayrı yapar ise herkes kazanır bence. Örneğin 80binlik araçda %10 desen 8bin liranın altındaki hasarlara karışmasın. E hiç kimse de tamponum eskidi boyatayım diye arabaya takla attırmaz herhalde.
Var mıdır bu tür modeller acaba?
Peki denizde çatışma sonucu bir kaza meydana geldiğinde yine benzer kurallar mı geçerlidir? Yani bir kaza tutanağı vs. olur mu? Kaptan alkollü ise farkeder mi? eder ise kaç promile kadar izin vardır :) (diyerek konuyu yine eksenine oturtma çabası göstereyim :-[)

Not:Erol korsanım teşekkürler, Özden Korsanım sizede teşekkürler... Hani bizim İzmir'den hiç ses yok, Mümtaz abi, Uğur abi ve diğer arkadaşların sesi çıkmıyor hiç, Ahmet abi ve sizi forumda arada görüyorum ama... Yokmu etkinlik falan diyeceğim ama... yarın yine İstanbul yollarındayım, olsa gelicen mi sanki diyebilirsin :)

Noyan Bakır

• Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 104 Mesajı Toplam
    163 Kere Beğenildi
    • BALTA'M SEN AMARİKA'DAN ALSAN ALSAN TEKME ALIRSIN
« Yanıtla #98 : Temmuz 16, 2010, 09:57:45 »
ve herkes sigorta kumarını kaybeder (Noyan ;??^+%%(Şiar YALÇIN(tanımasamda anlaşılan saygıdeğer bir muhterem))

"Sigorta, kazanmak istemeyeceğiniz bir kumardır"
Şiar YALÇIN

http://www.msxlabs.org/forum/edebiyat-tr/191094-siar-yalcin-siar-yalcin-kimdir-siar-yalcin-hakkinda.html

T.C.G. SAVARONA

Erol Yapıcı

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 142 Mesajı Toplam
    188 Kere Beğenildi
« Yanıtla #99 : Temmuz 16, 2010, 10:58:59 »
Tarafların aralarında zabıt tutmasından önce;
Trafik polisi - "Aranızda anlaşın yoksa ikinize de ceza yazarım." (Gerçekten de zabıt tutunca her iki tarafa da ceza yazılıyordu)

Tarafların aralarında zabıt tutmasından sonra;
Trafik polisi - "Ölüm, yaralanma yoksa biz karışmıyoruz. Aranızda zabıt tutun" (Aslında anlaşmazlık durumunda zabıt tutmak zorundalar)

Bilinçsizlik mi dersiniz, işten kaytarmak mı, iş bilmezlik mi yoksa "işi bilicen ama işe gitmicen"in pratikteki örneği mi? Artık adını siz koyun.

'den Korsan

Aali San

• S/Y Sanela-TUR 5005
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #100 : Temmuz 16, 2010, 14:35:20 »
 :D Volkan Bey konuyu yine tekne, deniz eksenine oturtalım dedi ya ; aklıma yine bi anım geldi
     ( Vay yahu...Galiba Cücü bana hasetinden değil, doğrusu böyle olduğu için Aalü amca diyor,
      hep geçmişten anılar, hep geçmişten anılar...)

Sevgili Matay bir sene ( çok eski de değil öyle bu olay, galiba azami 3 senelik...) ikimizin birden
    tekne sigortalarına el attı , hani sigorta yapılıyorsa adam gibi bişeyler yapılsın istedi filan, sonuçta
    bize dendi ki : '' Eksper gelip sizin tekneleri görsün, sigorta bedelleri vs ondan sonra konuşulsun...''

Biz de peki dedik, söylenilen gün söylenilen saatte teknelerin başına gittik.
    Eksper de tam saatinde geldi...
    Benim tekneyle başladık, beni epey sinir edecek şey yaptıysa da, günün olayını Matay'ın teknede
    yarattı ( Ha, bu arada eksper arkadaş gerçekten makbul bir Üniversitemizin Gemi İnşaat Bölümü mezunu imiş,
    yani Turizm ve Otelcilik Meslek Okulunu bitirip hasbelkader tekne eksperi olmuş değil...) .

Arkadaş SARIYAZ'ın havuzluğunda ayakta dikildi durdu, boş boş bakıyor...Sonra çenesi ve burnunun ucuyla
    SARIYAZ'ın yekesini işaret etti :
    '' - Tekneyi bununla mı kullanıyorsunuz ? '' deyiverdi.

Matay sakindir, idarecidir, şudur budur...Ama ben ilk saniyelerde gerçekten o ağır tik yekeyi yerinden çıkarıp
    eksper dostumuzun kafasına geçirecek diye düşündüm. Yok, yapmadı.

O tarihten beri zaten hem bana, hem kayığıma düşmandır.
    Nedeni tabii bizde SARIYAZ'ın aksine pedestal ve dümen simidi olması.
    Sonuçta benim teknem gerçek tekne gibi kullanılır, öyle bi sopayı sağa sola ittirerek değil...  ?^#Fl

Metin Tekin

• Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir/Buca
« Yanıtla #101 : Haziran 29, 2011, 23:55:18 »
Volkan Kardeşim Öncelikle geşmiş olsun
Ben de bir sigorta acentesi olarak yazdığın extrem hasarı zevkle okudum.
Fakat hafiften avukat arkadaşların tarafından (uğraşmak istemedikleri için , nasıl olsa kaskondan alabileceğin için ) keklendiğini söylemek istiyorum. :)
Şimdi sevimli konsolos arkadaş sana değilde herhangi bir TC vatandaşına çarpsa ve öldürse , diplomatik dokunulmazlığı var diye elini kolunu sallıyarak gidebilecekmiydi ? Kesinlikle hayır.
Sen , sana hasar raporu verilmediğinde direk savcılığa gidip, hem konsolostan hem de sana rapor vermeyen polislerden şikayetçi olacaktın.Çünkü elindeki deliller, şahitler vs.çok sağlam.Mahkeme yargılar veya yargılamaz bu senin sorunun değil.Sen vatandaş olarak gidip hasarının tazminini isteyecektin.Konsolosların diplomatik dokunulmazlıkları var tabiki ama bağlı oldukları ülkenin kanunlarına göre kendi ülkelerinde yargılanırlar.Sen savcılıktan aldığın ifade tutanağını sigorta şirketine verseydin hiç bir sorun olmazdı.

İkinci konu sigorta şirketinin hasarsızlığını bozmadan hasarını ödemesine sevinmen.

Sizin şirketin 100 ad.TIR olacak ve bir sigorta şirketinde hepsinin kasko ve trf sigortası olacak ve o şirket senin hasarını öderken "acaba hasarsızlığını bozsam mı ? bozmasan mı "diye düşünüp "Hadi kıyakçılık yapayayım bu seferlik bozmayım " diye düşünüp hasarını ödeyecek
 ooofff oooofff
" O şirketi (veya acenteyi) oyarlar içine bade koyarlar".
100 ad.TIR sigortası . su borusu değil.Hasar ödemesinde ki kanun ve yükümlülükler veya hasarsızlığın bozulmasındaki yönetmelikler anında es geçilir.
Şakır Şakır ödeme yapılır.Sigorta şirketi kuralı no:1 "EXTRASYA ÖDEME"  (Kaz gelen Yerden tavuk esirgenmez).

Sen benim müşterim olacaktın o TIR lar bende sigortalı olacaktı , ben senin altına hemen kazalı arabanın aynısının  sıfırını çeker senin kazalı aracınıda ben alırdım.(100 ad. TIR ın yüzü suyu hürmetine ) Bu kadar da uğraştırmazdım. :) :) :)(Tabiiki işimiz biraz şaka, yanlış anlaşılmayalım)

Her neyse tekrar geçmiş olsun.

Saygılar
Metin TEKİN

Tekne Sigortaları Konusuna Ait Benzer Konular

Ahşap Tekne - Fiber Tekne Derin Tartışması
KOMODOR GÖZÜYLE - NECATİ ZİNCİRKIRAN(NAVİGA Yat ve Deniz Kültürü Dergisi -ARALIK 2005)________________________________________AĞ... Devamı...

Gösterim: 5342 - Yanıt: 178 - Başlatan:Cem Gür
Tekne Alış Hikayelerim (KAMPANYA 1 Okuyana 2 Tekne Alış Hikayesi Bedava)
Sene 2003. Kafamda hep bir tekne hayali var. Bu arada sevgili Can Aksoy, Kaan Erdem ve Tufan Yetginer yelken kursu açıyor ve ben... Devamı...

Gösterim: 698 - Yanıt: 11 - Başlatan:Hakan Zorlu
Yabanci bayrakli tekne nasil satilir?
Sevgili Gezgin Korsanlar,Bizim tekneye bir alici cikti ama onun da bizim gibi satis islemleri hakkinda bir fikri yok. Amerikan b... Devamı...

Gösterim: 558 - Yanıt: 5 - Başlatan:Yavuz Dogan
Şahısa ait tekne Kuruma satılamaz mı?
Merhabalar;Okulumuza bir yelkenli almak için yıllardır uğraşıyoruz. Sonunda okuldan gerekli bütçeyi bulduk, bütçemize uygun 2. e... Devamı...

Gösterim: 604 - Yanıt: 24 - Başlatan:Yiğit Güler
ÇİFT MOTORLU TEKNE
Merhaba ,Bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.Beş metrelik bir teknenin aynasına sağ ve sol olacak şekilde 5 er beygirlik iki... Devamı...

Gösterim: 481 - Yanıt: 15 - Başlatan:Mete Kardeş
Direkli Tekne İle Direksiz Tekne Arasındaki Davranış Farkı Nasıldır?
Bir teknenin direğinin olması teknenin davranışını nasıl etkiler? Bu yazımızın konusu bu. Teknemizin salmalı bir tekne olduğunu,... Devamı...

Gösterim: 1983 - Yanıt: 67 - Başlatan:Orhan Barut
TEKNE TANITIMI-EĞER TEKNE DENİRSE
Cem Üstad (bana) kızmaz ümidiyle bu görüntüyü tekne tanıtımı bölümüne koydum. http://www.mailce.com/balik-gibi-tekne.html Devamı...

Gösterim: 221 - Yanıt: 5 - Başlatan:Noyan Bakır

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal