Gönderen Konu: Tekne Sigortaları  (Okunma sayısı 3563 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nurettin İşletici

• S/Y Koza
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
  • 10 Mesajı Toplam
    13 Kere Beğenildi
Ynt: Tekne Sigortaları
« Yanıtla #75 : Aralık 10, 2009, 14:32:01 »
bizim sorunumuz teknelerin sigortalanması olduğuna göre.

sigorta konusu ile ilgili olan korsanlar bir denizci teknesinde hasar  :'( olduğunda sigorta konusunda zarar görmemesi yada bir problemle karşılaşmaması için optimum neler yapması lazımdır bunları maddeler halinde yazarlarsa çok mutlu oluruz .böylelikle geleceğe kendimizi daha rahat hazırlayabiliriz.

kolay gele

S/Y KOZA
TEOS MARİNA A12

Eğer teknen'le berabersen dünyanın neresinde olursan ol her sabah evinde uyanırsın.

Erol Yapıcı

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 140 Mesajı Toplam
    184 Kere Beğenildi
« Yanıtla #76 : Aralık 10, 2009, 14:50:11 »
İzninizle emekli bir sigortacı olarak ben de bir-iki şey söylemek istiyorum.

Genellikle müşteri okumaz, dinler. Arada aklına gelen olursa sorar, yoksa müşteri temsilcisinin anlatımıyla yetinir.
Müşteri olarak ben de siz de büyük olasılıkla sözleşme okumuyoruz. Kendi adıma; kredi kartı , banka kredisi, GSM hattı alırken, internet modemi alırken temsilci şurayı şurayı şurayı imzalayın diyor, ben de imzalıyorum. okusam ne olacak; ya baştan kabul etmeyeceğim ya da üç gün sonra unutacağım.

Bir arkadaşım sigorta poliçesi yaparken sözleşmeyi iki nüsha olarak hazırlamış, sigortalısına her sayfasını cümle cümle okutup her iki nüshanın da her sayfasını imzalatıp poliçesini öyle yapmıştı. Bir kaç ay sonra bir sorun olduğunda  sigortalı arkadaşımı arayıp bana bunu söylememiştin demişti.(Gerçektir.)

Benim başıma gelen ise; bekleme süresi olan bir rahatsızlığı ortaya çıkan sigortalımın muayene ücretinin ödenip (galiba 75 TL) ilacının ödenmemesi idi.(o da aklımda kalanıyla 13 TL idi)

Sonuç olarak tüm firmalar sözleşmeye dayalı olarak öder veya ödemez. Yasaya aykırılık varsa  hak arama yoluna gidilebilir. Ancak bildiğim kadarı ile tüm sigorta poliçeleri hazine müsteşarlığından onaylıdır ve hazine müsteşarlığından onay almadan teminat eklenemez, çıkarılamaz, poliçe özel şartlarında (sözleşme) değişiklik yapılamaz.

Ha, bu arada sözleşmenin ödememe konusunda sigorta şirketi lehine olduğu bazı durumlarda şirket iyi niyet gösterip ödeme yapabilir, ancak bu size  uygulamayı emsal gösterip talepte bulunma hakkını vermez.

'den Korsan

Kadir Kurtbayram

• S/Y Ayna
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 57 Mesajı Toplam
    89 Kere Beğenildi
« Yanıtla #77 : Aralık 11, 2009, 01:02:05 »
Şu bir gerçek ki...araç,ev,yaşam ama özellikle de tekne sigortasında (ki konumuzda zaten bu...)herhangi bir zarar/hasar olduğunda hasar tazmininde sürekli sorunlar yaşanıyor.Herşey yolunda olsa bu konuları konuşmazdık zaten...

Sigorta şirketleri özellikle tekneleri sigorta yaparken aslında oluşacak riskleri güya satın  alıyorlar...Aldıkları bu riskleri de vuku bulduğunda ödemeyi taahhüt ediyorlar...Bunun içinde riske göre tekne sahiplerinden para tahsil ediyorlar...Buraya kadar sorun yok.Fakat risk gerçekleştiğinde mahalledeki tek topa sahip çocuklar gibi yeni kurallar çıkarıyorlar...Kağıtlar eksik,tekne yüzüyor(batmamışki),tekne marinada bağlı değil( evet....marinada bağlı olmayan tekneye sigorta yapıp hasar olduğunda marina isteyen şirketler var),halatı kopan botun üstünde tekne ismi yazılı değil,vs. gibi önceden belirledikleri tüm riskleri sonradan liminal düzeye indiriyorlar...Diyelimki herşeyi tamam edip tüm evrakları ve diğer ıvırzıvırları hallettiniz....Bu seferde  kullanma payı diye birşeyi ya da adı aklıma gelmeyen başka bir yüzdeyi  burnunuza dayayıp,  ziyan durumunda ödeyeceklerini taahhüt ettikleri meblağı kuşa çeviriyorlar...

Yani aslında sigorta şirketleri risk satın alma olayını yapmıyor....hayal satınalmaya çalışıyorlar....Bizde ''-aman o hayal edilen başımıza gelmesin'' durumunu sattığımızı zannediyoruz...

Risk meydana geldiğinde de -aman efendim biz onu dememiştikki! Biz falan filanla feşmekanı kastetmiştik deyip,sırtımızı sıvazlarken -keşke bunlar hiç olmasaydı... deyip, kapıdan bizi uğurlarken, benim gibi saftoriklerde -iyi o zaman N'apalım...diye kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye koyuluyoruz....(Mahkemeye falan gidenler de vardır ama bişey çıkmaz)

Olay aynen böyle vuku bulur...yoksa neden bukadar konuşalımki?

Teknemizi sigortalatmanın tek iyi tarafı: Hasar oluncaya kadar -Nasılsa sigortamız var! diye kendimizi iyi hissetmemizden ibarettir vesselam...
« Son Düzenleme: Aralık 11, 2009, 01:11:13 Gönderen: Kadir Kurtbayram »

S/Y Ayna - MarinTürk/Pendik

Erol Yapıcı

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 140 Mesajı Toplam
    184 Kere Beğenildi
« Yanıtla #78 : Aralık 11, 2009, 11:57:58 »
"Yasal olan her zaman adil değildir."

Kim demiş bilmiyorum ama iyi demiş.
Adalet anlayışı da göreceli olabiliyor. Bir konuda "hukuk işliyor" derken, diğer konuda "bu karar ideolojiktir" denmesi gibi.

Şu bir gerçek ki...araç,ev,yaşam ama özellikle de tekne sigortasında (ki konumuzda zaten bu...)herhangi bir zarar/hasar olduğunda hasar tazmininde sürekli sorunlar yaşanıyor.Herşey yolunda olsa bu konuları konuşmazdık zaten...

Sigorta şirketleri özellikle tekneleri sigorta yaparken aslında oluşacak riskleri güya satın  alıyorlar...Aldıkları bu riskleri de vuku bulduğunda ödemeyi taahhüt ediyorlar...Bunun içinde riske göre tekne sahiplerinden para tahsil ediyorlar...Buraya kadar sorun yok.Fakat risk gerçekleştiğinde mahalledeki tek topa sahip çocuklar gibi yeni kurallar çıkarıyorlar...Kağıtlar eksik,tekne yüzüyor(batmamışki),tekne marinada bağlı değil( evet....marinada bağlı olmayan tekneye sigorta yapıp hasar olduğunda marina isteyen şirketler var),halatı kopan botun üstünde tekne ismi yazılı değil,vs. gibi önceden belirledikleri tüm riskleri sonradan liminal düzeye indiriyorlar...Diyelimki herşeyi tamam edip tüm evrakları ve diğer ıvırzıvırları hallettiniz....Bu seferde  kullanma payı diye birşeyi ya da adı aklıma gelmeyen başka bir yüzdeyi  burnunuza dayayıp,  ziyan durumunda ödeyeceklerini taahhüt ettikleri meblağı kuşa çeviriyorlar...

Yani aslında sigorta şirketleri risk satın alma olayını yapmıyor....hayal satınalmaya çalışıyorlar....Bizde ''-aman o hayal edilen başımıza gelmesin'' durumunu sattığımızı zannediyoruz...

Kadirim korsanım, daha önce de belirtmiştim. Okumuyoruz, sormuyoruz,araştırmıyoruz, incelemiyoruz. Ne yapıyoruz? Anlatılanla yetiniyoruz. Yorum yapıyoruz, yorumumuzdaki gibi olması gerektiğini düşünüyor,umuyoruz. Aslında öyle olması gerekir diyoruz. Poliçende kısmi hasar teminatı yoksa sigorta şirketi niye ödesinki? Ya da muafiyetli bir sigorta yaptırdıysan neden hasarın tamamını ödesin. Senden talep edilen prim bu klozlara göredir. Evraklar kesinlikle yasalar gereği istenmektedir. Sadece şu konuda hak verebilirim; "?"Bu evrakların bir kısmını poliçe yapılırken vermiştim, çıkarın arşivinizden bulun, beni ne uğraştırıyorsunuz!!"

'den Korsan

Erol Yapıcı

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 140 Mesajı Toplam
    184 Kere Beğenildi
« Yanıtla #79 : Aralık 11, 2009, 22:55:28 »

Erol Korsanım, adalet göreceli olabiliyor diyorsun. Göreceli olan adalet değil, hukukun kullanımıdır. Ona adalet edenmiyor. Kişisel görüşlerden arındırılmış, mevcut kanunlardan arındırılmış bilimsel esaslara göre ne doğru ise o adildir.

Mesela adam öldürmenin cezası ne olmalıdır? Bunun şu anki karşılığı örf-adetler ve uluslararası normlara göre belirlenmiş cezalar.

Ama adil olan, psikoloji ve sosyoloji ve kriminoloji vs bilimleri ile istatistiksel olarak en çok iş gören ve faydası olan ceza olarak belirlidir.

Benim burada vurgulamak istediğim, yanıltıcı propaganda ile beklentileri aldatan satıcı (sigorta ya da carrefour neyse farketmez) yazılı şartlar NE OLURSA OLSUN haksızdır. Bu yaptığı adil değildir. Mahkemelik olunur düzeltilir. Düzelmiyorsa ilgili kanun düzeltilmelidir.

Al işte ..... bugün. Adil mi yoksa hukuki mi?

[/quote]

Adam öldürmenin cezası farklı ülkelerde, hatta aynı ülkenin farklı eyaletlerinde farklı olabiliyor. Buna ister hukukun kullanımı isterseniz göreceli olması deyin.
Vurgulamak istediğiniz aldatıcı reklam, yanıltıcı propaganda konusunda size hak veriyorum. Ancak kanun düzeltilmediği takdirde her zaman haksız olma riskiniz vardır.
Benim vurgulamak istediğim ise; malı-poliçeyi v.s. inceleyerek, irdeleyerek almamız gerektiğidir. Böylece ne satın aldığımızı , başımıza ne gelirse ne olacağını bilir, üzülmeyiz.

.... konusuna hiç girmeyelim yoksa kendimizi sintinede buluruz.  !*. (Şaka bir yana hem bu platformun hem de sanal ortamın siyasi tartışmalar için uygun olmadığını düşünüyorum)
« Son Düzenleme: Aralık 11, 2009, 23:29:01 Gönderen: Hakan Erim »

'den Korsan

Bozkurt Beken

• Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
« Yanıtla #80 : Aralık 17, 2009, 00:09:30 »
Sorularım biraz çaylakça gelirse kusura bakmayın.Tekne sigortası ile ilgili üç şey merak ediyorum.

-Bir tekne sigorta mecburiyeti varmıdır ?

-Türkiyede yaptırdığım tekne sigortası tüm denizlerde geçerlimidir.Bu sigorta ile Yunanistana ,Fransaya yada dünya turuna çıkılabilirmi ?Örneğin araç için sigorta yaptığımızda bu sadece Türkiyede geçerli.Yurt dışına çıkacaksak yeşil sigorta denen ayrı bir sigorta yaptıyoruz.Bu iş tekneler için nasıldır.

-Araç için kasko yaptığımızda yazılı kasko bedelinin tamamen sanal olduğunu yaşayarak öğrendik.Aracınız kullanılmaz hale gelmişse  kasko bedelini değil ,sizin araç modelinizin ikinci el değerini esas alıyor sigortacılar (araç 1-2 aylık değilse).Bu iş teknelerde nasıldır?Korsan arkadaşlar bunlarla ilgili bilgi  verebilirlerse  merakımı gidereceğim ?

Orhan Barut

• S/Y Perim
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 8 Mesajı Toplam
    13 Kere Beğenildi
« Yanıtla #81 : Ocak 05, 2010, 09:53:02 »
1- Sigorta mecburiyeti yoktur ama sigortan yoksa marinalara almazlar ve yabancı ülkelerde de sigorta sorarlar.
2- Sigorta poliçenizde seyrüsefer sahasının belirtilmesi lazım(ve bu sahanın denize elverişlilik belgesiyle aynı olması lazım) aksi halde zarar tazmini gerektiğinde sorun çıkar
3- Teknelerde de aynıdır

S/Y Perim, Turgutreis D-Marin.

Kemal Albayrak

• Tchita
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Tekirdağ
  • 4 Mesajı Toplam
    4 Kere Beğenildi
« Yanıtla #82 : Temmuz 14, 2010, 21:14:51 »
ewet arkadaşlar bende bu gün bir sigorta şirketine gittim ama daha cevap gelmedi benim kayıkta yelkenli 1976 model bunu nasıl sigortalarım

Tchita

Kemal Albayrak

• Tchita
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Tekirdağ
  • 4 Mesajı Toplam
    4 Kere Beğenildi
« Yanıtla #83 : Temmuz 14, 2010, 21:20:27 »
hakan korsan napcaz bizi marinalarada almıcaklarmış siortasız yurt dışında

Tchita

Utku Uçkan

• S/Y Far Out (Moody 33 MKI)
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir-Teos marina A potoonu No:2
« Yanıtla #84 : Temmuz 14, 2010, 21:33:23 »
Benim teknem 32 yaşında. Sigorte yaptırmak için sigortacımı aradım ve eksper gelip baktı sonrada sigorta yaptılar. Fakat yaşlı olduğu için çok yüksek pirim ödüyorum. Sigortam sadece Türk karasularında geçerli idi. Tekrar sigortacıma bu sigortayı yapanların Türkiye haritasına bakmalarını ve İzmir'den Marmaris'e gelirken Türk karasularından sürekli gelmenin ne kadar saçma olacağını ve insanların bu tekne ile dünyayı dolaştıklarını söyledim. Yeni poliçe ek zeyilname düzenlenerek Akdeniz, Karadeniz olarak düzeltildi. Benim için yeterli olduğundan fazla uzatmadım artık. Şu tekneyi bir daha görelim bakalım nasıl bir tekneymiş demiş olacaklar ki geçen gün tekrar eksper gönderdiler  :o .

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 129 Mesajı Toplam
    200 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
« Yanıtla #85 : Temmuz 14, 2010, 22:20:48 »
Utku abi, saglam olsun diye Tum Akdeniz, Karadeniz, Ege ve Marmara olarak degistir, saglam olsun diye Yunan Adalari da yazdir. Tum lafi onemli ;)
(Ciddiyim)

Utku Uçkan

• S/Y Far Out (Moody 33 MKI)
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir-Teos marina A potoonu No:2
« Yanıtla #86 : Temmuz 15, 2010, 06:32:33 »
Tekneye gittiğimde kontrol edeyim. Hatırladığım kadarı ile dediğin şekilde tüm akdeniz ege karadeniz vs yazıyordu. Senin ciddiyetinden hiç şüphe etmedim ki  ;) .

Volkan Çağlan

• Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
« Yanıtla #87 : Temmuz 15, 2010, 22:29:55 »
Konu baya bi eskimiş, ancak okumuşken ben de yaşadıklarımı paylaşmak istedim. Umarım bunca anektod içinde can sıkmaz...
Konu tekrar canlanmışken baştan sona tekrar okudum, sorun yaşayanlar ve yorum yapanlar... günümüzde herkes denizde, karada, havada birşeyler yaşamıştır bu konuda. Ben ne yasalardan ne de sigortacılığın inceliklerinden anlamam pek, ancak yaşadığım sınırlı sayıda olayda öğrendiğim şu ki, sizin için değerli olan bir şey ise sigorta yaptırmak gerekli. Tabiki bunu yaparken diğer arkadaşların dikkat çektiği gibi poliçeleri vs. iyi okuyup, aklınızdaki soruları sorup, tatmin olmazsanız poliçeye not olarak yazdırıp vs... yani diğer işlerimizdeki özeni gösterip yapmak gerekiyor. Fakat biz millet olarak pek okumayı sevmeyiz(ben dahil), ha bu işi çok detaylı inceliy, okuyup, araştırıp yapanlar da var (bazen onları da kıl diye kınarız...).
Neyse uzatmadan karada (yani araba kaskosu) yaşadığım bir olayı aktarmak isterim. Birkaç yıl önce Alsancak 1479 sokaktan limana doğru çıkarken (tehlikeli bir sokak arasıdır, bilirim ama...) ara sokaktan yüksek hızla bir araba benim kullandığım arabaya tam gaz çarptı.  :-\
 Hemen indik, baktık herkes sağ, kan yok... ohhh dedik ve hasara bakmaya başladık. Bu arada diğer sürücü ingilizce konuşuyor, sory falan diyor... kızını okuldan alıp havaalanına yetişecekmiş falan, anlatıyor, tekrar sory falan... biz diyoruz adama sorun yok rahat ol, polis gelir bakar, kasko var, sende de var, herkes iyi, sorun yok... adam çok cana yakın ve sevimli aslında... Polisi beklerken arkadaşın Yunanya konsolosu olduğunu öğreniyoruz, bizim ofis çok yakın, o bizi Yunanyaya davet ediyor, biz de ofise uğra çay içeriz diyoruz falan... herşey güzel, sorun yok...
Neyse bu arada polis geliyor, aynı anda "CC" ibareli birkaç araba daha, Türkçeyi çok iyi konuşan ve Türk olduklarını tahmin ettiğim bir bayan ve bir bay olaya el koyuyorlar. Fakat bu arkadaşlar Avangelos bey kadar nazik değiller, fazla muhattab olmuyoruz bizde. Nasıl olsa polis geldi, alkol muayenesi istedim kendime, yaptılar, evrakları düzenlediler. Bizim işimiz bitti, gidebilirsiniz dediler. Bu arada olayın başından beri sigortacım ile telefon ile irtibattayım, hatta arabadan aşağı inmeden konuşmaya başladım ki yanlış birşey yapmayalım... Ayrılırken konsolos beye bye diyeyim dedim, ancak ne kelime... sonradan gelenler ne beni ne polisleri yaklaştırmıyorlar yanına.  $$#.:
Arabalardaki hasar durumu ilginç, karşı araç motora kadar girmiş sular akıyor falan, çalışması pek mümkün görünmüyor. Bizim arabada çamurluk biraz eğilmiş, birkaç çekiç ve boya ile adam olur...  :D görünürde başka birşey yok... Polisler yarın öğlen Yenişehirden alın raporu diyor, biniyoruz arabaya...  9kly3 ancak 100m gidiyoruz, araba bi sola çekiyor bir sağa, ana yola çıkmış bulunuyoruz... ve orada kalıyoruz. Sigortacımı arıyorum, çekici geliyor, doğru servise...
Anlaşılıyorki, tam canttan ve öyle bir açı ile çarpmışki arkadaş, çarpmanın gücü aks aracılığı ile tüm alt takımı, yürüyen aksamı dağıtmış  ??? Neyse kiralık araç geliyor, biz işimize gücümüze dönüyoruz.
Ancak asıl hikaye bundan sonra başlıyor...
Ertesi gün trafikte raporu bulamıyoruz. sonraki gün yine yok...  ::) bize verilen numaradan arıyor memur arkadaş, o zaman sorunu anlıyoruz. Rapor yok...Bu arada her detayı anında sigortacım ile paylaşıyorum ve o beni yönlendiriyor.
Zaten her zaman bizim oralarda görev yapan trafik ekibini buluyoruz, onlar anlatıyor durumu. Arkadaş konsolos olduğu için diplomatik dokunulmazlığı var, sonradan gelen yardımcılarının marifeti ile polis ne alkol testi yapabiliyor ne de tutanağa imza alabiliyor. Tek taraflı trafik kazası olmayacağı için rapor çıkaramıyorlar. Tahmin edeceğiniz gibi rapor olmazsa kasko hasarı ödemem diyor... Birkaç avukat arkadaşa danışıyorum... diyorlar birşey yapamazsın... Abi adam şirin bi adamdı, hem ülke hem ofis olarak komşuyuz, hatta bizi memleketine davet etti, gidelim rica edelim, imzalasın, zaten herkesin kaskosu var  !*. ama konsolasa yapılabilecek tek yaptırım istenmeyen insal ilan edilmesiymiş ve bunu sanırım sadece Cumhurbaşkanı yapabiliyormuş. Bunun haricinde hiçbir şeye imza attıramazmışız.  :-\
Velhasıl durum çıkmaza giriyor. Sigorta şirketine kızamıyorum, olayı benimle yaşamadığı için sadece evraklara göre karar verecek, kurallar belli... Ama sonuca bakınca yıllardır kaskoya para ödüyorum başıma gelen tek olayda ise hasar bana kalıyor...
Neyse yine çok uzattım, sonuca bağlıyayım. Sonuç eksper geliyor, hasarım ödeniyor, hasarsızlığım korunuyor... nasıl mı?
Olayı size yazdığım gibi (biraz daha resmi tabi) bütün detayları ile anlatan bir dilekçe yazıyorum. Olaya bakan polis ekibinin plakasından, görevli memurarın ismine kadar, alkol muayenemin vs. benim ile ilgili her işlemin tamam olduğunu güzelce anlatıyorum. Acentem aracılığı ile gönderiyorum. Acentemin sahibi de, "bizim şirketin yüzlerce tırı da kendi acentzmızdan kaskolu, onlara konsolos çarparsa ne olacak?"  x(): sorusunu ekleyerek sigorta şirketine gönderiyor. Bunun sonucunda işler yoluna giriyor... Hatta arayıp "size çok gıcık olmayan bir eksper ayarlıyalım" bile diyorlar...
Şimdi bu olaydan kimler ne anlar bilmem. benim çıkardığım birkaç sonuç var.
1. Sigorta gerekli birşey. Bu anlattığım çok ekstrem bir olay, sanırım ne acentam ne de onun konuştuğu sigorta şirketi yetkilileri benzer bir olay yaşamamışlar. Zorlansak da mantıklı ve insancıl yollarla iş yine çözüme ulaştı. Bundan başka birçok olayda ise hiç sorun yaşamadan hasarım karşılandı. :-* (ofis soyuldu, ev soyuldu, birkaç trafik kazası daha...)
2. Sigorta şirketi kadar (belki daha çok) acentenizin gücü ve güvenilir olması, kısacası iyi olması önemli. Sonuçta sigorta işi de bir ticari faaliyet. Her aşamasında pazarlıklar ve anlaşmazlıklar gayet doğal. Burada ya siz güçlü olmalısınız ya da acentanızın güçlü olması önemli gibi... tabiki ilk olarak haklı olmak gerekiyor, ama biraz da çok yönli empati ile haklılık iddiası gerekli. Ben onların yerinde olsam, onlar benim yerimde olsa, hatta başkaları ne yapar, yapabilir (hem iyi yönde hem kötü amaçla...)
3. Sigortayı büyük riskler için düşünürüm hep, diğerlerini eşantiyon olarak verildiğini düşünürüm. Benim için önemli olan da büyük riski satmak zaten. Yani kelebek camı kırılır ise bunu ben yaptırırsam hayatım etkilenmez, ancak büyük bir kazada (umarım kimse yaşamaz) ve hatta yaralanma veya can kaybı var ise... bunu düşünmek bile istemem... kimse istemez... ancak bence sigorta bunun için şart. yoksa boyam çizilmiş, teyip çalınmış hikaye... ha derseniz ama biz bunu da satın aldık, hakkımız... haklısınız... ama ben bu ufak hasar vb. gibi kapsamları rekabetin zorunlu kıldığı satış bonusları olarak görüyorum. sigortadan algıladığım büyük risk gerçekleşir ise ne olacağı...
4. Aslında kendi şahsi sigorta bilançoma baktığımda, genelde verdiğim pirimler hasar ödemeleri ile amorte olmuş. Çok şükür ki asıl amaç olan maksimum riskler hiçbir zaman gerçekleşmediği halde. (  x(): kulağına kurşun...). Suyu çıkarılmadığı sürece genel amacını ifa ediyor gibi... bu arada bir yerlerden de kazanıyorlardır, ama çok ama az... helal olsun benden yana.

Tamamen tüketici gözü ile, kendi yaşadıklarıma dayanarak yazdığım sadece beni bağlayan nacizane fikirlerimdir.
Ben de yazmıyorum yazmıyorum vakit bulunca da klavyem ishal oluyor sanki...
Bu kadar uzun olunca nasıl olsa kimse okumaz diye uzattıkça uzatıyorum :)
yanlışlıkla okuyan var ise onlardan da özür dilerim laf kalabalığı için.

Risk her zaman her yerde var, hayatın kendisi risk.
Tüm korsanlara risklerden uzak günler dilerim.

Erol Yapıcı

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 140 Mesajı Toplam
    184 Kere Beğenildi
« Yanıtla #88 : Temmuz 15, 2010, 22:38:34 »
yanlışlıkla okuyan var ise onlardan da özür dilerim laf kalabalığı için.

Var, var, merak etme :D Özüre de gerek yok ;)

'den Korsan

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 129 Mesajı Toplam
    200 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
« Yanıtla #89 : Temmuz 15, 2010, 23:02:19 »
Volkan, yaraya barnak basmissin bizim sektordeki. Hele daha bilinc tam oturmadan kendi arasinda kazalarda polissiz zabit tutma olayina girildi ya. Seyret bak cumbusu. 2 sene acisi nasil cikacak prim artislariyla hepimiz sasiracagiz. :(

Tekne Sigortaları Konusuna Ait Benzer Konular

Ahşap Tekne - Fiber Tekne Derin Tartışması
KOMODOR GÖZÜYLE - NECATİ ZİNCİRKIRAN(NAVİGA Yat ve Deniz Kültürü Dergisi -ARALIK 2005)________________________________________AĞ... Devamı...

Gösterim: 5275 - Yanıt: 178 - Başlatan:Cem Gür
Yabanci bayrakli tekne nasil satilir?
Sevgili Gezgin Korsanlar,Bizim tekneye bir alici cikti ama onun da bizim gibi satis islemleri hakkinda bir fikri yok. Amerikan b... Devamı...

Gösterim: 551 - Yanıt: 5 - Başlatan:Yavuz Dogan
Şahısa ait tekne Kuruma satılamaz mı?
Merhabalar;Okulumuza bir yelkenli almak için yıllardır uğraşıyoruz. Sonunda okuldan gerekli bütçeyi bulduk, bütçemize uygun 2. e... Devamı...

Gösterim: 598 - Yanıt: 24 - Başlatan:Yiğit Güler
Beğendiğiniz tekne tasarımcıları...
Bende bir çok GeKo gibi bilgisayar karşısında tekne modelleri, tasarımcılar gibi konuları araştırıp saatler geciriyorum...  Artı... Devamı...

Gösterim: 1263 - Yanıt: 38 - Başlatan:Evren Alagöz
ÇİFT MOTORLU TEKNE
Merhaba ,Bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.Beş metrelik bir teknenin aynasına sağ ve sol olacak şekilde 5 er beygirlik iki... Devamı...

Gösterim: 479 - Yanıt: 15 - Başlatan:Mete Kardeş
Tekne isimleri
Teknelere ne isim koyacağınız size kalmış, ama tekne isimlerinin yazılmasında Türkiye'de dünyada da kurallar var. Tekne üzerine ... Devamı...

Gösterim: 1493 - Yanıt: 8 - Başlatan:Ahmet Çelenoğlu
Direkli Tekne İle Direksiz Tekne Arasındaki Davranış Farkı Nasıldır?
Bir teknenin direğinin olması teknenin davranışını nasıl etkiler? Bu yazımızın konusu bu. Teknemizin salmalı bir tekne olduğunu,... Devamı...

Gösterim: 1946 - Yanıt: 67 - Başlatan:Orhan Barut

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal