Gönderen Konu: Tekne Sigortaları  (Okunma sayısı 3564 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sumorsu

• Ziyaretçi
Tekne Sigortaları
« : Temmuz 17, 2008, 23:45:44 »
Macgregor 26 x teknemin yıllık sigortasını yaptıracağım. Yerli şirketler ayaklarına abdest suyundan başka su değmediği için fiyatlarda uçuyorlar. Denizcilik sigortaları konusunda uzmanlaşmış bir uluslararası şirket tavsiye edebilecek varmı? En fazla tekne değerinin % 1 ini öderim yıllık olarak bütün risklere karşı. &+^^
sigortasıatmışkorsan ;??^+%%

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 129 Mesajı Toplam
    200 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
Ynt: Tekne Sigortaları
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2008, 00:14:33 »
Esat abicim,

Yurt dışı şirketlerle uğraşırsın hasarını almak için bu birrrrr. İkincisi tekne sigortaları araba sigortalarından daha ucuz. Önemli olan nasıl bir poliçe aldığındır. Yani poliçe yaptırmakla iş bitmiyor, harp grev varmı? Muafiyetler neler? Hangi sularda geçerli gibi bir çok faktör var. Ama derimki yurt dışı poliçeleri dikkatle incele. Yerli malı yurdun malı her zaman daha iyi ve kullanıcı dostu.

Kadir Kurtbayram

• S/Y Ayna
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 57 Mesajı Toplam
    89 Kere Beğenildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 01, 2008, 18:36:53 »
Geçen ay görülen lüzum üzerine ( ki yarışlarda olmama rağmen üzerime yarış teknesi çıkıyordu) tekne sigortası yaptırdım....Hakanın da dediği gibi araba kaskosundan daha ucuz...
Ben terör klozu hariç (ki gelecek sefere onuda yaptırmak istiyorum) neredeyse tüm riskler için 80000 ytl karşılığı yıllık sadece 450 ytl ödedim....

S/Y Ayna - MarinTürk/Pendik

Kerim Dişbudak

• S/Y Dogi-TUR 3644
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul & Lefkosa
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2008, 21:54:33 »
Selam,
Bildiğiniz  ya da negatif geri bildirim almadığınız sigorta şirketi/agentası var mı?

S/Y Dogi
Kalamış C 1

S/Y Dogi TUR 3644 - Fenerbahçe Marina F10

Kadir Kurtbayram

• S/Y Ayna
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 57 Mesajı Toplam
    89 Kere Beğenildi
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2008, 22:03:32 »
Bu konular HakanZ korsanın işidir...Kendi yapmasa ya da yapmak istemese bile mutlaka bir şeyler önerir...

Kerim Dişbudak

• S/Y Dogi-TUR 3644
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul & Lefkosa
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2008, 22:06:29 »
teşekkürler

Kadir Kurtbayram

• S/Y Ayna
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 57 Mesajı Toplam
    89 Kere Beğenildi
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2008, 01:04:16 »
Aslında acenta olarak değil ama hikaye olarak çok şey var.....ama bu hikayeler önemli....geri dönüşümü sağlıyor çünkü......sigorta şirketleri tekneler için arabalardan olduğundan daha fazla ilgililer sigortayla alakalı olarak....ama dediğim gibi Hakan Z korsan bu işte daha iyidir....fikir almakta fayda var.......

Ömür Atila

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    3 Kere Beğenildi
« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2008, 15:16:35 »
Merhaba,
Şu sigorta işinin epey bir hadikapları var.Motorumuz dıştan takma olduğu için sigorta yaptırmakta biz epey zorlandık. İç'ten takma motorlu teknelerden ziyade,dıştan takma motorlu teknelerin riskleri fazla görülüyor sigortalanması daha zor. Oldukça seçici ve claus ları iyi okumak şart...Tekne marinada değil, bir barınaktaysa'da tekneye göz kulak olacak 24 saatini geçiren bir kişi olması isteniyor...

Denizler beni çağırıyor...!

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 129 Mesajı Toplam
    200 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
« Yanıtla #8 : Ekim 23, 2008, 17:25:10 »
Tekne yaşı uygun olduktan sonra dıştan içten takma sorun değil. Sigortalamak kolay ama doğru sigortayı yapmak çok kolay değil. Bir çok kriter var anlatıp kafa şişireceğime spesifik sorular gelirse sevgili Mehmet Atay'la cevaplmaya çalışırız.

Kerim Dişbudak

• S/Y Dogi-TUR 3644
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul & Lefkosa
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #9 : Ekim 23, 2008, 17:59:13 »
Spesifik sorularım şu aslında,
Sigorta firmaları marinadaki tekneyi marina yönetimin sorumluluğu altında olduğunu belirtiyorlar.Bu sebeple teknenin, marinada bağlı iken  zarar görmesi, birisi çarptı ya da kötü niyetli ziyaretçiler zarar verdi yada kötü hava şartlarından dolayı tekne zarar gördü.
Diğer sepisifik sorum ise tekne seyir halinde iken zarar gördüğü durumda bir sınırlama varmı, tekne tamamen  batmış olması ya da yanmış olması mı gerekiyor ? örneğin direğin kırılması karşılanıyor mu?

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 129 Mesajı Toplam
    200 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
« Yanıtla #10 : Ekim 23, 2008, 19:19:18 »
Kerim Bey,

Marinadaki tekne marinanın sorumluluğunda değil. Sadece Marina Sorumluluk sigortası kapsamında; tonoz kopması, çekek alanı için lifte giderken lift üzeri ve marinanın donanımından dolayı (elektrik box vb) sorunlara karşı marina sorumlu durumda. Yoksa teknedeki elektrik kontağından dolayı çıkan yangın ve etrafa verdiği durumlarda varsa sigortanızın mesuliyer teminatı yoksa tamamıyla tüm mal varlığınızla siz sorumlusunuz.

Kötü niyetli haraketlere karşı harp grev teminatını almanız zorunlu. Genelde ve malesef bu teminatı vermeyi ya unuturlar ya da vermezler.

Ülkemizdeki tekne sigortası bilincini yaşanan bir örnekle açıklayayım ve durumu anlayın: Bir arkadaşımın teknesine (ahşap) bir eksper arkadaş ön ekspertiz için geliyor. Ahşap teknede terleme illaki olur. Sintinedeki yarım litre suya bakıp gidiyor. Sonrasında rapor şu; Tekne su alıyor batabilir sigortalanmaması uygundur. İkinci hadise; tekne topuk atlamış ve su yapmış. Sahibi karaya alıyor su yaptığından dolayı. Eksper arkadaşın kanısı şöyle " sintine pompası o suyu basar, ne olacakki!" Arkadaşım ya akü biterse dediğinde, "sahilden marinada elektrik var aküleri besliyor" cevabını alır. Arkadaş ya biri o kablonun prizini çeker ya da elektrik giderse" der. Eksper arkadaş "hımm doğru yaaa" der.

Sonuçta Institiude Yacht Klozunu Okuyun... http://www.gezginkorsan.org/forum/index.php/topic,88.0.html

(Not: Bu konuda çok bilinçli, denizle iç içe değerli eksper arkadaşları olaydan tenzi ederim)
« Son Düzenleme: Ekim 23, 2008, 19:27:18 Gönderen: Hakan Zorlu »

sumorsu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ekim 23, 2008, 22:13:41 »
Şöyle bir varsayım için bakalım sigortacımız ne diyecek: Teknem Hakan Z tarafından sigortalandı. Şu anda Karacasöğütte iskeleye bağlı. Başında bekçi falan yok. Kıçında dıştan takma Yamaha elli HP motor var. Sıfırının değeri onbeşbin ytl yaklaşık. Benimki 9 yıllık. Ben karadan sizlere kavuşmaya geliyorum cumhuriyet bayramı kahvaltı vs için. Bi gece motor tekneden sökülerek çalınır. Ben durumu söğüte dönünce fark ederim. Hakan Z ye bildiririm ama bütün planlarım bozulur. Çünkü tekne benim evim. Devamlı hareket halindeyim onunla. Yeni motor da alamadığım için (param yok) çok değerli zamanım ziyan olur. Sigortam bu hasarın ne kadarını karşılar.
Benim zararım ne olur.
soruişaretiarızalıkorsan ;??^+%%

Hakan Zorlu

• S/Y Maşallah - TUR 7
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 129 Mesajı Toplam
    200 Kere Beğenildi
    • S/Y Maşallah
« Yanıtla #12 : Ekim 23, 2008, 22:19:01 »
Tekne bedeli eksik değil ve piyasa rayici bedelinden sigortalanmışsa; çalınmış motorun piyasa değerini yani aynısını ikame edecek bedeli sigorta tazmin eder. Sigortanın amacı yenilemek değil ikame etmektir.

sumorsu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Ekim 23, 2008, 22:31:28 »
Yanıt hızır gibi geldi korsanım. Ama poliçe sende. Bak da eksikse düzeltelim. :D

cenkesener

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Aralık 04, 2008, 09:43:29 »
Teknemin yaşı sebebiyle sigorta yaptıramıyorum.
Çözümünü bilen var mı?

(hayır bunu satıp yenisi alamam)

Tekne Sigortaları Konusuna Ait Benzer Konular

Ahşap Tekne - Fiber Tekne Derin Tartışması
KOMODOR GÖZÜYLE - NECATİ ZİNCİRKIRAN(NAVİGA Yat ve Deniz Kültürü Dergisi -ARALIK 2005)________________________________________AĞ... Devamı...

Gösterim: 5275 - Yanıt: 178 - Başlatan:Cem Gür
Yabanci bayrakli tekne nasil satilir?
Sevgili Gezgin Korsanlar,Bizim tekneye bir alici cikti ama onun da bizim gibi satis islemleri hakkinda bir fikri yok. Amerikan b... Devamı...

Gösterim: 551 - Yanıt: 5 - Başlatan:Yavuz Dogan
Şahısa ait tekne Kuruma satılamaz mı?
Merhabalar;Okulumuza bir yelkenli almak için yıllardır uğraşıyoruz. Sonunda okuldan gerekli bütçeyi bulduk, bütçemize uygun 2. e... Devamı...

Gösterim: 598 - Yanıt: 24 - Başlatan:Yiğit Güler
Beğendiğiniz tekne tasarımcıları...
Bende bir çok GeKo gibi bilgisayar karşısında tekne modelleri, tasarımcılar gibi konuları araştırıp saatler geciriyorum...  Artı... Devamı...

Gösterim: 1263 - Yanıt: 38 - Başlatan:Evren Alagöz
ÇİFT MOTORLU TEKNE
Merhaba ,Bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.Beş metrelik bir teknenin aynasına sağ ve sol olacak şekilde 5 er beygirlik iki... Devamı...

Gösterim: 479 - Yanıt: 15 - Başlatan:Mete Kardeş
Tekne isimleri
Teknelere ne isim koyacağınız size kalmış, ama tekne isimlerinin yazılmasında Türkiye'de dünyada da kurallar var. Tekne üzerine ... Devamı...

Gösterim: 1495 - Yanıt: 8 - Başlatan:Ahmet Çelenoğlu
Direkli Tekne İle Direksiz Tekne Arasındaki Davranış Farkı Nasıldır?
Bir teknenin direğinin olması teknenin davranışını nasıl etkiler? Bu yazımızın konusu bu. Teknemizin salmalı bir tekne olduğunu,... Devamı...

Gösterim: 1946 - Yanıt: 67 - Başlatan:Orhan Barut

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal