31. Mayıs 2012 Geleneksel Gezgin Korsan Fotoğraf Yarışmasına Oylarınızı Bekliyoruz. Tıklayın ve oylayın....
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahşap işine gelince sana anlattım biliyorsun "hastasıyım" yani..Dediğin gibi Cem korsana bakılırsa fiatlarda makul.. Ancak bana biraz iyimser geldi..Tam donanımlı bir bavaria 40 cruiseri 135000 euro civarında maledebiliyoruz..Aynı donanımda bir ahşap tekneyi bence 160000 eurodan aşağı mal edemeyiz..Bildiğimden değilde Cem korsanın dediklerinden yola çıkarak bir tahmin salladım..Cem bey'dende özür dilerim bu arada onunla bu konuyu tartışmak haddim değil tabikide.. Ama otopilot,kalorifer,rollerlar,vinçler ,55 beygir motor.bimini ,spreyhood falan gibi ıvır zıvırlarda hesaba katılmalı çünkü öbürünün içinde var..Bunu beneteau yaparsanız 150000 euro falan olur..Sonuç her şekilde kardeşini üzer gibi duruyor..Ama senin Canko gibi bir eski tüfek bulup adam edelim dersen bak bu olur işte..Yoksa daha mı pahalı olur ?İşte tam bu noktaya gelindiğinde yoğurt kokusu ahşap kokusundan daha iyi geliyor..Ne bileyim her şeye birden sahip olamıyoruz işte..Hafta sonu ne yazıkki İstanbul'dayım ama belki ikinci güne yetişirim kabul edersen..Ellerinden öperimNeferin Cüneyt
Brounce web sitesinde ilgi çeken modeller:Southern Cross 32Frequence Jazz (Blues)Frequence Jazz (Swing)Eolis 9.99Pollen 10.10Haliotis 38 BMSpirit of Joshua
Çürük bir zemin üzerine epoksi fayda etmez, aksine zararlıdır. Özellikle ahşap tekneye zararı üstten giren su (özellikle yağmur suyu) verir. Gövdeyi epoksi ile kapladığınızda yukarıdan suyu kesemezsiniz. giren bu su da ahşabı ve tekneyi çürütür.
..[sildim] (Askeriyeden bir anı: Eğitim birliğinde iken Yüzbaşımız bir yağmurda şunu söylemişti: Şimdi yağmur yağıyor ve tüfekleriniz ıslanıyor. İlk işimiz içeri girince tüfekleri söküp temizlemek ve yağlamak olacak. Tüfeğinizi korkmadan çeşmenin altına tutabilirsiniz, ama yağmura asla) ..[sildim]..