Gönderen Konu: Denizcilik yayınlarından ilginç sözler....  (Okunma sayısı 3519 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Noyan Bakır

• Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 104 Mesajı Toplam
    163 Kere Beğenildi
    • BALTA'M SEN AMARİKA'DAN ALSAN ALSAN TEKME ALIRSIN
Ynt: Denizcilik yayınlarından ilginç sözler....
« Yanıtla #45 : Ekim 02, 2009, 21:43:56 »
Sütçü Korsanım,
Naviga ve Yelken Dünyası dergilerine e-abone olmak mümkün mü?
Bu yönde bilginiz varsa bizimle paylaşır mısınız?

T.C.G. SAVARONA

Mehmet Çömlekçi

• S/Y Derviş
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 1 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
    • comlekci.com
« Yanıtla #46 : Ekim 02, 2009, 22:59:45 »
Naviga aboneliği için:

Nesrin Genç

Tel: 0216 418 51 91(112)

Faks: 0216 418 59 89

Kalamış Yelken Kulübü Tesisleri

Ek Bina

Kalamış Fener Caddesi İskele Sokak

No:2 Kalamış 34025 İstanbul

www.navigamagazin.com

Sütçü Korsanım,

www.comlekci.com S/Y Derviş, Fenerbahçe Marina F5

Noyan Bakır

• Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 104 Mesajı Toplam
    163 Kere Beğenildi
« Yanıtla #47 : Ekim 02, 2009, 23:04:19 »
Teşekkürler Çömlekçi Korsanım. Verdiğiniz adres ve telefon bilgileri e-abonelik için mi?

T.C.G. SAVARONA

mehmetsutcu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #48 : Ekim 02, 2009, 23:39:04 »
Noyan Korsanım,
Konusunda yanlızca Naviga ve Yacht dergileri e- dergi olarak okunabiliyor. Yelken Dünyası maalesef henüz yok. Ama büyük eksiklik...

http://www.emecmua.com/ ilgili link....

Noyan Bakır

• Gezgin Korsan
  • *
  • Ankara
  • 104 Mesajı Toplam
    163 Kere Beğenildi
« Yanıtla #49 : Ekim 02, 2009, 23:59:35 »
Tşk ederim Sütçü Ve Çömlekçi Korsanlarım.
Hemen abone oluyorum.

T.C.G. SAVARONA

mehmetsutcu

• Ziyaretçi
Gani Müjde denizciliğinin yanında sanatçılığı ile takdirleri kazanıyor.
Bu ay ki Naviga da Peynir Gemisin de "Denizcilerin Güzin Ablası" oluyor ki evlere şenlik...
Bizim gibi deniz sevdalıları da Güzin ablalık oldu ya....
Bir soru saatlerce gülümsememe neden oldu. Cevap ise, artık siz karar verin vallahi...Çok yaşa Gani Müjde...

Bir denizci soruyor;

Gani Bey, eşim yelken seyrinde tekneyi çok yatırınca bana kızıyor. Ne yapmalıyım?
Kadri Karayel- Yatağan.

Siz ne yapardınız?

mehmetsutcu

• Ziyaretçi
Hakan Öge Ekim 2009 Naviga sayısında, tekne ile Dünya turunda göz önüne alınacak seyahat planı hakkında özlü sözler söylemiyor ama çok önemli bilgiler veriyor.
Bu bilgiler, bu yazı dizisinin, bu ay da bu foruma konu edilmesini hak ediyor...

« Son Düzenleme: Ekim 08, 2009, 00:58:05 Gönderen: Mehmet Sütçü »

mehmetsutcu

• Ziyaretçi
Rüzgar Baba Haldun Sevel Usta  Şandama' lı (Yalıkavak) Süngerci  Sarı Veysel' in hikayesini anlatmaya devam ediyor...

Sarı Veysel in konuşmalarından bir bölüm deniz insanlarının hayatlarından denize bakışlarını hayatı algılama biçimini bize anlatıyor.

"Ben mavi denizlerime doyamadan ölsem , öldükten sonra cennete bile gitsem….. Tövbe estağfurullah ne edeyim ben orda…. Ne deniz var, ne denizin dipleri var, ne süngerler, ne fırtanalar, dalgalar , neyleyim ben böyle cenneti…" 

mehmetsutcu

• Ziyaretçi
Pis Bey i okuduğumda gözlerime inanamadım… Yacht dergisini almıyorum. Bana hitap etmiyor. Fakat Pis Bey yazınca almak, okumak elzem oldu… Böyle bir yazının içeriği nedir merak ettim..
İlk önce şunu söyleyeyim Yacht dergisi (benim açımdan) neden yeterli değeri bulmuyor kapak dan belli oluyor… İçerikli yazı olarak Özkan Gülkaynak ile ilgili yazı ve Ali Boratav ın  beş küçük koy tanıttığı yazısı öne çıkarılmış. Aslında kapak da tanıtımı yapılmamış 2 bomba yazı, içeriği ile beni büyüledi… Keyif alarak okuduğum yazılar bunlardı. Birincisi  Dalgalar Arasında bölümü altında Suha Umar tarafından kaleme alınmış Bodrum Ahşap Yatlar Yarışına katılan ‘Nymph’ tırhandilinin yapımı ve yarışta yaşananların anlatıldığı ‘Bir tekne, bir yarış' başlıklı yazısı… İkincisi son sayfalarda ‘Rüzgarüstü’ bölümünde Aysu Niksarlı nın yazdığı ‘Bodrum’ un Kadın Kaptanı’ başlıklı portrenin anlatıldığı gerçek bir hayat hikayesi.
Bu yazıları okurken deyim yerindeyse dibim düştü…Bu kadar önemli ve renkli yazıların öne çıkmaması Yacht dergisinin  anlayışını değiştirmesi gerektiğini düşündürüyor.

Gelelim Ali Boratav meşhur yazıya…
Çok eğlenceli ve traji komik… Ali Boratav her şeye lezzet açısından bakıyor. Tam bir lezzet fetişisti diyebiliiz.  
İlk önce durum başlangıcını anlatayım.. Ali Boratav yüksek sezonda (Ağustos) 44 feetlik bir Bavaria kiralayıp  5 küçük koy dolaşıp “Lezzetleri” ve gözlemlerini anlatıyor…
Bizi ilgilendiren Pis Bey in de yazdığı Bozukkale..
Daha bölümün başında bir deyim beni düşündürdü “ Kafamı yelken triminden kaldırdım”.
Sonra Gezgin Korsan filotilası gelecek diye Ali Baba Restoran görevlisi kayalara bağlıyor. İlk önce çok memnun oluyor. Sonra akşam yemeği içinde restoranda yer bulamıyor. O da lezzet adamı ya buzdolabından keyif yiyeceklerini çıkarıyor. Amanin ki amanin Orta Asya mamülü “havyar” dan (sanırım siyah havyar herhalde) füme peynir e kadar her çeşit (kesin rokfor da vardır)… Bundan hızını alamıyor kayalıklarda deniz kestanesi avına çıkıyor … Oy oy oy birde bunları yiyor ki deniz kestanesi havyarı üstelik olmamış daha…Tadı berbat olduğu halde…
Aklımdan ‘Kesin zehirlenmiştir bu’ diyorum.. Zaten kendi de şüpheleniyor…
Sonra en koptuğum an geliyor yazıda…
Saat 18.00 civarında iskele gurcatalarında Gezgin Korsan flaması çekili filotilla geliyor. Bu flamayı görünce kızıyor ve inat için Che Guevera nın bayrağını çekiyor ama nereye sancak gurcataya…Dedim ya kesin zehirlendi teknenin durduğu yönü karıştırdı…Ya bu kadar yersen içersen  olacağı bu..
Hadi bunu da geçtim… Che nin mezarda kemikleri sızlamıştır ve dahi yerinden doğrulup ‘ kim bu beni resmimi göndere çeken ‘komprador’ diyerekten…
Tezat a bakınız … Sen haftalığı 8 bin övro civarında 44 lük lüküs Bavaria kirala , üstüne bir de siyah havyar, rokfor peyniri ile akşam yemeği keyfi yap (ne içtiğini yazmamış) ondan sonra proleterya ayaklarına yat… Hede bayav ....Herhalde Gezgin Korsan ı bilmiyor…
Biri anlatsa bari…..            

« Son Düzenleme: Ekim 30, 2009, 14:14:18 Gönderen: Mehmet Sütçü »

Emre Özgen

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bodrum
  • 13 Mesajı Toplam
    15 Kere Beğenildi
« Yanıtla #54 : Ekim 30, 2009, 13:05:06 »
havyar çarpmıştır onu malum alışmamış g...te don durmaz derler :D sanırım öle bişey bu da. yada kestane toplarken eline battı ve az miktarda olan kestanecikin zehri ile zehirlendi sanırım...

S/Y  Ka Fa 1500

mehmetsutcu

• Ziyaretçi
Korsan Kardeşliği Konseyi...
« Yanıtla #55 : Aralık 05, 2009, 18:52:50 »
Şimdi başlığa bakıp ne alâka diyenler olabilir...
Dün akşam (04.12.2009) Star TV de Karayip Korsanları, Dünyanın sonu filmi vardı...Seyretmemiştim...
Kaptan Jack Sparrow,  her ne kadar fantastik hikayeler yaşayan hayal ürünü bir kahraman olsa da, filmlerin içinde geçen sözler bir o kadar da gerçektir ve beni etkilemiştir...
Seyrettiğim filmde de günümüz koşullarına uygun çok anlamlı bir sahne ve için de geçen cümleler beni etkiledi ve bu sayfalara taşınmasına neden oldu...
Zaten uzun zamandır bu sayfalara yansıyacak kadar ilginç sözler okumaz ve duymaz oldum nedense. Belki benim ruh halim de buna müsait değildi..Ne bileyim..
Tüm Dünya korsanları Uçan Hollandalı ya karşı birlikte hareket edebilmek için "Batık Koyunda" "Korsan Kardeşliği Konseyi" adı altında toplanıyor... Konseyde anlaşmazlık çıkıyor ve ne yapacakları konusunda "Kara kaplı korsan kanunu" na çıkarılıp bakılıyor...
Bu iş için Kaptan Jack Sparrow un aynı zaman da abisi de olan Kara kaplı korsan kanunu nun uygulayacısı, anahtarları çıkarıp kanunun kitabını açıyor ve ilgili maddeyi okuyunca anlaşmazlık gideriliyor... Artık Uçan Hollandalı ile kanuna göre topyekün savaşmak gerektiği anlaşılıyor...
Kara kaplı korsan kanunu nun uygulayacısı son sözlerden birini söylüyor...
"Savaşmak için kendinle barışık olmak zorundasın"

Dün akşam Kaptan Jack Sparrow ve Korsan Kardeşliği Konseyi üyeleri bu fantastik hikayelerin de bana bir şeyleri yeniden düşünmemi sağladılar... :-*

Teşekkürler hayal kahramanı gerçek dostlar...  :)Teşekkürler Kaptan Jack Sparrow...  ;??^+%%

Hakan Erim

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 83 Mesajı Toplam
    157 Kere Beğenildi
« Yanıtla #56 : Aralık 05, 2009, 22:24:14 »
O uygulayıcıyı oraya kim seçmiş?  8)

mehmetsutcu

• Ziyaretçi
Rüzgarın Profösörün den; Yalnız Bir Zafer ve Eric Tabarly...
« Yanıtla #57 : Ocak 16, 2010, 01:34:35 »
Çok önceleri ismini duymuştum Eric Tabarly in.
Bir kaç sene önce Çeto Kaptan, yani Çetin Kent in Naviga da ki "Korsan İstimbot" köşesinde okuyunca, o müthiş hikayesini öğrendiğimde idollerim den biri olmuştu... Onun gibi denizlerde kaybolmak bizim gibi küçük adamların isteği, hayali değil midir?
Şimdi gel de Çeto kardeşimi sevme... Benden küçük, fakat yüreği büyük kardeşimi... Benim gibi kaç kişinin kanına girdi bu afacan...
Neyse... Hikayemiz bu değil...
Geçen gün Yenikapı da feribot bekliyorum Bursa ya gelmek için... İdo nun her ay çıkarttığı ve bedava dağıttığı Sea Life dergisinin kapağında EricTabarly ismini gördüğümde gözlerime inanamadım...Feribotu beklerken kafe de enfes bir kahve eşliğinde yazı ve dergi zevkle okundu. Bazen ücretsiz de olsa bu kadar kaliteli içeriği olan dergi az bulunur. Bu ido nun genel müdürünü hakikaten takdir etmek lazım...
Yazı da, bu satırlara taşınması gereken çok özel ve güzel sözleri (altı çizilerek), gerçek denizcilerin ruhunu yansıtan kelimeleri bilmeyenlerin de bilgilenmesi için aktarmak lazım....Bu satırlarda ki cümleler, bizlerin aslında kocaman bir hiç olduğumuzu da kanıtlıyor...

Eric Tabarly nin "Yalnız Bir Zafer" adlı Kitabından;

"Denizcilik işi tevazu ve uzun süren bir çıraklık dönemi gerektirir. Deniz caka satanları affetmez.
Yelken, sahtekarlara göre bir iş değildir. Başka pek çok meslekte hileye ya da blöfe yer vardır. Tekne de ise işi ya biliyor ya da bilmiyorsunuzdur.
Dürüst olmayan ise yenilgiye mahkumdur, çünkü okyanusun acıması yoktur."  

Bütün feribot seyahati boyunca tekrar tekrar okudum... Tekrar tekrar düşündüm...
Hala daha düşünüyorum.......................................

« Son Düzenleme: Ocak 16, 2010, 01:39:37 Gönderen: Mehmet Sütçü »

Mustafa Aziz Çınar

• Y/T organics
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 76 Mesajı Toplam
    104 Kere Beğenildi
« Yanıtla #58 : Ocak 16, 2010, 02:08:32 »
bla bla bla......Şimdi gel de Çeto kardeşimi sevme... Benden küçük, fakat yüreği büyük kardeşimi... Benim gibi kaç kişinin kanına girdi bu afacan...

valla sadun babadan sonra bizim de; özellikle benim çocukların kanına girdi..değil kitabı, dergideki taaa asyada ganj nehri gezilerini bile hatim etti bizimkiler.. şimdi kendi tekneme sahip olamadan onların teknelerini almak sorunuyla karşı karşıyayım. o sebeple  aslında  çok kılım bu çetin kent kişisine. >:(

Mustafa Aziz Çınar

• Y/T organics
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 76 Mesajı Toplam
    104 Kere Beğenildi
« Yanıtla #59 : Ocak 16, 2010, 02:12:17 »
Sütçü Korsanım,
hocam teessüf ederim. bi kitabı, dergiyi sayfalarını çevirerek okumanın keyfini, sıcklığını verir mi ekrandaki 'soğuk' yazılar? :-\

ucuz etin yahnisi vs. diyen korsan  :)
« Son Düzenleme: Ocak 16, 2010, 02:15:32 Gönderen: Mustafa Aziz Çınar »

Denizcilik yayınlarından ilginç sözler.... Konusuna Ait Benzer Konular

Çok ilginç bir şey oldu
Bugün çok ilginç bir şey oldu.Öğleden sonra eşimin sınıfının toplantısı vardı. Boğazda bir tekne gezisi organize etmişler, ona k... Devamı...

Gösterim: 573 - Yanıt: 4 - Başlatan:Hakan Erim
Ilginc bir internet sitesi
Merhaba Korsanlar, asagidaki linklerde kis boyu bakip ic cekecegimiz güzellikler var. Selamlarimla http://www.antalyasanalgezint... Devamı...

Gösterim: 325 - Yanıt: 0 - Başlatan:Erhan Abay
denizcilik eğitimi
Herkese Merhaba,Ben siteye bir yıldır üye olan bir deniz aşığıyım. Bu süre içinde yaklaşık 2 ay yelken eğitimi aldım. Bu eğitimd... Devamı...

Gösterim: 236 - Yanıt: 6 - Başlatan:Feride Demirtaş
Ne kadar ilginç bir balon
Hatırladığım kadarı ile çok eskiden uzak bir galakside bu balon hakkında konuşmuştuk.ama biryerlerde tekrar rastlayınca paylaşay... Devamı...

Gösterim: 324 - Yanıt: 11 - Başlatan:Umut Korkmaz
Ücretsiz Amatör Denizcilik Semineri
27 Şubat Pazar günü saat 11:00'de, İstanbul Erkek Lisesi Erol Evgin salonunda Amatör Denizcilik konulu ücretsiz bir seminer veri... Devamı...

Gösterim: 438 - Yanıt: 11 - Başlatan:Mehmet Çömlekçi
en popüler denizcilik dergileri
Merhaba sevgili Gekolar,Türkiye'de ve dünyada en fazla satan, ya da en saygın olan, en popüler denizcilik dergileri ile ilgili b... Devamı...

Gösterim: 175 - Yanıt: 6 - Başlatan:Faruk Yalçın
Tekneyle arabanın ilginç kazası
Başta dümende abla var diyecektim  sonra bir daha izleyince doğruyu gördüm yoksa az daha kadınların araba kullanırken ki durumla... Devamı...

Gösterim: 327 - Yanıt: 15 - Başlatan:Musa Sağlam

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal