Gönderen Konu: Su alıyoruz...  (Okunma sayısı 1059 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehmetsutcu

• Ziyaretçi
Ynt: Su alıyoruz...
« Yanıtla #45 : Kasım 04, 2010, 01:19:33 »
mehmet korsan
benim teknede aylardır bulamadığım tatlı su kaçağı var. hidrofor arada bir tırtlar.yolun düşerse bana da bir uğrarmısın.
sakın korkma pis su kaçağı değil.:))))

Hidrofor tırrrt liyorsa sorun basit...

Sintineyi sudan kurtardıktan sonra hidrofor çıkışından sonra hortumu takip edin...
Genellikle basınç tankı civarına dikkat ediniz...   :)

Mehmet Erem

• S/Y Lotus
  • Vardiya Zabiti
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Istanbul
  • 77 Mesajı Toplam
    145 Kere Beğenildi
    • lotus seyir defteri
« Yanıtla #46 : Kasım 04, 2010, 20:42:26 »
Nezih Korsan'ım,
çok özür dilerim atlamışım mesajınızı...
ne zaman isterseniz emrinize amadeyiz )))
Mehmet S Korsan'ın da dediği gibi tatlı su nispeten kolay. Tek bir tank varsa daha da kolay...
Ama hidroforun arada tırtlaması her zaman illa su kaçağı anlamına gelmemelidir.

S/Y Lotus

Nezih Kılıçkını

• S/Y Mahayana
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bodrum
« Yanıtla #47 : Kasım 05, 2010, 14:02:26 »
Sevgili korsanım,
sorun doğru ama ,sana bir şakaydı teşekkür ederim,
teknede su tatlı su kaçağı ile ilgili yapılabilecek araştırma ile ilgili herşey gözlendi,
sorunun daha önce de başıma geldiği gibi posta ve kemere içlerinden geçen tatlı su hortumlarının vs. hortumların 2.kabuk yerleşirken 'cırtlandığı' sabitlendiği nedeniyle kaçak yapan hortumun yerinden sökülememesi üzerine ,yeni hortumu dolaylı yollardan geçirerek yeni bağlantı sağlamıştım.
şu anki sorunun da aynı nedene bağlı olduğunu sanıyorum. sabit sallantısız bir ortamda suyun nerede biriktiğini tespit ettim.
su görünen bir açıklıktan değil, 2 kabuk arasından bir yerden geliyor.ve ben bunu 6 aydan fazladır gözlemliyorum. çok az bir kaçak olduğu  için şimdilik sakin davranıyorum. ancak hidrofor uzun soluklu da olsa tırtladığından hele de geceyse sinirimi bozuyor.
şimdilik kedi fare oyunundayız.:)))
geçen sene sıcak su deposunun yerini değiştirdim.motordan olan hortum bağlantısı kısa geldi, hortuma ek yapmak istemedim ama eski hortum alt tarafı 2 m lik mesafeden postanın içinden geri gelmedi.mecburen hortuma ek yapmak zorunda kaldım.
sevgiler...

S/Y Mahayana - Bodrum Marina R Ponton

Erol Akyiğit

• S/Y Avara
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Muğla / Istanbul
« Yanıtla #48 : Kasım 17, 2010, 13:57:04 »
Nezih Korsan'ım,
çok özür dilerim atlamışım mesajınızı...
ne zaman isterseniz emrinize amadeyiz )))

ikinizin bir araya gelmesini düşünemiyorum :-) İki tekneyi silkelesen kesin yeni bir kabuğu donatacak malzeme çıkarırsınız, kesin ikinci bir kat çıkarsınız teknelere ;)

S/Y Avara, Orhaniye Begonvil Rest.

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal