Gönderen Konu: 2009 Motorlu Taşıtlar ve Tekne Vergi Tablosu  (Okunma sayısı 6423 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Atilla Aytaç

• S/Y Esperanza
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 13 Mesajı Toplam
    18 Kere Beğenildi
Ynt: 2009 Motorlu Taşıtlar ve Tekne Vergi Tablosu
« Yanıtla #30 : Kasım 29, 2009, 15:31:58 »
mtv kaldırıldı galiba.harç yatacak sadece

Nedim Yıldız

• Gezgin Korsan
  • *
  • Bursa
  • 53 Mesajı Toplam
    69 Kere Beğenildi
« Yanıtla #31 : Kasım 29, 2009, 15:43:40 »

Özden Korsanım ben sana böyle biliyorum diye söylemiştim hatırlarsan...Senden fazla haraç almışlar.İtiraz edersen geri alırsın bence..:-*

Benim teknem 5,80 metre dye kayıtlı ama 200 TL harç aldılar.Yukarıdaki tabloda yanlışlık var Hakan.

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
S.M.Power

Özden Oğul

• Gezgin Korsan
  • *
  • İzmir
  • 5 Mesajı Toplam
    5 Kere Beğenildi
« Yanıtla #32 : Kasım 29, 2009, 19:21:45 »
Nedim Abi haklısın,söylemiştin.Devletten geri almak zor iş ama hiç olmazsa bir daha vermeyiz. :)

Hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı değiliz.

Hüsne Altıok

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 5 Mesajı Toplam
    6 Kere Beğenildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 12, 2010, 15:59:44 »
Ben teknenin bağlanma kütüğü kaydını çıkarmak için liman bşk. na gittim, dediler ki MTVni ödediğini ya da muaf olduğunu belirten bir belge getir Ümraniye'den... Bilen var mı oraya nasıl gidilir ve 9.8hp vergiden muaf mıdır?

Matay

• Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : Temmuz 12, 2010, 16:08:21 »
TEM'den Çekmeköy - Şile yönüne girince Ümraniye diye sağa sapıyorsunuz. İkea - Meydan Alışveriş Merkezi sağınızda, kalıyor. Biraz gidince karşınıza bir göbek çıkıyor. Göbekten 90 derece sola dönüyorsunuz (biraz büyük göbektir, tam 90 dönemezsiniz  :) ) Girdiğiniz yol çift şerit - gidiş geliş ortada küçük bir beton röfüj ile ayrılmış bir yoldur. Bir kaç yüz metre ilerde solunuzda Vergi Dairesini göreceksiniz. Karşısında, sağda otoparklar var. Ama "içeride ne yapacağım" diye sormayın, hatırlamıyorum.  :-\

Savas Kavuncu

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 12 Mesajı Toplam
    15 Kere Beğenildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 12, 2010, 16:15:54 »
Bildiğim kadarı ile motor hp si ile verginin alakası kalmadı, tekne 5 mt den büyükse 220-TL ( 9 mt ye kadar ) vergisi var.

Hüsne Altıok

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 5 Mesajı Toplam
    6 Kere Beğenildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 12, 2010, 22:24:02 »
Tarif için çok teşekkürler Matay Korsan :)

İçerde ne yapıldığını hatırlayan var mı? Bir de neden taaa Ümraniye başka vergi dairesi değil?

Bir de hangi dolmuş ya da otobüs oradan geçer diye sorsam???

irfan yalçın

• Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : Temmuz 12, 2010, 22:34:02 »
2010 Yılı Bağlanma Kütüğü Ruhsatnameleri ve Vizelerinden Alıncak Harçlar  
  5 metreden 9 metreye kadar olanlardan  (uygulama 8,99'a kadar)
220,00 TL

9 metreden 12 metreye kadar olanlardan (uygulama 11,99'a kadar)
440,00 TL

12 metreden 20 metreye kadar olanlardan (uygulama 19,99'a kadar)
880,00 TL

20 metreden 30 metreye kadar olanlardan (uygulama 29,99'a kadar)
1760,00 TL

30 metreden büyük olanlardan
3520,00

ayrıca

http://www.gezginkorsan.org/forum/index.php?topic=5497.0

resmi gazete ise

http://www.denizcilik.gov.tr/dm/BK/Y%C3%B6netmelik.html
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2010, 22:39:42 Gönderen: İrfan Yalçın »

Erol Yapıcı

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 142 Mesajı Toplam
    188 Kere Beğenildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 12, 2010, 22:49:55 »
Tarif için çok teşekkürler Matay Korsan :)

İçerde ne yapıldığını hatırlayan var mı? Bir de neden taaa Ümraniye başka vergi dairesi değil?

Bir de hangi dolmuş ya da otobüs oradan geçer diye sorsam???
Üsküdar'dan ve Kadıköy'den Dudullu, Sarıgazi tarafına giden hemen her minibüs ve otobüs tam önunden geçer. Orası sadece Ümraniye vergi dairesi değil, Taşıtlar Vergi Dairesi de o binada. Sizin işiniz de Taşıtlar Vergi Dairesi ile. Allah kolaylık versin. 8)
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2010, 22:53:23 Gönderen: Erol Yapıcı »

'den Korsan

Ahmet Özdiktaş

• S/Y Arı
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bodrum
« Yanıtla #39 : Temmuz 13, 2010, 00:19:52 »
Yilbasindan evvel vergi dairesine gittim.
Borcum ne dedim.
Daha belli deyil dediler.
3 ay sonra tekrar gittim.
Siz cezaya girdiniz dediler.
Iyi dedim, borcumuz ne dedim,
880 tl tekne icin, 1600tl ceza dediler. Beynimden vurulmusa dondum.
Ne zaman yatirmam lazim dedim. ne zaman istersen dediler.
Daha yatirmadim. Devlet eliyle soygun dedikleri bu olsa herhalde.

Kadir Kurtbayram

• S/Y Ayna
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 58 Mesajı Toplam
    90 Kere Beğenildi
« Yanıtla #40 : Temmuz 13, 2010, 01:55:47 »

Senin işyerine yakın olan karaköydeki vergi dairesinde nakil vasıtaları vergi dairesinin tahsilat şubesi var.

S/Y Ayna - MarinTürk/Pendik

Umut Korkmaz

• Y/Y Poyraz - TUR 6373
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 34 Mesajı Toplam
    72 Kere Beğenildi
    • yelkenlipoyraz
« Yanıtla #41 : Temmuz 13, 2010, 09:16:57 »
Ahmet Abim korsanım,
özledik yahu...

Hakan Irıklı

• Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
    • http://www.suzuki4x4turkiye.com
« Yanıtla #42 : Temmuz 13, 2010, 12:47:28 »
Bu vergi konusu çok sinirimi bozuyor ;D >:(, 2005 Yılında hurda halden alıp bir emek ve heyecanla yaptığım teknemin ve ozman Tolinato belgesi vardı ve Noter satışlıydı. öncesindede satış kıl tüy evrak için ist izmit lim baş.2-3 kez daha git gel yaptım..Bitirip denize atarken İst. Lim başkanlığına gidip Noter Satış ve Tolinato ile adıma İst Lim. kaydının yapılmasını istemiştim. Tam o sırada ÖTB belgeleri çıkmış bunlar geçersiz ÖTB çıkartın dediler, bende çıkarın ozaman madem kanun değişti elimdekiler sizin vardiğiniz belgelerde dedik. yookk git İzmit lim.Bşk.oradan çıkart sonra buraya gel dendi,

Neyse işten izin al İzmite git, elimdeki belgeler bunlar Tolinato,Noter,Kimlik vs... ÖTB belgemi verin dedim yooook olmaz ee,,Hatta size ceza kesmemiz lazım dediler, lennn noluyor ne suç işedik dedim, İzmit Limanına kayıtlı tekneyi izinsiz nasıl İst. Götürürsün buradan çıkış lazım dendi, şaştım kaldım, 6 Mt fiber tekne ve maymun olan bir vatandaş..

Eee çözüm üretin dedim, Tekne buraya gelecek, yaw bileder ist. çalışıyorum işten izin aldım teknem suda 5-6 met kayık lan bu,,,,yoook olmaz görmem lazım, tadilat yapmışındır, fotoğrafını çekip dosyasına kayucaaz, kardeşim denizden izmite git gel, 140 Km yol karadan kamyona  koy deli masraf, lan yapmayın..yokkk...

neyse ben işimi hallettim, hatta vergi dairesinde tekneyi sıfırdan almışım gibi ÖTV özel tüketim vergisi çıkarttılar, Sonrada Tekne degerinin günki raic bedeli üzerinden KDV aldılar, Bende sizin......................vergi...d..lim......yazamıyorum terbiyem müsait degil, denizdende denizciliktende soğudum..

Şimdi bu başlıgı ve rakamları görünce sanırım denizi ve tenkenin nedemek olduğunu bilen birileri bu yasayı hazırlamış gibime geldi....

Aradan 2 yıl sonra Lim. Bşk aradılar, sesi hemen tanıdım, Hakan bey dosyanızı inceledik...eee... eksik evraklar var...buraya gelmeniz lazımm...Bende açtım azımı yumdum gözümü.bippp biiipppbiipp düüüttt : $$#.: $$#.:......gidin bende birdaha aramayın diye çok kibar bir şekilde telefonu kapattık. O gün bugün ne tekne istedim nede aldım. hevesimi kırıp denizden soğut sevgili kanunlarımız. : :----) 1w5ey8 1w5ey8

yaw doluymuşum baya bak hala sinirleniyorum  ;??^+%%
« Son Düzenleme: Temmuz 13, 2010, 12:53:45 Gönderen: Hakan Irıklı »

BİR TEKNENİN YENİDEN DOĞUŞ HİKAYESİ / HAKAN IRIKLI
Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır..

Hüsne Altıok

• S/Y Bora Bora 1
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 5 Mesajı Toplam
    6 Kere Beğenildi
« Yanıtla #43 : Temmuz 20, 2010, 14:44:54 »
Bugün nihayet bütün cesaretimi toplayım Ümraniye'deki vergi dairesine gittim. İçerde neler oldu bilgilerim tazeyken yazayım sonra unuturum.. Kötü şeyleri çabucak unutuyorum zaten..  :-[

Neden Ümraniye vergi dairesi olduğunun cevabını bulamadım. Liman Başkanlığı'nda gelen direktif bu, git ordan muafiyet belgesi getir. Elimde tohatsu 9.8 motorun faturası ve bir adet fotokopisi vardı. Danışma, nakil vasıtaları sicil kısmına gitmem gerektiğini söyledi. Görevli kimlik numarama göre bilgisayarından bir şeylere baktı ve şaşırarak aaa dedi sizin kaydınız yok. Ben de evet dedim. Sonra gidip arka tarafta birilerine sordu ve gelip bana bir dilekçe yazarak durumu bildirmemi ve o sorduğu görevliye başvurumu yapmamı söyledi. Dilekçemi yazdım ve başvurumu yaptım. Bu görevli (haklı olarak) 10Hpden küçük motorların zaten vergiden muaf olduğunu liman başkanlığının böyle bir belge istememesi gerektiğini söyledi. Ben de bunu ben söylerim elbette ama kurumlar arasında bu anlaşma yapılsa daha iyi olur dedim.

Tuhaf bir durum değil mi? Bana verdikleri belgede yazdığım dilekçeye istinaden "...a dair bir yazı verilmesini talep etmektesiniz. Talebinizle ilgili olarak yapılan tetkiklerde bahse konu taşıtınızın 197 sayılı MTV Kanunu kapsamına girmediği tespit edilmiştir." diyor. Bunun için bir kopyası onlarda olmak üzere bir kopya da adımı yanlış yazdıkları için 3 sayfa baskı, iki imza, bir mühür, benim sadece vergi dairesinde 45 dakikam ve trafikte 1.5 saatim, orada çalışan memurların da ??? kadar zamanları kullanıldı.

Yarın bu belgeyle liman başkanlığına gittiğimde buna gerek yok deyip almazlarsa çerçeveletip motorun gaz koluna asacam ;??^+%%

Umut Korkmaz

• Y/Y Poyraz - TUR 6373
  • Gezgin Korsan
  • *
  • İstanbul
  • 34 Mesajı Toplam
    72 Kere Beğenildi
    • yelkenlipoyraz
« Yanıtla #44 : Temmuz 20, 2010, 14:49:01 »
Biz de Scorcher'ımıza (ki kendisi dünyanın en güzel teknesidir) ÖTB alırkene Liman başkanlığı vergi dairesine yazı yazmış, yazıda teknenin vergi mükellefi olarak eşimi (ki kendisi dünyanın en güzel teknesinin sahibiydi) göstermiş ve fakat motorun da vergiden muaf olduğunu belirtmiş idi.

2009 Motorlu Taşıtlar ve Tekne Vergi Tablosu Konusuna Ait Benzer Konular

SATILIK MOTORLU VE YELKENLİ SANDAL
İsim   :            KuğumBoy:               4,50 m.Salma :           Hareketli Motor :            9.9 hp evinrude (1996 model, i... Devamı...

Gösterim: 658 - Yanıt: 2 - Başlatan:Mehmet Ünsalan
Satılık Motorlu ve yelkenli polyester sandal
Kavalier 800 ün bu yaz suya ineceği belli olunca, özellikleri aşağıda belirtilen motorlu ve yelkenli sandalımı burada 4 şubat 20... Devamı...

Gösterim: 455 - Yanıt: 0 - Başlatan:Mehmet Ünsalan
ÇİFT MOTORLU TEKNE
Merhaba ,Bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.Beş metrelik bir teknenin aynasına sağ ve sol olacak şekilde 5 er beygirlik iki... Devamı...

Gösterim: 481 - Yanıt: 15 - Başlatan:Mete Kardeş
Satılık Motorlu Polyester Tekne
Aramıza yeni katılan üye dostlarımızdan Geko Coşkun Akçar ihtiyaç fazlası nedeni ile teknesini satıyor.Fotoğraf yükleme işini be... Devamı...

Gösterim: 350 - Yanıt: 4 - Başlatan:Mehmet Ünsalan
Elektrik motorlu tekne düşünmeye başladım.
Bildiğiniz gibi, akülü bisiklet, akülü scooterdan sonra artık elektrikle çalışan otomobil devri başladı.Bauhausda akü ile çalışa... Devamı...

Gösterim: 464 - Yanıt: 24 - Başlatan:Ahmet Semiz
YELKENLİ MOTORLU KAYIK
merhabalaryine GeKo sayesinde satın alıp henüz görme fırsatı bile bulamadığımız yelkenli motorlu kürekli kayığımı satıyorumhttp:... Devamı...

Gösterim: 370 - Yanıt: 4 - Başlatan:Mustafa Kemal Artalan
Çevreci ve sıradışı bir tasarım (elektrik motorlu tekne)
Yelken ve yelkenli tekneler teknolojisinde gün geçmiyor ki yeni bir buluş ortaya atılmasın, yeni bir keşif yapılmasın… İşte bu f... Devamı...

Gösterim: 178 - Yanıt: 0 - Başlatan:Musa Sağlam

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal