Gönderen Konu: Baharatlı Sebze&Tavuk  (Okunma sayısı 586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Amine Sarıaslan

• Gezgin Korsan
  • *
  • Antalya
Baharatlı Sebze&Tavuk
« : Nisan 08, 2009, 22:20:26 »
Baharat seven, ben yemeğimi kokusundan tanırım diyen korsanların muhtemelen bayılacağı...  Yok artık onunla o karıştırılır mı ? deyip ben mutfağımda bildiğimden şaşmam diyenlerin ;??^+%% burun kıvırarak okuyacağı bir tarif  ;)

Malzemeler:

4 adet but
 2 adet patates
 1 adet patlıcan
 1 adet kırmızı dolmalık biber
 1 adet kuru soğan
 2 diş sarımsak
 2 yemek kaşığı bal
 tuz,karabiber,kırmızı biber, kekik,tarçın,zencefil
 İki damlacık limon

İlk olarak bir kapta 2 yemek kaşığı balın içine yukarıda adı geçen baharatlardan birer tutam ekleyip, iki damla limonu da sıktıktan sonra butları tamamen bu sosla kaplayıp  buzdolabına kaldırıyoruz...

Tavaya bir miktar yağ ekleyip, yağ kızdıktan hemen sonra iri kıyım dilimlediğiniz sarımsakları ekleyip, kokusu burnunuzu okşayana kadar kavuruyor ve tavadan alıyoruz..Sonra hilal şeklinde doğradığımız soğanları kavuruyoruz ve patatesleri( kızartmalık patatesten biraz daha kalın doğranmış  olması son derece uygundur. :) )  ekliyoruz ,onlar biraz kızarınca ince şeritler halinde doğranmış patlıcan ve biberi ekliyor, üzerini yine baharatlarla taçlandırıyoruz (tarçın ve zencefil özellikle tavsiye olunur  ;) ) içerde olup biteni etrafa yayılan koku ele verecektir zaten ...

Sebzeler pişince onları bir tabağa alıp,( ne kadar az bulaşık o kadar afiyet  ;D ) tavamıza biraz daha yağ ekleyerek  tavuklar da  kızarttıktan sonra, sebzeleri kenarda ısıtıp birlikte servis  yapıyoruz ...

Afiyetle.... :)

PS: Kuzineye olan ilgimin obur ya da mutfak kuşu  bir korsaniçe olmaktan ziyade, diğer topiclerde adı geçen mevzuların bir çoğunu [google]'a danışıp, algılayıp, anlamaya çalıştığımdan, şimdilik sadece hevesle okuduğumun altını çizmek isterim...   !*.

sumorsu

• Ziyaretçi
Ynt: Baharatlı Sebze&Tavuk
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2009, 22:33:38 »
Balsız olmazmı?

Cüneyt Baygün

• La goélette / Karabiber
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bodrum
  • 2 Mesajı Toplam
    2 Kere Beğenildi
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2009, 22:39:18 »
Amine korsan;

Ellerinize sağlık..
Bu bölümün çavuşu olarak GeKo ailesi adına katkılarınızı minnetle alkışlıyorum.
Kuzine işi, tekneciliğin yelken trimleri kadar olmazsa olmazıdır. Hele GeKo'lar için ayrı bir yeri var yiyip içtiklerimizin. Yazdıklarımızdan anlamış olmalısınız.  
Yazdığınız her yemek tarifi denizcilik alemine bir katkı olacaktır merak etmeyin.
Devam diyorum..

Hayal kurarken dikkatli olun ; gerçekleşebilir..

Amine Sarıaslan

• Gezgin Korsan
  • *
  • Antalya
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2009, 22:47:48 »

Bu mesajı da aldım ya artık kim tutar beni  :----)

sumorsu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2009, 22:49:10 »
Bi bal sorusu vardı? Herhalde o mesajı almadın korsanım. :D
diyabetikkorsan ;??^+%%

Amine Sarıaslan

• Gezgin Korsan
  • *
  • Antalya
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2009, 22:52:42 »
Balsız olmazmı?

Esat Korsanım

Olmasında fayda var :) bal, tuz ve biber desteğini alınca, etin yumuşaması ve pişmesinde destek oluyor tatlandırmaktan ziyade.. zencefil ve tarçın rahatsızlık vermediyse okurken, balı gönül rahatlığıyla kullanabiirsiniz.. :)

Amine Sarıaslan

• Gezgin Korsan
  • *
  • Antalya
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2009, 22:57:13 »
  Bal pişince size bişey yapamaz sanıyorum...  ;??^+%% Ayrıca günde bir tatlı kaşığı tarçının şeker hastalarına tavsiye ediliğini ve işe yaradığını sevgili babamdan biliyorum  ;)

Ama içimiz rahat etsin diye ;

İki yemek kaşığı yoğurt,1 yemek kaşığı salça  ve baharatlarla  ( tarçın ve zencefilden bu kez emin değilim :) ) da güzel bir terbiye hazırlayabilirsiniz.. Çelik tavada,kısık ateşte ,kapağını kapatıp yağsız olarak pişirirseniz son derece sağlıklı olacaktır  ;)

Afiyetle....:)
« Son Düzenleme: Nisan 08, 2009, 23:06:37 Gönderen: Amine Sarıaslan »

sumorsu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2009, 23:01:36 »
Tıp balın her şeklinin diyabetiklere zararlı olduğunu söylüyor. Tarçın konusunda haklısın. Şeker düşürücü etkisi varmış. Ama benim şekerim yüksek değilki! :D

Amine Sarıaslan

• Gezgin Korsan
  • *
  • Antalya
« Yanıtla #8 : Nisan 08, 2009, 23:11:50 »
  ::)

sumorsu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2009, 23:16:07 »
Konunun dışına çıkmayalım lütfen. Moderatör kızar, cezalandırır. :o
Diyabetik reçel kullansak olmazmı bal yerine?  :D

Amine Sarıaslan

• Gezgin Korsan
  • *
  • Antalya
« Yanıtla #10 : Nisan 08, 2009, 23:18:53 »
Siz deneyin bende öğrenmiş olayım hem moderatöründe takdirini kazanalım olmaz mı?  :D

sumorsu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2009, 23:24:43 »
Avantasız iş yapmazki. Butlardan ikisini ona vermek gerekir. Yenga da var. Adam başı yarım but size yeter desek canımıza okur valla. Onun Pisbeyi var.Korkulur. x():

Amine Sarıaslan

• Gezgin Korsan
  • *
  • Antalya
« Yanıtla #12 : Nisan 08, 2009, 23:31:41 »
But sayısını kendilerinin istediği sayıya çkarıp, muhteviyatı sizin arzunuz yönünde değiştirsek(hatta bir kısmını modöratörümüzn ,bir kısmını sizin dilediğinizce pişirsek) hatta elimiz değmişken yenganın tavsiyeleriyle tarifi daha da şenlendirsek..Sıyrılabilirmiyiz ki bu işten Pisbey'in gazabını üzerimizde hissetmeden  ??? :D

sumorsu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Nisan 08, 2009, 23:38:18 »
Belki... :D

Caner Ersoy

• Y/Y ARYA
  • Gezgin Korsan
  • *
  • Bodrum
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
« Yanıtla #14 : Nisan 08, 2009, 23:50:48 »

Sevgili Amine
Korsan kuzinesine renk ve tad kattınız teşekkür ederiz..  :-*

"diğer topiclerde adı geçen mevzuların bir çoğunu [google]'a danışıp, algılayıp, anlamaya çalıştığımdan, şimdilik sadece hevesle okuduğumun altını çizmek isterim... " 

Bence google danışmak yerine GK ya danışsanız daha kolay ve çabuk algılayıp anlarsınız, bir, iki yeni tarif karşılığı hepimiz sana seve seve yardım ederiz, Korsan dostluğunun da amacı bu zaten.. :)

Dur daha yapacak çok işimiz var

Baharatlı Sebze&Tavuk Konusuna Ait Benzer Konular

Mantarlı &Tavuklu Makarna
  Hızlı pişen ve yanına ne koysanız keyifle kendine yakıştıran tarzıyla(ki çikolatalısını bile denemişliğim var  ),mutfak alemin... Devamı...

Gösterim: 237 - Yanıt: 8 - Başlatan:Amine Sarıaslan
kırmızı şarapta pişmiş tavuk budu
Adını bilmediğim bir yemek çok pratik ve nefis...Tavuk butları az yağda kapağı kapalı tencerede hoplata hoplata 5dk kadar kızart... Devamı...

Gösterim: 431 - Yanıt: 4 - Başlatan:Hüsne Altıok
Fenerbahçe &Kalamış marinada eşyalar toplanmış !!!!!
Bu gün marinada bizim pontona C1'e gittim bir de ne göreyim, ana bağlantı yollarında duran , bot, el arabası sandıklar , bir tek... Devamı...

Gösterim: 811 - Yanıt: 31 - Başlatan:Kerim Dişbudak
lotus daihatsu-birggs&stratton 27 ve rota seaman 575 ikilisi için pervane seçimi
selamlar arkadaşlar benim başlıkta da belirttiğim üzere bu markalarda ve modellerde bir teknem ve bir motorum var. motorun gücü ... Devamı...

Gösterim: 138 - Yanıt: 1 - Başlatan:Onur Tuna
ZINIO DIGITAL MAGAZINES&BOOKS-Yabancı Dergileri Internetten Okumak...
Basılı dergileri okumanın zevki başka tabiiki.  Ancak internette dergileri dijital ortamda okumanın da avantajları var: Düşük fi... Devamı...

Gösterim: 125 - Yanıt: 3 - Başlatan:Cengiz Esgi
CORNELIAN & LARIMAR (Kaptanlığa ilk adımlarım)
CORNELIAN & LARIMARKaptanlığa ilk adımlarımGöğsüne korsan kafası resmedilmiş lacivert bir tişört giyen 4-5 yaşlarında bir çocuk,... Devamı...

Gösterim: 576 - Yanıt: 20 - Başlatan:Tayfun Güler
Dakuwaqa's Garden Fiji & Tonga
muhteşemmmmmmmmm   Tiryaki korsanım seneyede burayamı gitsen acaba  www.youtube.com/embed/mcbHKAWIk3I Devamı...

Gösterim: 64 - Yanıt: 0 - Başlatan:Zafer Dedeoğlu

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal